Şimdi Ara

Çalışan Ekran Kartına Elle Dokunmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün ekran kartının sıcaklığına bakmak için kartın arka kısımlarına elle temas ettiğimde monitörde görüntü dondu ve bilgisayar komple kitlendi restart attıktan sonra eski haline döndü şuan için stabil gözüküyor ama kartta temastan dolayı herhangi bir problem oluşmuş olabilir mi dostlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kristallo -- 8 Haziran 2017; 14:42:23 >

• Statik elektrik diye bir şey duydunuz mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sicakliga elle bakmak ? neyse sansin varmis , birsey olmamis .

• quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Statik elektrik diye bir şey duydunuz mu?

Biliyorum hocam da yaptım bir hata işte .

Bilgisayarın donması kafamı karıştırdı bu neden olmuştur ?@trumpet
  • Ekran kartınızda mikro boyutlarda switchler var.Herhangi bir temas halinde gözle görülemeyen bu ısı switchlerinden birisini off konuma getirmiş olabilirsiniz. Varsa evde bir büyüteç yardımıyla yoksa telefonunuzun zoom özelliği ile ekran kartına dokundamadan uzaktan bir bakın. Off/on yazan birlerce switchten off olan gözünüze çarpar. Tempature Ratio Orto Local Limit yazan kısımın hemen altındadır bu switcler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flatronx

Ekran kartınızda mikro boyutlarda switchler var.Herhangi bir temas halinde gözle görülemeyen bu ısı switchlerinden birisini off konuma getirmiş olabilirsiniz. Varsa evde bir büyüteç yardımıyla yoksa telefonunuzun zoom özelliği ile ekran kartına dokundamadan uzaktan bir bakın. Off/on yazan birlerce switchten off olan gözünüze çarpar. Tempature Ratio Orto Local Limit yazan kısımın hemen altındadır bu switcler.

bilgi için tşk ederim hocam , bu switchleri off konuma getirmiş olsaydım mantıksal olarak yeniden on yapmam gerekmez miydi yoksa restarttan sonra on konumuna geri mi dönüyor ?
  • Ben genelde dizimle dokunuyorum, sorun olmuyor tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kristallo K kullanıcısına yanıt
    Dediğim teknolojinin kısatılmış hali t.r.o.l.l olarak geçiyor açıklayıcı olmuştur heralde bu. Merak edecek bir olay yok ekran kartınız çalışıyorsa ellemeyin o anlık olan bir şeymiş.
  • geçen aydan beri pc'de olağan dısı bi sorunu çözmek için, PC calısırken her parçasını elledim. bir şey olmadı. çözdüm sorunu,sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flatronx

Dediğim teknolojinin kısatılmış hali t.r.o.l.l olarak geçiyor açıklayıcı olmuştur heralde bu. Merak edecek bir olay yok ekran kartınız çalışıyorsa ellemeyin o anlık olan bir şeymiş.

Didiğim tiknilijinin kisiltilmiş hili...

Ben burda mahremimi anlatıyorum ayıptır... Switch , temperature falan deyince bi ufaktan inandım.

Neyse şimdi kesin bişi olmamıştır​ demi mutabık mıyız hocam.

• kristallo K kullanıcısına yanıt
    Sorun yok hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eh be kardeşim afterburner aida 64 gibi uygulmalarla ölcsene karta birşey olmaz en fazla çıkarır takarsın eski haline geri döner

• Hocam muhtemelen kısa devre olmuştur, ekran kartı kendini korumak için kapatmıştır. Kartta bir sorun olacağını pek sanmıyorum.

• Arka plaka veya ısı borularına dokunabilirsiniz,sorun olmaz.Isı boruları sıcaktır ona dikkat edin o kadar.Fakat direk kartın üstüne,veriyollarına dokunduysanız,sıkıntı yaratabilir.Kart da yanabilir,sizi de çarpabilir,özellikle eski bir kartsa.

• Slotta oynama yapmış olabilirsiniz.

• Bütün cevaplar için tşk ederim hocamlar. Kartı yeni aldım o yüzden biraz evham yapıyorum malum ülkede askeri ücret 1400 ortalama bir kart fiyatı 600-700 olduğu için biraz ürküyor insan Tekrardan teşekkürler yorum yazan herkese.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.