Şimdi Ara

Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
0
Favori
29.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onur1301

Karaborsacılığı savunuyorsun.

Alıntıları Göster

Karaborsacılık falan savunmuyorum. Yorumumdan dolayı yanlış ithamlarda bulunuyorsunuz.

Bu olay karaborsacılık olsa tüm bu işi yapanları içeri alırlardı, demekki gayet serbest piyasa kuralları.

Adam o fiyata satmaya çalışıyorsa, fiyat yanlışsa zaten kimse almaz. Alana da neden aldın kimse diyemez. Adam o fiyatı yazdıkça , yazdığı fiyata da sattıkça , yüne araç alacak yine satacak.

Diğer bir detay da ikimizde de 2015 model bir araç olsun misal sen 100 bin de ben 120 bin diyeyim , böyle bir sürü örnek var kimse bana niye 120 yazdın diyebilir mi ? En fazla satamam yada geç satarım sen önce satarsın .

Bir sürü program var 1 TL ilk domatesi nasıl 5 TL ye yedeğimize dair.

Birşey üzerine eğilmek gerekiyorsa arabadan önce bunlara eğilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aserkang -- 19 Aralık 2020; 16:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

bu sıfır km civic satan galerici bence uygun fiyat yazmış.

bir de şuna bakın: 11bin lira tramerli, bagaj boyalı, 14.500 km'de fiyatı 277.500

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-tekin-auto-ekstrali-2020-honda-civic-14.500-km-garantili-881145006/detay

Bu galeri evime yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Geçen gün sarı sitede araba bakarken karşıma çıktı benim de. Neyi amaçlıyorlar anlayabilmiş değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Bu galeri evime yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Geçen gün sarı sitede araba bakarken karşıma çıktı benim de. Neyi amaçlıyorlar anlayabilmiş değilim.

Alıntıları Göster

göle maya çalmışlar. ya tutarsa, ya bir saf bulup geçirirsek diye.  

• Buradaki mesele galerilerin araç alıp satmasından farklıdır. Bir otomobilin ithalatçı veya ana dağıtıcı tarafından belirlenen liste fiyatı örneğin 200.000 lira.Bunun içinde pazarlık payıda var yani bayi 190.000 liraya bıraksa dişe dokunur kar elde eder.

Normal şartlarda olması gereken bayiye gelen araçların liste fiyatı 200.000 ise en fazla 200.000 liradan tüketiciye sunulması.

Fakat bayiler şunu düşünüyor."Bidakka ya şuan pandemi var kimse otobüse dolmuşa binmek istemiyor. Ben bunu 200.000 in üzerine daha fazla kar koyarak satiyim nasılsa talep çok millet almak zorunda." Bunu liste fiyatından daha yükseğe faturalandırsa yasal olarak yapamayacağı için uygulanan birinci yol ederi 500 lira olmayan aksesuarları 15 20 bin liralara satmak.

İkinci yol ise 200.000 liralık arabayı 200.000 liraya galeriye satarak kağıt üzerinde liste fiyatından satışı yapmış olmak.Galeri üzerinden ise aracı piyasaya 250.000 veya daha fazla rakamlara vermek.

Bu durumun bilinmesine rağmen tüketici veya tüketici dernekleri ıspatlayamadığı için birşey yapılamıyor.

Yoksa bu ana dağıtımcının ve üretici şirket yönetiminin isteyeceği bir durum değil. Ama bayilerin kurnazlığıdır.

Açıkçası biz nekadar yazıp çizsekte millette genel anlamda umursamıyor. Bayileri gezdiğimde 110.000 liralardan 350.000 liralara gelmiş ve benim bu araba nasıl bu paraya alınır dediğim araçları

bile peşin paraya hiç düşünmeden bakkaldan ekmek alır gibi alabilenlerin olduğunu gördüm.

Kısaca mesele sadece ötv/kur/galerilerin ticaret yapması olayı değil. İşin içinde farklı işler var. Fiyatların serbest piyasa koşullarından daha yükseğe birilerinin aşırı kar hırsı nedeniyle çıklarılması, bir grup tüketicinin kazancı yüksek olduğu için umursamayarak ederinin üzerinde fiyatlara almaya devam etmesi, ihtiyacı olan ve kazancı okadar yüksek olmayanların ise durumdan mağdur olması.

