Ben normalde focusla C4'ü kıyaslamam ancak istediğim focusu bulamıyorum bir türlü. ghia'lar hariç çoğunda yol bilgisayarı yok, ben de buna takmış durumdayım. Olanlarda sedan ama ben hatcback istiyorum. Bütçem 21bin lira civarı üstüne çok çıkamam. bu arada araçlar tüplü olacak. focusun tüplü çekişi fena değil ama c4 nasıl hiç bilmiyorum. Ya da önerebileceğiniz başka araba var mı? yol tutuşu iyi olan, performansı fena olmayan...
C4 sert ve sesli bir süspansiyona sahiptir. Elektroniği bol ve arıza çıkartma riski fazla, parçası Focus'a göre pahalı ve ikinci eli zayıftır. Oldukça fazla kör noktası var, araç çok alçak ve hız tümseklerinde tamponu sık sık sürtüyorum...Tam bir asfalt arabası...Ama yol tutuşu en az Focus kadar iyi (Focuz biraz daha iyi sanırım). Ön hız göstergesinin konumu ve sabit direksiyon göbeği bazılarına itici gelebiliyor ama ben memnunum.Benzinlisinin motor performansı için yorum yapamam, ben dizelini kullanıyorum. Zaten dizelde ikisinde de aynı motor kullanılıyor.
Yol Tutuş : Focus Performans : Eşit sayılır ama Focus önde gibi
her türlü Focus :) c4 eski kasada hız göstergesi filan orta konsolda olan iğrenç bi arabaydı. yeni tasarım değişti ama daha uzun yol almaları lazım.
megane 2 ler nasıldır peki?
Focus
quote:
Orijinalden alıntı: strom 43
Focus
bencede focus ama bulamıyorum o kadar focusun içinden istediğimi, alternatifleri değerlendiriyoruz böyle
2 sene önce 115.000 de 2006 Focus 1.6 tdci HB alıp 140.000 de geçen sene aldığımız fiyatın üzerine takasa verdik.Eniştemin arabasıydı uğraşmak istemedi yoksa aldığımız fiyatın rahatlıkla 2.000 fazlasına satılabilirdi.Focus un en azından ülkemizde en büyük avantajı bu C4 de iyi bir araçtır ama 2. el de daha çok değer kaybediyor daha da zor elden çıkarılıyor.Kullandığım araçlar içerisinde en çok keyif aldıklarımdan biri olduğunu söyleyebilirim.Yalnız konfor meraklıları süspansiyonların sertliğinden şikayet edebilir.
focus un c4 e göre bskınlığı bariz, kullananlar daha iyi bilir tabide, focus daha mantıklı da nerde temiz araba şimdi!
şu TR'deki ikinci el piyasasını hayatım boyunca anlamayacağım!!!
quote:
Orijinalden alıntı: astegon
+1
2006 model Focus 1.6 TDCI Ghia'lar 30-32 gibi fiyatlara satılıyor. 2006 model Mondeo 2.0 TDCI Ghia'lar ise 27-29 gibi fiyatlara satılıyor.
Yakıt tüketimleri arasında çok fark yok (tecrübemle konuşuyorum). Yaşı fazla olduğu 2.0 Mondeo'nun 6 aylık vergisi 450TL civarı, yaştan ötürü 1.6 araba ile çok fazla bir vergi farkı da yok.
İki araba arasında performans, kalite, konfor, iç hacim ve donanım açısından uçurum var. Aynı yaştaki Mondeo, Focus'tan ucuz. Üstelik Mondeo'da 5 ileri Tiptronik şanzuman seçeneği de var...
Gerçekten TR'deki ikinci el piyasası anlamak mümkün değil.
quote:
Orijinalden alıntı: zeytinkoy
quote:
+1
2006 model Focus 1.6 TDCI Ghia'lar 30-32 gibi fiyatlara satılıyor. 2006 model Mondeo 2.0 TDCI Ghia'lar ise 27-29 gibi fiyatlara satılıyor.
Yakıt tüketimleri arasında çok fark yok (tecrübemle konuşuyorum). Yaşı fazla olduğu 2.0 Mondeo'nun 6 aylık vergisi 450TL civarı, yaştan ötürü 1.6 araba ile çok fazla bir vergi farkı da yok.
İki araba arasında performans, kalite, konfor, iç hacim ve donanım açısından uçurum var. Aynı yaştaki Mondeo, Focus'tan ucuz. Üstelik Mondeo'da 5 ileri Tiptronik şanzuman seçeneği de var...
Gerçekten TR'deki ikinci el piyasası anlamak mümkün değil.
güzel tespit,aynı şey mondeo ile corolla da da var.
Aslında yanlış yapıyoruz.
"Kim ne der, ne söyler" diye hayatımızı yaşıyoruz. Yahu kime ne aldığım araçtan. Kim ne derse desin.
Bu bizim hayatımız, aldığımız zevkten kime ne!
quote:
Aslında yanlış yapıyoruz.
"Kim ne der, ne söyler" diye hayatımızı yaşıyoruz. Yahu kime ne aldığım araçtan. Kim ne derse desin.
Bu bizim hayatımız, aldığımız zevkten kime ne!
Birilerinin ne dediğinden ziyade arabayı satmak isteyince aylarca satamamak, tutulmadığı için ölü eşşek fiyatına satmak zorunda kalmak insanın canını sıkıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: zeytinkoy
Birilerinin ne dediğinden ziyade arabayı satmak isteyince aylarca satamamak, tutulmadığı için ölü eşşek fiyatına satmak zorunda kalmak insanın canını sıkıyor...
Hocam iyi de, tutulmayan araç meselesi çok afaki bir durum. Bugün benim beğendiğim bir aracı başkaları beğenmeyebilir. Araçlar maalesef yatırım aracı olarak göründüğünden dolayı Türkiye'de sıkıntılı durumlar oluyor...
Bir de 2. el piyasasının bu kadar hoplaması çok fena. ÖTV eski ayara getirilecekmiş. Umarım iyi olur yoksa 1.6 manyaklığı bitmez...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme