Selam, daha açıklayıcı olması için, sorunumun öncesini anlatıyım size. Zamanında p4 2.4 ghz hp marka kasama atı x1650 pro ekran kartı ve mevcut psu dan daha güçlü bir psu aldım ve kendim taktım. Herşey çalışıyor görünüyordu ama belli ki birşeyleri yanlış veya eksik yapmıştım çünkü ekranda hiç görüntü yoktu. Kendi çapımda kablo kontrollerimi yaptım ama sorunu bulamadım. Eski kartımı taktım vs. olmadı. Neyse hp servisinde için 40 lira sıkışmış dediler , sözde bios resetlenmiş ve psu kabloları doğru takılmış. Buraya kadar eski mesele gelelim şimdiki sorunuma ati ekran kartının fanı teklemeye başlayınca dedim eski kartı takıyım idare etsin şimdilik. Eski nvidia kartı taktım driver falan yükledim işlem tamam oldu gibiydi fakat açtım kapadım yine en baştaki sorun tekrarladı. Makine açılıyor ama ekrana görüntü gitmiyor.Onboard ekran çıkışında ve ekran kartı çıkışında görüntü yok. Aslında hdd boot etmiyor gibi görünüyor anladığım kadarıyla. Bios sorunu olması muhtemel ama ekranda göremezsem nasıl reset atarım şaştım kaldım. Forumlarda pil çıkartılması ve jumper'ların yer değişimi gibi şeyler okudum ama henüz denemedim. Yine servise 40 lira bayılmıyım diye buraya yazdım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
hdd boot etmese bile bios ekranını görebilmeniz lazım aslında sonradan ekran kartı taktığınızda biostan o/b kartı iptal et diyorsunuzdur umarım? aslında bu otomatik yapılan bir işlem ama kontrol etmekte fayda var.
bunun haricinde benim aklıma gelen tek şey parçaların uyumsuz oldğu
Değişen kart zaten sistem satın alındığında üstünde takılı olan yani kendi kartı idi, uyumsuz olma ihtimali yok. Ayrıca büyük bir sorun da olduğunu sanmıyorum ama bilmediğim ince bir işi var sanırım.
bios pilini çıkarıp deniyin.aynı sorun bende de olmuştu.serviste bios pilini çıkarıp takıp resetlemişlerdi ve sorun çözülmüştü.
Eger diskleri okuma bölümüne geliyorsa başta calışıp sonradan xp yazısı gelmiyorsa f8 tuşu ile vga modunda başlata bilirsin eger hiç görüntü vermiyorsa bios sesleri için speak takılımı takılı degilse onu tak ve pc normal başlayıp başlamadıgı seslerden kontrol et
quote:
Orjinalden alıntı: mesut7
Eger diskleri okuma bölümüne geliyorsa başta calışıp sonradan xp yazısı gelmiyorsa f8 tuşu ile vga modunda başlata bilirsin eger hiç görüntü vermiyorsa bios sesleri için speak takılımı takılı degilse onu tak ve pc normal başlayıp başlamadıgı seslerden kontrol et
Hiç görüntü alamadım maalesef. Yerli yabancı forumlara baktım biraz, sözü geçen köprülerle oynadım ( jumper) pili çıkarttım vs. en son ram slotlarıyla oynadım ve oldu. Bir ram slotunu boş bırakınca çalıştı makine ilginçtir. Olan ram slotuna oldu.
Diğer ram slotunu da çalıştırdım, demekki bu tür sorunlarda cihazı bekletmek en mantıklısı.
geçmiş olsun. 40 ytlden kurtuldun.
Sağolasın, o 40 lirayla ne yapsak şimdi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme