Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hay ağzını opüm adam bunu anlatmaya çalışmış ama buradaki ergenler hakaret etmişler adama. Köleliği böyle savunan toplum oldukça daha sırtımıza çok semer vuran olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Cok mu fazla film izlenmis? Sistemin kolesi olmak nedir dunyanin en zengin kisi bile kopekler gibi calisiyor. Calisiyor ki zengin oldu zaten. Ben calismicam sistemin kolesi degilim ben ozgurum keliimeleri depresyonda ki bi ergen sozlerine benziyor. Umarim csb dir

asgari ücretle çalışan hangi insan zengin olmuş
  • hadi çalışmasan da kendini bilime, edebiyata ne bileyim balıklara adasan neyse.

sen tamamen boş bir hayatı emel edinmişsin. şimdi değil ama 10-15 sene sonra çok büyük bir yıkım/depresyon bekliyor hocam sizi. çalışın demiyorum, bir kitap hazırlayın, hayvan barınaklarına gönüllü yardım edin. sosyal derneklerde yer alın..
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Bu dürzü evlat olsa sevilmez 30 kusur yasina gelmis adama baba para yedirmez kesin parazit bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Hay ağzını opüm adam bunu anlatmaya çalışmış ama buradaki ergenler hakaret etmişler adama. Köleliği böyle savunan toplum oldukça daha sırtımıza çok semer vuran olur.

Hımmm.

37 yaşında dötünü devirip yatarakmı sisteme karşı çıkıyor?

Asalak bir tip, babası para vermese çay içemeyecek burada felsefe yardırıyor.

Konu sahibi, baban internetin parasını ödemesin senin 1 ay sonra burda esamen okunmaz.

37 yaşında asalak gibi yaşayan birini burada felsefe guru yaptınız donanı haberin fazla zekileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 5 Ekim 2017; 22:7:56 >
  • ne kadar sacma laflar .. sistemmis ne sistemi ..
    benim en nefret ettigim sey birilerinin lafini cekmek .. o yuzden kendi isimi actim yavas yavas buyuttum kendi kendimin patronu yani sistemin sahibi oldum..
    senin ki tembellik git o zaman koye ek tarlani yetistir hayvanini yasa kral gibi
    yari ac yari tok yasayip sistem edebiyati yapmak komik anca beynini siyasetle yikayanlar sistemde sistem deyip dururlar.. ailesiz parasiz issiz olduktan sonra sitem olsa ne olmasa ne ...
    https://www.youtube.com/watch?v=3JavvFICHo4

)))) tam senlik .. calismaya alerjim var .. ama paraya alerjim yok )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakyurek -- 5 Ekim 2017; 22:22:45 >
  • misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    Niye kıskanayım bu adamı? Ben işini zevkle yapan, yaptığı işten zevk alan gülerek işine giden bir insanı kıskanırım. İşi ne olursa olsun. İster köle gibi çalışsın ister part time çalışsın. Çalışmayan parazit gibi yaşayan baba parası yiyen adamı kıskanmam. Çalıştığının karşılığını maddi manevi alan adam varken. Boş adamı mı kendi ayakları üstünde duramayan adamı mı kıskanayım. Hadi ordan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

Hımmm.

Baban internetin parasını ödemesin senin 1 ay sonra burda esamen okunmaz.

37 yaşında asalak gibi yaşayan birini burada felsefe guru yaptınız donanı haberin fazla zekileri.

La yürü git sefil Hayatınla uğraş sen senmi veriyon adamın ekmeğini çayını adam ailen 1 kuruş almıyorum demiş bir yemekte ailesi verecek o kadar olsun. Sizin gibiler gönüllü kölelik yaparak bizide yakıyor.

• quote:

quote:

quote:

Hımmm.

La yürü git sefil Hayatınla uğraş sen senmi veriyon adamın ekmeğini çayını adam ailen 1 kuruş almıyorum demiş bir yemekte ailesi verecek o kadar olsun. Sizin gibiler gönüllü kölelik yaparak bizide yakıyor.

Lan fotosenteze devam.

Babadan zengin biri burada gerizekalıları trollüyor millette atlıyor.

Babası zengin değilse fotosentezi öğrenmiş ve harbiden sisteme karşı çıkmış demektir. Helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 5 Ekim 2017; 22:10:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

Niye kıskanayım bu adamı? Ben işini zevkle yapan, yaptığı işten zevk alan gülerek işine giden bir insanı kıskanırım. İşi ne olursa olsun. İster köle gibi çalışsın ister part time çalışsın. Çalışmayan parazit gibi yaşayan baba parası yiyen adamı kıskanmam. Çalıştığının karşılığını maddi manevi alan adam varken. Boş adamı mı kendi ayakları üstünde duramayan adamı mı kıskanayım. Hadi ordan.

