Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 27 yaşında bir kardeşin olarak bende ortaya koyduğun konu hakkında konuşmak isterim. Modern bir kölelik olduğu aşikar, sistem önceden bizi kamçılıyordu şimdi ise kamçı yerine borçlandırıyor. Kimisini hayatta kalmak, kimisi daha fazlasına sahip olmak için borçlanıyor. Bunun sonucunda ya kendi işimizde ya başkasının işinde çalışmak zorunda kalıyoruz.

Fakat sen kendi işinde olunca sistemin dışında kalmıyorsun. Sende hayatta kalmak için çalışıyorsun, kendi işinde olman çalıştığın gerçeğini değiştirmiyor.

Ben ailemin şirketinde yöneticiyim, bende kendi işimde sayılırım kimseden emir almıyorum sonuç olarak...Fakat ihtiyaçlarım için buraya gelmek zorunda kalıyorum, iş yaptığım insanlarla resmi de olsa aramı iyi tutmak durumundayım...

Modern kölelik olayı sadece işçi sınıfında gerçekleşen bir durum değil, kalibresi çok geniş ve bir noktada hepimiz köleleşiyoruz.

Kapitalizm ve modern kölelik mevzusu tam bir dipsiz kuyu...Sistemin değişmesi imkansız, çünkü sistemin kurucularından ziyade köleleri daha çok sahip çıkıyor :)

• Hocam neyi savundugunda belli degil ki.

Kapitalizme laf ediyosun fln elbette hakli oldugun taraflar var ztn bu tartisma yuzyillardir donuyor ama sosyalizm komunizmde de erken kalkmak 8 saat calismak zorunlu. Romanyada yasiyorum adamlar komunist donemin iyi ozellikleri de vardi diyolar ama yurt disina cikmak yasakti mesela bu mu ozgurluk ? Gerci sen komunizm vs de ovmuyorsun toptan calismaya karsisin. Onada saygi duyarim amerikada yasadim homeless larla konustum adamlar diyor ki hayat calismak icin cok kisa bu bir tercihtir ben sokakta yasarim. Bak ona bile saygi duyarim bi yerde adama bsey dyemezsin evde kalmiyor fatura vs odemiyor destekledigi seyin karsiligi var. Senin su soylediklerinin hakli olmasi icin 1 kurus bile kimseye bi zararin olmasin hic bir sey satin alma dogada yasa yada sehirde homeless ol. Yani ananin babanin senin yedigin yemegi yaktigin elektrigi fln hic odemiyo olmasi lazim.

E sana bunlari deyince diyosun ki hepiniz kaliplasmis seyleri soyluyosunuz fln e kardesim sende ara ara calistim calisiyorum simitcilik tarla vs diyosun sen daha az mi kolelik yapiyorsun yani bizden ? Bence bu sekilde dusunmeye calismaktan vazgec yurt disina kac gerekiyosa. Ulkemizde sartlar kotu gozunu karart benim gibi kac git yurtdisina ama yemez bence orda ana baba yok sen orda da calismazsin.

Yazik valla 20 yasinda adam sunlari dese yorum bile yazmiycaktim ama ben senin hakli oldugun noktalari biliyorum ama sende belki haksiz olabilcegin noktalari gozden gecir 40 yasina gelmissin, olgunluk yanildiginida kabul etmektir bazen.

• Belcikaya gel kanka tam senlik burasi aylik 1200 euro temiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sana tamamen katılıyorum hepimiz köleyiz ama şunuda söylemem gerekiyor eğer sevdiğin zevk alıdığın bir işte çalışıyorsan işte oz aman ne yıpranırsın ne bir gün dahi işe giderken küfür edersin. ben mesela şuan sevmediğim işi yapıyorum ve resmen işkence ama bırakacam işi çünkü bittim tükendim gidecem limon satacm gerekirse ama emir almayacam işte bu kölelikten çıkarır beni. yaşın 37 gittiği yere kadar gider hocam boş ver çalışma hiç gerek yok böyle mutluysan ki mutlusun devam zaten en fazla bir 30 sene yada 35 sene daha yaşarsın bitti gitti..

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    adam böyle mutlu huzurlu bence sıkıntı yok zaten bi bu kadar daha yaşar allah korusun kaza bela olmazsa yani yalan dünya bence haklı birçok konuda çalışıp mutsuz huzursuz olmaktansa ki ülkemizde çalışmak bir halta yaramıyor birçok şeyden yine mahrumsun böyle bence iyi.

• Oyle yaşarsan nasil evleneceksin nasil neslini devam ettirebileceksin?

