< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (14. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bugün akşam saatlerinde aracı teslim aldım.
20 günde 120 araç satılmış.
Aracı KAR Toyota plazadan aldım Kadir bey vardı satıcı hem bilgisiyle konuya hakimdi hem de süreçte yardımcı oldu.
Aracı karşıya geçerken 2. köprüyü kullanarak sürdüm hem trafikte hem de otoyolda kullandım.
%40 şarjla aldım eve geldiğimde % 12 du, toplam 55 km yol yaptım. Normalde yola çıkarken 160 km menzil diyordu inerken 50 km yazıyordu. Bunun 25 kmsinde 165 (pedal sonu) - 135 arasında kullandım, kalan 30 u da dur kalk.
Yani çok basınca çok hızlı şarj gidebiliyor.
Genel olarak sürüş konforu çok güzel bence. Aracın ağırlık merkezi yere yakın ve dengeli olduğundan savrulmadan gidebiliyor. Hızlanması da çok iyi.
Fren sistemi de beni rahatsız etmedi.
-
Yüksek hızda hepsi öyle. Tesla LR ve 19 jant olmasına rağmen 140 km de bitirebiliyorum bataryayı. Elektrikli aracın en büyük düşmanı hız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabah da otoyolda görece daha hızlı bazen 120 - 130 , Ümraniye'den sonra da trafikte geldim. (20 ye 15 gibi)
Sabah %40 gibi aldım aracı şarjdan. %13 batarya gitti toplamda 35 km de
Evde Wall box kurmadım daha normal kablo şarjı akşam 9 gibi başlattım sabah 8 gibi aldım, ancak %28 dolmuştu toplamda % 40.
Bu arada adaptif sürüş ve şerit takibi konusunda;
Bence şerit takibi ayarlarından sadece uyar ve müdahale et seçenekleri ters çalışıyor.
Direksiyon sabitleme devreye girmesi için de adaptif sürüş aktif olmalı bu durumda yolda giderken hem öndeki araca göre yavaşladı hem de şerit takibini yaptı. Fakat bu otonom sürüş değil zaten. Bu tip özelliklerde hiç bir araçta tamamen aracın yolu tutması beklenmiyor (Sportage bu konuda çok iyi önceki kasada bile çok iyi yol tutuyordu)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaankrby -- 7 Aralık 2023; 12:8:1 > -
eve wallbox kurup 7kw - 11kw tarzı bir enerji aldığınızda sorun kalmaz. Genelde elektriklilerle 130-140 km hızlarda sürüşle çok uzun menzil mümkün değil maalesef. Daha doğrusu sedan elektrikliler biraz daha şanslı aerodinamik yüzünden. model y ile 125 km menzille 340-350 km max almıştım. Onun da aerosu süper değil ama bataryanın kullanılan kısmı 75-76 kw olduğu için bu menzil var.
-
bende 15-20km sakin sürüşten sonra dün park ettikten sonra dışarıdan sogutma sistemi çalıştıgını duydum. Hava soguk ve yagmurluydu. aracı açıp kapatınca bir daha çalışmadı yanlız.
otomatik silecek malesef yok zaten
-
Araç kartla açmak konusunda eksik bir bilgi vardı inceleme videolarında,
Kartla kilit açılıyor ama araba çalışmıyor diye fakat aracı alırken çalışıyor dediler ve denedik evet çalışıyor sadece kartla da hatta gezdik geldik
-
Merhaba Aralık ayında trafik poliçesi yaptıran oldu mu? Kaça yaptırdınız?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben Kasım ayının sonunda 7 bin TL civarına yaptırdım. Kampanya vardı çekim yapamadılar diye biraz daha vermiştim ama normalde 6500 TL civarıydı.
Evet bende 6.500 gördüm ama bizde 7.400 çıktı yaptırdık ama sigortacıma söyledim ptesi bakacak gerçi tek araç, 2. Araçta primler değişiyormuş benim 2. Araç trafik sigorta firmasına göre değişmez bakalım
-
Binanızın altyapısı ya yük altındadır ya da yönetimin dediği gibi 7 kw değildir hocam.
-
6153-TL. Direkt olarak BYD Efe teklif verdi, uygun geldi yaptırdım. Hatta kaskoyu da Efe'den yaptırdım. 15850-TL.
-
3500 trafik sigortası, 15000 kasko. Allianz dan. Yaş etkiliyor bildiğim kadar fiyatı
monofaz ile 220v*8A alıyorsunuz gibi
araç ile gelen maksimum 10A çekiyor diye biliyorum, fazla birşey beklememek lazım
çok uzman olmasamda 7kW alabilmek için için 3faz altyapı ve buna uygun taşınabilir cihaz veya wallbox gerekir bence
-
Hocam 6500 olmasın ? Gerçekten 3500 mü trafik sigortası yaştan o kadar farkeder mi
bende de 3900tl civarı tuttu, Eski arabadan hasarsızlık da var
-
Plaka zeyilini girince benimde makul seviyeye geldi
Site ile görüştüm 7 kw kadar alabilirsiniz dedi, elektrikçiyle görüştüm 4*4 kablo çektim Trifaze ne elektrik veriyorsa alıyor dedi, BYD Kar Oto ile görüştüm ev tipi şarj 5 kw alabilir geliyorsa dedi. Sonuç = 1.7 kw ile şarj ediyorum. Yani nerede sorun onu da anlayamadım. Umarım siz yaşamazsınız böyle bir şey, konuya hakim olan da yok maalesef..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X