0 ve 2. el otomobil fiyatları devlet eliyle artırılıyor. 0 otomobil satması gereken showroom 2. el satıyor. 2. el satması gereken galeri 0 satıyor. Showroom yeni gelen araçlarını galeriye satıyor. Galeri de showroom da yok benden alırsan 3 ay beklemezsin deyip pahalıya satıyor. 2 satır kararname ile galerilere 0 otomobil satışını yasaklamak bir çok sorunu çözer ancak nedense yapılmıyor. |
Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
var mı hisse tavsiyeniz
orta vadeli olabilir 1 yıla kadar yani..
-
Ghostcuguma katiliyorum millet bok atmayi elestirmeyi seviyorlar ama bindikleri araba 2020 model D segmenti arabalar ustelik LPG siz binebiliyor insanlar. Eger sen benzinli arabaya binebiliyorsan bu devirde sapka cikarip gomlek iniklenir onunde. Ya maaslar asiri bol ya karapara geliyor ya cok kolay para kazaniyorlar cozemedim.
Bizim bir yarbay vardi bindigi araba reno fluence full paket. Ogretmen astegmen vardi dedim birak meb i gel yarbay ol paraya para demezsin alirsin merso bmw altina... o kadin yarbayda T. sen nerede yasiyorsun ? Hangi dunyada ne bmw si ne mercedesi
Disaridaki insanlarda para var ama kaynagi belli degil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Almayın arkadaşlar. Yedirmeyin bunlara ekmek.
Geçen beyaz eşya bakarken satıcı önümüzdeki aya su kadar zam gelecek sakın kaçırmayın falan ayağı cekti yine. Ben de almam o zaman siz müşteriyi kaçırmayın batacaksiniz bu kafayla dedim. Nasıl sizi sonraki aya bu fiaya bulamazsınız diye tehdit ediyorlarsa aynısını siz yapin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Vatandaşa yok çekip galericilere el altindan satiş yapan bayiilerin;
Satis danismanlari
Satis mudurleri
Distrubutor firma mufettisleri tarafindan tek tek tespit edilip meslekten men edilmelidir. Ayrica bayii ye ihtar cekilip sozkonusu eylemin tekrarinda bayiilik iptaline varan yaptirimlarin uygulanacagi tebliğ edilmelidir.
Alıntıları Gösterdostum bu adamlara bu kadar kızgınsın ama; halci çiftçinin dometesini kg si 1 tl den alıp pazarcıya/parakendeciye 3 tl ye satıyor (%300 kar) , parakendeci/pazarcı 3 e aldığını 5-6 tl ye satıyor. simitçi fırından 1 tl ye aldığı simiti 1.5 tl ye satmaya çalışıyor, restoran kilosunu 100 kg den aldığı bonfileyi sana porsiyonu 50 tl den satıyor.ticarette herkes birilerinden alıp birilerine satıyor. grey marketler cadillac, lincoln vs getirip ülkede olmayan markaları satıyorlar daha öncesinde büyük distribütörlerin getirmeye tenezzül etmediği modelleri getirip satıyorlardı. sen benden iyi bilirsin iktisatın en basit denklemi fiyattır ki arz ve talebin kesişme noktasında oluşur. eğer ki ferrari gibi niş bir araç satmıyorsan araçların satış fiyatını talep belirler. ben de otomobil fiyatlarının gidişinden memnun değilim, almak istediğim araçlar günbegün benim maddi gücümden uzaklaşıyor ama bunda 7 tane hondayı galerisine alan adamın suçu %10, geri kalan suçun yarısı olmadık arabalara olmadık paraları gömen halk ve hem kurun yükselmesine neden olan hem de ötv denen garabeti kaldırmadığı gibi otomobil üzerinde çok yüksek vergi koyan hükümet. sen ekonomik durumu böyle kötü hale getirirsen, insanlarda fiyatların devamlı artacağı beklentisini yaratırsan galeriye 7 tane honda almak sadece sonuçtur. şöyle düşün, 50.000 peşin + 1000 tl taksitle passat alabildiğin bir ortamda kim gidip galeriden araba alır? peki bu ortam yoksa bunun suçlusu galerici mi?
-
Belki 1 tane var elinde belki 10 tane var da ilan sayısına bakıp burada 7 tane var demek de garip... Arabanin camından kaç basiyormus diye bakan çocuklar geldi aklıma. Galeri bu istediği kadar ilan açabilir. Parasını peşin ödüyor nasıl olsa. -
Koca Türkiye de 7 tane Civic satan satmış olan sadece bu bayi mi var?
Adama ikinci el bu araç plaka takılmış vs dedim. 220bin veririm dedim haklısınız diyor :) Nasıl linçlediyseniz cevap da vermiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ghostikivar mı hisse tavsiyeniz
orta vadeli olabilir 1 yıla kadar yani..
üzgünüm hocam. tavsiye vermek suç, çok ciddi yaptırımları var. Ancak tek tavsiyem başlangıç olarak çok küçük rakamlarla girin. Bence dolar veya altından fark yok. Hatta 2.el araba almak gibi. Zarar da ettirir, kar da ettirir.
