Şimdi Ara

C-HR Toyota Ana Konu (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.090
Cevap
117
Favori
553.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Alfa Romeo Giuletta 'nın en pahalısı 160 bin ₺ , Volvo V40 cross country 'nin en pahalısı 179 bin ₺ olabiliyorsa bana donanımı yüksek olacak olan Toyota C-HR'ın 100 bin ₺ lerden başlaması aslında fazla iyimser geliyor. Daha yüksek bir rakamda olabilir bence . Adamlar premium bir donanımla da sunuyor C-HR'ı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamaneking kullanıcısına yanıt
    190bin ₺ ya Polo R , 102 bin ₺ ya bettle varken bu C-HR 'ın juke ile aynı fiyattan satılmasını beklemek doğru değil bence. Fiyatlar açıklanınca yine görüşelim.

• Sana tasarım ve marka değeri satıyorlar . Aynı özelliklerde tabi ki bir çok araç var. O zaman git traktör kullan onda da dört teker var . Porsche Macan ve Audi Q5 aynı araç ama arada ki fiyat farkını marka değeri ve tasarım belirliyor.
    Adamlar sana sadece araba satmıyor. Bir imajı pazarlıyorlar . C-HR , Mirai gibi Toyotanın geleceğini temsil ediyor. Bu yüzden ucuz , kolay alınabilir bir araç olarak konumlandırmayacaklardır bu modeli. Basit bir pazarlama taktiği : Ucuz olursa kimse almaz , satın alınmak istenen bir arzu nesnesi olmaz . Nokta.

Peugeot 3008 GT çok iddialı ve karizmatik görünüyor ama kime sorsam Fransız arabası alınmaz, sana aldırmayız diyor. Konsept tasarımları Quartz'dan çok esinlenmişler GT versiyonunda ama konsepte sadık kalma konusunda C-HR kadar cesur davranmamışlar.
    Peugeot ile ilgili deneyimi fikri olan paylaşırsa bende sevinirim.
    Ekimde galiba bu iki araç arasında karar vermem gerekecek. İkisi de farklı ve dikkat çekici tasarımlara sahip. Benim için tasarım çok önemli. İnsan artık 2017'ye girerken alacağı arabada biraz gelecekten , bilim kurgu filmlerden birşeyler görmeyi bekliyor.

• C-HR VE HRV bence model olarak güzel değil, peugeot 3008 çok güzel bir model olmuş. motor seçenekleri de güzel. ben gelmesini bekliyorum. uygun fiyatla satar bence
  • Bu modelde de kalite algısını yukarı çekmek için biraz lüks donanım seviyesi kullanılmış . 3008 de de uygun fiyat beklemeyin bence.

• tayconot kullanıcısına yanıt
    Hocam toyota alan insanlar dunyada ucuz ve saglam arac icin aliyorlar. Yenilik isteyen gidip tesla alir. Global anlamda yuksek kalite algisi yaratan araci lexus. Toyota kullanan cogu insan icin yuksek kalite algisindan ziyade yagini suyunu koy 500bin km sorunsuz bin arabasi

• quote:

Orijinalden alıntı: tayconot

190bin ₺ ya Polo R , 102 bin ₺ ya bettle varken bu C-HR 'ın juke ile aynı fiyattan satılmasını beklemek doğru değil bence. Fiyatlar açıklanınca yine görüşelim.

Öyle bir moral bozuyorsunuz ki :). Toyota bu aracı 70.000 den satsa ucuz falan diye neredeyse almayacaksınız. Bu işte bir iş var gibi düşünüp ( neden bu kadar ucuz oldu gibisinden). Toyota chr Ye 100.000 TL verecek sizin gibi insanlar elbet olacaktır ama satış rakamları Honda civik hb le ancak yarışır o Zaman. Polo r Türkiye'de satılmıyor. Vw beetle da 150 beygirlik versiyon 100.000 bandında ve vw bettle satışlarından hiç memnun değil genel satış olarak. model rafa kalkabilir gelecekte. Toyota chr 1.6 - 2.0 arası 170-200 arası beygir bir motorla gelseydi ya da dizel kombinasyonla o Zaman size fiyat konusunda hak verirdim. 100.000 TL cebinize koyduğunuz Zaman karşınıza neler neler çıkıyor. Toyota tamam iyi marka da yüzüne bakmam kaçar giderim 100.000 li fiyat larla gelirse. Gider kendini kanıtlamış bir suv alırım. ( bu aracı almak istemekle risk bile alıyoruz acaba tutulacak mı. Kronik problemleri olacak mı. Urban c. Faciası gibi bir şey mi olacak.1.2 motor başlı başına soru işareti. ) ne diyoruz Toyota yapmışsa iyi yapmıştır.

• cemocancem kullanıcısına yanıt
    O işte biraz eski bir pazarlama yöntemi. Otomobil firmaları farklılığa , bireyselliğe vurgu yapıyor son zamanlarda reklamlarında. Yağını suyunu koy mantığı çok iş görmüyor artık. Çünkü çok fazla rakip var ve yüksek fiyat koyduklarında daha çok satılıyor malesef. İnsanlar ekonomik kriz var diyor ama lüks araçlar geldiği gibi satılıyor. Onları geçtim Volkswagen, Bmw için bile sıra bekliyorsun. Çünkü fiyat yüksek olsa da satılıyor.

