Şimdi Ara

Bütün yönleriyle LPG hesabı (4. yıllık değerlendirme eklendi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
8
Favori
7.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim aracım dizel ve yakıtından çok memnunum. Ayrıca sıcak fırsatları ve kart kampanyalarını da takip ettiğimden tüm kartlarımdan her ay çokça puan toplarım ve bununla aracıma yakıt alırım. Tabi bu ortalamayı düşürdüğü için aracım hiç yakmıyor gibi birşey. Benzinde binen bir kişi adam gibi kart kampanyalarını takip edip yakıtın ona göre alsa zaten %15 %20 yakıt yada puan alır. Bu da LPG nin size getireceği net kazançtan çok daha yüksek olur inanın bana. Çoğu kart da LPG kampanyaya dahil olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

aynen :) dsg muhtemelen almam, yakknlarda arkadasim aldi skoda 1.2 cok az yakiyo bu sebepten ornek verdim

Dizel motorlar sorunlu degilki. Sorun otm şanzımanlarda. Bir de bizim satıcıların dizel araca çok para istemesi.

Dizel-otomatik ikilisi sıkıntılı sonuçta hangisinde sıkıntı olduğunun bi önemi yok, otomatik vites bir araç alacağım için.
    Yoksa dizeli lpgye tercih ederim bagaj hacmini ufaltması bile kötü

Benzinli ve lpg ye uyumlu sorunsuz otomatik arac da pek yok. Corolla, civic ve elantra var benim bildigim sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynen :) dsg muhtemelen almam, yakknlarda arkadasim aldi skoda 1.2 cok az yakiyo bu sebepten ornek verdim

Dizel motorlar sorunlu degilki. Sorun otm şanzımanlarda. Bir de bizim satıcıların dizel araca çok para istemesi.

Dizel-otomatik ikilisi sıkıntılı sonuçta hangisinde sıkıntı olduğunun bi önemi yok, otomatik vites bir araç alacağım için.
    Yoksa dizeli lpgye tercih ederim bagaj hacmini ufaltması bile kötü

Benzinli ve lpg ye uyumlu sorunsuz otomatik arac da pek yok. Corolla, civic ve elantra var benim bildigim sadece.

tabi o konuda onemli heralde hyundai accent almak lazim taksicilerin bi bildigi vardir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 4. Yılı doldurduk.(geçen yıl artık konuyu takip etmeyeceğimi belirtmiş olsamda yılların alışkanlığı olduğundan yine bütün yakıt alımlarını excelde kayıt altına aldım bu yüzden sonuçlarıda paylaşayım istedim ) araç bugü itibariyle 59100 km ye gelmiş durumda yani geçen seneden bu seneye 13150 km yol yapmışsız. Bu yolun 6500 km si şehir dışı 6650 kmsi ise şehir içi.
    şehir dışı tüketim ortalamamız bu sene 5,3 litre (Forumda konuları var)
    şehir içi ortalamamız ise 9,41 litre olmuş,
    bu sene yakıt kampanyaları açısından kötü bir yıl olmuş ve %6,5 civarında kampanya puanıyla yakıt alımı olmuş(bu yüzden lpg hesaplamasında %3 olarak dikkate alacağım)
    9. Aya kadar yakıt fiyatları genelde 4,50 liranın altında seyretmiş bu nedenle bu yılki benzin alış fiyatı ortalamamız 4,51 lira olmuş,
    bu sene LPG ortalama fiyatınıda 2,10 olarak dikkate alacağım.
    şimdi gelelim hesaba,

BENZİN
    65*5,3*4,51-%6,5= 1453 (şehir dışı)
    66,5*9,41*4,51-%6,5=2639(şehir içi)
    Toplamda 1 yıllık benzin gideri=4092 lira
    LPG
    65*6,36*2,1-%3=842(şehir dışı)
    66,5*11,3*2,10-%3+66,5 litre benzin tutarı=1830(şehir içi)
    Toplamda 1 yıllık lpg gideri=2672 lira

BENZİN-LPG= 1420 tl yıllık akaryakıt farkı.
    LPG'nin yıllık Bakım ücreti 50 tl sızdırmazlık raporunun yıllık ücreti 12,5 tl
    Yani nette 1360 tl karım olacaktı dolaysıyla benim kullanım koşullarımda geçen 4 senede net kar aşağıdaki gibi şekillenecekti

1. Yıl 550
    2. Yıl 900
    3. Yıl 1130
    4. Yıl 1360

TOPLAM 3940 TL olacaktı.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Konu açıp sormuştum aslında ama size de sorayım: 1.6 turbo, otomatik Insignia'm var. 3500 liralık Landirenzo sıralı sistem bir kit ile %25 tasarruf edeceğini belirtiyorlar. 4500 liraya da Marjet diye bir markanın sıvı sistem kiti var. Sıvı kitin tasarruf oranı ise %45 deniyor. Sizce değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. yılında bir değerlendirmesini yapacak olursak,
    Aracı aldığımız günden bu güne 49.000 km yol yaptık, bu similasyona göre benim kullanım şartlarımda aracı aldığım gün LPG montajı yaptırsaydım 3940 lira karım olacaktı.
    1600-2000 tl civarı kit ücreti artı sübap maliyeti düşünüldüğünde (aracım sübap yakmaya meyilli bir araç) en başta verdiğim kararın doğru olduğu noktasındayım,
    LPG montajı noktasında kararsız kalan tüm kullanıcların sloganlarla hareket etmeden kendi kullanım koşullarını göz önünde bulundururak konudaki hesaplamaları yapmalarını tavsiye ederim.
    Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Konu açıp sormuştum aslında ama size de sorayım: 1.6 turbo, otomatik Insignia'm var. 3500 liralık Landirenzo sıralı sistem bir kit ile %25 tasarruf edeceğini belirtiyorlar. 4500 liraya da Marjet diye bir markanın sıvı sistem kiti var. Sıvı kitin tasarruf oranı ise %45 deniyor. Sizce değer mi?

ilerleyen dönemde bende aynı aracı alabilirim hocam (araç alternatiflerim arasında ilk sıralarda).
    ben alırsam takdırmayacağım ama siz çok km yapıyorsunuzdur yakıt tüketimi sizi çok rahatsız ediyordur ona birşey diyemem.
  • Valla patlamamasi sizin icin tasarruf olmus bence gule gule kullanin
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Yıllık 10000 kilometre yapıyorum, onu belirtmeyi unutmuşum.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Yıllık 10000 kilometre yapıyorum, onu belirtmeyi unutmuşum.

bence kesinlikle değmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Valla patlamamasi sizin icin tasarruf olmus bence gule gule kullanin

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.