Şimdi Ara

C++ ÖĞRENİRKEN ZORLANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben c++ öğrenmeye başladım yaklaşık 1 aydır c++ robert lafore'nin kitabıyla fakat 1 ay sonra 100. sayfaya geldiğimde verilen örnekleri yapamadığımı gördüm hatta program bile yazamıyordum. Bende kitaba baştan başladım bugün tabi syntaxlara çalışıyorum şu an yani if while falan. Kitapta şöyle bir sıkıntı var tamam bütün bilgiler eksiksiz olarak yazıyor fakat bilgileri yeterince uygulamayla göstermiyor ve bilgileri öğrendikten sonra uygulamadığımız için unutuyorum. Ve program yazmaya gelince takılıp kalıyorum. Bende örnek programları okumak yerine onları ilk önce satır satır kodları türkçe anlamlarını yazıp daha sonra kendim yazmayı denedim. Bu yol işime yaradı ve dairenin yarıçapını hesaplamayı kendim yapabildim. Örneğin : toplam = toplam +21'in türkçesi toplama 21 değişkenini ekle ve toplamı yeni toplam değişkenine ata oluyor. İşte ben ilk önce satırları böyle türkçeleştirip sonra onları kendi başıma yazıyorum. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Teşekkürler.

• Ve c++ öğrenirken gerçekten çok zorlandığımı söylemeliyim. Neden öğrendiğimi de merak ederseniz oyun programlamak için başladım c++ öğrenmeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Sıfırdan c++ oldukça zordur. Daha kafanda mantık tam oturmamışken class tır virtual fonksiyondur vs. zımbırtılar görürsün. Bunlar olmadan da program yazılabildiğini farkedersin ve gereklilikleri hakkında şüpheye düşersin.

C++ ı (ve nesne yönelimli programlamayı) anlamanın en iyi yolu C gibi bir dil varken niçin c++ ın icat edildiğini anlamaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi bunun da yolu C' den geçer.
    Velhasıl kelam ben de aynı amaçla programlamaya başlamış ve aynı yollardan geçmiş biri olarak tavsiye ederim ki bu işte ciddi isen önce C'yi adam akıllı öğren ve tecrübe kazan. Bu vakit kaybı değil aksine büyük vakit kazancıdır. C++ çalışırken yazar leb demeden leblebiyi anlarsın çünkü aynı şeyi "manuel" olarak yapmışsındır.

Evet dediklerinizi iyi anladım fakat benim c öğrenmeden c++ ı öğrenmeye gitmem gerek yani alternatif bir yol olarak. Ben öğrenirken zorlanıyorum ve ne kadar süreceğini de bilmiyorum... Ayrıca c++ öğrenmeyi neye göre ölçülendiriyoruz yani while/if/do ve bunun gibi şeyleri düzgün yazarsak mı öğrenmiş oluyoruz yoksa daha bilmediğim şeylerde mi var?

• while if gibi keywordler zaten cogu programlama dilinde yaygın olan şeyler c++ ya yeni başladınız galiba yolun çok başındasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seikatsu -- 20 Ocak 2014; 21:55:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seikatsu

while if gibi keywordler zaten cogu programlama dilinde yaygın olan şeyler c++ ya yeni başladınız galiba yolun çok başındasınız

evet ben daha döngüler ve kararları yeni bitirdim ve yapılara geldim. Daha yolun çok başındayım ama c++ öğrenmenin düzeyini merak ediyorum. Yani neleri öğrenirsem c++ öğrenmiş olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagan1234

quote:

Orijinalden alıntı: Seikatsu

while if gibi keywordler zaten cogu programlama dilinde yaygın olan şeyler c++ ya yeni başladınız galiba yolun çok başındasınız

evet ben daha döngüler ve kararları yeni bitirdim ve yapılara geldim. Daha yolun çok başındayım ama c++ öğrenmenin düzeyini merak ediyorum. Yani neleri öğrenirsem c++ öğrenmiş olurum.

