Şimdi Ara

C Sınıfı Araç Seçimi Ama!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dedim ki araba değişikliği için bir listelere bakayım dedim,fiyatlar uçmuş..

En Baz donanım fiyatları şöyle:

Golf 1.2 TSI Midline Plus 55.000 TL
    Astra HB Edition 47.908 TL
    Ford Focus 54.600 TL
    Corolla 1.6 Active 57.700 TL
    C4 Confort 52.200 TL
    İ30 1.GDI 53.800 TL
    Kia Ceed 57.128 TL
    Mazda 3 56.320 TL
    Leon 1.2 TSI Style 52.500 TL
    Skoda Octavia 52.500 TL
    Renault Fluence 61.100 TL (Şaka herhalde)
    Civic Sedan 64.260 TL (Şaka şaka kesin)

Donanım olarak birbirine yakınlar ve tipleri aşağı yukarı hoşuma gidiyor..
    Şimdi gelelim benim derdime..
    İstediğim özellikleri yazayım da taşlamayın:)
    Benzinli binilecek arabaya ve ilk kriter güvenlik olacak..Aldığım arabaya uzun yıllar binerim...Bütçe bu fiyatlar civarında..
    Sorum:)

1-)Sizce hangisini tercih edeyim ve neden ?

2-)Bir de aklıma takılan bir şey var,bu sınıfta Astra'nın neden fiyatı diğerlerine nazaran düşük anlamadım,benim bilmediğim bir olumsuzluğu var mı çünkü Astra fiyat olarak en mantıklısı gibi ama sizlere de danışmak istiyorum.
    Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idril -- 18 Ocak 2015; 20:01:35 >

• İlk kriter güvenlik ise listeye volvo baştan eklenmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus alın rahatiniza bakin. Ford güvenliğe çok önem veriyor. Focusta trend x ile titanium arasinda sadece 2 hava yastığı farkı var. Herşey standart geri kalan.

• Peki arkadaşlar bu astranin ucuz olmasının sebebi nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: idril

Peki arkadaşlar bu astranin ucuz olmasının sebebi nedir

Motoru yüzünden olabilir

• Listeden direk astra alınır.

• Bence corolla ve mazda güvenlik olarak iyidir ama ne kadar koruyabilir baz donanım bilemem bence ikinci el bakın daha uygun araçlar bulunabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    b segment araç seçimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 38.000 tl ye yeni toyota yaris al 20.000 tl cebine kalsın.
     C Sınıfı Araç Seçimi Ama!!!
     C Sınıfı Araç Seçimi Ama!!! C Sınıfı Araç Seçimi Ama!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKTAN06 -- 19 Ocak 2015; 16:56:26 >

• idril kullanıcısına yanıt
    Astranin ucuz olmasinin sebebi 1.6 atmosferik motorun olmasi. 1.4t lerin fiyatina bakin derim...

• En baz donanımla en full donanım arasında güvenlik donanımı olarak fark bulunmayan tek araç astra.

En fullunde de en baz donanımda da tüm güvenlik ekipmanları, hava yastıkları, abs va hepsi standart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 18 Ocak 2015; 23:23:35 >
  • quote:

Peki arkadaşlar bu astranin ucuz olmasının sebebi nedir

Astra kasa degistiriyor bu sene. Bu kasanin kaymagini fazlasiyla yediler artik dusuk karla satiyorlar

• Astra alınır. 1.4T almanızı şiddetle tavsiye ederim. Ek olarak 55 bin civarına donanımsız dizel Megane'da geliyor.
  • quote:

Dostlar cümleten selamlar..
    Dedim ki araba değişikliği için bir listelere bakayım dedim,fiyatlar uçmuş..

En Baz donanım fiyatları şöyle:

Golf 1.2 TSI Midline Plus 55.000 TL
    Astra HB Edition 47.908 TL
    Ford Focus 54.600 TL
    Corolla 1.6 Active 57.700 TL
    C4 Confort 52.200 TL
    İ30 1.GDI 53.800 TL
    Kia Ceed 57.128 TL
    Mazda 3 56.320 TL
    Leon 1.2 TSI Style 52.500 TL
    Skoda Octavia 52.500 TL
    Renault Fluence 61.100 TL (Şaka herhalde)
    Civic Sedan 64.260 TL (Şaka şaka kesin)

Donanım olarak birbirine yakınlar ve tipleri aşağı yukarı hoşuma gidiyor..
    Şimdi gelelim benim derdime..
    İstediğim özellikleri yazayım da taşlamayın:)
    Benzinli binilecek arabaya ve ilk kriter güvenlik olacak..Aldığım arabaya uzun yıllar binerim...Bütçe bu fiyatlar civarında..
    Sorum:)

1-)Sizce hangisini tercih edeyim ve neden ?

