Şimdi Ara

(C5) Current Pending Sector

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam iki hafta önce aldığım. WDC WD5000AAKX-08U6AA0 Hard Diskimde resimlerde görüleceği üzere (C5) Current Pending Sector hatası alıyorum. Değişim için aldığım yere götürmem gerekir mi? Ayıplı mal satmışlar sonuçta. Ne düşünüyorsunuz?

(C5) Current Pending Sector (C5) Current Pending Sector

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrPC61 -- 31 Mayıs 2014; 16:45:05 >

• TrPC61 kullanıcısına yanıt
    Low level format atarsanız muhtemelen düzelecektir. Ya da aldığınız yere götürüp servise göndermelerini isteyebilirsiniz ancak 10-15 gün bekleriniz ve muhtemelen yenisini gönderirler.
  • Elimde başka bir HD malesef yok. Bu sorun ilerde başıma iş açabilir mi peki? Yani Low Level Formal kesin çözüm sağlar mı?
    Muhtemelen sorun düzelecektir, ileride sorun yaşayıp yaşamayacağınız konusunda şuanda yeni harddisk alsananızda garanti veremem. Sonuçta bizim 10 dk sonramızın garantisi yok. Ancak denemeye değer derim, deneyin eğer düzelirse kullanırsınız. sonrasındada bir şey olursa zaten garantili ve garanti hep aynı şeyi yapıyor. Tamiri mümkün olmadığından değişim yapılır.
  • 30 gün içinde eğer cihaz arızalanırsa ürün değişimi direkt yapılıyor diye biliyorum o yüzden sordum. Öbür türlü servisle uğraşmak durumunda kalabilirim.
    Şuandada götürseniz yine servise gitmek zorunda ürün. Bende geçen gün 1.5 senelik diskimi garantiye verdim ve değişim geldi. 15 gün sürmedi işlemler. Yani o kadar ince düşünmeyin harddisk için, tamir olmuyor direk değişim veriyorlar.
  • Anladım bilgilendirme için teşekkürler. Ben garantiye alıp ürünü değiştirsem mi yoksa Low Level Format atmayı mı denesem diye tereddütte kaldım. 2 hafta sonra LYS sınavım var. Her türlü uğraşmam gerekiyor. O yüzden soruyorum da.
    Format atmak uğraştırmaz fazla, bence format atıp deneyin. Garantiye verseniz 10-15 gün bilgisayarsız kalırsınız başka diskiniz yoksa.
  • Peki Low Level Format hakkında biraz bilgi verebilir misiniz işiniz yoksa? Olmadı bende araştırabilirim.
    Konuyu inceleyin derim.

Link
  • Şu şekilde bir yazı ile karşılaştım. İyice kıllanmış durumdayım. :D
    quote:

Ayrıca hangi program olursa olsun her firmanın özel yazılım low-level format sürücüsü vardır. WD bile eğer sistemdeki harddiski uyumlu yazılımla low-level format atmazsanız garanti dışı kalabilir demektedir.
    Sanmıyorum öyle bir şey olacağını, öyle olsaydı eğer bir sürü harddisk garantidışı kalırdı. Wd nin sitesinde yazılımıda olması lazım, illa içim rahat etsin diyorsanız oradan indirin.
  • İlginiz için teşekkürler. İyi günler..
  • Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Bir süre daha böyle kullanmaya devam etsem. Bir sorun olur mu?
    Bir şey olacağını sanmıyorum, o birimdeki büyüklük çok artarsa formatlarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.