Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunun çözümü kendi işini kurmakta. Birine çalışırsan köle gibi hissetmen normal.
  • Bence çalışmanın değilde kartların kölesi olduk :D
  • çok sıkma canını, senin gibilerin köle dahi olamayacağı gelecek çok yakında. yapay zeka gümbür gümbür geliyor. tabi senlik bi durum yok.

üretme, tüket, sırtına kambur olacak birini bulursun nasıl olsa.

emir de alma. çünkü senin gururun herşeyden önemli. çünkü sen o üretmeyip makarnaya kömüre talim eden cahil halktan üstünsün. niye mi? bukowski'den neitzche'den kafka'dan tam olarak anlayıp özümseyemediğin iki kıytırık laf öğrendin.

bu laflarımdan da ders çıkarayım deme. şahsına hakaret zaten bunlar. çekemiyorlar seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Cok mu fazla film izlenmis? Sistemin kolesi olmak nedir dunyanin en zengin kisi bile kopekler gibi calisiyor. Calisiyor ki zengin oldu zaten. Ben calismicam sistemin kolesi degilim ben ozgurum keliimeleri depresyonda ki bi ergen sozlerine benziyor. Umarim csb dir

İşin garip tarafı arkadaş çalışmayıp sistemin kölesi olmuyor ya ama hayatını ıdame ettirebilmek için barınma, yıyecek, kaldıgı yerde ısınma elektrik gıbı vs bir sürü gıderı var. Bunları nasıl karşılıyor? Tabı kı ailesi karşılıyor. Yani babası veya annesi çalışarak para kazanıyor ve bi şekilde bu giderler ödeniyor.Yanı bu ihtiyaçların karşılanması için aılesı sıstemın kokesı oluyor, ama bu beyefendı evde oturarak sısteme efendı oluyor. Bu arkadaş da aılesının temel gereksinimleri karsılaması sonucu evde boş yatarak sistemin kölesi olmadığını ıddıa edıyor.

O zaman adama sorarlar elınde kullandıgın telefonu nasıl aldın, nıye para verdın? Gırdıgın ınternete, elektırıge vs niye para veriyorsun? Madem sıstemın kölesi değilsin o sıstemıb sundukları şeyleri niye kullanıyorsun?

Yazılacak bir sürü şey var da işte kısacası calısmak zor geliyor demek yerıne böyle cilalı sözler kullanılıyor.

Nedense konu sahibi bu mesaj ve benzeri mesajlara cevap vermemiş.

Soruyorum tekrardan 37 yaşında olup da hala anne-baban tarafından ihtiyaçlarının karşılanması konusunda utanmıyor musun? Sen çalışmıyorsun ama onlar çalışıyor (veya zamanında çalıştı şimdi emekli) bu durumda ne değişti şimdi senin felsefene göre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Ekim 2017; 20:40:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SixthEos

Peki babanın parasını yerken, onun üstünden geçinirken ona da diyor musun sen sistemin kölesisin diye? Eve getirdiği ekmeği oturup yiyorsan bu yüzsüzlüktür. Sağlam bir argümanın yok ve buradaki insanların değindiği güzel noktaları cevaplayamamışsın. Yapabildiğin tek şey "sen de kölesin, sistemin sevdiği tiptensin, vs". Üzmek gibi olmasın ama 2 film izleyip 2 kitap okuyunca hayatı tanımış olmuyorsun. Üstünden geçindiğin "sistemin kölesi" baban olmasaydı şu an bu siteye bile giremiyor olacaktın. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Büyük ihtimalle arkadaşlarının iyi paralar kazandığını, evlendiğini, kendi evlerinde oturduklarını gördün ve buna karşı böyle bir savunma mekanizması geliştirdin. Ama senin için çok geç değil(tabi eğer baban öldükten sonra miras kalmayacaksa). Halen yapabileceğin şeyler mevcut. Örneğin bir enstrüman öğrenip paranı müzikle kazanabilirsin. Eve ekmek götüren, 37 yaşında oğlu boş boş yaşarken ses etmeyen bir babası olmayan insanlar da var ve bunlar aç kalmamak için köpek gibi çalışmak zorundalar.

