Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: S A M C R O

quote:

Orijinalden alıntı: Mormegil7

quote:

quote:

arkadaşlar konuya okumaya pek fırsatım olmadı ama 6. kitabın çıkış tarihiyle ilgili bilgi var mı acaba?

Kesin bir tarih yok ama 2017 den önce görürüz büyük ihtimalle.

İnşallah hocam.ölmeden önce çıkarsa bari

6. Kitap'ı görürüz de benim 7. kitap konusunda hiç ümidim yok. İnsallah okuyabiliriz 7. Kitabı da.

7. kitap çıktığında daha torunlarım olmadıysa forumdan bir kişinin kitaplarını ben alırım.

Birde arkadaşlar az önce bir şey kafama takıldı.
    Ned Stark'ın babasıyla abisini Aerys II Targaryen mi öldürmüştü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar konuya okumaya pek fırsatım olmadı ama 6. kitabın çıkış tarihiyle ilgili bilgi var mı acaba?

6. Kitap'ı görürüz de benim 7. kitap konusunda hiç ümidim yok. İnsallah okuyabiliriz 7. Kitabı da.

7. kitap çıktığında daha torunlarım olmadıysa forumdan bir kişinin kitaplarını ben alırım.

Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

• Peki Howland Reed'in elinde resmi bir belge varsa evliliğe dair? Bu türlü de zorlama oluyor ama Jon'un Güney'de bir olayı yok bunu anlamaları lazım insanların artık.Sürekli Daenerys-Jon evlenecektahta geçecekler Ejderhalar hede hödö diye teoriler ortaya atıyorlar.

Bu arada Lancel Lannister'ı oynayan adama Twitterdan sordular ''En sevdiğin sahne hangisi?'' diye o da ''Yeni gelecek karakterle birlikte bir sahne var, çok yakında göreceksiniz.'' dedi.Bunun Howland Reed olma ihtimali de var.Jon'un annesi ve babasını bu sezon açıklayabilirler.

Çok belli ediyorlar zaten Jon'un anne ve babasını.Dizi izleyicileri biraz geçmiş olayları bilse çat diye anlayacaklar ama çoğunda araştırma merakı yok malesef.

Petyr'in Harrenhal Turnuvasını anlatması, Stannis'in ''Jon, Ned'in işi değil.'' demesi, son bölümde Üstat Aemon'un ''Dünyada sadece bir tane Targaryen kalması üzücü.'' tarzı bir şey demesinden sonra Jon'un içeri girmesi falan bunlar ince detaylar.

Birde Rhaegar'ın geçmişini paylaşıyorlar sosyal medyada.Anlayın artık bir zahmet ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen

Peki Howland Reed'in elinde resmi bir belge varsa evliliğe dair? Bu türlü de zorlama oluyor ama Jon'un Güney'de bir olayı yok bunu anlamaları lazım insanların artık.Sürekli Daenerys-Jon evlenecektahta geçecekler Ejderhalar hede hödö diye teoriler ortaya atıyorlar.

Bu arada Lancel Lannister'ı oynayan adama Twitterdan sordular ''En sevdiğin sahne hangisi?'' diye o da ''Yeni gelecek karakterle birlikte bir sahne var, çok yakında göreceksiniz.'' dedi.Bunun Howland Reed olma ihtimali de var.Jon'un annesi ve babasını bu sezon açıklayabilirler.

Çok belli ediyorlar zaten Jon'un anne ve babasını.Dizi izleyicileri biraz geçmiş olayları bilse çat diye anlayacaklar ama çoğunda araştırma merakı yok malesef.

Petyr'in Harrenhal Turnuvasını anlatması, Stannis'in ''Jon, Ned'in işi değil.'' demesi, son bölümde Üstat Aemon'un ''Dünyada sadece bir tane Targaryen kalması üzücü.'' tarzı bir şey demesinden sonra Jon'un içeri girmesi falan bunlar ince detaylar.

Birde Rhaegar'ın geçmişini paylaşıyorlar sosyal medyada.Anlayın artık bir zahmet ya.

