Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Jon, dirilsinde bir bakarız Azor Ahai'miymiş yoksa başkası mı? Ama Azor Ahai'nin en önemli adayı Jon Snow tabiki de.

Ayrıca Sam, en son Hisar'a vardığında Akgezenler'le ilgili bir şeyler öğreniyordu. Hatırlatabilecek olan var mı?

Edit: Spoilera almayı unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdiqeCaLe -- 18 Haziran 2015; 15:59:04 >
  • Kargaların Ziyafeti II çok durağan geçiyordu sonlara doğru acayip bağladı beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Arkadaşlar son kitapla ilgili bir şey aklıma takıldı.
    Jon'un ölme sahnesini direk yazıyorum."Kürek kemiklerinin arasına üçüncü hançer saplandığında, Jon inledi ve yüzüstü karın içine düştü. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi. Sadece soğuk vardı." Şimdi bir insan ölürken üşür mü falan bilmiyorum o yüzden bunları göz önünde bulundurmadan bir şey soracağım. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi ve sadece soğuk vardı diyor ya Akgezenler normal çelik ile öldürülmüyor bildiğimiz gibi. Acaba Jon Akgezen mi oldu? Sadece soğuk vardı diyor ayrıca. Akgezen olduğu için içi mi üşüdü acaba?

Orada Jon'Un akgezen olması için bir sebep yok ki. Hani desem ki jon surun diğer tarafında dövüşürken yaralandı, night king gelip jon u dönüştürdü, anca öyle mümkün olabilir bence.

Birde Gece Kralı ölülerden Akgezen yapabiliyor mu acaba. Akgezen olmak için illaki yaşamak mı lazım acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Arkadaşlar son kitapla ilgili bir şey aklıma takıldı.
    Jon'un ölme sahnesini direk yazıyorum."Kürek kemiklerinin arasına üçüncü hançer saplandığında, Jon inledi ve yüzüstü karın içine düştü. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi. Sadece soğuk vardı." Şimdi bir insan ölürken üşür mü falan bilmiyorum o yüzden bunları göz önünde bulundurmadan bir şey soracağım. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi ve sadece soğuk vardı diyor ya Akgezenler normal çelik ile öldürülmüyor bildiğimiz gibi. Acaba Jon Akgezen mi oldu? Sadece soğuk vardı diyor ayrıca. Akgezen olduğu için içi mi üşüdü acaba?

Orada Jon'Un akgezen olması için bir sebep yok ki. Hani desem ki jon surun diğer tarafında dövüşürken yaralandı, night king gelip jon u dönüştürdü, anca öyle mümkün olabilir bence.

Birde Gece Kralı ölülerden Akgezen yapabiliyor mu acaba. Akgezen olmak için illaki yaşamak mı lazım acaba.

Akgezen bebek iken oluyor.Craster'dan da bebek topluyorlardı.Bir insan akgezen olamıyor.Fakat cinsel yolla bulaşabilir belki gece kralı misali :)))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seriyi baştan okuyorum şu an Kargaların Ziyafeti Kısım I'deyim.

Brienne bölümleri şu an daha da sıkıcı geliyor atlayasım var bu bölümleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Seriyi baştan okuyorum şu an Kargaların Ziyafeti Kısım I'deyim.

Tam tersine ilk okuyuşumda çok sıkmıştı beni.2. 3. seferde sıkılmadan okudum o bölümleri.

Bu arada çocukların akgezen olabileceğiyle ilgili birşey yok kitaplarda.Belki büyükler de olabiliyor bilmiyoruz.
    Yoksa gece kralının akgezen olmadan bir akgezene vurulması falan saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

Tam tersine ilk okuyuşumda çok sıkmıştı beni.2. 3. seferde sıkılmadan okudum o bölümleri.

Bu arada çocukların akgezen olabileceğiyle ilgili birşey yok kitaplarda.Belki büyükler de olabiliyor bilmiyoruz.

Heee o bebekleri alıyolar çorba yapıyolar zaten.
    Hey Allah'ım ya :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerys Targaryen

quote:

quote:

Heee o bebekleri alıyolar çorba yapıyolar zaten.
    Hey Allah'ım ya :D

Bebekleri yapmıyorlar demedim zaten.Anlam karmaşası olmuş.Sadece çocukların akgezen olabileceğiyle ilgili birşey yok demek istedim.
    Yazının kalanını okusan anlardın herhalde ama neyse.

• quote:

quote:

Akgezen'i görüyor. Onunla birlikte olduğunda ruhunu ona veriyor. Çocuklarda dizide gördüğümüz kadarıyla akgezen oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FabrikatörTorunu -- 22 Haziran 2015; 8:03:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FabrikatörTorunu

quote:

quote:

Akgezen'i görüyor. Onunla birlikte olduğunda ruhunu ona veriyor. Çocuklarda dizide gördüğümüz kadarıyla akgezen oluyor.

Ruhunu ona verme falan masalların dolaylı anlatımı olabilir.Ben Gece Kralının akgezen olduğunu düşünüyorum o dişi akgezen tarafından.

• Kitapları okumadım ama buradaki arkadaşlar bilir diye buraya soruyorum :

1-) Jon Snow'un Akgezen olup bizimkilere karşı savaşmasının ihtimali nedir sizce ? Bence Night's King Jon'u alıp yanına katacak. Hardhome savaşında da habire Jon'a bakıp durdu kendisi.

2-) Azor Ahai'nin kurtarıcı değilde bizimkilerin kökünü kurutacak olma ihtimali nedir ? Bir yerde kehanetin yanlış okunduğunu falan okumuştum.

