Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Kılıçların fırtınası kısım 1

Arkadaşlar kılıçların fırtınasında arya dondarrion çetesi tarafından esir alınınca yüce yürek diye bir yere gidiyorlardı.Orada gece kısa boylu beyaz tenli ve kırmızı gözlü bir kadın vardı.O kadın yeşil gören miydi acaba?Ve omzunda boğulmuş bir karga olan sallanan köprüdeki yüzsüz adam kimdi acaba.

O kadın Maggy. Cercei'nin geleceğini okuyan kadın. Olacak olayların bütün hepsini söylüyor tektek. Senin sorduğun da, Euron'un abisi Balon'u öldürmek için Yüzsüz Adam kiraladığını anlatmak için kullanılan bir metafor.

Hacım şimdi kısım ikiyi okuyorum yine dikkat ettim burda maggy sarı gözlü ve gözlerinin etrafında kabuk var diye tarif edilmiş.
    Ancak kısım birdeki kadın kırmızı gözlü.Bir de yüce yürekteki kadın eski tanrılara inanıyordu sanki.Thoros'a buna benzer birşeyler söylüyordu.Ve Jojen'in yeşil rüyaları gibi gördüğü rüyalar.Bir büyü sayılmaz sadece rüyalarını anlatıyor.
    Diğer kadınsa doğudan gelmiş ve oradan gelen bir kadının eski tanrılara inanması zor.
    İkisi farklı kadınlar gibi geliyor bana.

Cecei hatunun gözüne birşey döküyor orada. Gerçi bu bir teori ancak, yine de seride birçok gelecekten haber veren karakter olması benim hoşuma gitmediğinden, ikisinin aynı kişi olduğuna inanıyorum

• O kadin jenny olmasi lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerys Targaryen -- 19 Mayıs 2015; 13:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unuttum be kitapları. şu dizi karıştırdı iyice kafamı. özeti falan varmı tüm serinin işe gidip gelirken yolda okumalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

unuttum be kitapları. şu dizi karıştırdı iyice kafamı. özeti falan varmı tüm serinin işe gidip gelirken yolda okumalık.

Malesef yok

• Seriyi baştan okumaya karar verdim.

Bu sefer çok ayrıntılı bir okuma yapmayı düşünüyorum not falan da almayı düşünüyorum. Umarım üşenmem.

(ALMADI)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Seriyi baştan okumaya karar verdim.

Bu sefer çok ayrıntılı bir okuma yapmayı düşünüyorum not falan da almayı düşünüyorum. Umarım üşenmem.

(ALMADI)

4. okuyuşum seriyi.Martin amca yazana kadar kitapları 20 kere okurum herhalde.

• Loras'ı oynayan aktör Finn Jones, bir röportajda şunu söylemiş; ''Yaz sona erdi, kış Loras için geliyor.''
    Robert Strong vs. Loras Tyrell görebilir miyiz acaba? Ben şahsen Loras'ın da içinde bulunduğu bir trial by combat bekliyorum.

http://watchersonthewall.com/game-of-thrones-scouting-girona-spain-for-season-6/
    Altıncı sezonda yeni bir yerde çekim yapacaklarmış, Girona'da.Oldtown'a benziyor gibi.

• Bu Arya nın sonu ne olacak dizide iyice sıkıldım bu bölümlerden (tabiki Sansa kadar olamazda)

• by-ko kullanıcısına yanıt
    martin ölmeden seriyi bitirsin, başka bir şey istemiyorum artık.
  • Gece Kralı ve Jon Snow;

Bildiğimiz üzere Gece Kralı Sur'un 13. Kumandanı, haliyle benim de inancım o yönde kendisi Stark soyundan gelme. WW ile evlendikten sonra kendisine bir takım ilahi güçler geçmiş, ölüleri diriltmesi ve ölümsüzlüğünden de belli zaten.

