Şimdi Ara

Çalınmaya çalışılan araçla arabalarımıza vurdu?Sigorta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üsküdarda oturuyorum evimiz, bir bayırın sonu gibi düşünün. Cumartesiyi pazara bağlayan geceydi, Komşunun Ford kapalı kasa Connect ini otçular camını kırıp el frenini indirerek bayırdanaşağıya salmışlar . Benim aracım park halindeki dahil 5 araç hasar gördü. Olay yerinden kaçan (daha polise verediğimiz) bmw nin kamera kaydı var, ve connect içinden cıkan kurusıkı kurşunu var elimizde. Sabaha kadar polisler olay yeri inceleme vs geldi.Yapanı biliyoruz aşırı belalı torbacının tekidir.Polis bile biliyor ama alsa karakolun arka tarafından savcı bırakıyormuş.

5 araçta aşırı hasar gördü, en az benim aracımda var o bile 1000 tl tutuyor. Hiçbirimizde kasko yok fakat trafik sigortası var. Hasarlarımızı kime ve nasıl ödetmeliyiz? Ford connect in trafik sigortasından yaptırabilir miyiz?Kaçan kişileri buldursak ne gibi yaptırımlar uygulanır?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilg.servisi -- 26 Kasım 2013; 14:05:17 >

• Büyük gecmis olsun.

Konuyu takip ediyorum. Benim aklıma çarpan kimse onun sigortasinin devreye girmesi gerektiği geliyor. Kısa ve net.
  • Vay arkadas gerçekten çok kötü bir durum. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Büyük gecmis olsun.

Konuyu takip ediyorum. Benim aklıma çarpan kimse onun sigortasinin devreye girmesi gerektiği geliyor. Kısa ve net.
    Sağolun teşekkürler.

Fakat kimin ne dediği belli değil. Sonuçta araç sahibide mağdur bu durumda kim suçludur. O an çalınan araç olduğundan kafamız çok karışıyor. Araç sahibininde daha trafik sigorta poliçesini isteyemedim onunda hasarı çok büyük sonuçta
  • Bulun torbacıyı böbreklerini satın masrafları ödeyin.
    Çok sinirlendim cidden her şey belliyse nasıl ödetilemez? Ödeyemiyorsa hapse girecek bu adam. Hem suçsuz insanlarının çalışıp aldıkları malları kundakla(bence kundaklamadan başka bir şey değil bu olay), hemde elini kolunu sallayarak git. eğer savcı arka kapıdan salabiliyorsa bunun bir çözümü olması gerek.
    Devletin savcısı bile böyleyse vay halimize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rektangular

Bulun torbacıyı böbreklerini satın masrafları ödeyin.
    Çok sinirlendim cidden her şey belliyse nasıl ödetilemez? Ödeyemiyorsa hapse girecek bu adam. Hem suçsuz insanlarının çalışıp aldıkları malları kundakla(bence kundaklamadan başka bir şey değil bu olay), hemde elini kolunu sallayarak git. eğer savcı arka kapıdan salabiliyorsa bunun bir çözümü olması gerek.
    Gelen polisler daha ağzımızı açmadan direk s.. mı yaptı dedi düşünün artık, defalarca aldıklarını belirttiler. Ama üzerinde büyük mal yakalamadıkları için tutuklayamıyorlar.Öyle bir karmaşa içerisindeyimki inanın çok sevdigim özenerek yıkadıgım arabamdan bile soğudum sayelerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

Bulun torbacıyı böbreklerini satın masrafları ödeyin.

Torbacı belli fakat polis bile müdahale edemiyor. Adam kazadan sonra eve girdi ve 1 saat sonra kapıya çıktı, polise bile ne kelimeler saydı. Adamın bir telefonuyla 4 araba adam geldi, adamları içeri aldıktan sonrada polislere sıkıyosa gelin alın beni diyor. Yok böyle bir memleket valla. Adam kiracı, ev sahibinde hata valla, para gelsinde gerisi önemli değil.....

• Polisle ugrasmayin. Connectin sahibi ben vurdum desin trafik sigortasindan yaptirin.
  • Büyük geçmiş olsun inşallah en az zararla bu işi halledersiniz.Allah kolaylık versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chewee

Büyük geçmiş olsun inşallah en az zararla bu işi halledersiniz.Allah kolaylık versin.
    Yardımcı olabilecek veya anlayan varsa bu işlerden polis tutanağının tarayıp eke koyabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Polisle ugrasmayin. Connectin sahibi ben vurdum desin trafik sigortasindan yaptirin.
    Connectin sahibinin bir suçu günahı yok dolayısıyla sigortasınında, bu durumda hırsız kimse ona suç duyurusunda bulunulacak ve savcılık tarafından dava açılacak, burada trafik sigortasıyla alakalı bir durum yok. Kısacası tazminat davası açılması gerekiyor.
  • cok gecmis olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

cok gecmis olsun
    Ford'un sigortasına da yazık.
    Kanunen bu kazayı sigorta ödemez.

İllegal şekilde, düzenekli kaza raporu tutar Ford'un sahibi büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Ford'un sigortasına da yazık.
    Kanunen bu kazayı sigorta ödemez.

İllegal şekilde, düzenekli kaza raporu tutar Ford'un sahibi büyük ihtimal.

Alıntıları Göster
    Benim de bildiğim bunu sigorta ödemez. İllegal bir biçimde, Fordun sahibi sırayla bu arabalara vurmuş gibi zabıt tutabilirsiniz. Bunu açıkça yazmak da ayıp ama bir araştırın. Bence sigorta ödemeyebilir.