Son 1 yıla bakarsanız yanlış karar verebilirsiniz. Birçok hisse katladı zaten. Son 4-5 yıla bakmanızı tavsiye ederim, bir de kendinize bir hedef belirtin. Mesela 1 yıl elimde tutacağım veya %20 kar edince satacağım gibi. Aç gözlülük yapmak da yanlış, hisseyle nikah kıymak da.
-
Yırttık bir taraflarımızı almayın diye. Gittiniz 100 lira etmeyecek arabaya 200 lira verip sıraya girdiniz birde ip gibi.
O yüzden güzel yapıyorlar yani sizlere.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mecelik90Koca Türkiye de 7 tane Civic satan satmış olan sadece bu bayi mi var?
Sizleri gerçekten cahilsiniz hemde çok
AKP iktidarı ülkede döviz bırakmadığı için otomobil ithalatına sınırlama getirdi yoksa araba çok , pandemi vs hikaye arabaları robotlar yapıyor , işçilerin çalıştığı bölümler zaten tekli montaj
Ülkede araba karaborsaya düşmedi hiç 2020 yılında mı düştü
Oy vermeseydiniz alın size şahlanan ekonomi , %13 enflasyon beter olun
Tanımadığınız insanlara cahil demenizden çapınızın ederinden fazla kibriniz ve cesaretiniz olduğunu görüyorum. Bundan dolayı sizi tebrik ederim.
Hocam sorun bayilerin mülteriye araç yok diyip, araç saklamaları ve bu araçları galerilere satmaları. -
Size şöyle bir şey diyeyim. Bayiler 2. el pazarından daha çok kar yapıyor bu yıl.
Galeriler ile bayileri zıt kefelere koymayın sahipleri bizzat aynı yer ve kişiler.
2. El pazarını şişiren de herkesten önce bayilerdir. -
80 li yıllarda yağ şeker stoklayıp satan kara borsacılar vardı. Bunlarda güncel versiyonu.
Ne oldu şimdi hepsinin elinde patladı arabalar , bayilerde daha ucuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursam -- 19 Aralık 2020; 15:0:38 >
Adamlar resmen karaborsacılık yapıyor, malesef hukukumuzdaki açıklar sağolsun vatandaş hep alta gidiyor.
Birde 2 tane galeri arasında aynı araçta nasıl 35bin lira fark oluyor ya anlamadım.
Elegance paket birinde 247 diğerinde 281. ben mi birşey atlıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: atrix1212Biri bu arkadaşa serbest piyasa ekonomisinde yaşadığımızı, insanların istedikleri malı istedikleri kadar almakta özgür olduğunu anlatsın.
Ayrıca piyasada fiyatı SATICI DEĞİL ALICI BELİRLER.
20 lira aşağı çekse 5 dakikada orada araç kalmaz.
Bay çok bilmiş, kuralları yorumlamayı bilmeyen arkadaş, stokçuluk, karaborsacılık her yerde suçtur.
Meali, perakende fiyati belli bir ürün için:
1. O malı yüklü şekilde piyasadan çekip, alıcıların almasına mani olup fiyatlarda manipülasyon yapamazsın
2. Diğer saticilarla anlasip fiyat yukseltemezsin
3. Satışa sunduğun malı satmak zorundasın, yani vatandaşa yok çekip arkadan malı galericiye satamazsın.
Bunların hepsi suçtur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hasanmertoBay çok bilmiş, kuralları yorumlamayı bilmeyen arkadaş, stokçuluk, karaborsacılık her yerde suçtur.
Meali, perakende fiyati belli bir ürün için:
1. O malı yüklü şekilde piyasadan çekip, alıcıların almasına mani olup fiyatlarda manipülasyon yapamazsın
2. Diğer saticilarla anlasip fiyat yukseltemezsin
3. Satışa sunduğun malı satmak zorundasın, yani vatandaşa yok çekip arkadan malı galericiye satamazsın.
Bunların hepsi suçtur.
Alıntıları GösterNe yazık ki ülkede her tür üçkağıt-arsızlık-fırsatçılık-stokçuluk-etik -ahlak dışılık mazur görülür-savunulur olmuş; savunma olarakta sen de yapsaydın-denmiş -yada-bu işe de "Ticaret" denmiş...
biz milletçe herşeyin en kötüsünü yaşıyoruz,dibe doğru gidiyoruz zaten ve hakediyoruz..
daha yeni yiyecekler de tans yağ yoktur ibaresinin kaldırılması kararlaştırıldı insan sağlığı üzerinden bile 3 kuruş kar edilsin diye o ibare kaldırılacak böylece daha hızlı kanser olacağız...var mı arkasını arayan ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 19 Aralık 2020; 16:11:6 >
-
Hocam öyle bir şey yok. Bahsettiğiniz şey kartelleşme ve tekelleşip rekabeti bozmak bu yasak. Böyle bir şeyi ancak Ortadoğu da yapabilirler. Başka yerde kan çekerler.
-
bu sıfır km civic satan galerici bence uygun fiyat yazmış.
bir de şuna bakın: 11bin lira tramerli, bagaj boyalı, 14.500 km'de fiyatı 277.500
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X