Şimdi Ara

Büyük bir heyecanla alınan SSD sonrasında yaşanan hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar çoğumuz firmaların vermiş olduğu hız değerleri dikkate alarak aldığımız ssdleri evde denediğimizde hayal kırıklığı yaşıyoruz. Samsung ve Ocz firmaları hariç. Onlarda hız sorunun olmamasının nedeni ise kullanmış olduğu kontrolcülerden kaynaklanıyor. Ayrıntılı cevabı linkteki yazıda. Üşenmeyin sonuna kadar okuyun ben en az 2-3 kere okudum. Anahtar kelime "Sandforce kontrolcü".

http://www.ssdlabs.net/makaleler/sandforce-kontrolculerin-calisma-esaslarina-yakindan-bakis/

Ben corsair gs 128 gb ssd aldım. atto benckmark programı dışında o hız değerlerini yakalayamadım. Dediğim gibi yazıyı mutlaka okuyun. sandforce kontrülerin kullanılması mantıklı mı mantıksız mı olduğuna bi de siz karar verin. Benim bildiğim Sand force kontrolcü kullanan iki ssd marka biri corsair biri de kingstone. yalnız ben 1 eylülde corsair gs 128gb aldım çok fazla kasmadım ve ocakta bazı nedenlerden dolayı garantiye gitti. Birebir değişim yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 28 Ocak 2015; 21:20:19 >

• V300 ü aldık baktık 450 yazıyor. 170 i geçemedim daha sata 3 de.300 falan olsaydı az çok mutlu olurdum ama o kadar paraya hdd nin iki katı performans arttı %90 depolama azaldı.Parasına değermi tartışılır.Alacaklar çok dikkatli olsun alırken
  • dediğim gibi kingstone da sand force kontrolcü var. bide atto disk benchmark ile konrol yapın bakalım yazma ve okuma değerleri ne çıkacak.
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşım sen ssdlabs taki sandforce hakkındaki yazıyı nasıl böyle anladın, anlayamadım. O yazıyı bir daha idrak ede ede oku. Ssd ler sadece kontrolcüden ibaret değil. Hıza etki eden bir çok etken var. Sen gitmişsin sadece kontrolcüyü baz alıyorsun. Senin kullanmış oldugum ssd sandforce kontrolcü kullanmakta. Ama bu demek değildir ki sandforce kontrolcüler sorunlu. Sorun ya senin kullanmış oldugun pc konfigürasyonunda yada almış oldugun ssd de bir sorun var. Belkide testi yaparken ssd yi meşgul eden program vardı. CrystalDiskMark ile bi test edip görüntü atarsan bakalım. Birde pc bileşenlerini özellikle anakart marka modelini yazarmısın.

Kötülemiş oldugun ve seninde kullandıgın Sandforce kontrolcülü corsair gs 128gb ın test görüntüsü. Ayrıca vertex 3, kingston hyperx de sandforce kullanmakta.
    http://www.anandtech.com/show/6107/corsair-force-series-gs-240gb-review/7

Büyük bir heyecanla alınan SSD sonrasında yaşanan hız sorunu  Büyük bir heyecanla alınan SSD sonrasında yaşanan hız sorunu

v300 deki sorun sandforceden kaynaklı değil. kingstonun nand değişikliği yaptığı halde kullanıcıları ve test sitelerini bilgilendirmemesi dahada fazlası kutunun üzerine illk nandların verdiği değeri yazması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 29 Ocak 2015; 23:56:36 >

• hızı sadece kontrolcüye bağlamıyorum ama aradaki astronomik hıız farkın kontrolcüden kaynaklandığını tahmin ediyorum. hiçbir ssd yi de kötülemiyorum. şu an driver problemi yaşıyorum, ssd yeni kutusunda açılmamış. kullandığımda sana da sonuçları gönderirim bakalım senin önerin ne olacak? tavsiyen için teşşekkürler
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    ssd kötülediğini yazmadım. Kontrolcü. Sandforce zaman zaman kötü ürünler piyasaya sürmüştür bu bir gerçek. Ama şunu unutmamak lazım ssd lerin bu kadar yol almasında sandforcenin çok büyük başarısı vardır. Son kullanıcıya ucuz ve kaliteli ürünlerin ulaşmasında başı çekmektedir. Testlerini merakla beklemekteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sata 2 performansı sata 3 olsa daha iyi olacagını düşünüyorum kingston v300 120 gb
     Büyük bir heyecanla alınan SSD sonrasında yaşanan hız sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.