Otomobil hırsızlığı büyük suçtur. Elinizdeki kayıtta şahsın aracı çalmaya çalıştığını, sonra BMW'ye atlayıp kaçtığını eşgali ile çektiyseniz tutuklanır. Yok sadece kaçarken BMW'yi çektiyseniz şahsın tutuklanması zor. Tek kişi miydi, ekip miydi? Bu da işi suç örgütü unsuruna sokabilir. Ayrıca bir suçtur. Daha ciddi ele alınır.

• Geçmiş olsun gerçekten içinden çıkılması zor bir durum , umarım en az zararla atlatırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Polisle ugrasmayin. Connectin sahibi ben vurdum desin trafik sigortasindan yaptirin.
    Benim eski mahallede vardı böyle bir vaka, eleman 3.kata girmeye kalkmış balkondan adamı yakalıyorlar, mahalleli polise filan haber vermiyor önce. Sokuyorlar bir garaja ver ediyorlar haydarı ağız burun bir tarafa sonra elini ayağını paket yapıp omuzlara alıp apartman balkonundan sarkıtmaya götürürlerken artık polis geliyor eleman polis gelinceye kadar secde vaziyetinde, polis gelince aslan kesiliyor ekip arabasından küfür ediyor filan bu sefer iki taraftan dalıyorlar ekip arabasına polis durun filan diyor ama tutamıyor birde arabada bir araba sopa yiyor ağız burun yerde def ediyorlar, sonra cep telefonunu almış biri bunun yancısını arıyorlar onunda etrafta olduğu ortaya çıkınca gidip onu da yaka paça polise veriyorlar.

3.tekil gibi anlattım ama olaya şahit olmuştum, eski mahallem bu hırsızlar yönünden ilginç bir yerdi hemen hemen kimse ilk etapta polisi aramazdı önce işini görür sonra teslim ederdi

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Benim eski mahallede vardı böyle bir vaka, eleman 3.kata girmeye kalkmış balkondan adamı yakalıyorlar, mahalleli polise filan haber vermiyor önce. Sokuyorlar bir garaja ver ediyorlar haydarı ağız burun bir tarafa sonra elini ayağını paket yapıp omuzlara alıp apartman balkonundan sarkıtmaya götürürlerken artık polis geliyor eleman polis gelinceye kadar secde vaziyetinde, polis gelince aslan kesiliyor ekip arabasından küfür ediyor filan bu sefer iki taraftan dalıyorlar ekip arabasına polis durun filan diyor ama tutamıyor birde arabada bir araba sopa yiyor ağız burun yerde def ediyorlar, sonra cep telefonunu almış biri bunun yancısını arıyorlar onunda etrafta olduğu ortaya çıkınca gidip onu da yaka paça polise veriyorlar.

3.tekil gibi anlattım ama olaya şahit olmuştum, eski mahallem bu hırsızlar yönünden ilginç bir yerdi hemen hemen kimse ilk etapta polisi aramazdı önce işini görür sonra teslim ederdi

Alıntıları Göster
    İşleyiş mantık çerçevesinde şu şekilde olur

- Kaza tespit tutanağı tutulur
    - dosyalar açılır ekspertiz raporları ile hasarlar belirlenir
    - trmerden sonuç çıkar ve araçlar yaptırtılır

bundan sonra sigorta zararının (25 bin tl yi geçiyorsa ) tazmini için dava açar ama bunu araç sahibine mi yoksa , faillere mi açar bilmiyorum. Araç sahibide aracı kendi cebinden yaptırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 25 Kasım 2013; 13:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

İşleyiş mantık çerçevesinde şu şekilde olur

- Kaza tespit tutanağı tutulur
    - dosyalar açılır ekspertiz raporları ile hasarlar belirlenir
    - trmerden sonuç çıkar ve araçlar yaptırtılır

bundan sonra sigorta zararının (25 bin tl yi geçiyorsa ) tazmini için dava açar ama bunu araç sahibine mi yoksa , faillere mi açar bilmiyorum. Araç sahibide aracı kendi cebinden yaptırır.

Alıntıları Göster
    teksas ta yaşıyoruz resmen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

teksas ta yaşıyoruz resmen...

Alıntıları Göster
    Sigortanın bunu karşılayacağını sanmıyorum fakat hırsız belliymiş madem savcılığa suç duyurusunda bulunun. Polis serbest bırakabilir fakat mahkemenin bırakamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

Sigortanın bunu karşılayacağını sanmıyorum fakat hırsız belliymiş madem savcılığa suç duyurusunda bulunun. Polis serbest bırakabilir fakat mahkemenin bırakamaz.

Alıntıları Göster
    Gelişmeleri aktarmak istedim. Kendi trafik sigortamı aradım bilgi almak için araçları yaptırılmayacağını aktardı , zaten connect in sahibide sigorta ve ruhsat fot vermek istemiyo sonuçta bende mağdurum diyor. Kaçan araçtanda plaka okunamıyor anlayacağınız aslında suçlu biliniyor fakat bişey yapılamıyor.

Suç duyurusunda çok bulunmak istedim ama sonuçta adım geçince neler olacağını düşünmek bile istemiyorum. Torbacı busefer tüm araçları gece yakar.Eşimi çoluk cocugumu evde bırakıyorum 1000 lira için bunları feda etmeye değmez. Polislerde biliyor ama deliller olmadığından bişey yapamıyor. Bu durumda hasarı sessiz sedasız yaptırmak en mantıklısı olacak herhalde

Herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.