Şimdi Ara

buyuk bir kaza yaptim sigorta odermi yardimm!! ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski model bi meganeyle otobanda büyük bir kaza yaptim kaza şöyle oldu .Orta şeritten gidiodum ve hizim 130 140 vardı onumdeki aracı sollicaktim tam sola geceyim derken aynaya biraz geç baktım ve solumdan çok süratli bi araba geldiğini gordum ve direksiyonu sert bir şekilde o anki panikle sağa kirdim ve araba savruldu on tarafi en sag taraftaki bariyerlere çarptı bariyerlere carptikdan sonra 360 derece donerek aracin arka tarafida bariyerlere vurdu .bariyerlere 2 3 metre zarar verdi. arabanın motoru 200 300 metre fırlamış on tekeri bariyerlere saplanmış diğer tekeri yerinden çıkmış radyador felan derken malzeme kalmadı. Ve otobandaki diger araçlardan 5 tanesi biri motora çarpmış her biri benim arabamdan kopan malzemelere çarpmış .Benim araban zaten pert oldu. Diğer çarpan araçların toplam hasarı 30 milyarı bulur diye düşünüyorum Karşı taraf daki o hasar gören 5 arabanin masrafını benim sigortam odermi ???? Ve o 2 3 metrelik bariyer parasını sigortam odermi ??? Ve bariyer ücreti tahmini ne kadar tutar ????? Lütfen bilgisi olan birileri yardımcı olsun kaza tam arife de oldu bayramda her yer kapalı tutanagimi felan alamadım daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertuluca -- 5 Eylül 2017; 1:41:44 >

• Sigorta sizin sebep olmanızla kaza yapan araçların ve bariyerlerin parasını öder ama belli bir tutarın üstünü ödemez diye biliyorum. Ayrıca sizin aracınıza da karışmaz. Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
  • Allah razi olsun zaten en çok da aractan sağ ciktigima şükür ediyorum oraya gelen polisler felan çok şaşırdı iyi bu arabadan sağ çıktın felan dediler şükür ölmedik ama iste mal derdine düştük .Zaten kendi arabami karşılamasını istemiyorum çöpe atmaya raziyim yeterki karşı tarafın masrafları borç olarak gelmesin çünkü durumum yok insallah sigorta öder
  • Asgari limit kaza başına 60.000 civarlarında diye biliyorum.Bu miktarın üst limiti sigortanızın kapsamına bağlı.Ancak bariyer paralarını hiç bir türlü sigorta şirketi ödemez.Geçmiş olsun
  • İnşallah zaten karşı tarafdakilerin masrafı 60.000 olmaz diye düşünüyorum
  • Eğer trafik poliçesine ek hasar klozu yapılmadıysa ödeyeceği maksimum tutar 33.000TL'dir, geri kalanını cepten ödersiniz.
  • metresi 5.500 tl bariyesin
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    O kadar varmı ya
  • mertuluca M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    Trafik sigortası karşı tarafların hasarını karşılar. Tabii limit tutarında. Ek kloz eklenmedi ise araç başına 33bin TL (güncel fiyat?) ödeme yapar. Sizin araca ödeme yapmaz ve motorlu araç dışındaki hasarlara ödeme soru işareti ?
    En sağlıklı bilgi sigorta acentenize sorun yardımcı olurlar..
    Tekrardan Geçmiş olsun.
  • Sigortanız 66 bin TL'ye kadar olan tüm masrafları öder. Bariyeri de öder diğer araçları da öder. Sadece tek bir arabada 33 bin liradan fazla hasar oluşmuşsa onu 33 bin liraya kadar öder.
  • Hocam bizi bilgilendir durumla alakalı... Başımdan geçen bir olayı anlatayım

Saatte yaklaşık 100 km hızla bursa/yenişehir yolunda havalimanına doğru gidiyordum şehit cenazesini karşılayama. Akşam karanlığında havalimanının o girişini tam göremedim yaklaşık 30 metre kala ancak gördüm kavşaktan döneyim dedim fakat sola o an saniyelik geç baktım. Arkamdan bir araç geldiğini gördüm hemen sağa kırdım fakat o arabada çarpmamak için kavşağa doğru yöneldi orta refüje çıkıp agaca vurarak durdu... Şimdi sigortalık işlemlere gelelim..

1- Şehit cenazesi karşılaması olduğu için orada bir polis devriyeside vardı oda geldi, dibinde oldu zaten olayda fakat burada cidden polis çağırmak lazımmış görevi o olmadığını bilmiyorduk kendisini sadece şahit yazdı normal vatandaş gibi. Meğer çağırmak lazımmış 155 arayarak "biz kaza yaptık gelin" gibisinden.

