Arkadaşlar merhaba, mevcut çalışmakta olduğum içim var fakat bazı sorunlardan dolayı işimden ayrılmak istiyorum yaşım küçük tecrübesizim sizden sadece bu süreçte büyüklerimden yardım istiyorum iş işte bulunur, iş bulmadan çıkma gibi sözler duyuyorum çevremden ilanlara başvuruyorum şu süreçte sağlıklı düşünemiyorum nasıl bir yol izlemeliyim bana yardımcı olabilecek kişiler arıyorum. Arkadaşlar şuan iş bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum ama inanın zorunda olmasam , dayanabilsem daha fazla ama gitmiyor o yüzden görüşlerinizi ,iş de çalışırken başka iş bulup çıkan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse sevinirim. bu arada ihbar sürem de var iş bulup çıkarsam nasıl yapacağım.
İşsizkenkiyle pek farkı yok. Sonuçta piyasanın sana olan ihtiyacına bağlı.
Tecrübesizsin, bu ilk işin mi? Eğer o alanda kariyer yapmak istiyorsan mutlaka daha iyi bir yer bulmadan çıkma. Daha sonra gittiğin firma neden ayrıldın diye hem sana soracak hemde firmaya. Ayrıca öyle bölük pörçük kariyer pek hoş olmuyor firmaların gözünde. Sana tavsiyem SABRET dostum.
Mutsuzsan ayrıl o işten. Bir işte çalışırken başka iş bulmak zordur. Bütün enerjini yeni ve daha mutlu olacağın bir iş bulmak için ayıramazsın. Mutlu olmadığın iş çalıştığın her süre senin için zaman kaybı demek. O süre boyunca belki senin için daha doğru olan işlere girme fırsatını kaçırıyorsun. Mevcut çalıştığın iş senin komfor alanın oluyor. Oradan ayrılman lazım ilk olarak. Şuan bu senin için riskli geliyor anlıyorum, öyle zaten. Ama risk almadan bazı şeyler olmuyor.
ilk iş tecrübem.
2 senedir çalışıyorum, daha nereye kadar sabredeyim ki tecrübe kazandığımı düşünüyorum her gün mutsuz bir işe gidiyorum şuan durum kötü borcum var napacağımı şaşırdım kaldım işim yüzünden evdeki ailemlede kavga ediyoruz her akşam sorun var aslında girdiğim günden beri sevmediğim bir işdi ama sürekli bir borca sokuldum ailem tarafından o yüzden de işten çıkamadım , tecrübemde yokdu , tecrübemin olmaması da kullanıldı her iş bana yüklendi.
Young Sinatra
kullanıcısına yanıt
iş bulmak zordu hele şuan epey zorlaştı, nasıl çıkayım , iş bulmadan kendimi güvenceye almadan , ailem de işden çıkmamı desteklemiyor ama önlerinde her gün bitiyorum bu onlar için sorun değil, sadece borç bitsin ay bitsin kapanış o kadar ekstra bir durum yok hayatımda ne yazık ki.
10 yıllık iş tecrübemde 3 kere iş değiştirdim. Tümünde de çalışırken yaptım görüşmeleri. Hepsinde de küçük yalanlarla (üreticiye toplantıya gidiyorum, müşteri ziyaretine gidiyorum, misafirim geliyor onu almaya gidiyorum gibi) şirketimden çıkıp görüşeceğim şirkete gittim.
İnsan biraz suçluluk duygusu hissediyor ama mevcut yöneticinin gözüne baka baka başka şirketle görüşmeye gideceğim demek daha zor bence.
Big Booble
kullanıcısına yanıt
Senin hikaye franz kafka dönüşüm romanına benziyor biraz.
Ne yazıkki bu durumun bir çözümü yok kardeşim. Başka işe gidincede benzer sorunlar olacak. Nefes aldığın süre boyunca seni bunaltan, göğsünü daraltan eziyetlerin hep olacak. Bence yapabiliyorsan kısa bi tatil yap işe ara ver. Ve bütün odağını oradan kurtulmaya değil orada kalıp sorunları düzeltme konusuna ver. Kaçan değil savaşan ol
Referans olmadan iş bulmak zor. Çevre edinmeye bakın. Derneklere girin. Sizin için çevresini kullandırmaya hazır insanlar bulmaya çalışın.
Sakın sağlam bir yer bulmadan çıkma.
Bim kasiyeri misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: sazan84
10 yıllık iş tecrübemde 3 kere iş değiştirdim. Tümünde de çalışırken yaptım görüşmeleri. Hepsinde de küçük yalanlarla (üreticiye toplantıya gidiyorum, müşteri ziyaretine gidiyorum, misafirim geliyor onu almaya gidiyorum gibi) şirketimden çıkıp görüşeceğim şirkete gittim.
İnsan biraz suçluluk duygusu hissediyor ama mevcut yöneticinin gözüne baka baka başka şirketle görüşmeye gideceğim demek daha zor bence.
10 yılda üç iş değiştirmişsiniz ne güzel , inşallah bende işsiz kalmadan şu süreci atlatabilirim. aslında yalan söylemek istemiyorsun ama olmuyor gitmiyor , ihbar süresi onu nasıl yaptınız yeni gittiğiniz firmalara çalıştığınızı söylediniz mi? yoksa ordadamı yalan söylediniz?
Franz Kafka adını çok duydum ama kitaplarını okuyamadım senin dediğin DÖNÜŞÜM kitabını muhakkak alıp okumak isterim.
Yani iş hayatı böyle devam edecek diyordunuz , eğer bir gün iş bulursam şuan ki işimi aratmaz inşallah ama benzer sorunlar olur ama yanından geçmez sana o kadar diyeyim.
Shifu oogway
kullanıcısına yanıt
ben sert davranamam , karıncayı bile inciltemem kötülük bilmezdim sayelerinde öğrendim.
Kusrlara gittim, referans bakıcam artık inşallah hayırslısı olur hakkımda.
Young Sinatra
kullanıcısına yanıt
İş çalışırken aranır.
amacım o da çok yıprandım be kardeşim
Heisenbergin asistanı
kullanıcısına yanıt
hayır değilim.
ben işde çalışırken asla başka bir iş bulup çıkamıyor nasıl oluyor kardeşim ALLAH rızası için bana anlatabilir misiniz?
Big Booble
kullanıcısına yanıt
Ben işimi öyle bulmuştum, ama eşimin akrabası da orada çalışıyordu, bana teklif geldi kabul ettim. Onun dışında çalışırken bir sürü başvuru yaptım.
Tanıdık torpil olmadan bu devirde zor iş bulursun.
Big Booble
kullanıcısına yanıt
Tam olarak ne sorun yaşadığını yazabilir misin. Ya da bana özel mesaj atabilir misin.
Çok özelse sorun değil kardeşim. Belki bi çare buluruz tecrübelerden yola çıkarak.