Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen konuyu yanlış anlamışsın dostum. Okuduklarını çok iyi özümseyememişsin. Sen sistemi çalışmayarak yendiğini düşünüyorsun ama hala sistemin çarkından birisin. Sistemden çıkmak istiyorsan sistemin sana sunduklarından vazgeçmen gerekiyor. Eğitim, sağlık, korunma, hizmet vs... Sen hala sistemi kullanıyorsun ve bundan şikayet ediyorsun. Çıkmak için gerekli çabayı göstermiyorsun. Sistem aslında bir nevi hayat sayılır. Bu da çaba gerektirir. Bu kadar erken vazgeçme. İlk çağlarda yaşasan bile bunun için çalışman gerekir. Karnını doyurmak istesen avlanacaksın ya da ekip biçeceksin. En iyi toplayıcılık yapacaksın. Barınmak istesen kendine bir yer bulacak ya da inşaa edeceksin. Çalışmak kötü bir şey değil. Sadece gereğinden fazla kendini kaptırmak kötü. Bende ilk başlarda senin gibi düşünüyordum ama gerçeği kabullenmek zorunda kaldım yaşamak için çalışıyorum. Kölelik konusunda kısmen haklılık payı var ama sistemden çıkmak için çalışmak gerekiyor. Hayat herkese aynı şartları sunmuyor. Bu sistemden birşeyler aldıkça karşılığını vermek zorundasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Bende çalışıyorum.

Ama burda ki arkadaşlar gibi konuyu açan arkadaşa kesinlikle tepeden bakmayacağım.

Sizin yaptığınız şey hor görmektir. Oysa kendi zavallılığınızın farkında değilsiniz. Çalışıp para kazanmakla bir bok yaptığınızı sanıyor(uz)sunuz.

Bana kalsa ben mesela kesinlike emeklilik sigortası denilen bir aldanmacaya kanmak istemiyorum. Sırf devletin benden aldığı zorla sigorta primini kendim alsam, bir kenara koysam ve yaşlılığımda çalışamayacak duruma gelsem ben o biriktirdiğim parayla, verilen emekli maaşlarından kat be kat para ile gezerim cebimde. En çok bana koyan şey bu, maaşımdan devletin kestiği bu haraç.. Sözde sağlığımızı emekliliğimizi düşünüp çoğumuzun o yaşa erişemeden düşüneceği emeklilik hayali(!).. Pabucuma anlatsınlar o hayali..

33 yaşıma gireceğim ve hala evli değilim. Bu konuda da endişem yok.

Ben köleliğimin farkındayım. Beni tutan şeyler sadece faturalarım, ailemin yaptığı borçlar, mesela onlar benim gibi düşünmez her sene birşey değiştirirler hep.. Cebimde iphone,yada son model telefon yok hiç eksikliğinide hissetmedim. Kullandığım telefon asgari ücretimle aldığım telefon.. Banka borcum yok. Kredi kartından nefret ederim. Çok ihtiyacım olan birşeyi almak istersem peşin alırım ki o da genelde giyecek felan olur.

Olmayan emeklilik hayallerinizle mutluluklar.

Kesinlikle haklisiniz. Sisteme karsi cikabilmek icin once bu zorlu yollardan gececeksin. Ha babadan zenginsindir, bir sey demem. Kendini oyalamak icin acarsin bir dukkan, takilirsin. Kimse sana bir sey demez. Hatta oylesine yasar gidersin.

Unideyken ne hayaller kurulur, ama 4 yil bitip is aramaya basladiginda senin gibi binlerce adamin da is aradigini ve aslinda vasifsiz oldugunu anlarsin. Bir farkin olmali ki bu dinyada ac kalma. O fark icin oturur sinavlara girersin,yuksek puanlar alirsin,,mulakatlardan elenirsin. Dil ogreneyim dersin bir dunya para isterler kurslar ve donup dolasip yine bu sistem denen sey her ne ise, onun kolesi olursun

Kole ne zaman olursunuz soyleyeyim, var olan hayatinizi kabullendiginizde. Asgari ucretten yakinan ama hayatini degistirmek icin hic cabalamayan bir insan, aslinda hayatindan memnundur veya korkaktir. Risk almaktan korkar, su anki durumuna kadercilik anlayisi ile karsi cikmaz ve sistemin kolesi olur.

Ama calisan,cabalayan, su anki hayatindan daha konforlu bir hayat yasamak icin gerekli temelleri atan biri sistemin kolesi degildir bana gore. Sadece gecici olarak bu dunyadadir. Sartlar olgunlastiginda, kolelikten efendilige gececektir o da. Yeter ki pes etmesin.

• Tam olarak 7 sene önceki ben gibi konuşuyorsun. Sen de Zeitgeist falan mı izledin?