2-)Bir de aklıma takılan bir şey var,bu sınıfta Astra'nın neden fiyatı diğerlerine nazaran düşük anlamadım,benim bilmediğim bir olumsuzluğu var mı çünkü Astra fiyat olarak en mantıklısı gibi ama sizlere de danışmak istiyorum.
    Şimdiden teşekkürler..

Bu listeden bir araç seçecek olsam ve her liranın marjinal faydası çok önemli olsa seçeceğim araç leon olur çünkü en donanımlısı o.
    ha yok bu paralara zar zor çıkıyorsam astra alır geçerim.
    ha 50 yi veren 60ı 70i de verir diyorsanız zaten dükkan sizin.

• Ben mazda derim çünkü 2014 kasa yeni değişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Astra alınır. 1.4T almanızı şiddetle tavsiye ederim. Ek olarak 55 bin civarına donanımsız dizel Megane'da geliyor.

+1

57.500'e donanımlı sayılabilecek dizel Megane alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunlu-orkun

Focus alın rahatiniza bakin. Ford güvenliğe çok önem veriyor. Focusta trend x ile titanium arasinda sadece 2 hava yastığı farkı var. Herşey standart geri kalan.

Style ile Titanium arasında bile dağlar kadar fark varken nasıl trend x ile titanium arasında sadece 2 hava yastığı farkı oluyor ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli binilecekse leon-golf-octavia daha ekonomik ve düşük vergi dilimindeler. Bunların arasındada f/p açısından en iyisi leon.
  • Astranın kasası diğer araçlara göre biraz daha ağır. Motoru standart 1.6. Yakıt olarak yeni model araçlar kadar iyi olmaması, performansının güncel motorlu araçlar kadar iyi olmaması, insanların opeli lpgye uyumlu olarak düşünmemesi gibi sebeplerden ötürü ucuz.
    Ancak normal bir kullanıcı için diğer araçlardan bir eksiği yok. Hatta fiyatı ve güvenlik ekipmanlarıyla oldukça önde. Rakiplerine göre uzun bir kasası var. Bana göre iç hacmi geniş. Ayrıca 3-4 sene sonra satarken daha pahalı olan focus, c4 fluance gibi araçlarla aynı paraya gidecektir. Bildiğim kadarıyla opelin metalik renk farkı almamasıda ayrı bir güzellik.

Golfte 2015 modeller için %3 2014 bulabilirseniz %6 indirim kampanyası var. Vergisi en alt dilim.1500 devir gibi 170nm tork veriyor. Standart bir 1.6 150nm gibi bir tork verir. Bunun da %80 lik kısmını 2000 devir civarında verir. Yani golfun motoru daha fazla torku daha fazla aralıkta veriyor. Buda hem hızlanma esnekliği hem de yakıt ekonomisi demek. Mazdadan sonra en fazla standart güvenlik donanımı sunan model.

Leon golfun donanımlısı ve takıntılı bir insan için kalite olarak düşüğü. Ancak kapılarında b segmenti bazı araçlar gibi kumaş kullanmaması, döşemelerinin golf kadar kaliteli olmaması gibi benim dikkat ettiğim noktalar var. Donanım fazlasına rağmen golfte standart olan diz hava yastığı, elektronik el freni gibi donanımlar yok.

Mazdanın satış adeti düşük. Az satılan araçların çıkma parçaları bulunamadığı için en ufak hasarı bile serviste yaptırmanız gerekir. Serviste yüksek bir fiyat çıkartır ve kaskoyu kullanmanız gerekir. Kaskoyu kullanınca parçanın parasını seneye yüksek primle sizden alır. Bu ilk yıllarda bütün modeller için aynı olsada 3-4 sene sonra bir golfun aynasını 150-200 liraya bulup yaptırabilecekken mazda almış olsanız böyle bir olanağı daha fazla para vererek bile bulamayabilirsiniz. Ancak mazdanın en güzel yanı aktif şehir içi güvenlik sistemi sunması.

Güvenlik olarak bildiğim kadarıyla baz donanım c4, focus,fluance de herşey standart değil. Bu modellere bakmamalısınız yada üst versiyonlara bakmalısınız.

• Leonu led paketiyle alın keyfinize bakın.

• Oraya yazdığınız corolla en baz donanım değil ki. O araçta çelik jant, çift taraflı dijital otomatik klima, lastik basınç uyarı, yokuş kalkış, bleutott vs. var.
    Corollanın en bazı life dır.

Ve ayrıyaten corolla da da en baz ile full arasında guvenlik tamamen aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 18 Ocak 2015; 22:59:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.