220.000 ötv dilimine yakın araçlarda da dönen farklı oyunlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 1 Ocak 2021; 17:17:45 >

• Abicim tartışmayın lütfen. Sen daha çok biliyorsun ben daha çok biliyorum vs bunlara hiç gerek yok.

Ortada bir gerçek var o da serbest piyasada ne yazık ki parası olan istediği gibi satın alıp istediği fiyata satıyor ama alan olursa..

Fiyat manipülasyonu varsa yada gizli bir oluşum vs o zaman devletin işe el atması lazım ama devletin elleri dolu, şu an götüm açılmasın diye pantolonunu tutmakla uğraşıyor..

https://kanalfinans.com/sorular/oligopol-piyasa-ne-demektir

• galerilere sıfır arac satisi yasagi gelebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Bay çok bilmiş, kuralları yorumlamayı bilmeyen arkadaş, stokçuluk, karaborsacılık her yerde suçtur.

Meali, perakende fiyati belli bir ürün için:

1. O malı yüklü şekilde piyasadan çekip, alıcıların almasına mani olup fiyatlarda manipülasyon yapamazsın

2. Diğer saticilarla anlasip fiyat yukseltemezsin

3. Satışa sunduğun malı satmak zorundasın, yani vatandaşa yok çekip arkadan malı galericiye satamazsın.

Bunların hepsi suçtur.

Alıntıları Göster

bana,bu,adamın,bu,suçlarını,işledıgını,ispatet

sana,bir,tane,honda,civic,hediye,edecegim,

hayal,dünyasında,yaşıyorsunuz.

• Sıfır araç satış yasağı koyacaksın bayi hariç, bunun başka bir yolu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Ben standart bir vatandaş olarak LPG'li Civic alamaz mıyım? Ne alaka?

Kaldı ki adamlar şu an sıfırından ucuza arabaları veriyor. 247,000 TL istedikleri arabanın Honda'nın internet sitesi üzerinden satış fiyatı 280,000 TL üstünde. Aklımda hiç yokken alım fırsatı girdi bu konudan sonra. Bendeki aracı ortalama 190,000 TL'ye satsam, üstüne 60,000 TL koysam Elegance paket alabilirim buradan. Şu an piyasadaki en mantıklı alım fırsatı bile olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

göle maya çalmışlar. ya tutarsa, ya bir saf bulup geçirirsek diye.  

Alıntıları Göster
    Emmi alemsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın hiç araba almayın.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

üstad benzinlisi 231 bin liste fiyatı var- EcO dediğin gibi 282 bin yani LPG farkı 50 bin çıkıyor   bu nasıl bir abukluk ya ?

ama dediğiniz doğru galeriden LPG li ECO yu 242-43 gibi alabilirseniz iyi bir alışveri olur.

• Biz de diyoruz her ay bu araç satışları nasıl rekor kırıyor?Böyle açgözlü kan emici zibidiler olduğu müddetçe araç satışları daha çok rekor kırar.İnşaallah okkalı bir zarar ederler de kendilerine gelemezler bir daha.Nasıl bir açgözlülükse her renkten bir tane alıp istiflemiş.Gözünü toprak doyursun denir abu tip adamlara ancak.Hala tilki gibi pusuya yatmış bir gram fiyat indirmeden müşteri bekliyorlar.Bekleyein bekleyin müşteri gelir.

• synthesizer kullanıcısına yanıt

Paranın geri kalanını borsadanmı kazandınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

üstad benzinlisi 231 bin liste fiyatı var- EcO dediğin gibi 282 bin yani LPG farkı 50 bin çıkıyor   bu nasıl bir abukluk ya ?

ama dediğiniz doğru galeriden LPG li ECO yu 242-43 gibi alabilirseniz iyi bir alışveri olur.

Yani 247 gibi bir fiyata verir diye düşünüyorum. Galeri bana yakın zaten bir bakacağım.

Aslında benzinli Elegance gayet mantıklı araba olmuş alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Benzinli olmaları 230 civarına gidiyor ama bulursan.

Aslında alınası araba.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.