Şimdi Ara

BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.069
Cevap
65
Favori
135.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Esasında biraz Çin’deki üretim mantığı farklı her bölgeye neredeyse her ülkeye farklı üretim yapıyorlar o yüzden ürünler arasında farklı oluyor, asya tarafında avrupa tarafına farklı ürünleri var
    Bu karışıklıkların nedeni o da olabilir

Örnek;BYD dolphin Asya daki 4,1 metre uzunluktayken Avrupa’daki 4,29mt böyle bir farklılık varken içinde ve diğer akşamlarda ne farklar vardır

Ayrıca her üretilen yeni parti araçta bazı iyileştirmelerde yapıldığını duymuştum. Avrupa Otomotivinden farklı bir üretim stratejileri var hiç benzemiyor yok kasa değişti yok makyaj adamlar çok takılmıyor buna

Chery tiggo serisinin geçen hafta gene yenisinin lansmanı vardı
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Ben diğer üyelerimizin dediğine değil, izlediğime yorum yapıyorum.

2 videodaki araçlar ile şuan benim kullandığım araçlar arasında "makyaj" denilecek seviyede farklılıklar göremedim.

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Değerli CaptainSkyWalker, Porsche'unun koltugundan bildiriyor
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Abi bari lastikleri falan beğenseydin
  • Merhaba, bayiden arandım byd atto 3 için 10bin tl kaparo istediler fiyat belli mi dedim henüz belli değil dediler, duyduğum kadarı ile hibrit olan Seul U DMİ de çok fazla sıra olduğu söylendi. tamamen elektriklilerde sıra olup olmadığı hususunda bilgisi olan var mı ben tamamen elektrikli düşünüyorum açıklanacak fiyata göre ioniq5, kia ev6 BYD arasında karar vereceğim. o yüzden kaparo vermedim ama 10bin de çok büyük bir para değil bir iki hafta için bağlayabilirim. sıra olup olmadığını hususunda bilgisi olan var mı acaba.

• Nakserman N kullanıcısına yanıt

* 10.000 TL şu an için çok değil, ben aracı lansman döneminde alırken bir bayi 750.000 tl, diğeri 250.000 tl, aracı aldığım bayi ise 100.000 tl kapora istemişti.

* Hiç bakamadım ama EV3 uzun menzil e de bir bakın derim

• Byd 15 Kasım da fiyatları açıklasa da artık bzide önümize baksak. Beklemekten bir hal olduk. Dağ fare doğurmaz umarım. Atto 3 1.3 ciivarı çıkarsa direk alabilirim.
  • Kaporayi o an gönderdim 1300 olmasını hiç beklemiyorum ama 1200, 1250 nakit + 300 sıfır faizli bir lansman bekliyorum yada 1500 nakit 1550 finansman destekli gelir diye dusunuyorum
  • Aracı kullanan biriyim, test surusune cikip begenmeyenlere araclariyla mutluluklar diliyorum.

Ulkemizin marka sevdalarina uzuluyorum. Her markanin kaliteli ve kalitesiz modelleri mutlaka vardir. Atto uzerindeki continental lastikler 5 para etmez..

Hizlanmalarda yol tutmamasiyla beraber direksiyonun sag sola yalpalamasi bu sebepten.. aracin makyaj gormesi icin birseylerin yer degistirmesi yenilenmesi gerek diye biliyorum. Sis farlari bile yer degistirememis arabanin neresi makyajlanmis bilemiyorum. (Onlerde sis yok tamam.)

Aracin ince ayarlarini deneyimlemeden hooop dandik demek cok guzel degil mi :) neyse en azindan genelleme yapmadan konusanlara tesekkurler.

Yok atto kullananlardan tiksiniyorum yok attocu yok laf anlatamazsin falan komik durumlara dusmeyin. Chr hibritten bu araca gectim, yazilimdan tut konfor vb herseyden memnunum.

Eksiklikleri var mi? Var tabi.. surucu kapisindan anahtarsiz acilip diger kapilara konulmamasi buyuk sorun. Makyajlanarak yolcu kapisina da konmus diyorlar :))

Yazilim her gecen gun gelistiriliyor.. sesli komutlarla aracin tuslarina basmadan islem gorebiliyorken nankorluk edemem.

Her neyse umarim 500 bin olur sizlerde dogan sahinlerden kurtulursunuz. Ama ulkemizde dolar euro durumu belliyken, yatirim yaptigindan dolayi belirli bir gumrukten muaf olacak diye adamlar size 2023 kasım fiyatlarınızı baz alarak fiyat belirleyemez.

Kendi fikrim 1600 ün altına pek dusecegini sanmiyorum.

• Sanırım ilk adım bu. BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları
  • Halk Kütüphanecisi kullanıcısına yanıt

etkilerini merakla bekliyoruz paylaşım için teşekkürler

• Nakserman N kullanıcısına yanıt

Merhaba,İnşallah olur ama 1.400 gibi bir rakam açıklar diye düşünüyorum.Togg 800.000 kredi için bankaya 280.000 tl para veriyormuş.Dediğiniz gibi aracın tamamına kredi verirse BYD' ye Banka maliyeti 450,500 civarında olucaktır.Satmayı düşündüğü rakamın üstüne 500 koyun yani.Bu durumdada şöyle bir sorun oluyor.Hepsini nakit vermek isteyenlere haksızlık.Çünkü çok az bir düşüş ile nakit veriyor.Hatta Togg nakitte alsan 12 ay sıfır faizde alsan aynı fiyat.