Jon snow için de R+L diyoruz. Gece Kralı bölüm sonunda rıhtım da beklerken dikkat ettiyseniz, ölüleri diriltmesi dışında herhangi bir şey yapmadı. Bence orada gövde gösterisi yaptı ama yapmadığı daha çok şey var gibi geldi bana. Gece Kralı orada Jon snow un kendi kanından olduğunu anladı bence. Başka türlü planları olabilir gibi geliyor bana. Kaç gündür aklımda sürekli bilmiyorum belki saçma da olabilir.

• diziyle kitap bildiğiniz gibi birbirinden çok farklı gidiyor ama büyük ana olaylar ve son aynı olacak bundan hareketle dizi ve kitaptan bazı çıkarımlarda bulundum diziyi izlemeyen ve bütün kitapları okumayan okumasın

1)bildiğiniz gibi kitapta mance ölmüyor jon tarafından winterfelle aryayı kurtarmaya gönderiliyor dizide mancı öldürdüler muhtemelen sansayı winterfellden kutarma işi dizide brienne verilecek brienne muhtemelen önümüzdeki sezon sansayı winterfellden kurtaracak. Eğer ramseyin mektubu doğruysa ve kitapta stannis ölüyorsa dizide stannis ramsey tarafından değil brienne tarafından öldürülecektir eğer mektup doğru değilse hiç karşılaşmayabilirler

2)dany gittikten sonra meerendeki savaşa barristian selmy komuta ediyordu barristian bildiğiniz gibi öldü ya bu savaşa dizide hiç yer vermiycekler ki bu greyjoylardan dizide hiç bahsetmemeleri bunu gösteriyor eğer meeren savaşı dizide gösterilecekse bu savaşa tryion kumanda edecektir

3) kitapta jonu öldürüyorlar ama melisandrenin jonu canlandıracağı gibi çok meşur bir fikir var ama dizide melisandere stannisle birlikte güneye gidiyor eğer dizide bu sezonun sonunda jon ölürse kitaptada gerçekten ölmüş demektir eğer dizide öldürmezlerse hala bir umut var

4)bildiğiniz gibi dizide karekterleri birleştirmeyi seviyorlar dizide muhtemelen Aegonu hiç göremiycez bunu yerine dizide danyi westrosa daha erken getirebilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: yumiy

diziyle kitap bildiğiniz gibi birbirinden çok farklı gidiyor ama büyük ana olaylar ve son aynı olacak bundan hareketle dizi ve kitaptan bazı çıkarımlarda bulundum diziyi izlemeyen ve bütün kitapları okumayan okumasın

1)bildiğiniz gibi kitapta mance ölmüyor jon tarafından winterfelle aryayı kurtarmaya gönderiliyor dizide mancı öldürdüler muhtemelen sansayı winterfellden kutarma işi dizide brienne verilecek brienne muhtemelen önümüzdeki sezon sansayı winterfellden kurtaracak. Eğer ramseyin mektubu doğruysa ve kitapta stannis ölüyorsa dizide stannis ramsey tarafından değil brienne tarafından öldürülecektir eğer mektup doğru değilse hiç karşılaşmayabilirler

2)dany gittikten sonra meerendeki savaşa barristian selmy komuta ediyordu barristian bildiğiniz gibi öldü ya bu savaşa dizide hiç yer vermiycekler ki bu greyjoylardan dizide hiç bahsetmemeleri bunu gösteriyor eğer meeren savaşı dizide gösterilecekse bu savaşa tryion kumanda edecektir

3) kitapta jonu öldürüyorlar ama melisandrenin jonu canlandıracağı gibi çok meşur bir fikir var ama dizide melisandere stannisle birlikte güneye gidiyor eğer dizide bu sezonun sonunda jon ölürse kitaptada gerçekten ölmüş demektir eğer dizide öldürmezlerse hala bir umut var

4)bildiğiniz gibi dizide karekterleri birleştirmeyi seviyorlar dizide muhtemelen Aegonu hiç göremiycez bunu yerine dizide danyi westrosa daha erken getirebilirler

Kitabı okuyan biri olarak Ramsey değil de Ramsay diye yazsan daha zevkle okunurdu teorilerin :)
    yine de düşüncene sağlık!