2- tutanaklarda polisede danışarak hatanın bende olduğunu bu denli tutanak tutacağımızı bize yardımcı olması gerektiğini söyledik ve bu manada yazdık.

3- expere gelen kişide bunu sigorta karşılar sıkıntı yok vb.. manada rapor tutuyor. fakat 4 gün sonra gelen cevap hasarı sigortam karşılamıyor (anadolu sigorta) oluyor. Sebep ise, kazanın 2 aracı birbirine vurmadan olmasıymış. Sigorta sadece çift tarafta anladığım kaza olmasını istiyor veya öleceksin diyor :). Sonunda 3000 bin lira cepten ödedik...

Şimdi şahsi yorumum aracınızdan fırlayan parçalar hasar vermiş karşı arabalara ki sigortanız karşılar ise bir tek bu nedenden karşılar dikkat edin çamurada yatabilir. Ayrıca, Bariyerlere siz kendiniz vurmuşssunuza getirebilir işi...

Sonuçlarını lütfen bizimlede paylaşın. Tekrar geçmiş olsun

• Trafiğe gittik kardeş tutanağı felan aldık tutanakda benin direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyerler vurdugumu yazmış vurdukdan sonrada benden firlayan motor tekerlek vs diğer araçlara maddi hasar verdiğini yazmış ve en alta da benim için hatalı şerit değiştirme yazmış Ve 5 boy bariyer hasarli yazmış biraz fiyat araştırması yaptık bariyerler 5 ,6 milyar tutar dediler

Sigorta policemize felan baktık aradık araç başı 33 bin TL oduyormus Kaza basi maddi hasar 66 milyar yazıyor Halk sigorta karşıda toplam 3 araç hasarlı 2 tanesi aradı ve sigorta poliçenin resmini ehliyetimin ruhsatimin resmini istedilere yyolladik bir tanesinin 20 milyar civarlarında hasar tutar dedi daha eksper gelecek dedi. Diğer adamda rradyatorum delindi dedi 1 ,2 milyar masrafı var dedi ama o 3. Kişi aramadi 3. Kisi kaza yerde bize biz sirket arabasiyiz demisti arabasini gorememistim bayabi ileriye cekmis biz hallederiz demisti hic arayip sormadi onunda en fazla 10 milyarlik masrafi olsa inşallah tek temennimiz sigortanın bütün masrafları karşılaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertuluca -- 7 Eylül 2017; 13:6:50 >

• Trafiğe gittik kardeş tutanağı felan aldık tutanakda benim direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyerler vurdugumu yazmış vurdukdan sonrada benden firlayan motor tekerlek vs diğer araçlara maddi hasar verdiğini yazmış ve en alta da benim için hatalı şerit değiştirme yazmış Ve 5 boy bariyer hasarli yazmış biraz fiyat araştırması yaptık bariyerler 5 ,6 milyar tutar dediler

Sigorta policemize felan baktık aradık araç başı 33 bin TL oduyormus Kaza basi maddi hasar 66 milyar yazıyor Halk sigorta karşıda toplam 3 araç hasarlı 2 tanesi aradı ve sigorta poliçenin resmini ehliyetimin ruhsatimin resmini istediler yyolladik bir tanesinin 20 milyar civarlarında hasar tutar dedi daha eksper gelecek dedi. Diğer adamda rradyatorum delindi dedi 1 ,2 milyar masrafı var dedi ama o 3. Kişi aramadi 3. Kisi kaza yerde bize biz sirket arabasiyiz demisti arabasini gorememistim bayabi ileriye cekmis biz hallederiz demisti hic arayip sormadi onunda en fazla 10 milyarlik masrafi olsa inşallah tek temennimiz sigortanın bütün masrafları karşılaması

