Şimdi Ara

C180 1.8 cgi mi 1.6 cgi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
18.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar herkese selamlar , 2011 yada 2012 model mercedes c180 fascination donanimli cgi motor bir arac bakiorum.Yanliz problem suki 1.8 mi daha mantikli olur 1.6 mi bunun kararini vermekde zorlaniorum.1.6 piyasada daha cok halen uretiliyor , 1.8 sadece 2 sene uretilmis ayrica 1.6 ya gore dahami az yakar dahami cok? Vergi avantajida 1.6 dan yana.performans benim icin onemli degil daha az yakan benim icin makul olacak ayrica ornegin 2011 model icin iki motor arasinda senelik 541 tl bir vergi farki oluyor.sonrasinda 1.8 i satmak daha mi zor olur 1.6 ya gore buda ayri bir konu.sindiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mercedes C180 1.6 mı 1.8 mi?

Mercedes-Benz C180 modelinde hem 1.6 hem de 1.8 litrelik motor seçenekleri sunulmaktadır. Bu iki motor arasında seçim yaparken ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.

1.6 CGI Motor

• Daha küçük bir deplasmana (1.595 cc) sahiptir.
    • Daha az güç (156 beygir gücü) ve tork (250 Nm) üretir.
    • Daha iyi yakıt ekonomisine sahiptir (ortalama 6,5 l/100 km).
    • Daha düşük bir maliyetle satın alınabilir.

1.8 CGI Motor

• Daha büyük bir deplasmana (1.796 cc) sahiptir.
    • Daha fazla güç (184 beygir gücü) ve tork (270 Nm) üretir.
    • Daha düşük yakıt ekonomisine sahiptir (ortalama 7,1 l/100 km).
    • Daha yüksek bir maliyetle satın alınabilir.

Seçim Yapma

Eğer yakıt ekonomisi ve uygun fiyat sizin için daha önemliyse, 1.6 CGI motorlu C180'i tercih edebilirsiniz. Daha fazla güç ve performans arıyorsanız, 1.8 CGI motorlu C180 daha iyi bir seçenek olacaktır.

Sonuç olarak, C180 1.6 mı 1.8 mi sorusunun cevabı ihtiyaçlarınıza bağlıdır. İki motor da kendi avantajlarına ve dezavantajlarına sahiptir, bu nedenle karar vermeden önce bunları dikkatlice değerlendirmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.6 çok yakıyor arkadaşlarımdan duyduklarım ve forumlardan izlenimlerim çok yaktığı yönünde.1.8 için bilgim yok.
  • Çok yakan 1.6 Kompressor olanlar. 1.6 CGI yakıt ve vergi bakımından en mantıklı olanı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araclarin ikiside cgi dediginiz gibi kompressor degil 1.6 da 1.8 de cgi motor

• gsonur4 G kullanıcısına yanıt
    iyi olan ekonomik olan ve tutulan motoru 1.6 CGI 156 motoru
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

iyi olan ekonomik olan ve tutulan motoru 1.6 CGI 156 motoru
    1.8 ler daha nefesli diyorlar ama bilemiyorum fakat mantıklı olanı 1.6 cgi
  • 1.8 litre olan E serisinde kullanildi yanlis bilmiyorsam.E200 cgi 184 hp, E250 cgi 204 hp guc uretiyor ikiside ayni motor sanirim yazilim farki var sadece.C serisinde de makyajsizda C200 kompressor de makyajlida C180 cgi olarak kullanildi diye hatirliyorum.Ayrica ben olsam 1.8 cgi alir yazilimla 200+hp yapar keyifle binerdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.8 184 olanlar c200 geçiyor ssanırım

• 1.6 cgi mantıklı

• Performans ihtiyacim yok genel olarak 3 soru var aslinda
    1) 1.6 1.8 vergi farki
    2) hangisi daha az yakit tuketir ozellikle bu konuda kullanici arkadaslar bilgi verirse sevinirim
    3) ilerde satarken 1.8 daha az oldugu icin cok kayip yasarmiyim

• Bu iki motoruda kullanan arkadaslar yardimci olanilirse cok sevinirim ona gore tercihimi yapacagim sizlerin paylasimlari cok onemli benim
    Icin

• quote:

Orijinalden alıntı: gsonur4

Bu iki motoruda kullanan arkadaslar yardimci olanilirse cok sevinirim ona gore tercihimi yapacagim sizlerin paylasimlari cok onemli benim
    Icin
    ben de bu konuyu merak ediyorum , 1.6 7 ileri olanlar fazla yakmıyorsa ve verimliyse , almayı düşündüklerimin arasında olur
  • Aynı beygir de olsa benim tercihim 1.8 yönünde olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Aynı beygir de olsa benim tercihim 1.8 yönünde olurdu.
    bu arada lpg de uygulanmıyor bilginiz olsun
  • ikiside sanayiye abone motorlardır, sen toyotanın 1.6sını al ağrıza yapmaz.

