Şimdi Ara

C# öğrenme süreci...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde 3D ile ilgileniyorum ama arada boş vaktim olduğu için ve geleceğe yönelik bir takım hedeflerim olduğu için programlama öğrenmek istiyorum. Anladığım kadarıyla günümüzde en gözde diller Java ve C#. Ben seçimimi C#'tan yana kullanmak istiyorum. Gerekli giriş seviyesi kaynakları indirdim ve bugün yarın hemen başlamak istiyorum.

Merak ettiğim şey ise:

Ortalama zekaya sahip ve idare eder derecede İngilizce bilen biri, gerek Türkçe gerek yabancı kaynaklardan faydalanarak ve günde birkaç saatini ayırarak; mp3 player, jpg gösterici gibi "basit olduğunu düşündüğüm" tarzda programları "gerçekten anlayarak ve bilerek" yazacak kadar öğrenmesi ne kadar zaman alır, 3ay, 5ay?

Elbette hedefim mp3 player ya da jpg gösterici yazmak değil ama bunlar benim için motivasyon kaynağı. Basitte olsa birşeyler yapabildiğimi görmek, benim için müthiş bir motivasyon olacak ve bu yüzden önümü görmem gerek.

Gelecek hedeflerimden biraz bahsedersem.

En başta da belirttiğim gibi 3D ile ilgileniyorum ve 3D'ye yönelik bir takım araçlar yazmak istiyorum. Yanlış anlaşılmasın gidip bir Max ya da Maya gibi bir programdan ziyade araçlardan bahsediyorum.

Birkaç örnek vermem gerekirse :

Mesela Headus UV Layout. Bu programın amacı kaplamada kullanmak için 3D cisimlerin UV haritalarını çıkarmak. Programın yazarı, programı doğru dürüst güncellemediği halde ve satın alanlara, satış sonrası gerekli desteği sunmadığı halde bu programdan ciddi bir gelir elde ediyor. İnsanlar bu programı kullanıyor (daha doğrusu biraz daha ileri seviye kullanıcılar) zira tam anlamı ile bir alternatifi yok bu programın (tamam pek çok Uv aracı var ama Headus gerçekten çok başarılı ve işi eğlenceli hale getiriyor).

http://www.uvlayout.com/

Bir diğer örnek. 3ds Max için Ray fire eklentisi. Eklentinin yaptığı, objelerin gerçek hayattaki gibi parçalanmasını filan simüle etmek (örneğin bardağın yere düşüp kırılması gibi). Bunu yazan adam 3-4 aylık MaxScript (3ds Max script dili) bilgisi ile yazdığını söylüyor. Elbette bir programlama geçmişi olmayan bir adamın böyle bir eklenti yazabilmesi pek olası değil gibi. Bu adam da, yazdığı bu eklenti ile ciddi bir başarı elde etti.

http://rayfirestudios.com/

Örnekleri çoğaltmam mümkün tabi ama bunlar aklıma gelen sadece iki başarılı örnek.

Varmak istediğim nokta şu. Dediğim gibi 3D ile ilgileniyorum ve aklımda 3D sektöründe iş yapacağını düşündüğüm pek çok fikir var ve bunları hayata geçirmek istiyorum.

2-3 senelik bir zaman diliminde, bu tarz araçlar yazabilecek kadar programlama öğrenme şansım var mı acaba?

Not: Mp3 player ve jpg gösterici örneğini sadece basit olduğunu düşündüğüm için verdim. Gerçekten bunları yazması kolay mı zor mu bilmiyorum, cahilliğimi mazur görün. Ama demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir umarım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

C# Öğrenme Süreci: Ne Kadar Sürer ve Zorluğudur?

C#, nesne yönelimli bir programlama dili olarak bilinmekte olup web uygulamaları, masaüstü programları ve mobil uygulamalar geliştirmek amacıyla sıklıkla tercih edilmektedir. Pek çok kişi C# öğrenmek istemekte ancak öğrenme süresinin ne kadar olduğu ve zorluk derecesi gibi konularda merak etmektedir.

C# Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

C# öğrenme süresi, bireyin öğrenme hızına, önceden programlama deneyimine ve ayırdığı çalışma süresine göre değişkenlik göstermektedir. Hiçbir programlama deneyimi olmayan kişiler için C#'ın temellerini öğrenmek birkaç ay sürebilirken, deneyimli programcılar daha kısa sürede öğrenebilirler. Ancak akıcı bir şekilde C# kullanabilmek için düzenli uygulama ve pratik yapılması gerekmektedir.

C# Zor Bir Dil midir?

C#, diğer programlama dillerine kıyasla orta düzey bir zorluk seviyesine sahiptir. Söz dizimi nispeten basittir ve yeni başlayanlar için anlaşılması kolaydır. Ayrıca C#, zengin bir sınıf kitaplığına sahiptir ve bu da geliştirme sürecini hızlandırabilir. Bununla birlikte, nesne yönelimli programlama kavramlarını anlamak, C# öğrenmede kritik önem taşımaktadır.

C# Kaç Ayda Öğrenilir?

C#'ın temellerini öğrenmek için 3-6 ay arasında bir süre ayırmanız gerekebilir. Ancak ileri düzey konuları ve gerçek dünya projelerinde kullanabilmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyabilirsiniz. Düzenli çalışma, pratik ve sürekli öğrenme isteği, C# öğrenme sürecinizi hızlandıracaktır.

