< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 19 Eylül 2018; 18:57:18 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 19 Eylül 2018; 18:57:18 > |
Daha önce başka bir konuya da yazmıştım, tekrar yazayım...
Çok basit bir hesaplama kullanalım: 1. Tüm aylık gelirinizi alın, bundan iş için, iş sebebiyle ve iş sırasında yapılan harcamaları çıkarın (mesela yol, yemek, iş kıyafeti, iş yemeği, iş stresinden kurtulmak için yapılan aktivite, işe gitmek için araba alındıysa onun aylık gideri, tüm ebeveynler çalışıyorsa mecburen çocuğa bakması için bakıcı kreş, vs.) 2. Kalan rakamı iş için harcadığınız saatlerin toplamına bölün. (buna mesai, fazla mesai, işe gidip gelmek için yol, öğlen molası, eğitim, müşteri ziyareti, toplantı, iş gezisi vs. dahil) Yani (İş Geliri - İş Gideri) / Toplam harcanan saat = Ömrünüzün 1 saati karşılığında net kazanç. Dikkat edin bu değer aylık maaşınızı 40 saate bölünce çıkan değerden çok daha düşük olacaktır. Şimdi harcamalarınıza bu bakış açısı ile bakın :) Hayatınızdan kaç saati bu almak istediğinizi ödemek için veriyorsunuz? Acaba başka bir işe geçerseniz gerçekte daha mı çok yoksa daha mı az kazanacaksınız? Dave Ramsey'in Total Money Makeover kitabında okumuştum. Çok etkileyici idi. |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 20 Eylül 2018; 21:28:13 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|