Şimdi Ara

Çakma şarj aleti ve kablo zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
58.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardeşimin kullandığı iPhone 5 in adaptörü yandı ve kablonunda ucunu bozdu sanırım, sadece kabloyla pc den şarj etmeyi denesek bile işe yaramıyor.
    Apple store TR den fiyatlarına baktım tanesi 50 tl den 100 tl yapıyor ikiside, sanki dünyayı satıyorlar, bi kablo ve adaptor içinde bu kadar para istenmez.

Eminönündeki dükkanlarda kablolar 1-2 tl, adaptörlerde 2-3 tl den başlayan fiyatlarla satılıyor. Pek detayını bilmem ama sonuçta pc dende şarj ediyoruz bunu adaptördende, yani önemli olan tek şey adaptorün prizden gelen elektriğin woltunu düşürüp telefona iletmesi. 50 tl lik adaptörde bunu yapıyor 2 tl lik adaptörde, sırf apple marka adaptör diye 50 tl para istiyorlar. Kablo desen iPhone a giren tarafı ve usb tarafı dışında dışı plastikle kaplanmış tel parçası sadece, bunun için bile 50 tl istiyorlar..

Kanımca ben gidip 5 tl ye adaptör + kablo alsam bi sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum tabi olayın aslını detaylı bi şekilde bilmediğim içinse emin olamıyorum. Çakma adaptör veya kablo kullanmak telefona zarar verir mi? Verirsede ne gibi zararlar verebilir?

Eminönündeki çakma adaptörle kabloların orjinalinden görüntü olarak bi farkı yok, kalite konusunda düşüktür o kadar. Zaten alırsamda en ucuzunu almam varsa biraz daha iyisi 10-20 tl veririm öyle alırım.

Yarın gidip alacağım, tavsiyelerinizi bekliyorum.

-----------------------------------------------

Edit : Eğer sizde çakma adaptör veya kablo zararlı mı diye merak ediyorsanız söyleyim, evet zararlı. Telefonu riske atmaya gerek yok. Bende o yüzden ilk başta Ttec marka kablo ve adaptör aldım 50 tl ye vatandan. Sonuçta büyük bi firma kendi alanında. Fakat kablo ve adaptör bi sıkıntı teşkil etmemesine rağmen 1-2 gün sonra telefon uyumsuzluk hatası vermeye başladı, bende ürünü geri verdim.

Eminönündeki doğu bankı ve ortaki telefoncuları çoğu kişi bilir. Bikaç arkadaşım ordaki dükkanların bazılarıyla tanışıklıkları var, bu sayede güvenebileceğimiz bi dükkandan orjinal kablo ve adaptörü 60 tl ye aldım tabi tanıdık indirimide oldu. uzun süredir kullanıyorum hiç bi sıkıntıda yaşamadım. tanıdığınız varsa oralardan gidin alın, ama tanımıdağınız kişiden almayın çakma verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonhanımNaber -- 11 Ağustos 2014; 16:40:35 >

• Çakma kullandıktan sonra telefonumun anakartı yandı apple bunu yaparmı demiceksen al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çakma şarj aleti alda bir çarpsın seni bakalım

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 30 Nisan 2014; 1:17:01 >
  • Çakma kullandigimi nereden anlayacaklar?
    Ayrica su 100 tl lik masrafi 20-30 a indirmenin bi yolu yok mu? Piyasada illa ki vardir zarar vermeyen adaptorlerden, apple ile ayni kalite yapar adam 5-10 tl den maliyetini, 20-30 den falan satar yani, vardir illaki o tarz. Sirf apple diye 50 tl vermem adaptorunede

• Kablodan daha önemli olan adaptör üzerindeki voltaj ve amper değerleridir. Tamamen uyuyorsa bir problem olmaz. Teknik olarak bir farkı olmaz

• Forumda bir arkadaşın priz patlamış çakma adaptör ve kablo yüzünden. Allah korusun evi bile yakar. Ben 210 küsür liraya iki kablo iki adaptör aldım, kafa rahat

• Benim adaptör sağlamda iki kere kablo eskittim. Ikisi de çakmaydı. Bir sorun olmadı. Ama senin adaptörde gitmiş. Sıkıntı çıkarabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugun eminonune gidip bi bakicam, konusucam elemanlarla, arkadaslarin tanidigida var iyi bisey cikar belki

• Parani çöpe atmak istiyorsan al

• herkes orjinal kullanıyor ya..
  • Hocam çakma kullandıgını o kadar güzel bir şekilde anlıyorlar ki o konuda hiç şüphen olmasın.Telefonu apple store'de ipad!e bağlıyorlar.Kaç kere sarj ettin,hangi voltajla sarj ettin,kısacası telefonla yaptıgın herşeyi görüyorlar.Adaptöründe kablonun orjinal olması gerekiyor.Ben kablo pek önemli değil önemli olan adaptör sanıyordum ama ikiside önemliymiş.Yaşayarak ögrendim.
  • Ekstra birşey daha var, şarj etme süreleri daha kısa orjinal ürünlerin.. Çakmalarla arada saatler farkı oluyor. Sakın alma.

• Vay arkadas illa o kdr para vericez mi ayni kalitede yapamiyorlar mi cakmasinida, bu kadar zor olmasa gerek adaptor sonucta

Kablodan ne gibi bi sknti cikar. En azindan kabloya 50 vermeyek

• Sakın bu hataya düşmeyin derim...

Ben denedim de, telefon kafayı yedi. Dokunmatik bozuldu, telefonun dengesi şaştı...
  • Orjinal ürün kullanmak ürün sağlığı için daha iyidir ben orjinal ürünler kullanıyorum bide üstüne akım koruyucu priz kullanıyorum kafam rahat siz siz olun sırf daha az para vericem diye aletin sağlığını bozacak ürünler kullanmayın daha az maliyet sağlamaya çalışırken daha pahalıya patlamasın.
  • 3 tane çakma kablo eskittim 10 liradan 30 eder, orj kablo 50 lira, telefon ile gelen kablo halen yeni ama çakmalar 2 3 haftada bozuluyor, bu hafta apple stora a gidip kablo alıcam internetde yarım metrelik var, zorlu'da 1 metrelik olanı vardı neden internet mağazasında yok acaba?

• Kabloda sıkıntı olmaz şarj etmede fakat uzun kullanımda deformasyonlar oluşur içerisinden kablo kopmalar meydana gelebilir.
    Adaptör içinde orjinalini tavsiye ederim ne olur ne olmaz şarj halinde bozulur yüksek akım ve gerilim verir yakarsın cihazın güç katını , ana kartını.
  • Orjinal samsung adaptoru kullansam sknti olur mu? Arkadasimda varmis kullanmadigi, eger sknti olmazsa onu kullanayim en azindan diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Roronoa-Zoro

Orjinal samsung adaptoru kullansam sknti olur mu? Arkadasimda varmis kullanmadigi, eger sknti olmazsa onu kullanayim en azindan diyorum

ip5 lerin adaptörleri 2400 amper olması lazım bunu göz önünde bulundurun ve samsung adaptörün kaç amper olduğuna dikkat edin
  • İmkan varsa orjinal almak lazım daha kaliteli ve uzun ömürlü oldukları için özellikle adaptör kesinlikle orjinal olmalı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.