3-) GOT haritasında en alt tarafta bir kıta daha var ama bildiğim kadarıyla dizide buralardan hiç bahsedilmedi. Orasıyla ilgili bir bilgi var mı ? Sothoryos diye geçiyor sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ruhunu ona verme falan masalların dolaylı anlatımı olabilir.Ben Gece Kralının akgezen olduğunu düşünüyorum o dişi akgezen tarafından.

Azor ahai 8000 yıllık bir masal olabilir :) Seride çoğu şeyin masal olduğuna inanmıyorum. Mesela krakenler. Hiç yoktu 6. kitabın arianne povunda Dorne denizinde ortaya çıktı. Gece kralı lord kumandandı ama dostum biliyorsun. Akgezen nasıl lord kumandan seçilebilir ? Zaten o akgezenle evlenince 13 yıl boyunca Kral olarak hüküm sürüyor ve kurban adıyor akgezenlere craster gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Kitapları okumadım ama buradaki arkadaşlar bilir diye buraya soruyorum :

1-) Jon Snow'un Akgezen olup bizimkilere karşı savaşmasının ihtimali nedir sizce ? Bence Night's King Jon'u alıp yanına katacak. Hardhome savaşında da habire Jon'a bakıp durdu kendisi.

2-) Azor Ahai'nin kurtarıcı değilde bizimkilerin kökünü kurutacak olma ihtimali nedir ? Bir yerde kehanetin yanlış okunduğunu falan okumuştum.

3-) GOT haritasında en alt tarafta bir kıta daha var ama bildiğim kadarıyla dizide buralardan hiç bahsedilmedi. Orasıyla ilgili bir bilgi var mı ? Sothoryos diye geçiyor sanırım.

1-) Bana sorarsan ihtimali 0. Hardhome savaşında ha bire bakması akgezeni öldürmesindendir. Heriflerin Valyria çeliği gördüğümü var ? 8000 yıl önce Ejderha camıyla püskürtülmüşler teknoloji gelişti 8000 yılda.

2-) Böyle bir teori bende görmüştüm. Azor ahai vadedilmiş prens aynı kişi değil Azor ahai bu hikayedeki kötü karakter Vaadedilmiş prens ise iyi karakter. Benimde inandığım bir teori bu. Azor ahai Daenerys Vadedilmiş prens Jon veya Jamie.Bir tarafta Ejderhaları ile heryeri yıkan kötü kadın karşısında insanlar ve Akgezenler :D Yada tam tersi Ejderhalar ve Akgezenler.

3-) Orada değişik hayvanlar ve yamyamlar vardı galiba pek bir katkısı yok şuanlık.

EDİT: ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FabrikatörTorunu -- 22 Haziran 2015; 18:18:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Azor ahai 8000 yıllık bir masal olabilir :) Seride çoğu şeyin masal olduğuna inanmıyorum. Mesela krakenler. Hiç yoktu 6. kitabın arianne povunda Dorne denizinde ortaya çıktı. Gece kralı lord kumandandı ama dostum biliyorsun. Akgezen nasıl lord kumandan seçilebilir ? Zaten o akgezenle evlenince 13 yıl boyunca Kral olarak hüküm sürüyor ve kurban adıyor akgezenlere craster gibi.

Ya anlatamıyorum herhalde kendimi.
    Başından beri akgezen olma durumu yok zaten.İlk mesajımdan beri bunu anlatmaya çalışıyorum zaten ben anyadan bahsediyorum siz konyadan.
    Yahu diyorum ki dizide bebeklerin akgezen olabildiğini gördük.Büyüklerin akgezen olamayacağı ile ilgili birşey var mı?
    Belli bir ritüel?
    Yada bazı doğu avrupa folklorü ögelerindeki gibi safkan yaratıkların dönüştürme gücü olması vs.
    Ben gece kralının doğuştan akgezen olduğunu savunmadım herhalde.Bir akgezenin gece nöbetçilerine katılması hem de onların lord kumandanı olması sanırım sadece got parodisinde olabilir.

Bu arada masal derken gerçek olmayan manasında söylemedim.Yaşlı dadının masallarında anlatılan birçok gerçek var.Yalnızca bir masalda tutup ta böyle bir ritüel varsa en ince ayrıntısına kadar anlatmaz.Ruhunu verdi demesi bence onun akgezene dönüştüğünün belirtisi bile olabilir.

• Arkadaşlar ben 3.kitap da kaldım 3.kitap yok 4. Kitap var kitaplamı devam edeyim yoksa diziyemi doneyim ve şuan okuyacağım kitaplar depolandığı için yeni kitap alamıyorum

• arkadaşlar, ilerleyen kitaplarda olabileceklerin - senaryoların tartışıldığı sağlam bir site önerebilir misiniz? ingilizce de olabilir

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

arkadaşlar, ilerleyen kitaplarda olabileceklerin - senaryoların tartışıldığı sağlam bir site önerebilir misiniz? ingilizce de olabilir

teşekkürler.

Game of thrones türkiye forum

Himura kenshin ben

• Tüm seriyi indirimli bulabileceğim bir site yok mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

Tüm seriyi indirimli bulabileceğim bir site yok mu acaba?

Hocam burası uygundur :

http://www.dr.com.tr/kitap/taht-oyunlari/george-r-r-martin/edebiyat/roman/fantastik/urunno=0000000368432

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerys Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

Tüm seriyi indirimli bulabileceğim bir site yok mu acaba?

Hocam burası uygundur :

http://www.dr.com.tr/kitap/taht-oyunlari/george-r-r-martin/edebiyat/roman/fantastik/urunno=0000000368432

Akşam bakayım da 100 ü geçmiyorsa alayım oradan. Teşekkürler hocam.

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.