Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Shireen'in yakılması değişikliğini şu şekilde anladım: Senaristler Martin'e sormuş durumu tavsiye almış, o da çok beğenmiş.

Stannis'in Winterfell Kuşatması'nda öleceğini düşünüyorum nedense.Dizide bir karakteri çok yükseltip bir anda düşürdükleri olmadı değil.Bayağı şok edici bir şey olur kesinlike.WOIAF'ın ortak yazarlarından birisi Twitter'a "D&D kitap okuyucularına spoiler vermeyi önemsememeye başladığından beri son bölümde çok büyük bir değişiklik olacağını düşünüyorum." yazmış.Stannis'in ölümü ve FTW'tan fazlası diyorum ben.

Aegon için hala umutluyum, belki de Varys yine o konuşmayı yapar.İkili oynuyor olabilir, Ejderhaların Dansı?

Mace'e gelirsek kesinlikle öleceğini düşünüyorum, Garlan ve Willas'ın önemli karakterler olacağını düşünürsek Mace'in ölümü şaşırtıcı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u wot m8 -- 9 Haziran 2015; 14:43:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: u wot m8

Ben Shireen'in yakılması değişikliğini şu şekilde anladım: Senaristler Martin'e sormuş durumu tavsiye almış, o da çok beğenmiş.

Stannis'in Winterfell Kuşatması'nda öleceğini düşünüyorum nedense.Dizide bir karakteri çok yükseltip bir anda düşürdükleri olmadı değil.Bayağı şok edici bir şey olur kesinlike.WOIAF'ın ortak yazarlarından birisi Twitter'a "D&D kitap okuyucularına spoiler vermeyi önemsememeye başladığından beri son bölümde çok büyük bir değişiklik olacağını düşünüyorum." yazmış.Stannis'in ölümü ve FTW'tan fazlası diyorum ben.

Aegon için hala umutluyum, belki de Varys yine o konuşmayı yapar.İkili oynuyor olabilir, Ejderhaların Dansı?

Mace'e gelirsek kesinlikle öleceğini düşünüyorum, Garlan ve Willas'ın önemli karakterler olacağını düşünürsek Mace'in ölümü şaşırtıcı olmaz.

Zaten son bölümde vars konuşursa aegon gelirmi gelmezmi öğreniceğiz. Ama Aegon gelmezse dicemde bu D&D Paraya oynuyor kardeşim. Gösteriyorsun danyi ara sıra ejderiyalar ateş atıyor gelsin reytingler. Targaryen Hanesini destekliyen kitap okurlarının %80 ni Aegonu destekler Dany'i değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: FabrikatörTorunu

quote:

Orijinalden alıntı: u wot m8

Zaten son bölümde vars konuşursa aegon gelirmi gelmezmi öğreniceğiz. Ama Aegon gelmezse dicemde bu D&D Paraya oynuyor kardeşim. Gösteriyorsun danyi ara sıra ejderiyalar ateş atıyor gelsin reytingler. Targaryen Hanesini destekliyen kitap okurlarının %80 ni Aegonu destekler Dany'i değil.

Ki zaten kitap da çizilen aegon profili diyara hukmetmeyi hak eden tek lider görünümünde ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler kitap mitap okumadım, sadece diziyi izliyorum ama görünen o ki jon snow ile ejderha kraliçesi eninde sonunda karşılacak ve evlenecekler ve onlar hüküm sürecek, zaten sanırım jon snow da da ejderha kanı var, baba tarafından (yani anne stark baba targaryen ) :)

haksızmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shener

Beyler kitap mitap okumadım, sadece diziyi izliyorum ama görünen o ki jon snow ile ejderha kraliçesi eninde sonunda karşılacak ve evlenecekler ve onlar hüküm sürecek, zaten sanırım jon snow da da ejderha kanı var, baba tarafından (yani anne stark baba targaryen ) :)

haksızmıyım?

Hem de ne haksızsın bir bilsen.Unut bunu bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: shener

Beyler kitap mitap okumadım, sadece diziyi izliyorum ama görünen o ki jon snow ile ejderha kraliçesi eninde sonunda karşılacak ve evlenecekler ve onlar hüküm sürecek, zaten sanırım jon snow da da ejderha kanı var, baba tarafından (yani anne stark baba targaryen ) :)

haksızmıyım?