Brienne'in Stannis'i öldürebileceğini sanmıyorum buna vurgu yaptılar dizide ama eğer kitaba biraz benzerlik varsa Brienne Sansa'yı kaçırıp Stannis'e yakalanabilir ve Sansa'nın Bran ve Rickon'un yaşadıkları bilgisini Stannis'e vermesiyle Rickon'un peşine düşebilir, belki..

• daikataNa~ D kullanıcısına yanıt

Bana mantıksız geldi Jon Snow'un Gece Kralı akrabası olmasi. Niye o zaman klübe de diğer akgezen Jon'u öldürmeye kalkışsınki? Ama akgezenler dizinin başında beri gövde gösterisi yapıyorlar. İlk bölümde Gece Nöbetileri'nden birisini serbest bırakmaları bir mesajdı. Mormont'un keşif planından beri Westeros'taki halkın ciddiye almayışlarının intikamını alıyorlar gibi geldi bana da. Bce Gece Kralı ile ilgili gizemi Brynden Rivers biliyor.
  • Diziyle kitabın sonunun aynı olacağı kesin değil. GRRM de diziyle kitabın aynı sonla bitmesini "umduğunu" söylüyor sezon öncesi bir röportajda.
  • beyler yeni kitap ne zaman çıkacak bilen var mı? bu yil yazar mi bizim dombik manyak martin

• quote:

Orijinalden alıntı: canınıyerim

beyler yeni kitap ne zaman çıkacak bilen var mı? bu yil yazar mi bizim dombik manyak martin

Altıncı sezon çıkmadan, altıncı kitabı yetiştirmeyi planlıyorum demişti en son.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canınıyerim

beyler yeni kitap ne zaman çıkacak bilen var mı? bu yil yazar mi bizim dombik manyak martin

Yetiştirebilirse ki şu son zamanlarda hiç bir etkinliğe katılmıyor diye biliyorum önümüzdeki Aralık-Ocak-Şubat-Mart aylarından birinde yayınlanır diye düşünüyorum.

• Dizi şu an hangi kitapta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

Dizi şu an hangi kitapta ?

5. Kitabı anlatıyor ama bu sezon dizi kitabı neredeyse referans almayı bıraktı. Temel olaylar hariç çogu sey farklı.

• Yeni bölümden geleceğe yönelik iki büyük şey öğrendik.

Bunlardan ilki, Shireen'in yakılacağı ki senaristlere bu durumu Martin söylemiş, İkincisi ise Tyrion-Dany buluşması.

Tyrion-Dany buluşmasını elbette Martin az çok çıtlatmıştı, altıncı kitabın sonlarına doğru belki olabilir demişti. Ancak Shireen olayı bambaşka olaylara gebe gibi duruyor.

İlk olarak Stannis kendi kızının bu şekilde kurban edilmesine izin vermeyecek biri kesinlikle. Ayrıca Shireen, Mel ve Slyse şuan Kara Kale'de. Eğer altıncı kitapta Shireen Mel tarafından kurban edilecekse, bu ya Jon'u diriltmek için olacak, ya da Stannis'i. Ancak Stannis için niyetlenip Jon'u diriltebilir bilmeden malum ateşin içinde hep Jon'u görüyordu Mel.

Buradan da şuraya atlıyoruz, bu kitap içinde ya Stannis ya da Mel hayatını kaybedecek. Çünkü Stannis Mel'in Shireen'i yaktığını öğrenirse Mel'i canlı koymaz.

Ayrıca Mace Tyrell'in Braavos'ta gösterilmesi de ilginç, çünkü ben kendisinin altıncı kitapta ölecek karakterlerden biri olduğunu düşünüyorum. Sezon finalinde onu da aradan çıkarabilirler belki.

Yine de Grifflerden haber yok. Martin çatlatacak bizi yeni kitabı piyasaya sürene kadar.

• 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.