Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya arkadaşım adam belki senden bende çok daha faydalı şeyler yazıyor bilemeyiz. Ben şahsım adına çalışmak zorunda olduğum için çalışıyorum kira elektrik mutfak telefon. Yoksa hayatta çalışmam çalışmak kadar boş birşey yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen hiyerarşik düzeni emperyalizm olarak kabul ediyorsun hocam halbuki alakası bile yok, simitçi de faturasını ödemek için çalışıyor memurda. İster patrona bağlı ol istersen sen kendin patron ol bu çarkın elemanısın ve o para sana lazım (babadan zengin değilsen). Bir şirket istediği kadar büyük olsun, herşeyi kendisi üretemiyor ve başka bir kurumla ticaret yapıyor. Herkes bu sistemin elemanı kaçış falan yok. Hayatında 8 milyar insan yokmuş gibi yaşayamazsın
  • Bence bu düzen bi yerde değişir ama ne zaman bilmem. Tabi bu kölelik sevdalıları ile zor benim gibi her sabah küfür ede eder işe giderken ama gelir burda köleliği savunur bu kafalarla ile şuan zor.

• Ezenler, egemenler, mutlu ve putlu azınlık kendini daha çok kişiye efendi kabul ettirme sevdasında; ezilenler de birçok efendiye köleliği kabul ederek hepsini aynı zamanda mutlu etmenin dayanılmaz acısını çekmekte. Nefsine, arzu ve hevâsına, istek ve zevklerine tutsak/köle olan yığınların durumu, kişilerin ne kadar özgür olduğu ve özgürlerse bu özgürlüğün insanî ve ölçülü bir hürriyet mi, hayvanî bir özgürlük mü olduğu değerlendirilmelidir. Başta futbol olmak üzere çeşitli spor dalları, müzik, moda, sinema, yabancı dil, Batı kültürü, ideolojiler... hep köleleştirme araçlarıdır. Bireyler homo-ekonomikus haline getirilmekte, kalabalıklar tüketim toplumuna dönüştürülmekte, yani insan maddeye, eşyaya (dolayısıyla onları üreten ve satanlara) köle yapılmaktadır. Eşyalar, teknolojik aygıtlar, televizyonlar, bilgisayarlar mı insana hizmet eden cansız kölelerdir, yoksa insan bu araçların mı kölesi durumundad

• Sorduğum Bu soruya, insanların bunları elde etmek için nelere katlandıkları ve bunlara sahip olduktan sonra bu âletlerin hayatlarını ne oranda değiştirdiği ve bunlar olmaksızın yapamayan tutsak haline gelip gelmediğinin tesbit edilmesiyle ancak cevap verilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Çalışarak olmadığın kesin. Çalışarak sadece doktor, avukat ve mühendis zengin olabilir.

Geriye kalanın çalışarak zengin olma şansı yok.

Efendi olmak için işveren opacak kadar paran ve bürokrasilerle dost olman gerekir.

Maaşla efendi olamazsın.

Siz oyle sanarak oyle olmuyor. Tabiki yuksek maas icin yuksek tahsil sart her sey kurumsallasttigindan fakat yinede ticari kisimda boyle bir sey ana unsur degil.

Fakat su bir gercek su zengin fakir dengesizliginden dem vurup zenginlere kulp taktigimiz kadar sorsak acaba biz fakirler neden ticareti bu adamlarin tekeline birakiyoruz sadece yuksek maas sabah aksam belli bir mesai saati dolgun maas iyi alim gucu ile refah istiyoruz ama kimse duzenli nispeten rahat isini birakip sorumluluk almiyor.Herkes memur olma derdinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Ekim 2017; 23:25:19 >

• Burada bana hakaret eden polyanalara cevap vermeye bile gerek yok. Taksitle satın aldığı bir beyaz eşya, bir lcd televizyon için en az altı ay o malın veya malı satanın kölesi oluyor günümüzdeki çağdaş insan. Gece-gündüz bütün enerjisini tüketerek kazandığı paranın sadece karnını doyurup faturalara yetecek kadarını bırakıp geri kalanını tümüyle efendisine yatırmak zorunda olan köleler… Orta halli esnafın veya farklı gelir kaynağına sahip insanların daha fazla tüketmek için daha fazla çalışmak zorunda olduğu tüketim için, lüks ve refah için, yani israf için gönüllü kölelikleri içler acısı …