Ama 1.500 verip 1.000 sıfır faizle kredi verirse satışları patlatır diye düşünüyorum.

• berbuğ kullanıcısına yanıt
    Togg'un bu şekilde yaptığı kredi kampanyası tamamen saçmalık.

Nedenleri çok basit:

1) Togg bu krediye sıfır faiz görüntüsü verebilmek için bankaya ödediği 280 bin TL komisyonu da aracın ham fiyatına ekliyor. Böyle olunca alıcılar bu 280 bin TL üzerinden de %10 ÖTV ve %20 KDV ödemek zorunda kalıyor ve toplam araç bedeline 370 bin TL ek yük binmiş oluyor.

Yani sıfır faizli kredi kullanarak bu aracı alanlar 12 ayda geri ödenecek 800 bin TL için 370 bin TL'lik maliyete katlanmak zorunda kalıyor. Halbuki araç fiyatından 370 bin TL düşseler, isteyen gidip kendi kredisini bulsa 200-250 bin TL maliyetle iş biterdi. Ya da bu tutarı komisyon karşılığı kredi kartına 12 taksit yapsalar yine daha ucuz olurdu.

2) Kredi kullanmayacak adama indirim yapmamak da büyük haksızlık. Parası olan adama bile illa ki krediyle al, yoksa aradaki 370 bin TL farkı ben cebime atarım diyorsun. Böyle saçmalık mı olur...

• Merhaba, benim de gözüm Atto 3'te fakat burada telaffuz edilen rakamlar biraz komik duruyor açıkçası. Neden piyasayı yükseltmeye çalışıyorsunuz ki? Atto 3 şu anda %50 gümrük vergili haliyle 1.790, indirimle 1.590'a satılmıyor mu? 1.790'dan bile %50 gümrük vergisini düşseniz 1.200 ediyor maksimum, 1400-1500 gibi rakamları neden telafuz ediyorsunuz? Araç zaten teşviksiz haliyle, %50 gümrük vergisiyle 1.590 değil mi? Göz göre göre kazıklanmak hoşunuza mı gidiyor? Tamam, aracı almış olanları anlıyorum, değeri düşmesin istiyorlar, kendilerince haklılar ama aracı alacak olanlara ne oluyor?

Neyse, yarın olsun beraber göreceğiz bakalım ne yapacaklar. Seal U elektrikliyi 1500-1600 civarına, Seal U DM-i 1600-1700 civarına, Dolphin'i 1000-1100 bandına, Seal'ı 1400-1500 bandına, Atto 3'ü de 1200-1300 bandına bekliyorum ben şahsen, eğer "devlet vergi almazsa aradaki vergiyi biz alalım madem" moduna girmezler, Koç ve Renault'un tehditlerine düşmezlerse fiyatlar böyle olmalıdır.

Edit: Bu kadar açgözlü olacaklarını tahmin etmiyordum. Herkese aracıyla mutluluklar. %50 gümrük vergisiz haliyle bu fiyata araç almam ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 15 Kasım 2024; 16:24:46 >

• Bloodin kullanıcısına yanıt

yarın rakam açıklaması olmaz sanırım.

çünki resmi açıklama yapılmadığı için %40 vergi halen geçerli...

• Arabadaki yazılım sorunları dikkat çekmeye başlamış.

https://www.donanimhaber.com/byd-atto-3-euro-ncap-testlerinde-en-dusuk-puani-aldi--183932
  • AliYazıcı A kullanıcısına yanıt
    Euro ncapten 5 yildiz almis bir arac bu.

Yazilim degil tam olarak, adamlarin degerlendirdigi 1 kriter dusuk almis. Jaguar I-Pace, Mokka-e, Yaris vs'nin de ADAS değerlendirmeleri çok düşük hiç böyle globalde haber olup PR mazlemesi olmamıştı ilginç. Ncapden 5 yıldız almamış algısı üretilmeye çalışılıyor resmen.
    Bu yazılımın dandikliğini ve haberde bahsi geçen sorunların varlığını değiştirmez.
  • AliYazıcı A kullanıcısına yanıt
    Hocam yazilimsa duzelir. Ancak ne hikmetse bi algi olusturulmaya calisiliyor gibi geliyor.

Detayli okudunuz mu orjinal sitesinden bulgulari?

Maglum neredeyse herkes birinin urettigi haberi daha da gomerek yaymaya calisiyorda..
    Ben araç kullanıcısıyım ve ilk kullandığım zamandan beri fark ettiğim bir çok sorun var. Haberde bahsi geçen sorun ciddi bir güvenlik sorunu ve ilk fark ettiğimde inanamamıştım. Nasıl böyle bir hata yaparlar demiştim. Birkaç versiyon yükseltmesi yaptım ama birçok sorun halen aynı seviyede. Bir algı yaptığım yok yani.
    Bana araç nasıl diye soran herkese "tam bir çin malı" diyorum. Makyaj güzel ama dandik maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.