Haklı olduğun noktalar var. Yalnız adam da sana şunu söyleyebilir: "Bana mı sordunuz doğururken." Kişi var olup bilinç kazanmayı kendi istemez ve kimse de ona sormaz. Hayatın güzel sarhoşluklarıyla büyüdükten sonra hayatın boktan yanlarını görmeye başlarsın. Bir bakmışsın ki senin doğurulma amacın buymuş, bunu zamanla anlarsın. Dünyaya gelmen tamamen maddi manevi bencilliklerin bir ürünüymüş bunu anlarsın. Kısacası ebeveynleri 37-38 yıl önce bu adamı dünyaya getirip büyütmeselerdi zaten böyle bir sorunları da olmayacaktı.

• Endüstri 4.0 yaygınlaşınca iş bulamayanlar için devlet temel ihtiyaçlarını karşılamak için maaş verebilirmiş diyorlar. Onu bekle sen
  • Konu sahibi min 110kg ve asosyal değilse sınırsız çizdiriyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhollor

Dötünü kaldıramayanlar kişiler sistemden bahseder olmuş.Acaba eski çağlarda da böyle tipler var mıydı? Ya bana ne ben bugün avlanmıcam ya sistemin kölesi değilim yaaaa

Ne kadar eski çağlardan bahsediyoruz? Sadece avcılık toplayıcılık yapılan zamanlarsa insan beyninin o zamanlar bu kadar derinlikte düşünebilediklerini sanmıyorum. Dolayısıyla sistem muhabbetine girdikleri, bunu düşünecek kadar evrildiklerini sanmıyorum. Bazen bazı şeyleri yapmak -kişiden kişiye göre değişir- insana inanılmaz zor gelebilir ama mecburiyetten yapar, yani yaşamak için yapar. O insanlar da tamamen açlık ve hayatta kalma iç güdüleriyle yaşadıkları için muhtemelen böyle şeyleri düşünecek durumda da değillerdi. Zaten hastalık, vahşi yaşam derken yaşlılığı göremiyorsun, 30-35 yaş yaşadın yaşadın.

Edit: Ayrıca vahşi yaşamda -insanımsı canlıyı ve türevleri kasterederek söylüyorum yoksa başka karınca türlerini köleleştiren karınca kolonileri de var- kölelik olmaz kendin ihtiyaçların kadar koşturursun ve daha fazla özgürsün. Ama şimdiki gibi özgürlüğünün bilincinde olmazsın ve vahşi yaşamın getirdiği risler de inanılmaz derece büyüktür. Yeryüzünde yaşamın getirdiği sorunlar asla kaybolmuyor. Ya vahşi yaşamı seçerek büyük riskler alıyorsun ya da medeniyeti seçerek köleleşiyorsun sorun başka bir şeye dönüşüyor asla kaybolmuyor. Modern yaşamda işçi, vatandaşlık hakları, hakkın hukukun yasaların adamakıllı yaşandığı ve uygulandığı, insana değer veren modern bir toplum, böylesi bir sistem en iyi. Aksi halde Türkiye gibi bir ülkede köleleşiyorsun.

Bu ülkede hiçbir bok yapmayıp üç beş saat mesai doldurup salla başı al maaşı yapan ya da oturduğu yerden milyon tllerle oynayan ya da bulunduğu ülkeye, işletmeye ya da kurumu hiçbir etkisi olmayan gizli işsizler de var. O tip insanlar nedense toplumda göze batmaz ama açık ve alenen işsiz olanlar göze daha çok batıyor. Halbuki gizli işssizlerin göze daha çok batması lazım. Bu adamların kazançları havadan gelmiyor. O ücretler ve maaşlar birilerinin sırtına maliyet olarak yükleniyor. Özel şirketlerdeki gizli işsizlere bir şey demiyorum ama devletteki gizli işsizlere halkı ses çıkarmaya davet ediyorum. Neticede bu adamlara kazancımızın % 70'inden fazlasını vergi olarak ödüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ripper Roo -- 5 Ekim 2017; 21:13:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Cok mu fazla film izlenmis? Sistemin kolesi olmak nedir dunyanin en zengin kisi bile kopekler gibi calisiyor. Calisiyor ki zengin oldu zaten. Ben calismicam sistemin kolesi degilim ben ozgurum keliimeleri depresyonda ki bi ergen sozlerine benziyor. Umarim csb dir

