Şimdi Ara

c# da üye onay(admin tarafından)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    c# da yapmış olduğum otomasyon programımda üye kayıt ve üye girişi mevcut aynı şekilde admin girişi fakat üyelerimin girişini admin onay verdiğinde girmesini istiyorum aşşağıdaki resimlerle daha rahat anlayacaksınız ne demek istediğimi yardımlarınızı bekliyorum...

sql sorgusu phpmyadminde çalışıyor ama vb de hata veriyor aldığım hatanında resmini çekip atıyorum
     c# da üye onay(admin tarafından) c# da üye onay(admin tarafından) c# da üye onay(admin tarafından)

kullandığım sql bağlantısı ve

• hatada adi veya sifre alanlarının yani sql deki database tablonda ki ismi ile ayni mi kontrol eder misin.
  • birde durum=1 den sonra and koymayı dene :)
  • Dostum Bu Sorgu phpmyadmindede Çalışmaz projeyazilim Kardeşimizinde Dediği Gibi durum=1 den Sonra and Koymamışsın.

Birde Neden Sorguyu Kesip Kesip + Koydun Öğrenebilir miyim ?
  • fenomenkadir kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sql sorgunuzda hata var ayrıca select cümleniz çok tehlikeli olmuş direkt olarak Textboxtan sorguya veri alırsanız kullanıcı textbox a Sql komutları girebilir yani birisi Textbox a "or 1 =1" -- yazarsa Sql yorumlayıcısı 1 1 e eşitmi diye kontrol eder ve eşit olduğu için tüm kullanıcıları çeker.

Ya da daha kötüsü kullanıcı oraya "Drop Database xx" yazarsa Database i uçurur.

Yani kullanıcı sizin sql sorgunuzu değişitirp manipule edebilir bu sayade her türlü verinizi manipule edebilir.

kullanıcı silme işleminde yaptığınız gibi parametreli sorgu yazmanız çok daha sağlıklıdır.
  • Bu kod ile sorunu tamamen çözdüm yardımlarınız ve yönlendirmleriniz çok teşekkür ederim arkadaşlar

string MyConString = "Data Source=localhost;" + "Database=vt_ilac;" + "User ID=root;" + "PASSWORD=;";
    MySqlConnection connection = new MySqlConnection(MyConString);
    MySqlCommand command = connection.CreateCommand();
    MySqlDataReader Reader;

command.CommandText = String.Format("SELECT adi,sifre,durum FROM musteri_bilgi WHERE durum={0} AND adi = '{1}' AND sifre = '{2}'", 1, textBox1.Text, textBox2.Text);
    connection.Open();
    Reader = command.ExecuteReader();
    Reader.Read();

if (textBox1 .Text ==""&& textBox2 .Text =="")
    {
    DialogResult cevap;
    cevap = MessageBox.Show("Kullanıcı Adı ve Şifre Giriniz", "UYARI", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
    Reader.Close();
    connection.Close();

}

if (Reader.HasRows)
    {

DialogResult cevap;
    cevap = MessageBox.Show("Girişiniz Onaylandı.","Hoş Geldiniz", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information );
    frm8.ShowDialog();
    connection.Close();
    }
    else
    {
    DialogResult cevap;
    cevap = MessageBox.Show("Kullanıcı Adı veya Şifre Hatalı", "UYARI", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
    Reader.Close();
    connection.Close();
    }

}

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum giriş ve gsm onay sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.