Dizide doğru düzgün bahsedilmedi maalesef bu ikiliden. Kitaplar hakkında bilgi sahibi olmayan izleyicide bu detayları anlayamıyor

• quote:

Peki Howland Reed'in elinde resmi bir belge varsa evliliğe dair? Bu türlü de zorlama oluyor ama Jon'un Güney'de bir olayı yok bunu anlamaları lazım insanların artık.Sürekli Daenerys-Jon evlenecektahta geçecekler Ejderhalar hede hödö diye teoriler ortaya atıyorlar.

Nasıl bir belge olacak ki? Lyanna mı yazıp imzalayıp mühürledi böyle böyle diye? Sadıç da Arthur Dayne olmuştur heralde.

Hadi böyle bir belge olsa dahi, Ned o belgeyi elinde tutar mı? İlk işi yakmak yok etmek olur.

Azor Ahai'ın verdiği linkte çok güzel açıklamışlar. Martin ince ince işlemiş resmen.

• Seriyi bitireli 8 ay oldu ve karakter isimlerini dahi unutmaya basladim. Dizinin son sezonuna bakmadim bilerek kitaptan ayrı gidipte kafam karışacağı için. Martin ölmeden kitabi yayınlansa iyi olacak. Bundan sonra son kitabi beklemek var birde. 6-7 yıl içinde anca olacak gibi hepsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

Seriyi bitireli 8 ay oldu ve karakter isimlerini dahi unutmaya basladim. Dizinin son sezonuna bakmadim bilerek kitaptan ayrı gidipte kafam karışacağı için. Martin ölmeden kitabi yayınlansa iyi olacak. Bundan sonra son kitabi beklemek var birde. 6-7 yıl içinde anca olacak gibi hepsi.

Yazar sadece 6. Kitaba odaklanmadi.iki kitabi birden yaziyor.6-7 sene bir süre değilde maksimum 4 diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerys Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

Seriyi bitireli 8 ay oldu ve karakter isimlerini dahi unutmaya basladim. Dizinin son sezonuna bakmadim bilerek kitaptan ayrı gidipte kafam karışacağı için. Martin ölmeden kitabi yayınlansa iyi olacak. Bundan sonra son kitabi beklemek var birde. 6-7 yıl içinde anca olacak gibi hepsi.

Yazar sadece 6. Kitaba odaklanmadi.iki kitabi birden yaziyor.6-7 sene bir süre değilde maksimum 4 diyebiliriz.

Yazıyorda ne zaman çıkacak orası muamma :) kitap bitmiş olsa bile uzun sure bizi bekletecek orası kesin. Kopukluk oluyor ister istemez.

• 2. kitabın 2. kısmını bitirdim. İlk kitaba göre baya duygusal geçti bu kitap.

Ben öncelerde George Martin'in yazış tarzını bilmiyordum, Ned ölünce kesin geri gelecek dedim ama işler öyle olmadı, ölen ölene, 2. kitabı henüz bitirdim ancak ama daha şimdiden o kadar göz önünde sayılabilecek kişi öldü ki bazıları aklımda değil.
    Bu kitapta da olaylar baya hızlı gelişti. Bir anda Renly öldü sonra kesin Stannis yıkar geçer ortalığı dedik(gerçi ben spoiler yemiştim, biliyordum ne olacağını ama nasıl olacağını bilmiyorum) sonra hop o da öldü. Tabi bunlar Tywin'in gelmesiyler oldu gibi ancak Tyrion'ın zekasının da payı çok büyük, çok iyi savundu Kral Toprakları'nı, önce Karasu Koyu'nda çılgınateş-zincir kombosu, sonra savaşta birliği komuta etmesi(Tazı bile korktuğu halde). Bu arada komuta etmeye başlamadan önceki söylediği sözler baya etkileyiciydi. Tyrion'ın Cersei'ye yaptığı atarlar da baya yerindeydi, kendisinin kolay lokma olmadığını kanıtladı.
    Melisandre'ye ne oldu merak ediyorum.
    Açıkçası Daenerys'ten ilerilere yönelik pek bir beklentim yok benim. Her ne kadar bir Targaryen olsa da diyara hükmedecek gücü, kararlılığı, zekayı göremedim nedense. Gerçi Ölümsüzler Sarayı'nı yıktı falan ama doğrusu nasıl yıktı, orayı da tam kavrayamadım.
    Asıl benim için üzücü olaya gelirsek, Sur'un ötesinde büyük bir tehlikenin olduğu ve bunun giderek büyüdü gerçeğine kimsenin inanmaması ve gözleriyle görene kadar inanmayacak olmaları. Qhorin Yarımel gibi adamlar kendini hiç düşünmeden feda etsin bu uğurda, diyarın içinde olduğu saçmalığa bak. Qhorin'in yaptığı fedakarlıktan da öteydi be, başka bir şeydi bu. Ah Qhorin ah, senin gibi adam az gelir Westeros'a.
    Üstat Luwin'in ölümü, Lannisterlar'ın daha uzun bir süre hüküm sürecek gibi görünmesi, Starklar'ın içinde bulunduğu durum(gerçi Robb ne alemde bilmiyoruz ama onunda bir sonraki kitapta kellesi gider herhalde), Ned'in tüm çocuklarının birbirinden ayrı bir şekilde yaşamaya çalışmaları ve çektiği sıkıntılar da ayrı üzücü olaylar.
    İleriye dönük neler yapacağını en çok merak ettiğim kişiler Arya ve Jon. Bu arada Tazı'ya ve Jaime'ye ne olduğunu da merak ediyorum, umarım hak ettikleri cezayı bulmuşlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilal0

