Şimdi Ara

C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
44.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar 1.6 HDI dizel motorlu aracımın "Depollution system warning" uyarısı yandı ve araba giderken bile sönmüyor. Nedeni ise mazot azaldı ama en yakın yakıt istasyonuna gidene kadar menzil göstergesi sadece " _ _ _ " gösterdi ve bu uyarı çıktı. Araca mazot aldıktan sonra 2 kez kontağı çevirince çalışmadı. Tam eywah motora hava kaçırdım diye kendime kızarken 3 üncü denememde sorunsuz çalıştı ve kalan 50 km lik yolda sorunsuz geldi. Şimdi arabanın çalışmasında , performansında bir problem yok ama o işaret hala sönmedi. Bazı yabancı forumlarda araba birkaç saat bekleyince kendiliğinden söner dediler ama bir fikri olan var mı ?

Servisime arabayı ancak 2 gün sonra götürebilirim çünkü şehir dışına çıktım.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halliyev -- 19 Aralık 2009; 13:06:42 >
  • Servise gidince böyle bir şey yaptığını söyleme, tamam mı?

Bu hata varken, sırf notor sorunsuz çalışıyor diye uzun yola çıkarsan, Citroen ne yapsın, servis ne yapsın?

Hepsi bir yana, eğer arabanda çekişte düşme varsa en yakın servise çektir, yok yere turbo sorunun olabilir. Düşme yoksa nispeten daha önemsiz bir sorundur, turbo basıncın hortumlardaki bir kaçak nedeniyle düşüyor olabilir. Bende de aynı sorun ortaya çıkmıştı, hortum geçmelerinden birinde gevşeklik vardı ve bunu çözdüler.

.oO°Oo.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Topiği ilgiyle okudum tamamını. Anladığım kadarıyla citroen c4 sedan kasa araçlar oldukça donanımlı ve sınıfının en büyük kasalarından ve en uygun fiyatlılarından birisi. Bir o kadarada ufak işçilik ve yrıntılarda sorun çıkarabilen bir araç. Sanırım Arjantin' de üretiliyorlar.
    Şu anda c4 lerin sedan satışı kaldırılmış. Acaba bu hatback ' lerde Arjantin üretimmi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum

Servise gidince böyle bir şey yaptığını söyleme, tamam mı?

Bu hata varken, sırf notor sorunsuz çalışıyor diye uzun yola çıkarsan, Citroen ne yapsın, servis ne yapsın?

Hepsi bir yana, eğer arabanda çekişte düşme varsa en yakın servise çektir, yok yere turbo sorunun olabilir. Düşme yoksa nispeten daha önemsiz bir sorundur, turbo basıncın hortumlardaki bir kaçak nedeniyle düşüyor olabilir. Bende de aynı sorun ortaya çıkmıştı, hortum geçmelerinden birinde gevşeklik vardı ve bunu çözdüler.

.oO°Oo.

Yabancı forumlarda okudum , onlarda baya bu konuları tartışmışlar. Diyorlarki yakıt istasyonlarında alınan mazotlarda içine su katılmamış olanı yok diyorlar ( düşünün yurt dışında bile ) . Dediklerine göre su deponun altında birikiyormus. Depo boşaldıkça altta kalan katman karışık olarak motora gidince o uyarı çıkıyormuş. Depoyu fulle ve biraz bekle geçer diye yazıyorlardı. Cuma günü başıma geldi , araba 2 gün durdu. Pazar günü arabayı çalıştırdım , o da ne işaret söndü :)))) Çekişinde problem yoktu. Ama bu kez ucuz atlattım ve tövbeler olsun bir daha mazot azken yola çıkmıcam :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: Bamsı Beyrek

Merhaba Arkadaşlar,
    Topiği ilgiyle okudum tamamını. Anladığım kadarıyla citroen c4 sedan kasa araçlar oldukça donanımlı ve sınıfının en büyük kasalarından ve en uygun fiyatlılarından birisi. Bir o kadarada ufak işçilik ve yrıntılarda sorun çıkarabilen bir araç. Sanırım Arjantin' de üretiliyorlar.
    Şu anda c4 lerin sedan satışı kaldırılmış. Acaba bu hatback ' lerde Arjantin üretimmi acaba ?

