Şimdi Ara

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: meeb Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 20 Misafir (10 Mobil) - 11 Masaüstü10 Mobil
5 sn
1.590
Cevap
89
Favori
188.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı siparişi verdim bugün. Zam geleceği söyleniyordu bayide bilemiyorum. bu fiyat ilk çıktığında 15000 araç ile sınırlı deniyordu ama satışlar iyi gidince beklediler sanırım.

Şarj için duvar tipi mi yoksa kablo mu, kablo ile nasıl şarj durumu bir de bu turuncu aparatlı kablolar var diyorlar onlar da iş görüyor diye.

Kullananlardan yorum yapacaklar var mı?

• kaankrby kullanıcısına yanıt
    1.500 araç diye biliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Aralıkta zam geleceği söyleniyor

• Evet şu an sitede fiyat güncelleniyor yazıyor.

Çok büyük bir zam gelmez %10 tavan fiyata gelir.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Satışların iyi gittiğine pek inanamıyorum.

Siz zamsız fiyattan mı aldınız, tamamını ödediniz mi?

• maxfield kullanıcısına yanıt
    İst bir bayi bir ayda 120 araç vr satış devam ediyor. Sayı iyi mi bilemedim. kasım ayı satış adetleri açıklandığında ak koyun kara koyun belli olur

• Evet ödemesini yapınca ayırdılar aracı.

Ben özellikle pil teknolojisi hakkında araştırma yapınca diğer araçların önüne geçtiğini düşünüyorum.

Uzun vadede aracın pil performansı düşmeden kullanılabilecek gibi.

Bakalım vadettikleri ne kadar gerçek

Bir de Türkiye de ALJ getiriyor olması bence önemli. Ciddi deneyimli bir firma. Toyota konusunda birikimleri var.

Pil ve Alj konusuna kesinlikle katılıyorum. Benimde tercih sebeplerim

• Togg a zam gelmiş 1 milyon 820 bin olmuş uzun menzil. Referans togg olacak gibi tüm elektrikliler aralık ayında 100-200 artar

• Atto 3 de 1690 olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat olarak gideceği çok yer yok zaten. Bugün almak yerine 6 ay sonra alsanız en fazla 100 bin daha artar. ötv kanunu matrah tutarı değişmediği sürece oralarda kalır aylarca.

1690 tl 6 ay sonra 2075 oluyor faizde. Bu araba 1800 ün ötesine geçemez.

• Aracı gelen kablolar ile normal prizden şarj eden var mı

Selamlar, ben aracı evden şarj ediyorum fakat süreler inanılmaz uzun. Şu an %27 tahimi şarj süresi 28 saat görünüyor. Bu süre şebeke ve altyapı ile değişiklik gösterebilir. Yaklaşık 7 metre 3x2.5 uzatma ve kendi 5mt lik evden şarj kablosunu kullanıyorum. Yarın sabah yüzde kaç şarj olduğunu, kaçta başlayıp saat kaçta ölçtüğümü yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edalgic -- 2 Aralık 2023; 1:22:14 >
  • Ben aracı dün İstanbul Kar otodan teslim aldım. İstanbulda yaşıyorum. Deneyimlerimi paylaşayım belki kafanızdaki bazı sorulara cevap olmuş olur.

Teslimatta yaşadığım sorun aracın 16 km de olması ve sağ arka kapı ve çamurluk dodiklerinde çizik olmasıydı. Sanırım araçları sürekli teslimattan önce test aracı olarak kullanıyorlar, fazla km yaptırmadan teslimata veriyorlar ki ellerinde km şişmiş test aracı kalmasın.

Kullanımda yaşadığım deneyim şu şekilde;

KONFOR: Normal aracım BMW 520İ ve konforunu bununla kıyaslarsam abartmayayım ama neredeyse aynı. Birisi 4 milyon diğeri 1.6milyon olduğu için kıyaslamak doğru değil ama zaten kast ettiğimde tam olarak bu. Gerçekten fiyat performans ürünü.

AMORTİSÖR: Çok rafine ve sessiz ama kasislerden biraz sert geçerseniz altta kıyamet kopuyor, takır tukur sesler geliyor. İsteyen deneyebilir. Amortisörler çok yumuşak olduğu için tekerler aniden düşüyor ve bu sesler meydana geliyor.

YAZILIM: Burada bariz sıkıntılar var. Aracı Türkçe kullanmak istediğimizde orta ekranda sorun yok ama küçük ekran kendi kendine Çince oluyor. Ben ingilizce yapıp tekrar Türkçe yapınca düzeliyor. Arabayı kitleyip açınca tekrar çince oluyor. Bu sorunun hemen düzeltilmesi lazım. Android auto kablosuz çok güzel çalışıyor.

SES SİSTEMİ: Vasatın bir tık üstü diyebilirim. Kaliteli ama baslar neredeyse yok gibi. Belki stok ses sistemleri içinde iyidir ama ben Harman Kardon a alıştığım için bana normal olarak hissiz geldi. Eşim eh işte diye yorumladı:)

ADAS( GÜVENLİK) : Açıkçası hepsi oyuncak diyebilirim. Buna güvenip gözünüzü yoldan ayırmayın. Adaptif sabitleyicide araç kendi kontrol ettiği halde şeritten çıkıyor ve ironik bir şekilde şeritten ayrılma uyarısı veriyor. Araya araç girince çok sert tepki veriyor. İç dikiz aynası görüş açısı çok kötü, arka kafalıklar görüşü engelliyor, kararan bölgeler ile çerçeve arasında kararmayan ince kısımlar bulanıklığa sebep oluyor.