Verdiğim fiyatları firmaların türkiye sitelerinden aldım. O fiyatlara satıyorlar yada satmaya çalışıyorlar diyelim.
    Yüksek vergiler yüzünden malesef böyle bir durum var .
    Fiat 500X cross bile 113 bin ₺ ( cam tavan ile beraber )
    C-HR'ın rakipleri Jeep Renegade , Fiat 500X ve Nissan Qasqai olarak görülüyor. Bence fiyatta bunlarla benzer aralıklarda olacaktır.
    Dışarıdan baktığın zaman mantıklı görünüyor. Tabi ki bizim ülkemiz için ekstrem bir durum bu fiyatlar. Yoksa Avrupa'da , Amerika'da Polo"ya verdiğin parayla Range Rover'a binebiliyorsun.
    Moral bozmak gibi olmasın ama ben fiyatının juke kadar olacağını düşünmüyorum. Bu aracı herhangi bir Lexus'un yanına koysan sırıtmaz :)

• Tamam Juke' un tasarımı bana da hitap etmiyor ama bu kadar da gömmeyin yahu!...Estetik zevkine uygun bulanlar için gayette sevimli, sportif görünümlü bir araç. Hatta C-HR nin abartılı tasarımına gözler alıştıkça, benim gibi ''Juke düşündüğüm kadar da aykırı bir tasarım değilmiş, haksızlık mı etmişim acaba?'' diye düşünenler de çoktur; tasarımının yanısıra orantısal yüksek oluşu beni uzaklaştırıyor ayrı konu...

Ayrıca Toyota-Nissan-Mazda birbirlerine belirgin üstünlüğü olan markalar da değil, aynı kategori içinde değerlendirilen firmalar. Bunu da belirtmeden geçemedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

Tamam Juke' un tasarımı bana da hitap etmiyor ama bu kadar da gömmeyin yahu!...Estetik zevkine uygun bulanlar için gayette sevimli, sportif görünümlü bir araç. Hatta C-HR nin abartılı tasarımına gözler alıştıkça, benim gibi ''Juke düşündüğüm kadar da aykırı bir tasarım değilmiş, haksızlık mı etmişim acaba?'' diye düşünenler de çoktur; tasarımının yanısıra orantısal yüksek oluşu beni uzaklaştırıyor ayrı konu...

Ayrıca Toyota-Nissan-Mazda birbirlerine belirgin üstünlüğü olan markalar da değil, aynı kategori içinde değerlendirilen firmalar. Bunu da belirtmeden geçemedim...

Aslında jeep Renegade ilk çıktığında hoşuma gitmişti. Sonuç ta jeep markası. Sonra biraz daha irdelediğimde fazla Fiat esintileri gördüm. Caydım. Fiat 500x hiç düşünmedim bile, keza Renault captur, Nissan juke hiç aklımdan bile geçmedi. Mazda cx3 gerek tasarımı gerek dizel otomatik oluşu gerek 4*4 oluşuyla, güzel iç mekanı ile oto Show da gördüğümde etkilemişti. Tabi soru işaretleri de yok değildi.( bagaj hayal kırıklığı - arka diz mesafesi yetersiz ) Toyota c-hr ortaya çıktığında daha önceki aracımın da Toyota oluşu ile oluşan sempati ile işte bu dedim. Hala daha diyorum satışa sunulduğunda almak isteyen arkadaşlarla beraber birlikte haraket edelim eğer sayı olarak 5 i bulabilirsek bir üst donanım ı bir alt donanım fiyatına alabileceğimizi tahmin ediyorum.

145 bin fiyatlı RAV4 eğer 1.6 vergi diliminde olsa fiyatı 110 bin civarına tekabül ederdi ki otomatik, 4x4; performans olarak filan at-eşek kıyası gibi olur...Hele de 17 bin gibi satış hedefi konulmuşken C-HR nin başlangıç fiyatı asla 100 bini filan bulmaz. O bakımdan canını sıkmana gerek yok...

Bakalım, bizzat görüp koltuğuna oturduğumuzda beğenirsek, F/P olarak değer bulursak talibiz. Beraber hareket edebiliriz memnuniyetle ama o konuda da beklentini yüksek tutma bence, 300-500 anca farkeder, ya da belki birkaç küçük opsiyon hediye ederler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

145 bin fiyatlı RAV4 eğer 1.6 vergi diliminde olsa fiyatı 110 bin civarına tekabül ederdi ki otomatik, 4x4; performans olarak filan at-eşek kıyası gibi olur...Hele de 17 bin gibi satış hedefi konulmuşken C-HR nin başlangıç fiyatı asla 100 bini filan bulmaz. O bakımdan canını sıkmana gerek yok...