Sadece sedanlar arjantin. Amerikalılar büyük araba sevdiği için citroenin amerika bayii arjantinde, aslında çok kullanışlı ve rahat bir araba işçilik hataları şu an piyasadaki arabalardan daha az ve önemsiz. Ben çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depechemode3 -- 23 Aralık 2009; 8:56:28 >
  • Merhaba,

Garanti uzatımı için ne kadar talep edildiği konusunda bilgisi olan var mı acaba ?
  • En yaygını 340 €

Çok daha geniş seçenekler mevcut.

KDV dahil mi değil mi bilmem.

.oO°Oo.
  • keske ben sana satsaydım hallıyev arkadasım doktor kardesım..arabaya cıtroen bayısınde 22 mılyar deger bıcıyorlar adi herıfler.. 2 sene evvel 41 e sat sımdı 22 nedır bu arkadaslar lutfen..bir wolksvagen grubunda ımkansız bu kadar deger düşmesi..arabanın her yerınden ses gelıyor..bır daha cıtroenmı aman aman..kesınlıkle audii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drselcuk -- 24 Aralık 2009; 22:32:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drselcuk

keske ben sana satsaydım hallıyev arkadasım doktor kardesım..arabaya cıtroen bayısınde 22 mılyar deger bıcıyorlar adi herıfler.. 2 sene evvel 41 e sat sımdı 22 nedır bu arkadaslar lutfen..bir wolksvagen grubunda ımkansız bu kadar deger düşmesi..arabanın her yerınden ses gelıyor..bır daha cıtroenmı aman aman..kesınlıkle audii...

O kadar fabrikasyon hatası olan arabanı bana nasıl olur da kıyıp satardın dr.selcuk ??? :)))

Artı garantiye gelince ben geçen hafta uzattırdım , 358 euro iş bankasına yatırıp dekontu servise ulaştırıyorsun , onlar hallediyorlar. 2 sene daha afam rahat. Garanti beni 1000 tl lik masraftan kurtarmişti , masrafını buna saydım :) bu citroene güven olmaz :))) 2 sene sonunda da ucuza dahi olsa satıp uygun bişey alacaz inşallah.
  • sana 28.000 den verırdım arkadasım..arabamız o kadar da kötü değil canım abartmayalım..ses gelen yerlerı halletmeye basladım..aracda en sevdıgım yönü az yakması bırde vırajlarda savrulma olmamamsı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: depechemode3

quote:

Orijinalden alıntı: Bamsı Beyrek

Merhaba Arkadaşlar,

Sadece sedanlar arjantin. Amerikalılar büyük araba sevdiği için citroenin amerika bayii arjantinde, aslında çok kullanışlı ve rahat bir araba işçilik hataları şu an piyasadaki arabalardan daha az ve önemsiz. Ben çok memnunum.

Komşumda bu aracın hatback modeli var ve gayet memnun olduğunu söylüyor. Yıllarında otobüz şoförüdür kendisi. Belkide hatback' ler daha sorunsuz bu sedan modellerinden. Ama benimde hoşuma sedanlar gidiyor yani.

• C4 sedanın internette uzunluğu 4 metre 77 santim olarak geçiyor . Ölçeniniz var mı ? Evde mezura bulamıyorum ama bana o kadar da uzun değil gibi geldi . Ne dersiniz ? :) :)
     C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım.

