Şimdi Ara

Buz dolabı su akıtıyordu yaptırdım ( tamir detaylar içerde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
5.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bizim evde bosch marka çift kapılı 2004 model buz dolabı var (B sınıfı)

dışarıya doğru su akıtıyordu. buzluk buz yapmış ondan zannedip buzluğu boşaltıp buzdolabını temizledik.
    tekrardan su akıtmaya başladı (bir değişiklik olmadı). bosch servisini çağırdım. kontrol etti.

Şimdi sizde aynı sorunu yaşarsanız şu işlemleri yapmanız gerekiyor.

buz dolabının kapağını açın, açtığınızda lambayı söndüren bir düğme var. kapak açıkken buna basın.
    buz dolabının içinde üst tarafta ortada bir tane beyaz fan var kafes içerisinde kapak açıkken düğmeye bastığınızda onun dönmesi gerekiyor.
    eğer dönmüyorsa sizde de aynı sorun var demektir.

şimdi yıldız tornavida alın yaklaşık 20 cm olsun
    fanın üst kısmında bir tane vida var içe doğru onu sökün, fan kafesle beraber çıkacak.
    fanın aynısı 10 tl alın kafesi temizleyip, aynı şekilde fanı içine takın ( farklı bir buz dolabı tamircisine sadece fanın fiyatını sordum)
    vida yardımıyla tekrar monte edin.

Aslında su buz dolabının içinden geliyor ,şöyleki; buz dolabının iç kısmının arka tarafında (alt kısmında) birtane delik var.
    fan çalışmadığı için içerideki buz eriyor. o delikten aşağıya inen su, buz dolabının önünden dışarı akıyor.
    bu nedenle buz dolabının arkasından öne doğru geliyormuş gibi iznenim bırakıyor.

Eğer bu işelemi yaparsanız 10 tl halletmiş olursunuz.
    Eğer servis çağırırsanız 100 tl mal oluyor.

umarım yararlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istcool -- 22 Haziran 2012; 22:38:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evde yerdeki fayanslar patladı !!
    12 yıl önce açıldı
    YARDIM Arabamın cam suyu bitti
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.