İşin garip tarafı arkadaş çalışmayıp sistemin kölesi olmuyor ya ama hayatını ıdame ettirebilmek için barınma, yıyecek, kaldıgı yerde ısınma elektrik gıbı vs bir sürü gıderı var. Bunları nasıl karşılıyor? Tabı kı ailesi karşılıyor. Yani babası veya annesi çalışarak para kazanıyor ve bi şekilde bu giderler ödeniyor.Yanı bu ihtiyaçların karşılanması için aılesı sıstemın kokesı oluyor, ama bu beyefendı evde oturarak sısteme efendı oluyor. Bu arkadaş da aılesının temel gereksinimleri karsılaması sonucu evde boş yatarak sistemin kölesi olmadığını ıddıa edıyor.

O zaman adama sorarlar elınde kullandıgın telefonu nasıl aldın, nıye para verdın? Gırdıgın ınternete, elektırıge vs niye para veriyorsun? Madem sıstemın kölesi değilsin o sıstemıb sundukları şeyleri niye kullanıyorsun?

Yazılacak bir sürü şey var da işte kısacası calısmak zor geliyor demek yerıne böyle cilalı sözler kullanılıyor.

Nedense konu sahibi bu mesaj ve benzeri mesajlara cevap vermemiş.

Soruyorum tekrardan 37 yaşında olup da hala anne-baban tarafından ihtiyaçlarının karşılanması konusunda utanmıyor musun? Sen çalışmıyorsun ama onlar çalışıyor (veya zamanında çalıştı şimdi emekli) bu durumda ne değişti şimdi senin felsefene göre?

Nasıl cevap verecek kı zaten. Bunlara cevap verse zatwn tüm o söylediklerinı yalanlamıs olacak.

• Bi ekmek buluyoruz demişsiniz onu nereden buluyorsunuz?
  • calismaya buzugum yok demiyosun da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSNTr

calismaya buzugum yok demiyosun da

Büzük noluyo hocam?

• sisteme köle olmayacakmış abi böyle tembel heriflerin soluduğu oksijen zarar yemin ederim
  • bombacimülayim kullanıcısına yanıt
    niyet demek kardes niyetim yok demek

• Köleler artık Afrika'nın bir ormanında esir alınarak gemilerle mal gibi alınıp satılan insanlar değiller. Yeni dönemin köleleri, köle olduklarını fark etmeyecek şekilde koşullandırılmış çok daha geniş bir kitle..

• quote:

Orijinalden alıntı: DSNTr

niyet demek kardes niyetim yok demek

Tnx

• Calismayin calismayin

Nasil olsa hepimiz olecegiz calismayin

Donanimhaberde kafayi yedi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Çalışmak istemiyorsan domates yetiştir.

Yetiştiremez, Allah bize kocaman bir dünya verdi, ama 5 karış toprakta oturabilmek için tapu denilen kağıt parçasından almak zorundasın, genleriyle oynanan tohumlar vs. yüzünden eski insanların sağlamlığı yok, doktora vs. muhtaçsın. Say say bitmez, arkadaş tamamen çalışmaktan değil de bu sistemde çalışmaya karşı bence, insanca yaşayabilse seve seve gider çalışır. Maalesef çalışmak için çok sabırlı olmak lazım, her şeye boyun eğeceksin, şanslı doğanlar hariç.
  • Ya yürüyün gidin allahın köleleri adam haklı la zorunuza gidiyor resmen belli. Adam benim ve sizin gibi sabahın köründe evden çıkıp akşamın kaçında pestili çıkana kadar köle gibi çalışmıyor. Burda adama kıskançlıktan saçma sapan hakaretlerde bulmuşsunuz ama karşı argüman sunamamışsınız köleyiz işte kardeşim hayatı bok gibi yaşıyoruz ot gibi.

• Maaşla çalışma da, kendin bir şey üret.

Arkadaşım var, gazetecilikten ayrıldı, arıcılık yapıyor. Kimi var caz davulcusu. Kimi Boğaziçi Elektronik mezunu iken İzmir’in ilçesinde kendini doğal hayattan vurdu, en son bulgur kurutuyordu. Bi arkadaşım İnstagram’da meşhur oldu, dünyayı turluyor.

Çalışmak = maaşlı çalışmak olarak düşünmeyin. Bu hayatta ne yapmak istiyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.