Şimdi Ara

c: sürücüsüne D'den format atmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar d: sürücüsüne imaj yükleyip c'ye nasıl format atarım?

• Nasıl yani? Mevcut kullandığın sistemin imajını alıp D sürücüsüne yedekleyip sonra ihtiyacın olduğunda C sürücüsüne imajı geri yüklemek mi istiyorsun?
  • Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    hayır hocam xp cd imajını d sürücüsüne yukleyıp bir şekılde c ye xp yuklemek ıstıyorum... netebooklarda dvdroom olmadığından ve usb formatıda 3-5 saat surdugunden böyle bişey düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker73

hayır hocam xp cd imajını d sürücüsüne yukleyıp bir şekılde c ye xp yuklemek ıstıyorum... netebooklarda dvdroom olmadığından ve usb formatıda 3-5 saat surdugunden böyle bişey düşünüyorum...

Dostum aksine usb girişlerinin ve flash belleklerin okuma yazma hızı daha yüksektir ve dvd-rw nazaran daha hızlı format atılır.
    Malesef iso kalıbı o şekilde yüklenir mi bilmiyorum ve hiç denemedim.
    Ama D sürücüsünde acronis ile alınmış bir imaj olsaydı, usb flash bellekten acronisi başlatıp imajı 5-10 dk içinde C sürücüsüne atabilirdin.
  • Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    hocam cihaz asus eeepc 1008ha.. 2 gündür format atmaya çalışıyorum.. önce xp imajını usb üzerine yükledim fakat 2.5 saatte %57 geldi ismini hatırlamadığım bir dosyayı yükleyemedi format yarım kaldı.. 4 ayrı xp ( 2 kendi cd'lerim +2 internetten indirdiğim) imajlarla denedim.. kimisi %20 kimisi %50 ler civarında yükleme hatası verdi.. çok zorda olsa win7 yükledim fakat sanırım donanım yetmediğinden olacakki login ekranında siyah ekran oluyor.. pc normal açılıyor açılış sesi geliyor.. uyku moduna alıp yeniden uyandırınca düzeliyor.. nette birçok sitede değişik çözümler üretilmiş olsada hiçbiri sorunu çözmedi..
  • o şekilde olmaz yapamazsın d sürücüsüne boot özelliği kaandırman lazım ama onu d yi bilgisayarı başlatırken okutamazsın mbr c ye yazılır.

senin yapacağın en iyi şey sistemindeki 1 gb ram modülünü 2 gb ile değiştirip win 7 yi usb den kurup devam etmen
  • anladım hocam peki bu siyah ekran olayını nasıl çözerim.. şu an cihazı söküp ram ekleme şansım yok.. win7 kurtarmıyorsa xp yüklemem lazım.. ama nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker73

hocam cihaz asus eeepc 1008ha.. 2 gündür format atmaya çalışıyorum.. önce xp imajını usb üzerine yükledim fakat 2.5 saatte %57 geldi ismini hatırlamadığım bir dosyayı yükleyemedi format yarım kaldı.. 4 ayrı xp ( 2 kendi cd'lerim +2 internetten indirdiğim) imajlarla denedim.. kimisi %20 kimisi %50 ler civarında yükleme hatası verdi.. çok zorda olsa win7 yükledim fakat sanırım donanım yetmediğinden olacakki login ekranında siyah ekran oluyor.. pc normal açılıyor açılış sesi geliyor.. uyku moduna alıp yeniden uyandırınca düzeliyor.. nette birçok sitede değişik çözümler üretilmiş olsada hiçbiri sorunu çözmedi..

Dediklerinize göre sanki ram yada hdd arızalı gibi duruyor.
  • ekran driverini kaldırdığım zaman normal açıldı fakat kendi son sürüm driverinide yüklesem microsoft stok sürücüsünüde yüklesem açıp kapatınca yine siyah ekran..
  • acil arkadaşlar yokmu konuya hakim bir arkadaş..
  • 1-acronis true image image programından programın iso dosyasını üretin...
    2-rufus isimli program yardımıyla acronis iso dosyasını flashbelleğe monte edin...
    3-acronisi bellekten başlatın...
    4-D deki mevcut eski imajı C ye uygulayın...
    (imajınız acronisin *.tib uzantılı imajı ise)
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    şu an flash disk üzerine yüklediğim lite xp imajıyla format atmaya çalışıyorum.. toplam 300 mb civarında olmasına rağmen yaklaşık 2 saattir %67 olmuş.. şimdiye kadar bu yüzdeyi görmemişti.. gitsin bakalım gittiği yere kadar.. sorun çıkarsa ddiğini yaparım..ama xp imajı usb üzerinde olacaksa yine; pek bir faydası olacağını sanmıyorum.. maksadım hiç usb bulaşmadan kendi hdd üzerinden açılışta dos komutlarıyla d: gösterip kurulum yapabilmek :) ( nasıl olacaksa )
  • grafiker73 kullanıcısına yanıt
    flasha yüklenecek olan imaj değildir...
    imajı C ye atmak için kullanılacak programın bootable versiyonudur...
    imaj D dedir...
    flash içindeki acronis ile bilgisayarı açıp...
    D deki imaj dosyası gösterilip...
    C ye monte edilecek...

imaj dosyanızın uzantısı nedir...
  • Eğer xp nin iso dosyası mevcut ise d sürücüsüne dosyaları çıkar nt6 hdd yükleyici v3.1.4 adlı programıda indirip oraya at ve çalıştır. Eğer dediğim sürümü indirdiysen install diyip sonra reboota tıkla, eğer eski sürümü indirdiysen 3. seçenek çıktımı 2. yi seçiyorsun tam olarak hatırlayamadım sonra reset atıyorsun... Reset attıktan sonra windows açıldığında sana 3 seçenek sunacak, o seçeneklerden nt6 hdd yükleyicinin ilk (üstteki) seçeneği seçip format işlemine başlayabilirsin. Bu işlem çok kolay herkese öneririm
     c: sürücüsüne D'den format atmak..

• arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.. ant. ist döndüm otobüste bakamadım mesajlara şimdi okuma fırsatım oldu.. en son attığım mesaj sırasında yüklemeye çalıştığım 300 mb xp kurdum ( 4 saatten fazla sürdü ) fakat garip olan ş ki üzerinde imaj olan usb takılı değilken cihaz açılmıyor siyah ekranda hata veriyor.. fakat usb takıp açarsam ve masaüstü geldikten sonra usb çıkartırsam sorunsuz çalışıyor.. neyse p.tesi günü her ikinizin dediği yöntemide uygulkayacağım.. sonuçları yazarım..
    haberdar et , yardımcı olayım.
  • seveax S kullanıcısına yanıt
    hocam d: sürücüsünde yedekler var.. silinmez değilmi bu yöntemde?
    Yok. bendede vardı, yedekleri bir klasöre attım, isodaki dosyaları çıkarıp programı çalıştırdım okadar yani :) Formatlarken yanlışlıkla d: yi biçimlendirmeyinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seveax -- 19 Mart 2015; 1:59:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.