• Troll yapmış

• Yaşamak ve gereksinimleri karşılayabilmek için çalışman gerekiyor.Asgari ücret ne kadar.1400 tl.Yani anlayacağın ölüm seni alıp gelene kadar,üç kuruşa sabahtan akşama kadar kölelik yapman gerekiyor.Peki ne gibi işler yapabilirsin.Markette çalışabilirsin,kasiyerlik yapabilirsin vs vs.İş güvencen de yok tabi.Her an işinden de olabilirsin.Bunlar sürekli işler değiller.Bu işlerde sürekli bir döngü,değişim olur.Peki bu 1400 tl neyine yeter.Ne yapabilirsin bu parayla.Bir kişi emekli oluncaya dek üç kuruş için mi çalışacak.Bu sürdürülebilir yaşam mıdır.Türkiyede bu çok büyük bir sorun şu anda.Gereksinimler var,evet.Yaşamını sürdürmek için çalışmalısın,evet.Ama yaşam çok pahalı.Bir ev tutsan aldığın paranın ayrısı evin kirasına gider.Yani düzenin sana dediği şu,ya gel üç kuruşa belirsizlik içinde kelle koltukta kölelik yap,ya da canına kıy.İşte çarkın içine girip köle olmak istemeyen,ama canına da kıyamayan,iki seçenekten birini seçmeyen kişiler de söylenip duruyorlar.Arada kalmak en kötüsü.Ne köle olabiliyorsun,ne de canına kıyabiliyorsun.
    Ek olarak,Türkiye yıkılmanın eşiğine gelmiş,ekonomisi bitik,toplumsal sorunların tavan yaptığı,üç kuruşa çalışan kölelerin yaşadığı bitik bir ülkedir.Türkiyenin şu anki düzeni sürdürülebilir bir düzen değildir.Bu düzenin yerle bir olması yakındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 5 Ekim 2017; 23:35:9 >

• Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    Valla beni özetlemişsin çalışmayı sevmiyorum ama mecburum çalışıyorum aldığım 3 kuruş ay sonu zor geliyor.

• Benimde yaş 36 aslında olay biraz bu ülkeyle alakalı. Bu memlekette yüksek paralar kazanmadığın bir işin yoksa zaten çalışma hayatı tam bir rezilliktir. Elin avrupalısına bak adam ülkesine göre düşük maaş alıyor ama mutlu neden o düşük maaş ile bile akşamları iş çıkışı pub ına sinemasına gidiyor sevgilisiyle gezip dolaşıp her türlü hobisinide yapabiliyor. Haydı asgari ücretle gezin her akşam bu ülkedede göreyim..

sonuç olarak eğer ihtiyaç yoksa 1400 liraya çalışacagına hiç çalışmamak evde oturmak kat ve kat daha iyidir. ya ne diyim çok konusurumda banlanırım, fırsatım olsa şuralardan ardıma bakmadan giderim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 5 Ekim 2017; 23:43:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş çok karamsar olma, zamanla terfi edersin belki, malesef gül bile dikensiz degil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Benimde yaş 36 aslında olay biraz bu ülkeyle alakalı aslında. Bu memlekette yüksek paralar kazanmadığın bir işin yoksa zaten çalışma hayatı tam bir rezilliktir. Elin avrupalısına bak adam ülkesine göre düşük maaş alıyor ama mutlu neden o düşük maaş ile bile akşamları iş çıkışı pub ına sinemasına gidiyor sevgilisiyle gezip dolaşıp her türlü hobisinide yapabiliyor. Haydı asgari ücretle gezin her akşam bu ülkedede göreyim..

sonuç olarak eğer ihtiyaç yoksa 1400 liraya çalışacagına hiç çalışmamak evde oturmak kat ve kat daha iyidir. ya ne diyim çok konusurumda banlanırım, fırsatım olsa şuralardan ardıma bakmadan giderim..

Aynen öyle çalışmak boş.

• İhtiyarlayıncada sistem dersin abicim.

• -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Sen adamı boşver kendi sefil Hayatına bak.

• Gelmişler köleliği savunuyorlar ulan ben her sabah küfür ede ede işe gidiyorum. Sizin gibiler yüzünden bu sistem böyle gider

• Bende çalışıyorum.

Ama burda ki arkadaşlar gibi konuyu açan arkadaşa kesinlikle tepeden bakmayacağım.

Sizin yaptığınız şey hor görmektir. Oysa kendi zavallılığınızın farkında değilsiniz. Çalışıp para kazanmakla bir bok yaptığınızı sanıyor(uz)sunuz.