Yok artık
  • tutunkolonyasi kullanıcısına yanıt
    ancak dany serinin en önemli karakterlerinden biri. ben aegon'u sadece bir yardımcı karakter olarak görüyorum. Serinin sonuna yapacağı etki de daha az olacak. bu arada, aegonun dizide belirmemesi bu teorimi kuvvetlendirir.
  • Arkadaşlar şu an üçüncü kitabın ilk kısmında sona doğru yaklaşıyorum. Okuduklarımın arasında şimdiye kadar en iyi giden bu, bir de bu ilk kısmı, ikinci kısmını düşünemiyorum bile.

Beni en çok üzen şeyler Robb'un planının Edmure yüzünden suya düşmesi ve Kuzey'in hali oldu. Bir yandan Demir Adalılar, diğer yandan Yabanıllar ve Ak Gezenler, ne olacak bilmiyorum bu Kuzey'in hali, kimsede ciddiye almıyor Gece Nöbetçileri'ni, hala yanıyorum Qhorin Yarımel gibi bir adamın öldüğüne. Beni en çok etkileyen bölüm ise Daenerys'in Lekesizler ile birlikte adeta şehri yıkması oldu, bir an Drogon'u verecek diye ödüm koptu ancak o Lekesiz tacirine kamçıyı vurunca içim rahatladı.

Bu arada "Valar Morghulis", "Tüm İnsanlar Ölmeli" anlamına mık geliyor?

• Dizi kitabı geçti yalnız yeni kitap ne zaman gelecek acaba bilgisi olan paylaşsın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Dizi kitabı geçti yalnız yeni kitap ne zaman gelecek acaba bilgisi olan paylaşsın lütfen

Ne ara geçti ya? Son bölüme bakarsak tam sınırda bıraktılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Dizi kitabı geçti yalnız yeni kitap ne zaman gelecek acaba bilgisi olan paylaşsın lütfen

Ne ara geçti ya? Son bölüme bakarsak tam sınırda bıraktılar.

Kızı yaktılar Tyrion Khaleesi ile tanıştı bunlar kitapta geçmiyor daha

• quote:

Orijinalden alıntı: Jonny_J

ancak dany serinin en önemli karakterlerinden biri. ben aegon'u sadece bir yardımcı karakter olarak görüyorum. Serinin sonuna yapacağı etki de daha az olacak. bu arada, aegonun dizide belirmemesi bu teorimi kuvvetlendirir.

Aegon kesinlikle önemli bir karakter. Eğer blackfyre teorisi doğruysa westerosta yeni bir Ejderhaların dansı görülebilir. Eğer gerçek bir Targaryense Dany'nin taht iddası kalmaz çünkü veliahtın oğlu halasından önce gelir. Dizide belirmemesinide reytinge bağlıyorum Dany'i evrenin tanrısı gibi bişi yaptılar anasını satayım herşey danyde toplanmış. Aslında paralı askerlerle yatan azgın bir ergen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jonny_J

G.R.R.M.'nin hatası bu.Martin kendisi zeki biri olduğundan karakterlerine bu zekadan katmış.Bu kız 15 yaşında bir kız.Bu kızın şöyle yapması lazımdı;
    "Üff Drogo doğum günümü unuttu .s"
    "Stannis'in karısının bıyıkları varmış :p"
    "X çok salak bence.Sevgilisine bak hem aptal hem şişko .s"
    Ayrıca kedilerle selfie şeklinde resmini çizdirip Meeren duvarlarına astırabilirdi.
    Yada aptal mesajlar yüklü yazılar yazıp Meeren sokaklarında paylaşabilirdi.

Ne bileyim 15 yaşında aptal, ergen bir kızın yapacağı gibi hareket ederdi.Çok şişirdi Dany'i Martin.O yüzden son kitapta biraz havasını aldı.Aslında ne kadar salak olduğunu görmesini sağladı okuyucunun.

Aslında imzamdaki ejderhayı da siyahıyla değiştirmem lazım.Demir tahtın meşru kralına ithafen.

• seride tabiki karakterlerin hepsinin yerleri ayrı. ancak çekirdeğe indiğiniz zaman bence stark çocukları, lannister kardeşler ve dany kalır. bunların arasında da en önemlileri jon, bran, dany ve tyriondur.

aegonun hikayedeki rolünü saydıklarımdan büyük olacağını sanmıyorum. muhtemelen aegon,
    westerostaki taht kavgasını tekrar alevlendirebilecek veya ejderhalardan birine binecek bir karakter. Bence ilki.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak kitapların tamamını okuyanlara. Spoilerı abartmadan cevaplarsanız sevinirim.

Son bölümde jon snow bıçaklandı kardeşleri tarafından. Bu olay kitapta da var değil mi? Dizide gösterildiği gibi mi oluyor kitapta da? Jon snow ölüyor mu yoksa akıbeti belli değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Bora.

