Şimdi Ara

C4 ( 156 hp ) , Golf ( 160 Hp ), Delta ( 120 hp ) hangisini tercih etmeli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen senenin Nisan ayında burada açtığım konunun da yardımıyla Honda Accord 2.4 executive almıştım 2005 model.Kapalı otopark v.b çok kullandığımdan lpg taktıramadım ve benzin tüketimi çok gelmeye başladı artık.Aracımı 10 gün önce sattım 32 bin tl ye.Büyük bir hevesle aldım, çok memnun kalarak kullandım ama işte burası Türkiye maalesef.Lpg'siz anca bu kadar dayanabildim.10 gündür arabaları inceliyorum ve maksimum 1 hafta 10 gün içerisinde yeni aracıma geçmek istiyorum, geçmem de gerekiyor.

C sınıfı, otomatik vites 1.6 cc olmak şartıyla modelleri inceledim.Bütçe 50 binden 1 kuruş yukarı oynamaz ve 45 bin gibi rakamlar çok daha ideal.Citroen C4 Thp Exclusive 156 hp, Volkswagen Golf 1.4 Tsi highline 160 hp ve Lancia Delta 1.6 120 hp olmak üzere 3 model belirledim kendimce.

Delta yı bir galeride gördüğümde çok farklı gelmişti bana birkaç ay önce.Bindiğimde beni şok eden güzel bir araçla karşılaşmıştım.İç mekanın genişliği çok hoşuma gitmişti.Biraz sohbet etmiştik ama araçla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim.Biraz araştırdım ama çok doğru bilgilere ulaşamadığımı düşünüyorum.Çünkü genelde araçla ilgili bilgisi olmayan çok fazla insan atıp tutmuş gibi hissettim.Bilgisi olanları bekliyorum konuya.

Golf çok hoşuma giden bir model.Özellikle iç dizaynını seviyorum motor olarakta accordtan sonra fazla üzmez diye düşünüyorum 160 hp.Ama biraz araştırdım Dsg ile ilgili o kadar çok konu var ki moralim bozuldu.Çok fazla Golf var ortada bu kadar sorunlu olsa alınırmıydı diye kendime soruyorum ama yine de sizlere danışayım istedim.

C4 çok şık bir otomobil gerçekten.Bütçem yetse Ds4 alırdım düşünmeden ama maalesef yetmiyor.Yinede C4 exclusive çok hoşuma gitti.

Fikrini belirteceklere çok teşekkürler.Yorumlarınızı bekliyorum ve tekrar karar vermeme yardım edeceğinizden eminim.

• Deltanın daha önce konusunu paylaşmıştım.
    Araç sınıfının en iyisi konumunda f/p olarak.
    ağzına kadar dolu donanım,az tüketimli ve yüksek performanslı 120hp dizel motor,üstüne sorunsuz otomatik şanzıman.
    Diğer seçenekleriniz benzinli,kısacası accordun tüketiminden sıkılan birinin turbo benzinli motorlar yerine güçlü bir turbodizele yönelmesi çok daha mantıklı olacaktır.
    Ayrıca aracın altyapısı fiat olduğundan servis sıkıntınız da olmaz ilerde.
  • 2.elini dert etmezseniz
    delta kingdir.
  • Bu araçlar arasında çok az tüketim sağlayacak bir araç malesef yok Citröenin benzinlisini kullandım ne çok yakıyor ne az yakıyor,1.4TSI 160ps motoru kendimde kullanıyorum yaklaşık 9.5 lt civarı tüketimi var,delta hakkında tam olarak bir bilgiye sahip değilim ancak motor olarak konuşmak gerekirse muadili fiat bravodaki motorun aynısı diye biliyorum yakıt sarfiyatı olarak citröen gibi ne az yakıyor ne fazla yakıyor performans olarak ve tork olarak güzel bu araçlar arasında benim tavsiyem citröen C4'den yana olur ancak dizelini düşünmenizi tavsiye ederim yakıt sarfiyatı olarak rahat edersiniz performans olarakda fena sayılmaz.Aslında benimde tavsiyem kendi kullandığım DS4'den yana olurdu ancak malum limit beni aşar dediğiniz için öyle bir tavsiyede bulunamıyorum.
  • Volkwagen GOLF 7 1.4 160BG performansı çok güzel bir araçdır tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Premiumasas

Volkwagen GOLF 7 1.4 160BG performansı çok güzel bir araçdır tavsiye ederim

Kullandınız mı acaba golf 7 160 hpyi çok merak ettim
  • golf almalısın yakıtı devırlı kullanırsan 9 u gecmez.dsg konusuna cok takılma kullanıpta memnun olmayanların yorumundan zıyade hıc kullanmadan yorum yapanlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 3 1.5 dci 65 hp hakkında
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Delta derim. Tasarımı çok iyi bir araba. Motora laf söylenmez Fiat'ın ödüllü motoru. Delta 2011 yılının en sağlam C segment arabası seçildi Euroncap tarafından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf 160hp
  • Turbo benzinli motorlar son birkaç yıldır kullanılıyor ama sorunsuzluk konusunda henüz kendini ispatlamış değiller. 160 hp lik motor golf 7'de kullanılmadı. Hatta forumdan bir üyenin Tiguan'ı motor arızası verdi konusu vardı. Ama illaki almak istersen 122'lik motoru al, bilinen kronik bir sorunu duyulmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

quote:

hocam ayip oluyor ama hemen yakalamissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bende 2012 C180 var 1.8 CGI 0-100 8.5 saniye