anladım, c++ zaten c yi kapsadığı icin c den devam etmenizi öneririm
    bi fikir vermesi acısından deitel c how to program kitabındaki konu başlıklarını yazayım

functions, arrays, strings, input ouput, structures, file processing bunlar c konuları dolayısıyla c++ ya dahil
    daha sonrasına oop kavramı çıkıyor orda c++ devam edersiniz

• Yanlız ben oyun programlamak istediğm için o kadar uzun süre öğrenmeme gerek yok sanırım 10 sene falan bilmiyorum yani ama birisiyle konuşmuştum o bana dizilere kadar gel sonra bırak dedi oyun programlama oraya kadar yeterli oluyormuş sanırım.

@elektro_gadget@Seikatsu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunun ölçüsü yok. Hayatın boyunca öğrenmeye devam edeceksin.

İngilizce anlarsan şuna göz atmanı öneririm.http://norvig.com/21-days.html

Yalnız hocam bu arada iyi oldu 10 verdiğiniz yazı türkçede oluyormuş hemen okuyup cevap yazarım.
  • Bende c++ deyince... Unut gitsin.

Game maker falan var. Olmadı unity3d. Bunlara yönelebilirsin, arkadaşlar yardımcı olur.
  • quote:

Bende c++ deyince... Unut gitsin.

Game maker falan var. Olmadı unity3d. Bunlara yönelebilirsin, arkadaşlar yardımcı olur.

Hayır yanlış anladınız yani sadece c++'ın tamamını öğrenmek ve ustalaşmak için geçirdiğim zamanı asıl hedefimden saptırabileceğini söylemek istedim :)
  • C++ da usta oldun da c#ı görünce bön bön bakıcak mısın?

Böyle değil bu işler sana tavsiyem c#dan devam et bence syntaxı daha anlaşılır ve daha az karmaşık başlangıç için indir sharpdevelopu aç consoleu basit algoritmalar yaz asal sayı şu sayı bu sayı şunun hesaplaması işte yok sıralama işte ne bileyim bi dosyayyla ilgili belirli işlemleri yapan program felan bunun gibi basit şeyler yaz zaten yavaş yavaş mantık yerine oturacaktır. Zaten burda c++ı 20 yıl kullansan ne olacak sanıyorsun? Kütüphanedeki sınıfları mı fonksiyonları mı ezberleyeceksin? Winapileri mi? Neye göre c++ biliyor olucaksın? Bunların hepsi görecelidir. Programlama adı üstünde programe etme yani bir şeyi gerçekleştirecek şeyleri yapmak. Yani c#dan da başlasan c++dan da başlasan cden de başlasan zaten temelde hepsi aynı(döngü-değişken-fonksiyon) ki ilerde de hepsi aynı(mantıksal olarak)

Son oolarak toparlamam gerekirse c++da ustalaşayım da işte oyun yazayım felan yok öyle bi dünya hatta unity 3d diye bişey var onu da boşver gitsin. Sana tavsiyem c#dan başla kendini biraz geliştir(örnek uygulamalarla,algoritmalarla) bu nasıl olur onu da biraz açıklayayım

mesela bir yılan oyunu yapıcaksın. ilk önce thread kullanman gerekicek bunu öğrencen işte ne bileyim belki yem için random kullanmayı öğrenmen gerekecek bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Fonksiyonlar-döngüler şunlar bunlar okuyarak gerçekten öğrenilmiyo ki bunu kendimden biliyorum hepsinin mantığını anlamak için basit denemeler yapmanız lazım mesela hiç unutmam for için bi denemem vardı defalarca okumama rağmen doğru düzgün anlamadığım şeyi anlattı.

for(int i=0;i<5;i++)
    {
    cout<<i<<endl;
    }
    0 dan başlayıp ekrana 4 dahil yazdırınca anladım ki işte şartı kontröl ediyor ilk önce arttırıyor vs vs

Bir de syntaxı unutuyorum demişsin bu da aynı şekilde pratik eksikliğinden kaynaklanıyor ezbere programlama olmaz.