Park sensörü olmadan parketmek bir ölüm. Keşke standart donanıma sensör de ekleseler. Neyseki 150-200 TL ye takiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halliyev -- 5 Ocak 2010; 14:37:41 >
  • HALLİYEV ARKADASIM BİZZAT ÖLÇMEDİM AMA O BOYUTLARDA VAR..AMA UZUNLUGU ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN TUUTUNMASI SES GELMEMESİ HER YERINDEN..ZÜRAFADA UZUN BOYLU NE İŞE YARAR..
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • C4 hakkında bende yorum yazmak istiyorum
    ben grand picasso almayı planlayan ama citroeni bilmediğim için bir c4 kullanmak istedim
    Bir arkadaşımdan citroen leri tanımak için 1 haftalığına 2008 model c4 sedan aldım
    artıları
    1bu arçta işöilik ve malzeme kalitesi kötü olmasına rağmen benim kullandığım araçta (30000 km) rahatsız edici bir ses yok
    2- Motor pwrformansı çok iyi tüketim başarılı
    3-Kullanımı ergonomik sayılabilir
    4-Çok büyük bagaj hacmi var

EKSİLERİ
    1- Motor yalıtımı yok gibi çok anormal ses geçiriyor. Sanki arabanın önünde bir motor değilde bir fabrika var ve içeride işçiler çalışıyor (ki ben 4 yıl alfa romeo kullandım)
    2-Süspansiyonlar çok sert Öyleki arabamı kullanıyorsunuz dayak mı yiyorsunuz farketmiyor. Sadece bu bile konforu çok düşürüyor.
    3-Yan aynalar ve arka dikiz ayna görüş genişliği çok yetersiz
    4- Benim kullandığın model gri renk ve içi siyah döşeme ve böylece içerisi çok kasvetli insanı boğuyor

Bu arabayı alıp kullanan ve konforu iyi diyenlere doğrusu pek inenmıyorum ya daha önce başka araç kullanmamışlar ya da çok daha konforsuz eski veya arazii araçları kullanmışlar.
    Bu özellikle sert süspansiyonlar ve içeriye hem asfalttan hemde motordan çok ses geçirmesi konforu çok düşürücü ve eğer diğer citroenler de böyley se kesinlikle almayı düşünmüyorum
    Bu araba bu parayı kesinlikle hakketmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aykmis

C4 hakkında bende yorum yazmak istiyorum
    ben grand picasso almayı planlayan ama citroeni bilmediğim için bir c4 kullanmak istedim
    Bir arkadaşımdan citroen leri tanımak için 1 haftalığına 2008 model c4 sedan aldım
    artıları
    1bu arçta işöilik ve malzeme kalitesi kötü olmasına rağmen benim kullandığım araçta (30000 km) rahatsız edici bir ses yok
    2- Motor pwrformansı çok iyi tüketim başarılı
    3-Kullanımı ergonomik sayılabilir
    4-Çok büyük bagaj hacmi var

EKSİLERİ
    1- Motor yalıtımı yok gibi çok anormal ses geçiriyor. Sanki arabanın önünde bir motor değilde bir fabrika var ve içeride işçiler çalışıyor (ki ben 4 yıl alfa romeo kullandım)
    2-Süspansiyonlar çok sert Öyleki arabamı kullanıyorsunuz dayak mı yiyorsunuz farketmiyor. Sadece bu bile konforu çok düşürüyor.
    3-Yan aynalar ve arka dikiz ayna görüş genişliği çok yetersiz
    4- Benim kullandığın model gri renk ve içi siyah döşeme ve böylece içerisi çok kasvetli insanı boğuyor

Bu arabayı alıp kullanan ve konforu iyi diyenlere doğrusu pek inenmıyorum ya daha önce başka araç kullanmamışlar ya da çok daha konforsuz eski veya arazii araçları kullanmışlar.
    Bu özellikle sert süspansiyonlar ve içeriye hem asfalttan hemde motordan çok ses geçirmesi konforu çok düşürücü ve eğer diğer citroenler de böyley se kesinlikle almayı düşünmüyorum
    Bu araba bu parayı kesinlikle hakketmiyor

Bir defa senin konfordan anlayışın herkes tede aynı olacak diye bir kural yok. belkide senin konfordan anladıklarına başkaları bu da konformu? diyebilir. Bir C4 sahibi olarak bu araç için fiyat performans başka hiç bir arabada yok. Kıyaslamayıda sadece alfa romeo ya göre yapacağına aynı klasta bir sürü araba var onlarla kıyasla daha gerçekçi olur.