Sen onu külahıma anlat iş sevilirmi la ben her sabah küfür ede ede işe gidiyorum hepiniz öyle bu ayakları geçin bu adam hepimizden iyi durumda en azından bir amacı var. Senin gibiler yüzünden bu böyle gidecek sen umrumda değilsin olan banada oluyor ben olsam seni ve senin gibileri 18 saat çalıştırırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enthris

sisteme köle olmayacakmış abi böyle tembel heriflerin soluduğu oksijen zarar yemin ederim

Kardeş size sonuna kadar katılıyorum bendeniz 3 aydır işsizim ve iş bulamıyorum baba parası yemek çok ağrıma gidiyor bu arada bu konu nasıl bu kadar tuttu anlamamak elde değil

• quote:

Ya yürüyün gidin allahın köleleri adam haklı la zorunuza gidiyor resmen belli. Adam benim ve sizin gibi sabahın köründe evden çıkıp akşamın kaçında pestili çıkana kadar köle gibi çalışmıyor. Burda adama kıskançlıktan saçma sapan hakaretlerde bulmuşsunuz ama karşı argüman sunamamışsınız köleyiz işte kardeşim hayatı bok gibi yaşıyoruz ot gibi.

Hocam bu konuya yazdığım hiçbir yorumda hakaret yok. En basından okuyup bakabilirsinız. Ama bızım ısrarla sordugumuz bırsey konu sahıbı cevap vermiyor. Biz şunu merak ediyoruz: Bu arkadaş yıllardur çalışmıyor, temel ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor? Tek merak ettıgımız bu. Bunu cevaplamasını bekliyoruz. Ya da sızın bır tahmınınız varsa paylaşabilirsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpikalpi kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim bir domatesi tohumdan mahsul almak için geçen süre 4 ay , gübresi çapası üç günde bir sulaması bir sürü emek , sonra en iyimser şekilde 1 kg domates 2 tl asgari üçretle çalışan biri 1 saat çalışıp 4 kilo domates alabiliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hımmm.

Lan fotosenteze devam.

Babası zengin değilse fotosentezi öğrenmiş ve harbiden sisteme karşı çıkmış demektir. Helal olsun.

Ha şunu bileydin adam zengin kardeşim belli yada ailesinin durumu bir hayli iyi. Ama sonuçta mesajları gayet güzel şeyler yazmış alınacak çok ders var.

• quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

quote:

Ya yürüyün gidin allahın köleleri adam haklı la zorunuza gidiyor resmen belli. Adam benim ve sizin gibi sabahın köründe evden çıkıp akşamın kaçında pestili çıkana kadar köle gibi çalışmıyor. Burda adama kıskançlıktan saçma sapan hakaretlerde bulmuşsunuz ama karşı argüman sunamamışsınız köleyiz işte kardeşim hayatı bok gibi yaşıyoruz ot gibi.

Hocam bu konuya yazdığım hiçbir yorumda hakaret yok. En basından okuyup bakabilirsinız. Ama bızım ısrarla sordugumuz bırsey konu sahıbı cevap vermiyor. Biz şunu merak ediyoruz: Bu arkadaş yıllardur çalışmıyor, temel ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor? Tek merak ettıgımız bu. Bunu cevaplamasını bekliyoruz. Ya da sızın bır tahmınınız varsa paylaşabilirsınız.

Yav arkadaşım tahminen söylüyorum ve bence öyle. Ailesi zengin yani süper zengin değilse bile bir hayli iyi durumları. Ve ben adamın mantıklı sistemi anlatan mesajlarından şunu anladım bu adam sistemden nefret ediyor belli yaşı 37 sistemin bütün bokluklarını görmüş çalıştığı kısa dönemde ve burda düşüncelerini dile getirmiş. Ben eşek gibi çalışmıyorum ama birşeye sahip değilim. Ve bende böyle sistemden nefret ediyorum ama mecburum çalışıyorum şuan.

• misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    Yazık sana. Git bu adam gibi ol o zaman. Bir yerinden tutan mı var seni

Sen görmemiş olabilirsin ben ben işinden evine gitmek isteyemen adamlar gördüm. Sizin mesleğinizi bilmem. Şahsen ben işe gidesim gelmez gidince de çıkasım gelmezdi.

Bu adam babadan zengin olabilir. Fabrikası malı mülkü de olabilir. Her şey olabilir. Yarın o baba gidince işin başına birileri geçecek. Parazit yaşanmaz kardeşim. Seninde karakterinde parazitlik varsa burada hiç bişe diyemem.

Benim fabrikada adamın oğlu işe geldi. Babası çocuğu aşağıya verdi patron olmak için önce işi öğreneceksin önce git 3 ay yukarı adım atma dedi. Git yan gel yat demedi. Büyük paraların derdi de büyük olur sorumluluğu da büyük olur.

ama ne iş yapıosun ne yapıosun bilmem seni.

