Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darklord1905

quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Dizi kitabı geçti yalnız yeni kitap ne zaman gelecek acaba bilgisi olan paylaşsın lütfen

Ne ara geçti ya? Son bölüme bakarsak tam sınırda bıraktılar.

Kızı yaktılar Tyrion Khaleesi ile tanıştı bunlar kitapta geçmiyor daha

Kızın yakılması kitapta olmayacak büyük ihtimalle. Çünkü kız surda. Diziye farklı bir boyut katmak için yakılmış olabilir. Tyrion-Dany buluşması da kesin olacak bir şeydi zaten. Tyrion bölümlerini kısa tutup direk buluşturdular. Kısacası dizi kitabı geçmiş sayılmaz.

• Hiç mesajları okumadım spoiler yerim diye o yüzden sorduğum soru daha önce sorulduysa kusura bakmayın.
    Dizinin tamamını izlemiş biri olarak kitapları okumak istiyorum ama kararsızım. Kitaplar dizilerden ve filmlerden iyidir diye düşünüyorum ama taht oyunları çok uzun ve diziye çok benzer diye duydum. Sizce okumalı mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bran the Builder

Hocam seride genel olarak çocuk yaştakiler alıp yürüyor. 15 yaş buz ve ateşin dünyası için gayet yeterli bir yaş. Ned Bran'e kış geliyor diye nöbetten kaçan adamın idamını izlettirdiğinde Bran yamulmuyorsam 8-9 yaşlarındaydı. Evlilik Anlaşmaları 10 12 yaslarında falan Yapılıyor. Üzerine Dany'nin yaşanmışlıkları çok fazla. Kışların yıllarca sürdüğü bir evrende ergenliğe yer yok yani. Velhasılıkelam yorumunuza katılmadığımı belirteyim dedim.

Evet aynen öyle.Zor şartlar zor adamlar yaratır mantığıyla özellikle erkek çocuklarını vahşete alıştırıyorlar biraz.Bunun çocukları erken geliştirdiği söylenebilir.
    Eskiden heryerde durum buymuş.Adet görmeye başlayan kızlar yetişkin sayılıyormuş.Yaşlılardan tanıdıklarım var 13-14 yaşında evlenenler.Ancak westerosta bile bir kadından yönetici olması beklenmiyor.Evlenen kadının tek görevi çocuk yapmak.Kadın ancak hanedanı yönetecek erkek yoksa başa geçebiliyor ve bu durumlarda bile başka bir erkeğin vekilharçlık yapması bekleniyor.
    Dany zorluklar yaşamış olabilir.Ancak 15 yaş hala çocuktur.Özellikle bir kız için.
    Duygusal yaratıklar sonuçta.
    Diğer kitaplarda en azından çevresindekileri dinliyordu.Şimdi iyice başına buyruk iyice gözü kara aptal oldu.Ölümüne takip ediyor yanlışlarını.
    6. kitapta ne yapacak bilmiyorum.Son hızla westerosa gitmesi lazım.Ama bunun için bir ateş tarlası daha lazım sanırım.

• by-ko kullanıcısına yanıt
    Aşırı saçma hareketler yaptığına ben de katılıyorum. Çok büyük kişilik çatışması var. Dothrakilerin arasından sağ ve özgür çıkarsa artık Westeros'a yelken açar diye umuyoruz ailecek.

• Okumalısın. Birçok olay ve güncel teorinin kaynakları var ilk kitapta.

• Daenerys'ten bir yol olmaz, Robb'dan olmadığı gibi.Lider olmak istiyorsan aklınla düşüneceksin kalbinle değil.İleride Daenerys Westeros'a gelir ve ölür ya da Tahtı ele geçirir sonra ölür diye düşünüyorum.Yaşayacağını sanmıyorum.Şu an benim gözümde tahtın en önemli adayı Aegon.

• yazarın en sevdiğim yanlarından biri, 80lerin karate filmlerindeki gibi iki günde warrior olup intikam alan gerçek dışı hikayeden uzak olması.
    dany slaver's bay'de, tyrion hand olarak king's landing'de ve jon gece bekçilerinde liderliği ve yönetmeyi öğrendiler, öğreniyorlar. hemen her konuda tecrübe eğitimden daha önemlidir. aegonun henüz tecrübesi yok. sadece eğitimi ve paralı askerleri.
  • Cypon kullanıcısına yanıt

daha önce jon'un warg olarak döneceğini düşünüyordum. kafamdaki tek soru aynı bedene sahip olup olamayacağıydı. ancak mel'in dizide sura dönmesiyle mel jon'u diriltecekmiş gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bran the Builder

Okumalısın. Birçok olay ve güncel teorinin kaynakları var ilk kitapta.

İlk kitabı okudum ama devam etmedim. Sanırım edeceğim ama baya farklı şeyler var sanırım.

• brienne hakkında bir soru soracagim

kitaplari okudum da dizi ile karsilastirinca kitapta ne olduğunu hatırlamıyorum. kitapta sansa'yi ariyodu burda 13 yasinda bakire gördünüz mu gibi bir soru da soruyordu sanırım. ama dizide olduğu gibi karsilasiyo muydu hem arya ile hem sansa ile?

• canınıyerim kullanıcısına yanıt

hayır karşılaşmıyor, en son lady stoneheart tarafından idam edilmek üzereydi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jonny_J

daha önce jon'un warg olarak döneceğini düşünüyordum. kafamdaki tek soru aynı bedene sahip olup olamayacağıydı. ancak mel'in dizide sura dönmesiyle mel jon'u diriltecekmiş gibi geliyor.

