Sırf sessizliğinden dolayı LG GN-H702HLHU buzdolabı aldım. Daha önce annemlere de LG GN-H762HQHM almıştım ikisi de gayet sessiz ve sorunsuz çalışıyorlar. Hiç bir problemim yok sessizlik konusunda. Neredeyse yatak odasında çalıştırsam duymamazlıktan gelip uyunabilecek düzeyde.
Ama ben biraz kıl bir insanım evde hiç ses çıkmasın istiyorum. Mutfak-salon birleşik evde oturuyorum. Yatak odası da mutfakla dip dibe.
-Diyorum ki haftalık zaman ayarlı programlanabilen bir priz ile atıyorum gece 2 - 7 arası buzdolabının enerjisini kesen bir priz taksam. Uykunun en derin yerinde hiç ses duyulmasa. Günlük olarak yaşanan bu durumdan dolayı dolabın ömrü kısalır mı ? Yada bir zarar verir mi ? 5 Saat kapalı kaldığında derindondurucu yada buzdolabının içindekilerde sıkıntı olur mu ? Amacım tasarruf değil evde sessizlik.
Önerilerinize açığım. Zihni sinir projesi gibi proje ama fena değil gibi. LG umarım böyle programlanabilir smart buzdolabı çıkarır da hiç ses duymadan takılır gideriz buzdolabıyla.
Böyle bir şeyi denemenizi tavsiye etmem, buzdolabı içindeki sıcaklık düşmesi ve yükselmesine göre durup çalışır. Siz dışardan müdahele ile buzdolabının enerjisini kestiğinizde dolap içerdeki ısıyı dengede tutmak için devreye giremezse içindeki yiyecekler ısı değişiminden dolayı çok çabuk bozulacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Makul bir yaklaşım olmasa da, dolabın poliüretan malzeme kalitesi ve yalıtım başarısı iyi ise, gecenin o saatlerinde dolabın kapaı açılmayacağından dolayı büyük farklılıklar olmayacağı düşüncesindeyim.
Lakin ister istemez malum termodinamik 2 nolu yasa gereği ısı transferini geciktirsenizde engel olamazsınız, bu da sizin dolabınızdaki soğutucu bölümde (Dondurucu bölümde hiç bir sorun olmaz) mevcut olan +4 derecelik ısı değerinin yükseliş eğilimini kontrol etme zorunluluğu doğurur size.
Yapmanız gereken işlem çok basit, internete girin, 10 tl ye satılan kima ölçüm derecelerinden alın (Proplu) ve bu derecenin probunu dolabın soğutucu bölümüne sallayın kendisini dışarıda bırakın bu şekilde içerideki mevcut ısıyı görme şanısınız olur (isterseniz iki tane alıp döndurucu bölüme de koyabilirsiniz)
Bunu yapma sebebiniz ise şu, Soğutucu bölümün +8 derece üzerine çıkıp çıkmadığını ilk gün gözlemlemeniz gerekir. +9 derece üzerinde bakteri yoğunluğu artar ve gıda kaliteniz bozulur bu nedenle eğer ısı değeri +8 lere kadar yükselecek kadar kayboluyorsa bu uygulamayı hiç bir şekilde yapmamanız gerekir.
Ancak dolabın Poliüretan ve yalıtım kalitesi iyi ise içerideki ısıyı muhafaza edebiliyor ise o zaman dolap içerisindekielektronik kart bu kontrollü açılıp kapanmalardan negatif etkilenmeyecektir, kullanabilirsiniz.
Yine de düşüncenizin, ürününüzün tasarım mühendisliğine aykırı bir durum olduğunu ISRARLA belirtmeden geçemeyeceğim.