Haa ekleyim ben de işveren olsam seni kapıdan içeri sokmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 5 Ekim 2017; 22:20:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hımmm.

Lan fotosenteze devam.

Ha şunu bileydin adam zengin kardeşim belli yada ailesinin durumu bir hayli iyi. Ama sonuçta mesajları gayet güzel şeyler yazmış alınacak çok ders var.

Şöyle konuş canımı ye.

Bu adam zengin peki siz baba parası yiyecek kadar zenginmisiniz? Bunu eleştiri manasında söylemiyorum.. Eğer benimde babam çok zengin olsa bende çalışmam salakmıyım?

Benim bildiğim meşhur bir fıkra var. Zengin olma veya olmamayla alakalı. Sizle filan ilgili değil lütfen yanlış yerlere çekmeyin

FIKRA ŞU:

Küçük bir uçakta papağan ile maymun seyahet ediyor.

Papağan biraz yaramaz. İkide bir pilotun ensesine şaplak atıyor.

Pilotta buna "i...nelik yapmayın atarım aşağı diyor.

Neyse bu durum 1-2-3 defa tekrar ediyor.

En sonunda maymununda canı çekiyor.

Pilotun ensesine bir tokatta o atıyor.

Pilot sinirlenip ikisini aşağı atıyor.

Papağan maymuna soruyor; "Sen uçmayı biliyormusun?"

Maymun: "Yooo" diyor.

Papağan:"Uçmayı bilmiyon kanadında yok niye i..nelik yapıyorsun" diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 5 Ekim 2017; 22:22:47 >

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Tövbe tövbe herkes ayrı benim anlatmak istediğim burada adama mantıklı bir cevap veremeyip hakarete varan mesajlar yazıyorsunuz. Size ne bilader adamın ekmeğini sizmi veriyorsunuz yok o zaman saygılı olacaksınız. Adam sistemin bokluğunu görmüş teker teker anlatmış hemde mantıklı argümanlar sunmuş yok şöyle yok böyle. Bende çalışmam kardeşim durumum olsa çalışmam. Sen çalış senin gibi kölelere ihtiyaç var. Ha bende çalışıyorum mecburum ama sizin gibi övünmüyorum çalışmak kadar boktan bir şey yok.

• Bizim patron sıfır model bir Ferrariyle işe geldi bir gün, müthiş bir araba gerçekten dedim patrona. Bana verdiği cevap şu oldu; "Eğer böyle full mesai çalışıp, mükemmel bir eleman olmaya devam edersen, seneye bir tane daha alıcam"
    Alıntıdır
  • Kimse de çıkıp dememiş ki sistem ne, kölelik ne?

Evet, hayattaki kararlarımızın çoğu bizim için önceden verilmiş durumda. Doğarsın, 7 yaşına geldiğinde ilkokula başlarsın; okudukça lise, üniversite diye gider bu sonrasında da çalışma hayatına atılırsın.

Bundan 300-500 sene önce doğmuş olsaydın belki sıradan bir çiftçi belki de adına kitaplar yazılan bir savaşcı olabilirdin. Fakat doğmadın. Şu an yaşıyorsun ve hayatına sana oyunun başında dağıtılan kartlarla devam etmek zorundasın. O yüzden kontrol edemeyeceğin ya da değiştiremeyeceğin konular hakkında konuşmanın anlamı yok.

37 yaşına gelmişsin ve övündüğün şey olan "sistemin kölesi olmama" başarısı ile hayatına ne kattın kendine bunu bir sor. Bunun sana kattığı tek şey rahat rahat çay içip kitap okuyabilme özgürlüğüyse övünülecek çok da bir şey yok ortada.

Bir de gel gelelim bu olayın maddi tarafı var. Senin aylık bir giderin var muhakkak ki. Yediğin yemek, giydiğin kıyafet, kullandığın bilgisayar, bu foruma mesaj atmak için bağlandığın internet, vb. vb. Bunları kim ödüyor? Çalışmadığına göre annen ve baban ödüyor muhtemelen. Bu da demek oluyor ki annen ve baban 37 yaşındaki "sistemin kölesi olmayan" oğullarına bakabilmek için bu yaşta bile sistemin kölesi olmaya devam ediyorlar. Bu durumda sen de parazit oluyorsun. 37 yaşında bir halta yaramayan ve boş boş sistemin kölesi olmamakla övünen bir parazit.

Hayatta beni korkutan bir çok şey var. Sağlık kaygıları, ekonomik sıkıntılar falan filan. Fakat en çok korktuğum senin gibi amaçsız kalmak. Hayatta insanın bir amacı olmadığı ya da kalmadığı zaman ne için ve nasıl yaşamaya devam edebilir ki?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.