Şimdi şöyle bir durum var altıncı kitapta olması muhtemel

Dizide Jon geri gelmeyecek diyorlar ancak kitapta kesinlikle geri gelecek. 2011 yılında Martin'e bir söyleşide ''Jon Snow'u öldürmek zor olmadı mı?'' diye soruluyor, Martin de ''Aa siz Jon'u öldü mu sanıyorsunuz?'' diye cevap veriyor.

Jon'un hikayesi bu şekilde bitemez. Martin kitapta ince ince işler gelecekte olacak şeyleri ve genellikle bunu büyü yolu ile gösterir. Tıpkı Aegon'un geleceğini, Robb'un, Catelyn'in, Balon'un öleceğini, Aegon ile Dany'nin savaşacağını bize rüyalar veya sihirler yolu ile anlatması gibi.

Jon'u ilgilendiren kısım, Mel'in ateşe baktığında sürekli Jon'u görmesi, Jon'un tehlikede olduğunu hissetmesi ve daha önemlisi, ateşte gördüğü imgelerin birinde Jon'un yüzünün kurt yüzüne dönüşmesi.

Jon'un warg olarak dönmesi en muhtemel olay. Mel'in ateşte Jon'un yüzünün bir kendi yüzüne bir kurt yüzüne dönüşmesini görmesini buna yorabiliriz. Bunun yanında beşinci kitabın girişinde Varamyr bir tane hatunun bedenini ele geçirmeye çalışıyordu hatırlarsan ve kadınla epey bir mücadele etmişti. Diğer yandan Bran Hodor'u kontrol ederken, zihninde Hodor'un onun ulaşamayacağı bir köşeye kaçıp saklandığını anlatmıştı.

Buradan hareket ile Jon Ghost'un içine warg olursa, başka bir kişinin içine tekrar warg olabilir. Ancak o kişi bu duruma müsade edecek biri olmalı. Bu kim olabilir? Orasını pek çıkaramıyorum.

Tabi Jon Mel'in yardımı ile kendi bedenine de geri dönebilir belki ancak aradan ne kadar süre geçer bilinmez. Coldhands gibi ölü olarak geri gelebilir bedenen ancak o zaman Işıkgetiren'i nasıl eline alır orası ayrı bir mevzu.

• Arkadaşlar son kitapla ilgili bir şey aklıma takıldı.
    Jon'un ölme sahnesini direk yazıyorum."Kürek kemiklerinin arasına üçüncü hançer saplandığında, Jon inledi ve yüzüstü karın içine düştü. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi. Sadece soğuk vardı." Şimdi bir insan ölürken üşür mü falan bilmiyorum o yüzden bunları göz önünde bulundurmadan bir şey soracağım. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi ve sadece soğuk vardı diyor ya Akgezenler normal çelik ile öldürülmüyor bildiğimiz gibi. Acaba Jon Akgezen mi oldu? Sadece soğuk vardı diyor ayrıca. Akgezen olduğu için içi mi üşüdü acaba?

• stuka kullanıcısına yanıt

En son Jaime Lannister Blackwood ve Bracken'larla görüşme yaptıktan sonra bir köye uğruyor. Orda karşılaşıyorlardı.
  • AdiqeCaLe kullanıcısına yanıt
    benim aklımda öyle kalmış, ama dediğiniz doğru galiba...
  • quote:

Arkadaşlar son kitapla ilgili bir şey aklıma takıldı.
    Jon'un ölme sahnesini direk yazıyorum."Kürek kemiklerinin arasına üçüncü hançer saplandığında, Jon inledi ve yüzüstü karın içine düştü. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi. Sadece soğuk vardı." Şimdi bir insan ölürken üşür mü falan bilmiyorum o yüzden bunları göz önünde bulundurmadan bir şey soracağım. Dördüncü hançeri hiç hissetmedi ve sadece soğuk vardı diyor ya Akgezenler normal çelik ile öldürülmüyor bildiğimiz gibi. Acaba Jon Akgezen mi oldu? Sadece soğuk vardı diyor ayrıca. Akgezen olduğu için içi mi üşüdü acaba?

Yuh.
    Abi çok fazla teori üretmeye çalışmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

Yuh.

Azor Ahai'den daha mantıklı bence.

• quote:

quote:

quote:

Yuh.

Orda GRMM ölüm hissini anlatmaya çalışmış sadece. Zaten Akgezen olsa soğuğu hissetmez. Jon, Akgezen olursa Westeros gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

quote:

quote:

quote:

Yuh.

Orda GRMM ölüm hissini anlatmaya çalışmış sadece. Zaten Akgezen olsa soğuğu hissetmez. Jon, Akgezen olursa Westeros gider.

Olsa güzel olur ama. Aslında böyle teoriler çıkarmamın nedeni Jon'un Azor Ahai olmasını istememem. Kaç yıldır herkes Jon'a Azor Ahai diyor. Şimdi Jon başka bir şey Azor Ahai'de başka biri çıksa çok güzel olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

quote:

quote:

quote:

Yuh.

Olsa güzel olur ama. Aslında böyle teoriler çıkarmamın nedeni Jon'un Azor Ahai olmasını istememem. Kaç yıldır herkes Jon'a Azor Ahai diyor. Şimdi Jon başka bir şey Azor Ahai'de başka biri çıksa çok güzel olur.

Birsürü teori var. Azor ahai 3 kişi olucak. Yok vaadedilmiş prens iyi taraf Azor ahai kötü taraf. Azor ahai için kaç tane karakter bulundu. Yazar bile böyle şeyleri düşünenemiş olabilir :) Çok fazla teori üretiliyor ve bir teori başka teoriyi üretiyor. En son Theon Greyjoy'un Azor ahai olması ile ilgili bir teori okumuştum.

• 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.