• Senelik 10000 km yapiorum zaten lpg dusunmuyorum yakit tuketimi konusunda ozellikle kullanan arkadaslar aydinlatirsa sevinirim

• 1.8 de start stop da yokmus ogrendigim kadariyla ayrica 2.eldede satarken 1.8 sikinti yasatirmi 2 sene uretilmis piyasada agirlikli 1.6 motor var

• Arkadaslar sadece su sorunun cevabini ariyorum sehir icinde 1.6 cgi mi 1.8 cgi mi az yakar nekadar az yakar ? Buna gore tercihimi yapacagim.tesekkurler

• gsonur4 G kullanıcısına yanıt
    1.8 nispeten biraz daha büyük motor olduğu için zorlanmadan çalıştığı, daha az yakıp biraz daha fazla performans verdiği söyleniyor. Aradaki farkların az olduğunu belirtmektede fayda var.

1.8'in az bulunmasının sebebi malum 1.6 üzeri extra vergi oluyor. Makyajlı kasa ilk çıktığında 1.8 motorla çıktı 2011'de, Mercedes 1.8'leri düşük fiyata 1.6 fiyatına sattı neredeyse. Yani daha karlı olduğu için 1.6 daha çok getiriliyor = daha çok satılıyor. Ayrıca yazın 80.000 TL olan dolu (avantgarde + xenon far) Mercedes C'ler şimdi 90-100 bin liralara çıkmış durumda onu da hatırlatayım. Bu yazdıklarım hep makyajlı kasa w204 için. Makyajsız kasayı tavsiye etmiyorum.

Mercedes bölümünde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

1.8 nispeten biraz daha büyük motor olduğu için zorlanmadan çalıştığı, daha az yakıp biraz daha fazla performans verdiği söyleniyor. Aradaki farkların az olduğunu belirtmektede fayda var.

1.8'in az bulunmasının sebebi malum 1.6 üzeri extra vergi oluyor. Makyajlı kasa ilk çıktığında 1.8 motorla çıktı 2011'de, Mercedes 1.8'leri düşük fiyata 1.6 fiyatına sattı neredeyse. Yani daha karlı olduğu için 1.6 daha çok getiriliyor = daha çok satılıyor. Ayrıca yazın 80.000 TL olan dolu (avantgarde + xenon far) Mercedes C'ler şimdi 90-100 bin liralara çıkmış durumda onu da hatırlatayım. Bu yazdıklarım hep makyajlı kasa w204 için. Makyajsız kasayı tavsiye etmiyorum.

Mercedes bölümünde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
    soruda cevabı var zaten.c180 orjinali 1.8lt ama mercedes türkiye talebiyle ülkemize 1.6 olarak üretildi.bahsettiğiniz senelerde motor yeniliğe girdi ve ülkemize de 1.8lt olarak geldi ve tabiki tutulmadı.c180 2011'de çok az satış yakaladı.mercedes türkiye'nin almanya ile pazarlıkları sonucunda yeniden hacim 1.6lt'ye indirildi.o zamandan beri de c180'ler 1.6lt. alırken de kullanırken de satarken de 1.6lt avantajlı.öteki elinizde kalır.o yüzden uzak durun.

teknik olarak bakılırsa 1.8lt'nin çok az daha ekonomik olduğu doğrudur ama günlük kullanımda bahsettiğim 0.2lt/100km farkı hissedemezsiniz.performans olarak da çok az (0-100km için 0.5sn) fark var ama 1.6lt'nin performansı da çok iyidir.eğer 1.8lt alacaksanız c200 alınki verdiğiniz paranın karşılığında bir performans farkı hissedin.yine de önerim 1.6lt c180.

arıza yaptığından bahsedenler var.kaç sene kullandınız?burada bir mercedes'ten bahsediyoruz.kendimiz dahil etrafımızda bir sürü kullanan var.hepsi gayet memnun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 17 Ekim 2014; 14:18:18 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.