Mesela c# öğrendin e doğal olarak .net ile ilgilendin daha sonra c++ öğrenmen gerekti ama kütüphaneler hakkında bilgin yok mesela syntaxları benziyor onu hallettin işte c# ta bu bunda nasıl acaba felan bakındın sonra dediğim gibi kütüphane gerekti açarrsın googleyi yazarsın çıkar anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

C++ da usta oldun da c#ı görünce bön bön bakıcak mısın?

Böyle değil bu işler sana tavsiyem c#dan devam et bence syntaxı daha anlaşılır ve daha az karmaşık başlangıç için indir sharpdevelopu aç consoleu basit algoritmalar yaz asal sayı şu sayı bu sayı şunun hesaplaması işte yok sıralama işte ne bileyim bi dosyayyla ilgili belirli işlemleri yapan program felan bunun gibi basit şeyler yaz zaten yavaş yavaş mantık yerine oturacaktır. Zaten burda c++ı 20 yıl kullansan ne olacak sanıyorsun? Kütüphanedeki sınıfları mı fonksiyonları mı ezberleyeceksin? Winapileri mi? Neye göre c++ biliyor olucaksın? Bunların hepsi görecelidir. Programlama adı üstünde programe etme yani bir şeyi gerçekleştirecek şeyleri yapmak. Yani c#dan da başlasan c++dan da başlasan cden de başlasan zaten temelde hepsi aynı(döngü-değişken-fonksiyon) ki ilerde de hepsi aynı(mantıksal olarak)

Son oolarak toparlamam gerekirse c++da ustalaşayım da işte oyun yazayım felan yok öyle bi dünya hatta unity 3d diye bişey var onu da boşver gitsin. Sana tavsiyem c#dan başla kendini biraz geliştir(örnek uygulamalarla,algoritmalarla) bu nasıl olur onu da biraz açıklayayım

mesela bir yılan oyunu yapıcaksın. ilk önce thread kullanman gerekicek bunu öğrencen işte ne bileyim belki yem için random kullanmayı öğrenmen gerekecek bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Fonksiyonlar-döngüler şunlar bunlar okuyarak gerçekten öğrenilmiyo ki bunu kendimden biliyorum hepsinin mantığını anlamak için basit denemeler yapmanız lazım mesela hiç unutmam for için bi denemem vardı defalarca okumama rağmen doğru düzgün anlamadığım şeyi anlattı.

for(int i=0;i<5;i++)
    {
    cout<<i<<endl;
    }
    0 dan başlayıp ekrana 4 dahil yazdırınca anladım ki işte şartı kontröl ediyor ilk önce arttırıyor vs vs

Bir de syntaxı unutuyorum demişsin bu da aynı şekilde pratik eksikliğinden kaynaklanıyor ezbere programlama olmaz.

Mesela c# öğrendin e doğal olarak .net ile ilgilendin daha sonra c++ öğrenmen gerekti ama kütüphaneler hakkında bilgin yok mesela syntaxları benziyor onu hallettin işte c# ta bu bunda nasıl acaba felan bakındın sonra dediğim gibi kütüphane gerekti açarrsın googleyi yazarsın çıkar anlatabildim mi?

Şimdi anladım hocam tamam ama ben halihazırda c++ kitabı almış bulunmaktayım ve c++ hakkında çok az da olsa bilgim var. (Döngüler ve syntaxı hakkında). Ve gerçekten öğrenebilecek miyim bilmiyorum. Belki şu an bile çalıştığım zamanlar boşa geçiyor ama denemeliyim sanırım. Tşeekkürler ilginiz içn.

• Zorlanma dusunme yazamama gibi durumlar kalbe inen sikinti beyinde yanmalar falan zaten ogrendiginize ve beyninizin gelistigine dair ibareler.

Kod yazarken turkce mealini yazmaniz demek zaten algoritma kuruyorsunuz demek. Yani algoritma zaten kodu yazmadan once turkcesini kurgulayabilmek demek.