Bakalım, bizzat görüp koltuğuna oturduğumuzda beğenirsek, F/P olarak değer bulursak talibiz. Beraber hareket edebiliriz memnuniyetle ama o konuda da beklentini yüksek tutma bence, 300-500 anca farkeder, ya da belki birkaç küçük opsiyon hediye ederler...

@tayconot herkes alamasın , bir tek bende olsun yüksek fiyattan gelsin istiyor galiba :). Evet rav4. 1.6 vergi diliminde olsa 100.000 ancak oluyor fiyatı. Altına konumlanacak bir c-hr için büyük konuşuyorum başlangıç olarak 75.000 rakamını geçemez. ( aslında 70.000 düşünüyorum da büyük konuştuğum için) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamaneking -- 21 Haziran 2016; 20:12:52 >

• quote:

Peugeot 3008 GT çok iddialı ve karizmatik görünüyor ama kime sorsam Fransız arabası alınmaz, sana aldırmayız diyor. Konsept tasarımları Quartz'dan çok esinlenmişler GT versiyonunda ama konsepte sadık kalma konusunda C-HR kadar cesur davranmamışlar.
    Peugeot ile ilgili deneyimi fikri olan paylaşırsa bende sevinirim.
    Ekimde galiba bu iki araç arasında karar vermem gerekecek. İkisi de farklı ve dikkat çekici tasarımlara sahip. Benim için tasarım çok önemli. İnsan artık 2017'ye girerken alacağı arabada biraz gelecekten , bilim kurgu filmlerden birşeyler görmeyi bekliyor.

bu araca baktıktan sonra chr ile ikilemde kaldım ama fiyat olarak chr daha makul olacak gibime geliyor, zaten aynı fiyattan gelecekse 3008 neredeyse her açıdan daha iyi bir araç gibi duruyor tabi test sürüşü yapmadan konuşmamak lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ben başlangıcı 70 bin olmaz 100 bin olur demedim ki.
    Çok ucuz , kolay alınabilecek bir araç olmaz diye tahmin ediyorum bunu paylaştım burada . Ülkemizde zaten arabaların fiyatları çok uçuk. Hangi model normal , olması gereken fiyattan satılıyor ki ; Toyota en yeni modelini , hele hele hedef kitlesi bekar , şehir insanıyken , çok uygun fiyata satsın?

Herkes almasın diye bir kaygım yok ama evet trafikte ki arabaların %90 beyaz / gri sedanlardan oluşuyorken benim arabamın farklı dikkat çekici olması hoşuma giderdi. Bu faktör yüzünden mesela juke çok büyük satış rakamlarına ulaştı. Hakkını yemeyim juke'un marjinal tasarımı sayesinde günümüzde ki firmalar daha cesur tasarımları imalat aşamasına getirebiliyor .
    zaten hedef kitle belli : maksimum anne baba bir çocuktan oluşan çekirdek aile yada bekar şehir insanları . O yüzden C-HR herkese hitap etmiyor.
    Zaten kılıbık delikanlı abiler hanımlarından izin alıp bu aracı alamaz

• O değil de yeni 3008 dehşet bir şey olmuş sahiden, burada bahsi geçerken siteden eskisine bakıp ''Nesine bayılıyorlarsa?'' diye hayret ediyordum, ilgi alanıma hiç girmeyen bir modeldi, bugün farkettim durumu, tam istediğim tarzda bir tasarım olmuş vesselam...

Tabi eskisinin fiyatı malum, böyle muhteşem bir tasarımı daha ucuza sunmayacakları da aşikar...Vallahi 100 bini geçeceksem böylesi için geçerim, ne zaman piyasaya çıkacağı hakkında bilgisi olan var mı?...Eskiden worldcarfans sitesinden takip ederdim otomobil piyasasını, şimdi motor1 diye saçma sapan bir şey çıkıyor oradan, fazla vaktimde olmuyor bu aralar...
  • quote:

Herkes almasın diye bir kaygım yok ama evet trafikte ki arabaların %90 beyaz / gri sedanlardan oluşuyorken benim arabamın farklı dikkat çekici olması hoşuma giderdi. Bu faktör yüzünden mesela juke çok büyük satış rakamlarına ulaştı. Hakkını yemeyim juke'un marjinal tasarımı sayesinde günümüzde ki firmalar daha cesur tasarımları imalat aşamasına getirebiliyor .
    zaten hedef kitle belli : maksimum anne baba bir çocuktan oluşan çekirdek aile yada bekar şehir insanları . O yüzden C-HR herkese hitap etmiyor.
    Zaten kılıbık delikanlı abiler hanımlarından izin alıp bu aracı alamaz

Juke un direksiyonunda en fazla Bayan sürücüleri görüyorum. Bu segment gelecekte b sınıfı hatchback ler kadar satış yapacak. Hanımdan izin aldım ikna etmesi zor oldu ama c-hr için ok. aldım :)

• tayconot kullanıcısına yanıt

Nissan günümüz şehirlerini iyi okudu ve cesur davrandı, satışlarıyla bunun karşılığını görüyor ...
    ayrıca Juke'la bir çok yeni araca ilham vermeye devam ediyor ...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.