C# Öğrenme İpuçları

C# öğrenmeyi kolaylaştırmak için şu ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Temel programlama kavramlarını anlayın.
    • Düzenli olarak kod yazın ve pratik yapın.
    • Gerçek dünya projeleri üzerinde çalışın.
    • Çevrimiçi kaynaklardan ve topluluklardan yardım alın.
    • Sabırlı ve kararlı olun.

C# öğrenme süreniz, çabanıza ve özverinize bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Düzenli çalışma ve tutarlılık ile C# programlama dilinde ustalaşabilir ve başarılı uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir senede daha az zamanda eger hic yazılım gecmisin yoksa basit dediklerini yazarsın verdigin diger ornekler icinde
    ozel olarak o konularda kendini yetistirirsen 2 sene icinde yazarsın tabi yazılmıs kodları incelemende sart ayrıca matematigin iyi olmalı bunu unutma zira programcılıkda asıl is algoritme kodu artık her yerde yazıyorlar senin islerinde ise algoritma matematige dayanıyor matrix islemleri ve o konu icin gelistiriline fonsiyonlar falan bunları hazmetmek ha diyince olmaz cok calısman lazım.
  • Cevap için teşekkürler.

Yaklaşık 3 sene gibi bir zaman ayırdım kendime bakalım. Sizin dediğiniz gibi "hazmetme" olayı gerçekten önemli zira anlamadan, ezbere "birşeyler yapmaya çalışmak" istemiyorum açıkçası.

Şimdi elimde 3 cd'lik bir anlatım var onu izliyorum. Bir de Sefer Algan'ın "Her Yönü ile C# 4.0" isimli kitabını alacağım. Amacım temel mantığı öğrenmek. Daha sonra yabancı kaynaklara akmayı düşünüyorum.

Bu arada video'dan bakarak dandik birşey yaptım. Evet iğrencim.

C# öğrenme süreci...

• Sefer alganın o kitabı iyidir temel cogu sey ama en babası Herbert Schildt dir gerci onunki 2.0 ama kodları mukemmeldir anlamak icin konuya hakim olmak gerekir !
    Ayrıca surekli ogrendiklerini uygulamalısın !
  • C dilini öğrenmeye başlamanı tavsiye ederim(bu dediklerini c de yaparsın).
    İlerleyen dönemlerde Csharp öğrenirsin.
    Öğrenmek içinde kişiden kişiye değişen bir durumdur bu bazısı okuyarak öğrenir bazıları da görerek duyarak
    Tavsiyem eğitim videoları bulup izlemen, paran varsa piyasadaki Türkçe sağlam eğitim videolarını al ve izle.
    Warez nulled hak yemektir bunu da unutma :)
    Bir noktaya geldikten sonrada örnek incele anlamaya çalış iş aslında çokça örnek incelemekten geçiyor sonra her şey parça parçayken birden birleşiyor ve kafanda hayal ettiğin ne varsa aktarmaya başlıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Sefer alganın o kitabı iyidir temel cogu sey ama en babası Herbert Schildt dir gerci onunki 2.0 ama kodları mukemmeldir anlamak icin konuya hakim olmak gerekir !
    Ayrıca surekli ogrendiklerini uygulamalısın !

Hocam kitap tavsiyesi için teşekkürler. Ben de zaten VS 2005 kurdum. VS 2005'in içindeki C#'da 2.0 anladığım kadarı ile. Sefer Algan'ın kitabını aldım (50 lira fena koydu:), ondan sonra bahsettiğiniz kitabı alacağım bakalım. Bu arada alıntıda bold'a çevirdiğim kısımda acayip haklısınız. Zaten iki satır birşey öğrenmiştim, 2 gün bakmayınca onları da unutmuşum. Bugün yine başladım bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: tufeba

C dilini öğrenmeye başlamanı tavsiye ederim(bu dediklerini c de yaparsın).
    İlerleyen dönemlerde Csharp öğrenirsin.
    Öğrenmek içinde kişiden kişiye değişen bir durumdur bu bazısı okuyarak öğrenir bazıları da görerek duyarak
    Tavsiyem eğitim videoları bulup izlemen, paran varsa piyasadaki Türkçe sağlam eğitim videolarını al ve izle.
    Warez nulled hak yemektir bunu da unutma :)
    Bir noktaya geldikten sonrada örnek incele anlamaya çalış iş aslında çokça örnek incelemekten geçiyor sonra her şey parça parçayken birden birleşiyor ve kafanda hayal ettiğin ne varsa aktarmaya başlıyorsun.

Hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler hepsini dikkate alıyorum. Bu arada warez konusunda inanın içim hiç rahat değil. Gerçi Sefer Algan'ın kitabını alarak ilk adımı attım bakalım.

---

Bu arada 2 saattir uğraştığım dandik bir örnek.

UBER CALCULATOR v1 BETA

Dandik ve ilkel bir hesap makinesi, ayrıca çıkan sonuca -1 ekliyor (uf gerçekten rezilim ya). İleriki sürümlerde kare/ karakök alma gibi atraksiyonlar ekleyeceğim. Bir de, çıkan sonucu .txt formatında belirli bir mail adresine gönderme gibi birşey yapmayı düşünüyorum ama console app ile bu tarz internet aksiyonlu şeyler yapılıyor mu bilmiyorum.

C# öğrenme süreci...

• vb.net le başlayıp sonradan C# a geçmeni tavsiye ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.