< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudsa -- 20 Eylül 2021; 0:5:15 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ford Focus 1.5 Tdci Çok mu yakıyor ?
-
-
Benim eski 2500 kiloluk Toureg 3.2 LPG ile 80 kuruş yakıyordu bu yüzden dizel geçtim artık almıyorum her yeri pislik kurum egr partikül filtresi manifolt tikanmayan yeri kalmıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.6 Tdci nin yakıtından çok memnunum ki 1.5 daha az yakıyor.
Lâkin otomatik ve Istanbul birleşince bu kadar artar mi bilemiyorum benimki manüel.
Cok dur kalk oluyordur malum İstanbul trafiği yoksa bu kombinasyon ayni sartlarda (10 senedir aynı güzergah ) 1.6 manueli ile yarım litre hadi 0.8 anca oynuyor.
şehir içi normal değer.
-
2016 TDI + DSG ile ben de şehiriçi trafiğinde 7.5 civarı yakıyorum. Şehiriçinde normal.
-
Çok dur kalk yapiyoruz evet gittigimiz yolun %70 i dur kalk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Megane en berbat İstanbul trafiğinde 7 litre civarı yakıyor. Focus'un ortalamasının da max 7 olmasını beklerim. Bir baktırın bence araca.
-
İstanbul trafiğinde neredeyse bütün arabalar 7-8 litreden aşağı yakmaz.
Uzun yolda aracınızın daha az yaktığını göreceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 20 Eylül 2021; 9:28:22 >
Bence renonun 1.5i her halükarda fordun motorlardan az yakar gibi. Aynı yolda 1 litreye yakın fark olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yoksa yanlışlıkla kaput altına 128 hp'lik CRDi motoru mu koydular?
-
Yakmaz o kadar, en az yakan motorlardan biri. Arıza söz konusu olabilir.
-
Uzun yolda tüketiminiz beklenilen gibi çıkarsa sorun trafikte (ya da sürüş tarzınızda) demektir.
-
Focus1 LPG'li aracım var.
Kullandığım saat ve güzergaha göre şehir içinde 9 litre de yakıyor, 13 litre de yakıyor.
Herkes "şehir içi" diyor ama herkesin şehir içi kullandığı güzergah, mesafe, trafik durumu birbirinden farklı.
Trafik yoğunsa ve mesafe de kısaysa 8.2 normal.
-
Yakmaz bir baktırın derim aynı araç 1 sene önce sahibiydim maksimum 6.8-7 lt görüyordu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sensör arızası yoksa bujilere baktırın derim..biraz fazla yakıt
-
Verdiğiniz bilgiler yorum yapabilmemiz için yeterli değil. Nasıl bir yoğunluk, nasıl bir kullanım, nasıl bir güzergah olduğu önemli.
Önceki senelerde 25gün kadar kiralık focus kullanmıştım. Yakıtı gayet ekonomikti. Uzun yolda 4.5, 5.1 arası yakıyordu 110-130 arasında. Dci motorlu focus muadili megane'dan farklı olacağını sanmıyorum.
-
Reno motoruna göre 0.5 ila 1 litre arasında fazla yakabilir ama Focus zaten daha ağır. Birde şehir içinde şanzıman sürekli yarım debriyaj yapıyor buda motorun hep yüksek devir çevirmesine sebeb oluyor.
-
1.5 tdci kuga kiralamıştım.. Onca sakin kullandım ama 7.5 litreden az yakmadı. Uzun yolda dahi azalmadı yakıtı. 1.5 tdci bence az yakmıyor. Daha sert kullanımda 1.3 mjet ve 1.5 dci 5 litreyi geçmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bence renonun 1.5i her halükarda fordun motorlardan az yakar gibi. Aynı yolda 1 litreye yakın fark olur
|
Benzer içerikler
- motor kompresyon testi fiyatı
- lpg regülatör kaç kw olmalı
- total antifriz yorum
- plastik duba arabayı çizer mi
- bp kimin
- renault espace 2024
- chery icar
- alpine araba
- 2021 skoda superb
- jetour türkiye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X