Şimdi Ara

Çalışan insan ürünleri parayla değil zamanla satın alır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
8
Favori
27.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
290 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika'da asgari ücretle çalışan kasiyer de günde 8-10 saat çalışıyor. Türkiye'deki de.

Önemli olan zamanınla ne satın alabildiğin.

Oradaki adam 103 saatiyle İphone Xr alabilir.

Aynı işi Türkiye'de yapan bir kasiyer tahmini fiyatı(7500 Tl üzerinden hesapladım.) 1162 saat çalışırsa alabilir.

Yani evrensel para birimi zamandır. Herkesin günde 24 saati var ve ortalama 8-10 saat çalışıyoruz. Bir ürünü de zamanımızla satın alırız. Ve Bizim zamanımız çok ucuza gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 19 Eylül 2018; 18:57:18 >

• Daha önce başka bir konuya da yazmıştım, tekrar yazayım...

Çok basit bir hesaplama kullanalım:

1. Tüm aylık gelirinizi alın, bundan iş için, iş sebebiyle ve iş sırasında yapılan harcamaları çıkarın (mesela yol, yemek, iş kıyafeti, iş yemeği, iş stresinden kurtulmak için yapılan aktivite, işe gitmek için araba alındıysa onun aylık gideri, tüm ebeveynler çalışıyorsa mecburen çocuğa bakması için bakıcı kreş, vs.)

2. Kalan rakamı iş için harcadığınız saatlerin toplamına bölün. (buna mesai, fazla mesai, işe gidip gelmek için yol, öğlen molası, eğitim, müşteri ziyareti, toplantı, iş gezisi vs. dahil)

Yani (İş Geliri - İş Gideri) / Toplam harcanan saat = Ömrünüzün 1 saati karşılığında net kazanç.
    Dikkat edin bu değer aylık maaşınızı 40 saate bölünce çıkan değerden çok daha düşük olacaktır.

Şimdi harcamalarınıza bu bakış açısı ile bakın :)
    Hayatınızdan kaç saati bu almak istediğinizi ödemek için veriyorsunuz?
    Acaba başka bir işe geçerseniz gerçekte daha mı çok yoksa daha mı az kazanacaksınız?

Dave Ramsey'in Total Money Makeover kitabında okumuştum. Çok etkileyici idi.
  • iPhone almazsa ölmez zaten boşver
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    buradan bunu anlamak yetenek
  • İphone'ı boşverde 1 asgari ücrete 2.el araba alınıyor araba.Bizde tekerlekleri zor alırız
  • Sıkıntıya sokar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

buradan bunu anlamak yetenek

• Ekmek üzerinden anlatırsan bilal de anlar belki :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 'evrensel para birimi zamandır' sözününe sonuna kadar katılıyorum.Ama dünyada o işler öyle yürümiyor ne yazık ki
  • Evrensel para birimi zaten herşeyi almanı sağlıyor.
  • Ben de başlığı okuyunca kredi çekmeyin bekleyin er ya da geç alırsınız gibi bir şey sanmıştım

• Daha önce başka bir konuya da yazmıştım, tekrar yazayım...

Çok basit bir hesaplama kullanalım:

1. Tüm aylık gelirinizi alın, bundan iş için, iş sebebiyle ve iş sırasında yapılan harcamaları çıkarın (mesela yol, yemek, iş kıyafeti, iş yemeği, iş stresinden kurtulmak için yapılan aktivite, işe gitmek için araba alındıysa onun aylık gideri, tüm ebeveynler çalışıyorsa mecburen çocuğa bakması için bakıcı kreş, vs.)

2. Kalan rakamı iş için harcadığınız saatlerin toplamına bölün. (buna mesai, fazla mesai, işe gidip gelmek için yol, öğlen molası, eğitim, müşteri ziyareti, toplantı, iş gezisi vs. dahil)

Yani (İş Geliri - İş Gideri) / Toplam harcanan saat = Ömrünüzün 1 saati karşılığında net kazanç.
    Dikkat edin bu değer aylık maaşınızı 40 saate bölünce çıkan değerden çok daha düşük olacaktır.

Şimdi harcamalarınıza bu bakış açısı ile bakın :)
    Hayatınızdan kaç saati bu almak istediğinizi ödemek için veriyorsunuz?
    Acaba başka bir işe geçerseniz gerçekte daha mı çok yoksa daha mı az kazanacaksınız?

Dave Ramsey'in Total Money Makeover kitabında okumuştum. Çok etkileyici idi.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Bir insan sadece boş konuşmak için yorum yazar mı yazar bknz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Örnek hoşuma gitti, tabii 1162 saat çalışıp alanların ülkesinde yaşamak biraz üzdü ama ne yapalım.. 21. yy da doğa doğa burada doğduk
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Yandas konu olmadigindan oyle gelmistir sana. Su forumda 1 tane faydali mesajin var mi? İsim gucun muhalif konulara anlamsiz yorumlar atmak.

• Buna benzer konulu bir film vardi; insanların 25 yil beleş ömrü vardı ve ondan sonraki her saniye icin calismak gerekiyordu..1 ay calisirsan bileğindeki ömür çipine 45 gun ekliyorlardi mesela...herseyi bu cipteki zamanla oduyordun ama..1 kahve icin 2 saat,ev kirasi icin 15 gün,araba icin 3 yil gibi..cipindeki zamani biten cortu çekiyordu..sahi o gunleri görür müyüz acep
    -"Haci 12 saat borc versene,depoyu fulleyecem"
    -"la yörü,3 ay borcunu öde sen once..zaten aksam manitayla bulusacam,omrumu emdi bitirdi kari,5 yilimi yedi 2 ayda"

(Filmin ismi "in time" di galiba)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 20 Eylül 2018; 21:28:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Doğrudur, para dediğimiz kavram da zaten, bir çalışanın saatlik hizmetinin (kalitesi baz alınmış) millî ederi demektir.E "eder" demek yerine "para" diyoruz buna ve "millî eder" yerine de "Türk lirası" diyoruz.

Paramızın yurtdışında değer kaybetmesi demek, bizim ederimizin düşmesi demek.Ne yazık ki bir ecnebî ile bir Türk doktor yahut avukat, aynı kalitede iş çıkarsa bile, bizimkinin ederi daha düşük oluyor.Yani bizimkisi döktüğü aynı terin karşılığını bir gâvur kadar alamıyor.

Unutmayın, hayvanlar âleminde "ödül sisteminin" en etkili öğrenme yolu olduğu kanıtlanmıştır ve insanın da o âleme dâhil olduğu tartışılmaz bir gerçektir.Siz bugün hakedene yeterli ödülü vermezseniz, o sizden kaçarak uzaklaşır...

Umarım bugün kaliteli iş yapanları, yarın o kaçma noktasına getirmeyiz, çünkü kalanlarla bir ülke değil, cacık bile olmaz...

• Amerikada asgari ücret yok artık şunu öğrenmeden amerikayla tryi karşılaştırmayın

• o acıdan bakarsan zamanını kime satıyosun? para nedir? paranın kontrolü kimdedir? bunları sorman lazım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.