• sana sunulan güzel ambalajlarla süslenmiş ve aslında hiç ihtiyacın bile olmayan ama zorunlu ihtiyacınmış gibi inandırıldığın her şeye sahip olmak için köle olman gerekir. bunu da çok modern yollarla, ünvanlarla ve yaşam tarzları ile yaptırırlar. farkına varmadığın gibi zevk bile almanı sağlarlar.

tabi bu işin en önemli silahı en tabiki para. daha çoğu için daha fazla modernleşerek daha iyi bir köle olman gerekir. asla anlayamazsın uzun süre kaybettiklerini. çünkü kazandığın para ile kapanmış gözlerin ve düşüncelerin.

olur da duruma uyanırsan zor ama diyelim uyandın bu sefer de çok geçtir, artık mecburiyetlerinin ve kaybetmek istemediklerinin kölesi olmuşsundur. bakmakla yükümlü olduğun ailen, çok sevdiğin araban, yüksel sosyal sınıfın ve daha pek çok şey senin zincirindir artık, kıramadığın veya kırmaya kıyamadığın.

• Dediklerini gerçekten desteklemek istiyorsan ananın babanın sırtından geçinmeyi birakman lazım. Balkonda otururum çayımı içerim oh mis, para havadan spawn oluyor herhalde. Sen sistemin efendisi falan değilsin babanın efendisisin şuan, "çalış köle eve para getirde balkonda çay içeyim."

Çalışmadan kendi hayatını döndürebilecek duruma gelirsen sistemin efendisi olursun. Yoksa şuan babasının annesinin eline bakan bir çocuktan farkın yok.

"Baba kapitalizmden kazandığın parayı versene sistemi kötüleyen kitap ve çay alıyım"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 5 Ekim 2017; 15:50:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Köleliğe devam..

Ana-Baba parası yemeye devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam asıl mesele çalışıp çalışmamak değil ne kadar veya daha doğrusu kaç yaşına kadar çalışacağın. Bu da aslında senin elinde. Ben mesela bir plan yaptım 53 yaşına kadar çalışacağım ve sonra bırakacağım. Bıraktığımda istediğim hayatı yaşamak için gerekli şartları sağlamak için çalışıyorum şu anda.

• Mandıra filozofu gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

adam böyle mutlu huzurlu bence sıkıntı yok zaten bi bu kadar daha yaşar allah korusun kaza bela olmazsa yani yalan dünya bence haklı birçok konuda çalışıp mutsuz huzursuz olmaktansa ki ülkemizde çalışmak bir halta yaramıyor birçok şeyden yine mahrumsun böyle bence iyi.

Ailesine bir şey olunca ne olacak?
  • gzm83 G kullanıcısına yanıt
    Kimin ne zaman öleceği allah gecinden verinde belli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Yok mutlu olsun ztn yargilamadim adami bana ne zarari var ama hakli oldugu noktalara katilmakla birlikte buyuk resmin tamaminda yanlis dusundugunu soyledim bu da benim fikrim belki haksiz olan benim onemli degil. Sen de arkadasta duzgun tartisiyorsunuz takdir ediyorum o yuzden.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sende öyle önemli olan bu. Buradakilere bakıyorum bazıları adama etmediği hakareti bırakmamışlar adam yinede terbiyesini bozmamış. La size ne ekmeğini suyunu sizmi veriyorsunuz cahillik işte.

• 36 yaşında, bugüne kadar 1 gün bile çalışmamış zamanın anadolu lisesi sınavında derece yapan arkadaş var. ama o saldı yani alkolik,

sistemin kölesi olmayacak adam gidecek köyde tavuk inek bakacak tarladan bahçeden beslenecek, kendi yaptığı ağaç evde oturacak. O zaman olursun.
  • adam güzel beğeni kasmış
  • özel bir şirkette bilgi işlem sorumlusuyum tam 6 yıldır sistemim sorunsuz çalışıyor. İş yüküm yok denecek kadar az ve aldığım maaş hatırı sayılır derecede işimi görüyor. Evimi ve arabamı aldım. Biraz borcum olsa da sosyal hayatım rutin bir şekilde gidiyor. Tatilimi de yapıyorum istediğimi de alıyorum. Yaşım 30 2. üniversiteyi okuyorum aynı zaman da ve kimseden emir almıyorum. Aksine sistemim çalıştığı sürece kimse bana karışmıyor. Sorun sistemin kölesi olmak değil sorun kafayı kullanamamak. Kafanı kullan işini düzgün yap ne sorun yaşarsın ne problem. Önce kendin düzgün olacaksın gerisi zaten gelir.
  • kardeş marksist-leninist düşünceye mensup musun?

• Hep amerikanın oyunları bunlar
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.