Golf 7 0-100 8.4 saniye 0.1 saniye daha iyi

araçta mercedes performansı var daha ne diyim

• quote:

quote:

quote:

Arkadaş orada golf7 nin 160 hp'lik versiyonu olmadığı için öyle demiş :D

• quote:

quote:

quote:

Hocam o söylediğiniz 140hp'lik motor. Ben kinaye yapmak için kullandınız mı demiştim. Golf 7'de 160'lık kullanılmıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam o söylediğiniz 140hp'lik motor. Ben kinaye yapmak için kullandınız mı demiştim. Golf 7'de 160'lık kullanılmıyor.

Doğru diyon bende şimdi sitesinden baktım 140 bglik versiyonmuş ama performansı aynı 8.4 saniye

• 2. eli dert değilse Delta ama satmak istediğin zaman çok zor satılır. Birde Fiat'la aynı motor. Golf 1.4 Tsi+DSG çok zevli olur.
    Özellikle DSG gerçekten müthiş bir şanzıman kullanması çok zevkli. Dsg çift kavramalı bir şanzıman İstanbul trafiğinde
    şanzıman arada kaldığı için genellikle kavrama sorunu çıkartıyor. C4' gelirsek tipi ve iç dizaynı çok hoş olan bir araç.
    Golf ve C4 arasında bir seçim yapardım ben. ikisini de incelemek lazım.
  • Lancia Delta en iyisi bunların içinde ama diğerlerine muadil 1.4 T 150 HP neden düşünmüyorsun?
  • vw
  • Kriterleriniz neler hocam?Sorunsuz bir motor, sorunsuz bir şanzıman, konfor,genişlik ve farklılık peşindeyseniz Delta tartışmasız olarak bu konunun galibi.Tüm kriterlere cevap verebilen tek araç Delta zaten C sınıfında.Hem konfor, hem iyi yakıt tüketimi, hem donanım, hem en iyi iç hacim hem de en iyi bagaj hacmi.Tasarım görecelidir, bence yanına dahi yaklaşan bir araç yok sırf bu yüzden alınır.Değerinde satmak isterseniz çabuk satılır ölü değil ikinci eli.45 lik arabaya temizde olsa 46-47 isterseniz satamazsınız.Öyle fiyatta oynama yapılabilecek bir araç değil Golf gibi.Araç Fiat altyapısını kullandığından hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Aracın içinin tamamen deri olduğunu belirteyim.Konsol, koltuklar, kapı içleri, direksiyon v.b.Bu detaylar lüks hissini fazlasıyla arttırıyor/yaşatıyor.Diz mesafesi D sınıfını değil E sınıfındaki araçları bile aratmayacak şekilde yeterli.S80, 5 serisi gibi araçlarla diz mesafesi olarak koltuklar gerideyken bir fark olmuyor.Birkaç milim oynar oynasa oynasa ama etkileyecek kadar değil.Yayıla yayıla padişah gibi oturabiliyorsunuz.Cam tavanlı versiyon öyle değil ama tavan basık olduğundan ferahlık hissi biraz azalıyor.

Olumsuz yanları yok değil elbette.Aracın imajına ve genel kalitesine yakışmayan kontrol tuşları mevcut.Ön bölüm yere yakın çukurlu yollarda problem yaratabiliyor.Benim güzergahım da yollar delik deşik mesela ve çok dikkatli kullanmak durumunda kalıyorum.Onun dışında konsol tasarımı Bravo ile benzer olduğundan çirkin yakıştırmalar yapıyorlar kızıma =))).Selectronic şanzıman alışkanlık gerektirir, başlarda sıkıntı yaratabilir ve bu dediğimi anlamak için kullanmak gerek buradan anlatamam.Fakat 1-2 günde adapte oluyorsunuz problemli bir şanzıman değil, alışınca sorun yok.Küçük jant araca yakışmıyor kesinlikle önermem, 17 lik takın ( orjinalini elbette farklı jant önermem ) alırsanız mümkünse.Bu araç gösteriş aracı sonuçta, farklı bir tasarımı olduğundan insanları çekiyor ve küçük jantlar albeniyi %50 düşürüyor.

Genel birşeyler yazdım.Sormak istediğiniz şeyler varsa cevaplarım zevkle.

•  C4 ( 156 hp ) , Golf ( 160 Hp ), Delta ( 120 hp ) hangisini tercih etmeli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.