Bence dogru yoldan gidiyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bende c++ deyince... Unut gitsin.

hocam c'de biraz bişeyler yaptım. struct falan. pointerlar. şu linked struct'ları falan gördüm şuan c++'a gçemek istiyorum.https://stackoverflow.com/questions/388242/the-definitive-c-book-guide-and-list burdaki kitaplardan hangisini önerirsiniz? effective c++ ve effective stl düşünüyorum şuan

• 1-) Klavyeden ( kullanıcı ) girilecek iki sayının çarpımını toplama şeklinde,bölümünü ise çıkarma şeklinde gerçekleştiren fonksiyonları ve bu fonksiyonların kullanımını da içeren main fonksiyonunu yazınız. Çözüm prototip kullanılarak yapılacaktır.

2-) Klavyeden ( kullanıcı ) girilecek üç sayının OKEK ve OBEB'ini hesaplayıp bulan fonksiyonları ve bu fonksiyonların kullanımını da içeren man fonksiyonunu yazınız. Çözüm prototip kullanılmadan yapılacaktır.

3-) Kendisine parametre olarak gelen dizinin,en küçük ve en büyük elemanlarını bulup ekrana yazdıran fonksiyonu bu fonksiyonun kullanımını da içeren main fonksiyonunu yazınız. ( Dizinin içeriği kullanıcıdan veri alınarak doldulacaktır. define komutu kullanarak dizinin boyutu 10 olarak belirleyeceksiniz.)

Arkadaşlar bu sorular C finalinde çıktı şimdi tekrar bütünlemelerde çıkabilir. Soruları cevaplayabilecekler varsa yardımcı olsunlar Allah rızası için bu soruların cevapları lazım

• Effective c++ genel bir ders kitabı değil. Temel seviyede c++ bilenler için ince noktalara gönderme yapıyor. Exceptional c++ ta ona benzer. Bunlara kabataslak bakmıştım, okumadım.

Bence seviyene bakılırsa kitaba ihtiyacın yok.www.learncpp.com fazlasıyla yeter. Chapter 6 dan başlayabilirsin.

Fakat bazı spesifik konularda var, bunlar için ayrı kaynak gerekebilir. Mesela c++ ın en büyük kabusu şablonlar için "C++ Templates: The Complete Guide", paralel programlama için "C++ Concurrency In Action" ve belki c++11 kütüphanesi için "C++ Standard Library Tutorial and Reference".

Bu saydıklarım isteğe bağlı olmakla birlikte kesinlikle çalışılması gereken konu Data Structures tır, C++ ile ayrı düşünülemez.

Biraz karışık oldu ama aslında en iyi eğitim bıktırmayacak seviyede ama zor bir proje bulup onun üstünde çalışmak. (İstersen ben sana ideal zorlukta ödev vereyim. Huffman coding ile dosya sıkıştırma mesela). Tabi kodları spagetti gibi değilde sanki bir geliştirici takımıyla çalışıyorsun gibi anlaşılır ve düzenli yazmak. Ayrıca standart kütüphanenin nimetlerinden mümkün olduğunca faydalanmak.

• quote:

Effective c++ genel bir ders kitabı değil. Temel seviyede c++ bilenler için ince noktalara gönderme yapıyor. Exceptional c++ ta ona benzer. Bunlara kabataslak bakmıştım, okumadım.

Bence seviyene bakılırsa kitaba ihtiyacın yok.www.learncpp.com fazlasıyla yeter. Chapter 6 dan başlayabilirsin.

Fakat bazı spesifik konularda var, bunlar için ayrı kaynak gerekebilir. Mesela c++ ın en büyük kabusu şablonlar için "C++ Templates: The Complete Guide", paralel programlama için "C++ Concurrency In Action" ve belki c++11 kütüphanesi için "C++ Standard Library Tutorial and Reference".

Bu saydıklarım isteğe bağlı olmakla birlikte kesinlikle çalışılması gereken konu Data Structures tır, C++ ile ayrı düşünülemez.