2. kitabın 2. kısmını bitirdim. İlk kitaba göre baya duygusal geçti bu kitap.

Ben öncelerde George Martin'in yazış tarzını bilmiyordum, Ned ölünce kesin geri gelecek dedim ama işler öyle olmadı, ölen ölene, 2. kitabı henüz bitirdim ancak ama daha şimdiden o kadar göz önünde sayılabilecek kişi öldü ki bazıları aklımda değil.
    Bu kitapta da olaylar baya hızlı gelişti. Bir anda Renly öldü sonra kesin Stannis yıkar geçer ortalığı dedik(gerçi ben spoiler yemiştim, biliyordum ne olacağını ama nasıl olacağını bilmiyorum) sonra hop o da öldü. Tabi bunlar Tywin'in gelmesiyler oldu gibi ancak Tyrion'ın zekasının da payı çok büyük, çok iyi savundu Kral Toprakları'nı, önce Karasu Koyu'nda çılgınateş-zincir kombosu, sonra savaşta birliği komuta etmesi(Tazı bile korktuğu halde). Bu arada komuta etmeye başlamadan önceki söylediği sözler baya etkileyiciydi. Tyrion'ın Cersei'ye yaptığı atarlar da baya yerindeydi, kendisinin kolay lokma olmadığını kanıtladı.
    Melisandre'ye ne oldu merak ediyorum.
    Açıkçası Daenerys'ten ilerilere yönelik pek bir beklentim yok benim. Her ne kadar bir Targaryen olsa da diyara hükmedecek gücü, kararlılığı, zekayı göremedim nedense. Gerçi Ölümsüzler Sarayı'nı yıktı falan ama doğrusu nasıl yıktı, orayı da tam kavrayamadım.
    Asıl benim için üzücü olaya gelirsek, Sur'un ötesinde büyük bir tehlikenin olduğu ve bunun giderek büyüdü gerçeğine kimsenin inanmaması ve gözleriyle görene kadar inanmayacak olmaları. Qhorin Yarımel gibi adamlar kendini hiç düşünmeden feda etsin bu uğurda, diyarın içinde olduğu saçmalığa bak. Qhorin'in yaptığı fedakarlıktan da öteydi be, başka bir şeydi bu. Ah Qhorin ah, senin gibi adam az gelir Westeros'a.
    Üstat Luwin'in ölümü, Lannisterlar'ın daha uzun bir süre hüküm sürecek gibi görünmesi, Starklar'ın içinde bulunduğu durum(gerçi Robb ne alemde bilmiyoruz ama onunda bir sonraki kitapta kellesi gider herhalde), Ned'in tüm çocuklarının birbirinden ayrı bir şekilde yaşamaya çalışmaları ve çektiği sıkıntılar da ayrı üzücü olaylar.
    İleriye dönük neler yapacağını en çok merak ettiğim kişiler Arya ve Jon. Bu arada Tazı'ya ve Jaime'ye ne olduğunu da merak ediyorum, umarım hak ettikleri cezayı bulmuşlardır.

Çok pis spoiler verirdim ama canım sabah sabah küfür yemek istemiyor.