Bana kalsa ben mesela kesinlike emeklilik sigortası denilen bir aldanmacaya kanmak istemiyorum. Sırf devletin benden aldığı zorla sigorta primini kendim alsam, bir kenara koysam ve yaşlılığımda çalışamayacak duruma gelsem ben o biriktirdiğim parayla, verilen emekli maaşlarından kat be kat para ile gezerim cebimde. En çok bana koyan şey bu, maaşımdan devletin kestiği bu haraç.. Sözde sağlığımızı emekliliğimizi düşünüp çoğumuzun o yaşa erişemeden düşüneceği emeklilik hayali(!).. Pabucuma anlatsınlar o hayali..

33 yaşıma gireceğim ve hala evli değilim. Bu konuda da endişem yok.

Ben köleliğimin farkındayım. Beni tutan şeyler sadece faturalarım, ailemin yaptığı borçlar, mesela onlar benim gibi düşünmez her sene birşey değiştirirler hep.. Cebimde iphone,yada son model telefon yok hiç eksikliğinide hissetmedim. Kullandığım telefon asgari ücretimle aldığım telefon.. Banka borcum yok. Kredi kartından nefret ederim. Çok ihtiyacım olan birşeyi almak istersem peşin alırım ki o da genelde giyecek felan olur.

Olmayan emeklilik hayallerinizle mutluluklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Bende çalışıyorum.

Ama burda ki arkadaşlar gibi konuyu açan arkadaşa kesinlikle tepeden bakmayacağım.

Sizin yaptığınız şey hor görmektir. Oysa kendi zavallılığınızın farkında değilsiniz. Çalışıp para kazanmakla bir bok yaptığınızı sanıyor(uz)sunuz.

Bana kalsa ben mesela kesinlike emeklilik sigortası denilen bir aldanmacaya kanmak istemiyorum. Sırf devletin benden aldığı zorla sigorta primini kendim alsam, bir kenara koysam ve yaşlılığımda çalışamayacak duruma gelsem ben o biriktirdiğim parayla, verilen emekli maaşlarından kat be kat para ile gezerim cebimde. En çok bana koyan şey bu, maaşımdan devletin kestiği bu haraç.. Sözde sağlığımızı emekliliğimizi düşünüp çoğumuzun o yaşa erişemeden düşüneceği emeklilik hayali(!).. Pabucuma anlatsınlar o hayali..

33 yaşıma gireceğim ve hala evli değilim. Bu konuda da endişem yok.

Ben köleliğimin farkındayım. Beni tutan şeyler sadece faturalarım, ailemin yaptığı borçlar, mesela onlar benim gibi düşünmez her sene birşey değiştirirler hep.. Cebimde iphone,yada son model telefon yok hiç eksikliğinide hissetmedim. Kullandığım telefon asgari ücretimle aldığım telefon.. Banka borcum yok. Kredi kartından nefret ederim. Çok ihtiyacım olan birşeyi almak istersem peşin alırım ki o da genelde giyecek felan olur.

Olmayan emeklilik hayallerinizle mutluluklar.

Aynen öyle hocam buradaki zavallı gönüllü köleler bir halt yaptıklarını sanıyorlar. Ulan bende çalışıyorum ama nasıl küfür ede ede. Ne yani bir haltmı ediyoruz sistemi bekliyoruz işte gelmişler adama etmedikleri hakaret bırakmamışlar. Kendi zavallılarını adama yüklenerek atmaya çalışmışlar halbuki tek sebebi kıskançlık başka birşey değil. Adam sistemin bokluğunu görmüş teker teker anlatmış güzel aklı başında şeyler yazmış ama köleler hemen hakaret la işte adam harika argüman ile yazmış köleliğimizi bende köleyim ama bir yere kadar..

• birincisi çalışmak ibadettir,çabalamadan,çalışmadan nasibin olan rızıka ulaşamazsın,fırsatları değerlendirmeyi bilmeli insan,eğer meslek erbabı emekçiysen hertürlü geçinirsin.insan,ömrü hayatında,başka insanların işine yarayan enaz bir konuda kendini yetiştirmelidir,enaz bir konuda takdir görmelidir ki,o konuda aranılsın.bir gerçeği hatırlatıyım,işe yaramayan bir konuda profesyonelleşmek,o konuyu işe yarar hale getirmez.evet bir sistem var,ve bu sistemin çarkları çok büyük,önüne çıkanı o çarklar paramparça edip atar,kimse bu dünyanın çok adil bir yer olduğunu söylemedi değilmi.eğer balık tutmak senin için olmazsa olmazsa,tuttuğun balıklardan para kazan,dürüstlük,iyi niyet ve çaba her kapıyı açar,bellimi olur belki birgün denize açılcak bir geminde olur,nasıl olduğunu sen bile anlamazsın.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.