Şimdi Ara

çalınan Lastik Sübap kapakları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
7.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayramdan 2 hafta önce sağ ön ve arka Lastik Sübap kapaklarımı vatandaşın biri çalmış.ilk sinirlendim ama sonra dedim ki 2 adet sübap kapağı ne olcak sanki diye düşündüm.daha sonra arkadaşla konuşurken çalınan Lastik Sübap kapaklarının yerine metal kapaklar var onlardan takalım dedik.4 adet aldım ve taktım.2-3 günde bir aklıma gelince kontrol ettim.Dün akşama gelinceye kadar yerlerinde duruyorlardı.Ama akşam bir kontrol edeyim dedim inence arabadan bir de ne göreyim bütün hepsini çalmışlar.Şu anda kafayı yemek üzereyim.Alt tarafı bir kapak diyebilirsiniz ama niye çalınsın.Daha sonra sokaktaki diğer arabaları inceledim çoğunun 4 kapağıda duruyo.Aslında birinden şüphe ediyorum ama nasıl ispat ederim bilemiyorum.Bu kapakların çaldırılmıyacak şekilde olanlarından yokmudur.

• Taşınır davası aç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 20 Aralık 2008; 8:53:42 >
  • Arkadaşım geçmiş olsun. Buna FIRSAT HIRSIZLIĞI denir. Yani sırf o anda orada bulundukları için çalınan eşyalar gibi (lokantanın tuvaletinde unutulan cep telefonunu götürmek, sinemada kalabalıktan faydalanarak 2 kutu pepsi aşırmak gibi). En ucuzu olan siyah renkli kapaklılardan al, dokunmazlar. Gerçi en pahalısını alıp Japon yapıştırıcı ile tutturmak da olur ama bir daha sökemez, yanında 4 tane de yedek bulundurmalısın. Aracımda fabrikada takılan orjinaller var, ama bazıları yeşil olanını (ve dikkat çekenini) takmışlar. Benimkiler çok şükür hâlâ üzerinde duruyor. Fabrikada basit, siyah plastikten takılanlar.

• nitrojen basılı lastiklere yeşil kapak takıyorlar.benimkilerde yeşil fakat dokunan olmadı daha
  • aslında hiç önemli değil ama niye çalınsın.dikkatli biri olmasam ölece kalacak. zamanla pas yapıyo dişliler.
  • bende çelik sübaplardan var ve ucunda çelik sübap kapakları çözümmü 10 anahtar ile sıkmak elle kesinlikle açamazlar ama yanında anahtar,pense falan varsa yürütür ama elle kesinlikle açılmıyor, uğraşmaz penseylede bence...
  • Bu konu bana çocukken sübap kapaklarını çaldığım şeklinde iftira atan uyuz bir adamı hatırlattı.

Ne işime yarayacaktıysa artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Palio ön far temizliği Hk.
    2 yıl önce açıldı
    Tek Amortisör Değişimi Hk.
    4 yıl önce açıldı
    Lastik değişimi ve sibop
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

bende çelik siboplardan var ve ucunda çelik sibop kapakları çözümmü 10 anahtar ile sıkmak elle kesinlikle açamazlar ama yanında anahtar,pense falan varsa yürütür ama elle kesinlikle açılmıyor, uğraşmaz penseylede bence...

benimkilerde çelik siboplardandı.dediğin gibi anahtarla sıkılma yapılabiliyor.ama ben sıkmadım.takarken çalan kişi ihtiyacını gidermiştir.bunları çalmaz diye düşünmüştüm.Bidahakine anahtarla sıkacağım.

Ama bu seferde açamayınca arabaya zarar verir diye korkuyorum aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir341907 -- 20 Aralık 2008; 15:04:06 >
  • eee burası türkiye herşey olabilir hiçbirşeyin garantisi yokki....
  • sübap kapağının lastikle ne alakası var o kapak motorda bulunmaz mı?sibop demek istediniz galiba
  • Arkadaşlar bizde aracı aldığımızda üstünde metal olan kapaklardan vardı...
    Dedim ne güzel görüntüsüde...Ancak taki lastik değiştirene kadarmış...

Zamanla uzun yol v.s. ısıyla kaynamış resmen metal olan kapak...adam parçalayarak çıkardı resmen kapağı çok uğraştı...yolda falan şişiricek olsam bende açmak için kasacaktım ...

en temizi ucuzu basiti plastik olanlar....takın gitsin...
  • walla alkislamak istiyorum... tam yazacakken mesajini okudum
    quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

sübap kapağının lastikle ne alakası var o kapak motorda bulunmaz mı?sibop demek istediniz galiba

• Çocuklar bisikletlerine takmak için alıyorlardır. Janjanlılar vazgeçilmezdir
  • Benimkiler de yeşil ama benimkine dokundular. Birini almışlar kapağın yerine siyah taktım. İlk fırsatta değiştirip yine yeşil taktım. Ama en iyisi siyah takmak herhalde. Dikkat çekmezen azından.
    quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

nitrojen basılı lastiklere yeşil kapak takıyorlar.benimkilerde yeşil fakat dokunan olmadı daha
  • Benimkileride çaldılar geçen ay.4 ünü birden hemde oha çüş ya.
    Alaşım jantta metal kapak iyi olur diye almıştım.
    almaz olaydım...
    1 aydır sinirden kapaksız geziyorum.ama paslanma olmasın diye mecburen alacağız siyak plastik olanlardan.
  • Aldıkdan sonra iyice sıktırın bı anahtar yardımı vb şeylerlrle el yardımıyla cıkmaz kolay kolay
  • Bızım aracta da calındı mı dustumu bılmıyorum 3 tanesınde kapak yok. Yaklasık 1 senedır de oyle gezıyoruz.
  • Üşenmiycen evde çeşitli arge yi yapacan, aküden bir kablo, voltaj yükselticisi falan, metal kapaklara verecen elektiriği, "yandım anam" sesini duyuncada, önceden hazırlanmış işlemeli "haydar" yazan meşe odunu verecen sırtına sırtına
  • hocam git bi bayiden iste verirler 4 kapak..ben yazın 4 tane 0 lastik aldım mikalajlı kapak ve altındaki zımbırtıdan verdiler tanede yedek istedim çalıarlar diye.Kaybolursa gel tekrar veririz kapaklardan dediler..
  • Ne kadarki bu kapaklar? İnsanlar neden çalmaya kalksın anlamıyorum??

Arabası olan adamın sibop kapağını alacak parası yok mu? Yoksa gıcıklıktan mı?

Bence çocuklar yapıyordur çalsınlar, canları sağolsun : ))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.