Ancak şunu söyleyebilirim GRRM kimseyi çok fazla sevmemeyi ve neredeyse kimseden nefret etmemeyi öğretiyor.Herkesin bir hikayesi var.

• Beyler D&R'da Epsilon'a %25 indirim yapmışlar, Buz ve Ateşin Şarkısı da indirimli kitaplar arasında. Seriye başlamak isteyenler veya alacak kitapları olanlar için güzel fırsat.
  • on bencede lyannanın çocuğu taht oyunlarında sf 169 da leydiyi(ulukurt)öldürülecekken sansa babasına
    _onları durdur bunu yapmalarına izin verme leydi yapmadı nymeria yaptı leydiyi öldürmelerine izin verme diye yalvarıyor. Sonra sf 212 de aynen şu cümle geçiyor. 'kralın darry salonunda ona sırtını dönüp uzaklaşmasını hatırladı.
    Ned Sansanın yalvarışlarını kulaklarında duyuyordu hala.Lyannada öyle yalvarmıştı bir zamanlar.
    (bana söz ver ned)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristan1

on bencede lyannanın çocuğu taht oyunlarında sf 169 da leydiyi(ulukurt)öldürülecekken sansa babasına
    _onları durdur bunu yapmalarına izin verme leydi yapmadı nymeria yaptı leydiyi öldürmelerine izin verme diye yalvarıyor. Sonra sf 212 de aynen şu cümle geçiyor. 'kralın darry salonunda ona sırtını dönüp uzaklaşmasını hatırladı.
    Ned Sansanın yalvarışlarını kulaklarında duyuyordu hala.Lyannada öyle yalvarmıştı bir zamanlar.
    (bana söz ver ned)

Lyanna Stark ne kadar süre tutsak kalıyor ki Rhaegar'ın elinde yani çocuğu yapacak, doğuracak süre oluşuyor mu? Rickard Lyanna'nın hesabını sormaya geliyor Aerys onları yakıyor orada isyan başlıyor. Tower Of Joy'a kadar ne kadar süre geçiyor merak ediyorum bilen var mı?

• 2 yıla yakın sürüyor isyan
  • Clint Sexwood kullanıcısına yanıt
    iki yıla yakın sürüyor
  • quote:

Orada jon a bir gonderme oldugunu sanmiyorum bence aemon orada kendinden bahsediyor.Kitapta da geciyor zaten aemon un targaryen oldugu.

• Arkadaşlar sizde Dornelileri Aiellere benzetiyor musunuz?
  • dizide dorneluları ortadoğu karışımı bir halk yaptılar iyice
    geçen bölümlerde eğimli hilal kılıçları ve dorne atları, bu bölümde de trystane martellin zihgir takması bunun göstergesi. her şeyi anlarım da zihgir nedir arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Kılıçların fırtınası kısım 1

Arkadaşlar kılıçların fırtınasında arya dondarrion çetesi tarafından esir alınınca yüce yürek diye bir yere gidiyorlardı.Orada gece kısa boylu beyaz tenli ve kırmızı gözlü bir kadın vardı.O kadın yeşil gören miydi acaba?Ve omzunda boğulmuş bir karga olan sallanan köprüdeki yüzsüz adam kimdi acaba.

O kadın Maggy. Cercei'nin geleceğini okuyan kadın. Olacak olayların bütün hepsini söylüyor tektek. Senin sorduğun da, Euron'un abisi Balon'u öldürmek için Yüzsüz Adam kiraladığını anlatmak için kullanılan bir metafor.

Hacım şimdi kısım ikiyi okuyorum yine dikkat ettim burda maggy sarı gözlü ve gözlerinin etrafında kabuk var diye tarif edilmiş.
    Ancak kısım birdeki kadın kırmızı gözlü.Bir de yüce yürekteki kadın eski tanrılara inanıyordu sanki.Thoros'a buna benzer birşeyler söylüyordu.Ve Jojen'in yeşil rüyaları gibi gördüğü rüyalar.Bir büyü sayılmaz sadece rüyalarını anlatıyor.
    Diğer kadınsa doğudan gelmiş ve oradan gelen bir kadının eski tanrılara inanması zor.
    İkisi farklı kadınlar gibi geliyor bana.

• 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.