Merhaba okulda bitirme projesi olarak c# ta bi program yazmaya karar verdik. Ama bi yerde takıldık toplamda 3 programdan oluşan bi yazılım olucak 1.si sadece veri tabanına bilgi giricek. 2.si başka bi pc de calışacak ve yeni girilen bilgileri otomatik olarak ekrana msj olarak cıkartıcak. Biz 2. programda kaldık veritabanını 1 sn arayla kontrol edip yeni bilgi girişi varsa ekrana onu sadece yeni girilen bilgiyi nasıl yazdırabilirim yardım ederseniz cok sevinirim saygılar
sadece yeni girilen bilgiyi veritabanından çekme diye biişi olmaz.
Belki oracle ise rowid en büyük olanı çekebilirsin.
Bence yapman gereken tablona bir kolon ekleyip, mesela YENI diye, her insert etmeden önce tüm tablonunYENI kolonunu 0'a update edersin ve INSERT edeceğin değerde de YENI kolonu 1 olarak insert edersin.
Böylece sadece "SELECT * FROM TABLO1 WHERE YENI=1"
Kafamda timer komutu ile surekli veritabanını kontrol etmek var. Mesela son kayıt Id=6 olsun timerle 6 dan buyuk Id varmı die baksın eğer Id=7 olursa o bilgiyi ekrana yazsın tekrar timerle kontrol ederken busefer Id=7 den buyuk mu die bakar böle devam eder die düşünmüştüm ben
quote:
Orijinalden alıntı: ekucuker
Kafamda timer komutu ile surekli veritabanını kontrol etmek var. Mesela son kayıt Id=6 olsun timerle 6 dan buyuk Id varmı die baksın eğer Id=7 olursa o bilgiyi ekrana yazsın tekrar timerle kontrol ederken busefer Id=7 den buyuk mu die bakar böle devam eder die düşünmüştüm ben
Hocam kusura bakma alamazsın demiştim ama ben de şimdi öğrendim ki last insert of diye bişi varmış, gerçi yukarıda yazdığım da bir çözüm ama sana lazım olan fonksiyon tam da budur. Bu linki bir incele