• Arabadan memnunum ama süspansiyonların çok sert olduğu bir gerçek. Nissan primera ile kıyaslayınca bile çok farkediyor. Bir sonraki alacağım araba Citroen olmayacak gibi :)))

Ayrıca park ederken yan aynalar kesinlikle kaldırımı görmüyorlar. Yeni C-4 lerde otomatik o özellik varmış , geri vitese takınca devreye giren. Ama kaldırımı görmeden parketmek zor ve her seferinde aynayı aşağı çekip perketmek gerekiyor.
  • Koc00

Haklı olabilirsin hatta benim kullandığım otomobil daha önce çok kötü kullanıldığından dolayı da böyle olabilir
    ama
    kullandılça farkettiğim yeni birşey işçiliğinde çok kötü olduğu örneğin ortada havalandırma kutusunun kapağını biraz zorlarsan veya vites kutusunun altındaki plastiği biraz çekiştirirsen ne demek istediğimi anlarsın
    benzer arabalarla kıyaslamaya gelince bırak japonları diğer fransız markalardan bile kötü, kıyaslayabilirsin
    ayrıca düşük konfor konusunda benimle aynı fikirde olan başkalarıda var
    http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=496&baslik=C4%20Sedan%201.6%20HDI%20-Nisan%202008

buraya göz atabilirsiniz

Genel Değerlendirme
    İşçilik 7 Vasat
    Görüş 6 Arka görüş problemli
    Performans 7 Beklendiği gibi
    Tüketim 7 Makul
    Konfor 6 Beklentileri karşılamıyor
    Frenler 7 Güvenlik mesafesini aşmıyor
    Yalıtım 6 Motor sesi alıyor
    Donanım 7 Yeterli
    Fiyat 7 Rekabetçi (43.964)
    Skor 6.7 Kötü yalıtım ve yetersiz konfor notunu düşürüyor
    "C4 Sedan’ın sürüş özellikleri her ne kadar sorunsuz gözükse, sürüş keyfi vermiyor. Özellikle yumuşak malzemelerden yapılan koltuklar konforu düşürüyor. Ayrıca koltukların ayarlanması da pek kolay değil. Citroen otomobillerine yabancı olanlar için, C4 Sedan tanışma süresi bir hayli zaman alan bir arkadaş olacak."

demişler

Ayrıca diğer bir soru işareti henüz geçen yıl satışa çıkmış ama şu anda citroen lerde satılmıyor ürün gamlarında bile yok
    bu çok enteresan bu kadar kısa sürede neden kaldırıldı acaba merak ediyorum doğrusu
    zaten sıfırı şu anda satılmıyor ama varsa da kesinlikle almayın derim paraya yazık
    2. el çok ucuzsa olablilir
    zaten almış olanlarada geçmiş olsun

• Sedanlarda kasa, özellikle arka tasarım değişti.

Şu haliyle yeterli reakbeti sağlayacak satış rakamlarını yakalayamamışlar. En azından Baylas böyle söylüyor. Yeni kasa 2011 model olarak Ağustostan itibaren tekrar ortaya çıkabilir.

Ancak şimdiki sahiplerin başına gelenin yeni kasa almayı düşünenlerin de başına gelmeyeceğini kim iddia edebilir ki?
  • benımde aynı arabda var b..k gibi araba pişmanım ama neye yarar..yeni alcagım araba audi a4 veya nissan qasqai olur...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.