Arkadaşlar bir sorum olacak kitapların tamamını okuyanlara. Spoilerı abartmadan cevaplarsanız sevinirim.

Son bölümde jon snow bıçaklandı kardeşleri tarafından. Bu olay kitapta da var değil mi? Dizide gösterildiği gibi mi oluyor kitapta da? Jon snow ölüyor mu yoksa akıbeti belli değil mi?

Evet olay kitapda var. Dizide bıçaklarken adamlarda duygu yok sokup çıkartıyorlar. Kitapta bıçakları vururken ağlıyorlar. Akıbeti hayalet lafı ağzından çıktı öldü gibi ama teoriler var. Ya kurdunun içine girip orda yaşıycak. Ya da melisandre surdayken ve azor ahai'yi jon snow olarak gördüğü için dirilticek.

• Cevap için teşekkürler @FabrikatörTorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Bora.

Arkadaşlar bir sorum olacak kitapların tamamını okuyanlara. Spoilerı abartmadan cevaplarsanız sevinirim.

Azcık spoiler kattım çünkü işin gidişatını anlaman lazım, oldu bittiye gelmiyor çünkü dizideki gibi.

Malum Stannis Mance'in ordusunu yendikten sonra sağ kalan yabanileri Jon kaleye davet ediyor. Birlikte yiyip içiyorlar, erzaklarının bir kısmını zaten Stannis aldı diye Gece Nöbetçileri huzursuz oluyor çünkü Sur hiçbir kralın yanında olamaz prensip olarak, bunun üzerine bir de kış gelmiş, düşman oldukları yabaniler onların yemeğini yiyor filan diye huzursuzlar.

Stannis Kışyarı'na yürüyor. Kızını, karısını ve Kızıl Hatun'u Sur'da bırakıyor. Aradan biraz vakit geçiyor. Sur'a pembe bir mektup geliyor üstünde Bolton mührü olan. Jon mektubu okuyor. Mektup Ramsay tarafından kendisine yazılmış ve Stannis'in öldüğünü, sihirli kılıcının Ramsay'de olduğunu ve eğer Kızıl Hatun, kraliçe ve Shireen kendisine teslim edilmez ise Jon'un kalbini çıkarıp yiyeceğini söylüyor.

Bunun üzerine Jon, Kışyarı'na yürüyeceğini ve kendisine katılacak gönüllü aradığını söylüyor. Epey bir yabani başta Tormund bunu kabul ediyor. Sur'dakiler yapma etme, yeminini bozma diyorlar ama Jon dinlemiyor, Sur'u bu olaya karıştırmıyorum, kendim gidiyorum diyor. Jon her ne kadar gönüllüler ile birlikte gitse de Boltonlar Kuzey'in Koruyucusu ünvanın sahip ve Jon yenilirse Boltonların Sur'a gelip herkesi öldüreceği de malumu. Gelirdin gelmezdin derken bir kargaşa oluyor, Jon noluyo derken elemanın biri buna bıçak sallıyor boğazına geliyor. Jon neden demeye kalmadan herkes toplanıyor bunun başına, herkes bir bıçak darbesi alıyor. Hepsinin de gözleri yaşlı Nöbet için diyorlar.

Jon yere düşüyor. Bıçak yaralarından duman tütüğünü görüyor. Aklına ilk kitapta Arya'ya ''Sivri ucunu batıracaksın,'' deyişi geliyor. Dördüncü bıçak darbesini hissetmiyor. Hissettiği tek şey soğuk. Sonra bilincini kaybediyor.

• Teşekkürler size de.

Yani jon kesin öldü diyemeyiz o zaman. Sıradaki kitapta belli olacak kaderi anladığım kadarıyla.

Bende kitapları okumayı düşünüyordum, şimdi kesin okuyacağım. 6.kitap, dizinin 6. sezonundan önce çıkar herhalde.
  • by-ko kullanıcısına yanıt
    Hocam seride genel olarak çocuk yaştakiler alıp yürüyor. 15 yaş buz ve ateşin dünyası için gayet yeterli bir yaş. Ned Bran'e kış geliyor diye nöbetten kaçan adamın idamını izlettirdiğinde Bran yamulmuyorsam 8-9 yaşlarındaydı. Evlilik Anlaşmaları 10 12 yaslarında falan Yapılıyor. Üzerine Dany'nin yaşanmışlıkları çok fazla. Kışların yıllarca sürdüğü bir evrende ergenliğe yer yok yani. Velhasılıkelam yorumunuza katılmadığımı belirteyim dedim.

• 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.