Şimdi Ara

Büyük Endüstri Karşılaşması (Tarafını Seç) [Nedeniyle Beraber :)]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar endüstri mühendisliği için şu okullar karşılaştırmasını merak ediyorum
    odtü-itü-bilkent-koç-sabancı
    hangi okul hangi kritere göre diğerlerinden önde
    mesela koçün imkanı çok fazla deniyor da ne imkanı bu, itüden fazlası nedir
    ya da odtü endüstride çok öndedir deniliyor neden odtü önde de bilkent değil
    ayrıntılı bilgisayar mühendisliği karşılaştırması yapan arkadaş vardı oradan görüp linkedin karşılaştırması koyuyorum:
    BİLKENT(3634):

İTÜ(10.564):

ODTÜ(8967):

KOÇ(2.087):

SABANCI(2719):

Girişimcilik benim için önemli bir etken girişimci çıkarma oranları ise şu şekilde:
    Odtü-İtü-Bilkent-Koç-Sabancı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOMN386 -- 24 Temmuz 2017; 19:3:57 >

• İlk vakıflar bence. İstanbuldaysan koç ankaradaysan bilkent. Sabancıda kalırsan burs yanıyor onu da göz al. Tam burslu geliyorsa vakıflar seçilir ama. Diğer türlü odtü>itü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence endüstri olarak itü odtünün önünde.

İtünün işletme fak hocaları iyi ve öğrenci kulüpleri aşırı aktif

• Tek Sevdamız Türkiye kullanıcısına yanıt
    neden vakıflar hocam diğerleri daha köklü değil mi mezun networku vardır
  • yeniyetmejo Y kullanıcısına yanıt
    valla itüyü kimse hiçbişeyde kimsenin önünde tutmuyor ama hadi hayırlısı :D
  • hayatımda görmediğim kadar bro gördüm bro

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam o koç endüstride ne var merak ediyorum
    tam burslu 1400
    yarı burslu 3000 (yıllık 30bin en az)
    25 burslu 8500 (yıllık 45bin en az)
    ücretli 22000 (gg)
    hem böyle sıralama yapılacak hem de o kadar para verilecek
  • Upup

• Endüstri için bence koç>sabancı>bilkent>itü>odtü. Ama sadece endüstri için bu sıralama geçerli. Diğerlerinde Bilkent fersah fersah önde. Akademisyenlere göz atmanı öneririm. Bir de son 10 senede mezun olanların çalıştıkları pozisyonlara ve yurtdışında çalışma oranlarına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Dupont -- 24 Temmuz 2017; 21:7:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçeneklerde neden boün yok ? Bir işletmeci için en önemli şeylerden biri networktur o network de en sağlam boünde var

• Sad Amore S kullanıcısına yanıt
    Çünkü gitmeyecem çünkü tutmuyor

• Bende araştırmalarım sonucu bilkent endüstriden yana karar verdim malesef boğaziçi ve koç tutmuyor sıralamam 1769

• istatistik ve yöneylem araştırmasında(endüstrinin en temel derslerinden) şöyle bir araştırmaya göre odtü türkiyede ilk sıradahttps://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/statistics-operational-research
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Baska siraya giren bile olmamis mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOMN386 -- 25 Temmuz 2017; 11:15:39 >
  • BOMN386 B kullanıcısına yanıt
    hocam ilk 200'ü sıralamışlar ilk 200'e başka Türk üniversitesi girememiş.Aslında ODTÜ'de son 3 senedir 101-150 arasındaymış bu sene gerilemiş.Son 2 senedir yapılan yöneylem araştırması ve endüstri mühendisliği kongresindeki proje yarışmalarında da ODTÜ'lü öğrenciler 1. oluyor
  • Sıralamam2899 ben bilkent endüstri yi en üste yazdım okulun seminerine gittim, 4.sınıfta bitirme projesi olarak şirketlerle beraber bir proje yapıyorsun böylece hem iş dünyasına üçüncü kez ve saglam olarak girmiş oluyorsun ayrıca dünya çapında bu yapılan projeler ille dereceleri var bayağı(3.kez dememin sebebi iki tane de zorunlu staj olması.) ayrıca benim fikrim bu sıralama bandında gidilecek okullardan herhangi birini seçen biri seçtiği için ağır pişmanlık duyacağını sanmıyorum çok iyi okullar, biraz daha kişisel sebepler etkili olabilir seçimlerde(maddi durum, yaşanılan yer, yaşamak istenilen yer, yurt dışı düşünceleri, yurt/burs olayları vs vs) bilkent ilk 10k daki tam burslularun bursunu kapsamlı bursa yükseltiyor ve 730 TL + iki kişilik yurt odası veriyor bu bence baya + bir özellik ve dandik bir okul da değil yani bilkentten bahsediyoruz :)

• darkblade36 kullanıcısına yanıt
    ben de koçla odtü arasındayım hocam bilgisayar olsa bilkent isterdim ama endüstri networkü için odtü
    özellerden birisi olacaksa koç diye
    umarım kendimiz için en doğru kararı veririz
  • Detaylı bilgim yok ama Koç sanki aralarında en iyisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.