FRENLER: Tek kelime ile MÜKEMMEL

FARLAR: Çok iyi aydınlatıyor ama otomatik uzun far ya çalışmıyor yada ben beceremedim.

PERFORMANS: Bence performansı vaad edilen ile uyumlu. Söylenen ile uyumlu bir güç hissi var. Tüketim ile menzil uyumlu gidiyor. Ben sakin kullanan birisi olduğum için olabilir:)

İÇ MEKAN: Aşırı beğendim, dikişler, birleşme noktaları, trim sessizliği, aydınlatmalar gerçekten premium araç hissi veriyor.

ÇEVREMDEKİ İNSANLARIN TEPKİLERİ: Aracı aldığımı duyan ne aldın diye soruyor, BYD diyorum o ne diyorlar :) malum yeni bir marka. Ama ben yaşadığım tecrübeyi objektif olarak paylaşıyorum. İsteyen kararını kendisi versin, ben etki etmiş olmayayım diye. Fakaaaat aracı görenlerin tepkilerini görmenizi isterim. Çok ama çok beğeniyorlar. İçine binen şaşırıyor.

BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞLERİM:

Bu aracı çok araştırdım ve ilk elektrikli aracım olacağı için bir takım olumsuzlukları yaşayacağımı bilerek üçüncü hatta dördüncü araç olarak aldım. Bir premium benzinli aracım, bir dizel günlük aracım, bir scooter ve bir uzun yol motorum var. Aileye şimdi de bir elektrikli katıldı. Bunu şunun için söylüyorum. Her aracı birbiri ile kıyaslayacak tecrübeye sahibim olabilirim diye düşünüyorum. 1991 yılından beri aktif otomobil ve motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısı ile tecrübeli sayılırım ve orta halli her türlü kalitede araca bindim, vw kaplumbağadan Şahin'e Toyotodan Bmw ye kadar. Bunlar içinde gerçekten en etkilendiğim araç bu oldu. İlk gün komple PPF Kaplama ve ön cam hariç komple cam filmi yaptırdım. (30bin TL)

Aracım Dağ Grisi, sormak isteğiniz bir soru olursa seve seve deneyimleri paylaşırım ve yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese keyifli, kazasız belasız sürüşler dilerim. Alacaklara şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edalgic -- 2 Aralık 2023; 0:56:37 >

• Yorumlar için teşekkürler aracı tam şarj ile mi verdiler

İnternete bağlanma ve app gelince sanırım yazılım güncellemesi de gelir.

Evde şarj için hiç öneriniz var mı duvar şarjı almak mantıklı olacak sanırım

4500 tl civarı amper yükselticili kablolar var iş görür mü ya da akşamdan sabaha şarj etse yeter.

Bir de kaplama nerede yaptırdınız.

Ben de kar oto alacağım. Yakınlarda bir yer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaankrby -- 2 Aralık 2023; 1:1:23 >
  • Edalgic E kullanıcısına yanıt

Adaptif farlar yalnızca karşıda bir otomobil olmadığında, far görmediğinde çalışıyor. Ayırma, bölme yok.

22kw şarj aletinden 11kw çekerek 2.5 saatte %50 şarj alıyorum.

Bence frenleri çöp. Bir Alman arabasından inip buna binen birisi baya acemilik çeker. Çünkü rejenereden kaynaklı fren pedalı çok derin. Güvenmeyin hocam.

• Schneider EVH4S11NC EVlink Home 11 kW T2 Kablolu Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Böyle bir ürün var vestelden daha uygun gibi

Schindler de iyi bir marka ama vestel acaba garanti konusunda daha mı iyidir.

Sondan başlayayım, kaplamayı esenlerde sonax ta yaptırdım. İsterseniz telefonunu paylaşabilirim.

Araçta 3 adet kablo var. Birisi standart ev prizinden şarj etmeye yarayan arada düzenleyici-koruyucu bulunan. Diğeri araçtan dışarıya 220v elektrik aktarmak için üstünde grup priz var. Sonuncu kablo ccs denen yüksek hızlı DC şarj kablosu.

Benim mesleğim elektronik olduğu için evdeki en yakın prizden kendim evin dışına 7 metrelik 3X2.5 TTR kablo çektim. Güvenli olması için evin içinden bir sigorta koydum. Dışarıyada IP65 sertifikalı su geçirmeyen bir plastik pano içine yine suya dayanıklı 16A akım kaldıran priz taktım. Kutu üstünede yüksek gerilim olduğunu belirten etiket yapıştırdım ve kilitli olarak satın aldım. Malum site içinde çocuklar kurcalar vs sorun olmasın. Kabloda ısınma vs bir sorun yok. Şarj düşük hızda ama haftada bir şarj benim için yeterli olacağı için hızlı olmasına ihtiyaç duymadım. Ama siz hızlı olsun isterseniz 11 veya 22kw destekleyen ünitelerden alabilirsiniz. Fiyatlar TR de çok yüksek olduğu için amazondan vergiler dahil 4000 bandında ürünlerden alabilirsiniz. Yorumlara baktım Togg için alanlar sorunsuz kullanıyor. Bu arada almadan önce elektrik altyapınızı kontrol ettirin. Çünkü şebekeniz veya kablolama sisteminiz bu güçleri desteklemeyebilir.

Yaklaşık olarak %22 seviyesinde aracı teslim ettiler. 172 km menzil gösteriyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edalgic -- 2 Aralık 2023; 12:25:27 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.