Biraz karışık oldu ama aslında en iyi eğitim bıktırmayacak seviyede ama zor bir proje bulup onun üstünde çalışmak. (İstersen ben sana ideal zorlukta ödev vereyim. Huffman coding ile dosya sıkıştırma mesela). Tabi kodları spagetti gibi değilde sanki bir geliştirici takımıyla çalışıyorsun gibi anlaşılır ve düzenli yazmak. Ayrıca standart kütüphanenin nimetlerinden mümkün olduğunca faydalanmak.

çok teşekkürler hocam :) o dosya sıkıştırma projesine bakacağım yarın :)

• c++ cok zor bi dil tavsiye etmem
  • Lutfen okuyun. Uzun oldugu icin k.bakmayin. benim hic kodlama gecmisim yok. Yakin zamanda java ve c++ ya baktim. phyton u inceledim. Sonra indirdim bir compiler youtube dan c++ videolarini izlemeye basladim. Yanlis anlasilmasin. Benim ingilizcem iyi baya. Yeni biseyler ogrenme hizim hep yuksek olmustur. Bi video aciyodum. Devamindaki videoda anlatacagi seyi dusunup yaziyodum. Sonra bi bakiyorum cok dogru dusunmusum. Benim sorunum beyin firtinasi yapabilecegim hicbir kisinin olmamasi su anda. Oyun gelistirmek fln bana basit geliyor. Bi dk hemen aciklik getireyim. Gelistirme surecini kastetmedim. Elde edecegim sonucu kastettim. Ufkumu daha da genisleticek birseylere ihtiyacim var. Mesela ornek vereyim. Gerci cok kimsenin izledigini sanmiyorum ama Person of Interest te 2piR bolumunde genc bir yazilimci bir flash bellekte 230 kusur TB gibi bir veri saklayabiliyordu. Disunsenize son on yildaki en buyuk icat olabilir. Yani ben mantiksal olarak yolun sonunu gorebilirsem o yolu katedebilirim. En azindan katkida bulunmak isterim. Okuyanlar icin tesekkurler. Hesap iki kisiliktir. Fikri olan varsa memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: uko netsret

Lutfen okuyun. Uzun oldugu icin k.bakmayin. benim hic kodlama gecmisim yok. Yakin zamanda java ve c++ ya baktim. phyton u inceledim. Sonra indirdim bir compiler youtube dan c++ videolarini izlemeye basladim. Yanlis anlasilmasin. Benim ingilizcem iyi baya. Yeni biseyler ogrenme hizim hep yuksek olmustur. Bi video aciyodum. Devamindaki videoda anlatacagi seyi dusunup yaziyodum. Sonra bi bakiyorum cok dogru dusunmusum. Benim sorunum beyin firtinasi yapabilecegim hicbir kisinin olmamasi su anda. Oyun gelistirmek fln bana basit geliyor. Bi dk hemen aciklik getireyim. Gelistirme surecini kastetmedim. Elde edecegim sonucu kastettim. Ufkumu daha da genisleticek birseylere ihtiyacim var. Mesela ornek vereyim. Gerci cok kimsenin izledigini sanmiyorum ama Person of Interest te 2piR bolumunde genc bir yazilimci bir flash bellekte 230 kusur TB gibi bir veri saklayabiliyordu. Disunsenize son on yildaki en buyuk icat olabilir. Yani ben mantiksal olarak yolun sonunu gorebilirsem o yolu katedebilirim. En azindan katkida bulunmak isterim. Okuyanlar icin tesekkurler. Hesap iki kisiliktir. Fikri olan varsa memnun olurum.

Oyun geliştirmeyi küçümsemişsiniz gibi geldi bana ama küçümsenecek bir iş değil. O işim hem sanatsal boyutu hem de programlama boyutu olduğundan dolayı zor bir iş . Bu arada o dediğiniz şeyleri yapmak için ciddi anlamda belirli konularda programlama bilginiz olması gerekiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.