Lütfen zorbalamayın böyle bir enayilik nasıl yaptım bilmiyorum. İyi bi sistemim vardı ona rağmen google'ı bile zor açıyordum. Bilgisayarın performansına baktığımda boştayken bile çok fazla ram kullandığını gördüm. Ramlerim bozuldu ya da çalışmıyor mu diye merak ettim. Sonra ramleri çıkarıp bi test edeyim dedim. Tabii ilk işim google'da ''çalışan bilgisayardan ram çıkarırsam ne olur?'' aratmak oldu. Bir şey olmayacağı yazıyordu ilk makalede. (o yazıyı yazana sevgilerimi iletiyorum.) Sistem anında gitti. Bilgisayarı geri açmaya çalıştığımda kasa çalıştı fanlar dönmeye başladı , her şey normal gözüküyordu ama ekran gelmedi . Çok bekledim ama gelmedi :( bilgisayarcıya götürdüğümde en korktuğum şey anakartın ya da ramlerin arıza yapmasıydı fakat sonuç en beklemediğim yerden geldi. Ekran kartım ve iki ramim de yanmış ! Ekran kartımın garantisi devam ediyor. O yüzden yarın arayıp garantiye göndermeyi düşünüyorum. Sonuca gelecek olursak Bilgisayardan anlayan forumculara iki sorum olacak ; Ekran kartımın bu işlemde yanma olasılığı nedir ? Bu sebepten yandıysa sizce garanti karşılar mı ? |
Çalışan bilgisayardan ram söktüm her şeyim yandı
-
-
öncelikle geçmiş olsun
büyük ihtimalle ekran kartının garantisi işe yaramaz kullanıcı hatasından dolayı
ekran kartındaki yanmanın sebebi birçok şey olabilir ama büyük ihtimalle kısa devre, anlık elektrik akışının değişimi vb. birşeydir
yapacak birşey yok olursa ekran kartını tamire gönder olmazsa yeni bir ekran kartı almak için para biriktirmeye başla
ve birdahakine sakın böyle birşey yapma ve sigorta yaptır
-
İçim gitti. Ne desek boş. Bu konuda keşke bilinçli olsaydın da akım olan kasa içine dokunmasaydın. Malum sökmesen, parmağın değse bile kısa devre olma olasılığı var. Kötü olmuş şu ekonomik şartlarda valla benim içim gitti. -
Elektrikli cihaza güç kablosu takılıyken bile işlem yapılması önerilmezken açık sistemden ram sökmek büyük bir başarı olmuş. Dua et sana bir şey olmamış.
-
Anlık düşünmeden yaptığım bir şey bana çok pahalıya patladı :) başkası böyle bir şey söylese dalga geçerdim kendim nasıl yaptım hiç bir fikrim yok.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Özellikle hot-swap, hot-remove, hot-unplug, hot-plug şeklinde belirtilmişse, zorunlu tutulan yöntem aynen uygulanarak, yapılır. Kimi sunucu/WS anakartlar, çoğu mainframe, makina çalışırken hem CPU hem RAM, hem de ISA/PCI/PCIe kart değişimine izin verir, kimi!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X