• MuratKocabey kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    sigorta şirketinin sizin durumu karşılamaması hem ilginç hem de doğru gibi.Muallak bi konu. Siz insani olarak hatayı kabul edip karşı tarafı mağdur etmek istememişsiniz.kafama takılan sorulara gelince;
    1. karşı taraf takip mesafesi-hız limiti vb sebeplerden de suçlu olamaz mı?(Sigorta şirketlerine göre belki)
    2.Siz hatayı kabullenmeyip karşı tarafı mağdur etse idiniz ne olacaktı? (1. soruya istinaden)
    3. Böyle bir durumda acaba karşı tarafın mağdur olmaması için olay sonrası kendi aracınız ile bilerek çarpma mı yapmanız gerekir? (Sigorta şirketi aracınız kazaya karışması sonrası ödeme yapması için)
    Tabii böyle bir durumda günümüz insanları ne yapar,sizin gibi mi yaklaşımda bulunur tartışılır. Allah kazadan beladan uzak tutsun.
    Tekrar geçmiş olsn.
  • dostum bu olaya karışan 5 araba değer kaybı acarsa sana ne yapıcan? sen şimdiden adamlara kendini burada anlattığın gibi anlat ...yoksa bir bakmışsın 5 ay sonra mahkeme celbi gelebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle_3406

Geçmiş olsun.
    sigorta şirketinin sizin durumu karşılamaması hem ilginç hem de doğru gibi.Muallak bi konu. Siz insani olarak hatayı kabul edip karşı tarafı mağdur etmek istememişsiniz.kafama takılan sorulara gelince;
    1. karşı taraf takip mesafesi-hız limiti vb sebeplerden de suçlu olamaz mı?(Sigorta şirketlerine göre belki)
    2.Siz hatayı kabullenmeyip karşı tarafı mağdur etse idiniz ne olacaktı? (1. soruya istinaden)
    3. Böyle bir durumda acaba karşı tarafın mağdur olmaması için olay sonrası kendi aracınız ile bilerek çarpma mı yapmanız gerekir? (Sigorta şirketi aracınız kazaya karışması sonrası ödeme yapması için)
    Tabii böyle bir durumda günümüz insanları ne yapar,sizin gibi mi yaklaşımda bulunur tartışılır. Allah kazadan beladan uzak tutsun.
    Tekrar geçmiş olsn.

Hocam şimdi cidden öyle bir durum var. Mesela yolda gidiyorsunuz, virajı bir döndünüz orada trafik kazası olmuş, kaza yapanlara vurmayayım diye insani bir refleksle gittiniz bariyere vurdunuz. Kendi başınızasınız. Sadece oradaki araçlar için kaza yeri güvenliğini iyi sağlayamadıklarından bir ceza gelebilir ama sizin kazanızla bağdaştırılmaz. Burada da şunu öne sürüyorlar, senin yaptığın kazanın diğer araçla ne alakası var? Belki o araç orada olmasaydı gene o kazayı yapacaktın? Bu bilinemez ve kesin tanılanamaz bir durum olduğu için böyle işliyor. Bir polis abimiz "Öyle bir durumda vurabiliyorsan ufaktan da olsa diğer araçlara vur" demişti. Şaka gibi ama maalesef durum bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

dostum bu olaya karışan 5 araba değer kaybı acarsa sana ne yapıcan? sen şimdiden adamlara kendini burada anlattığın gibi anlat ...yoksa bir bakmışsın 5 ay sonra mahkeme celbi gelebilir...

ewt bide bunun değer kaybı meselesi var. bu durumda ne olacak,sigorta şirketi karşılr mı?
  • eagle_3406 E kullanıcısına yanıt
    1- işin açığı hız limitinin ben kıyılarında idim ki gelen araç kesinlikle fazla idi.
    2- inanın insanlığımızı sorgulatıyor böyle saçma durumlar zira direk çamura yatılabilir bir durum ki biraz kurcalasam ihtimal o kişide alkol bile olabilirdi zira debriyajın yanından bir şişeyi arka tarafa koydu o anlık heyecanda nedir diye bakmadım.. Fakat herhangi o manada alkol kullanmış emareside hissetmedim gerçi bakmadımda çok kişiye bu manada.
    3- oradaki görevli polis aynen şunu dedi, keşke biraz ufakta olsa dokundursaydınız, tabi bunu tutanak felan tutulduktan sonra söyledi.
    öncelikle çok geçmiş olsun, anlattığın kazanın benzerini ankara ist otobanında bir aracın üstüme kırması ve benimde refleksle yagışlı havada fren +sağa kırma ile bariyere çarpma olarak bi kaç ay önce bende yaptım. sana vereceğim bilgi bariyer ile ben hem sağ şeritte hemde sol şeritte bariyere vurdum burdan doğan zararı karayollarına trafik sigortası ödedi,benim hiç haberim bile olmadı sonradan ögrendim ödediğinide.
    hocam, , sigorta artık kendi kusurun olan şeyi ödüyor ama sana dava açıp senden geri alıyor. sigorta maddeleri felan çok değişti bilgin olsun yani ödediği parayı geri senden istiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.