Sıkıntı biz bir ekmek bile bulamadık çalışmadan. Mecbur çalışıyoruz. Ama toplum ve topluma faydaya inandığım için biraz komünist düşünceyle memur oldum.

İşi bıraksam yapacak çok şey var ama yapacak para da lazım ne yazık ki. Dünya turu yapmak istiyorum bisikletle. Çalışmadan o turda ne yiyeceğim? Hadi meyve zamanı elalemin çalışıp yaptığı meyve bahçelerine dalar, çalışmadan çalarak yer karnımı doyururum. Bulursam çöpte bir şeyler bulur yerim. Ama bisiklet üstünde günde binlerce kalori lazım, nereden gelecek onlar. Hadi karnımı doyurdum, bisikletin lastiği patladı; ağaç kabuğumu saracağım ne yapacağım. Hani kölelik yapmamak kolay ama o zaman da kendimizin kölesi olmak kötü. Hani parasız özgürlük çok kolay olmuyor...

Burada kapitalizm sistemi kötü tamam ama alternatif yok. Herkese yaptığı işin hakkını tam olarak verebilecek, iş sistemini ve insan yaşamını da doğa ile beraber sürdürebilir şekilde sağlayacak bir sistem yok ve kimse geliştirmeye de çalışmıyor. Geliştirilirse de kapitalizm gibi olmayacağından, kimse istemez böyle sistemi. Çünkü insanlar üstün olmak da ister, başka bir bela...

• Tarım ve hayvancılık varken kimsenin kölesi olmazsın.

Bir de bahçen olacak tabi.

Yaşamak için çalışman gerekecek.

Ama tamamen özgürsün. Lüks yok onu da sayalım. Minimalizm ile dibine kadar yaşarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

İhtiyarlayıncada sistem dersin abicim.

65 yaşındaki mezarda emeklilikten mi bahsediyoruz, hani şu 3 kuruş olarak verdikleri emekli maaşı?
  • geçimini nasıl sağlıyorsun ?
  • Açlık sınırının altında asgari ücretle çalışıp sistemi savunan insanın aklından şüphe ederim. Ülkede alım gücü yüksek olsa çalışmaktan nefret etmezsiniz ama mevcut durumda çalışmayı sevmenin hiçbir mantıklı açıklaması yok.
  • Ömer Güçlü > Kariyerine Ruh Kat isimli kitabı tavsiye ederim, insan okuyunca çalışma şevki geliyo.
  • bizde istemiyoruz calismak maldivlerde tatil yapmak ama olmuyor calismadan yasayabiliyorsan calisma en guzeli gez toz;)

• misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim, herşey iyi hoşta, adam 8 yıldır çalışmıyorum diyor. E senin dediğin gibi hiçbir katkı geliri de yoksa ne yiyor, ne içiyor, hiç mi hasta olmuyor, doktora nasıl çıkıyor? Az mantıklı olalım.

Basbaya trolluyor, hemde ağa babasından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 6 Ekim 2017; 2:1:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum ki

quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum ki

Bu adamın sonu intihar. Söylemişti dersiniz. Hayatta hiçbir becerisi ve gururu olmayan insanlar ellerindeki son bir bardak çay da alınınca intihar ederler.

ya adama çatacağına yürü git 0 mesajınla trollük yapmak yerine başka şeylerle ilgilen birde utanmadan adamın nickini almış..

Bir baltaya sap olamamayı ve anne parası yemeyi öven, tek aktivitesi çay içmek olan bir adamı bana bir daha sakın savunma. Ergen.

Sanane kardeş herkes istediği hayatı yaşar.O adam o şekil hayat sürmek istiyorsa kimse duramaz önünde.Herkesin şaşalı hayatı,işi,parası olmak zorunda değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Konuyu açan arkadaş çok haklı, ben yıllardır aileme bunlaru söylüyorum. Bu hayat değil, sabahtan akşama kadar çalışıyoruz, kendiimize ayıracak zaman yok eve geliyorsun saat 8 olıuyor sabah da 8 de kalkıyorsun 9 da iş var.

Aillem bana dıyor ki , bunu dısarıda soyleme sana garıp bakarlar deli zannederler dıyorlar.

Bu arada brnim yaşım 25 liseden beri ailemin yanında çalışıyorum, yani biraz daha rahatım ama bu haliyle bile tam bir işkence. Spora gidecek zaman bulamıyorum, zar zor iş saati , işin yanındaki salona gidiyorum.

Bu hayat değil arkadaşlar, aldığımız maaşla katnımız zor doyuyor. Ülkede zaten alım gücü bitmiş, her sey 10 kat pahalı ama maaşlar da 10 kat daha az. Yurt dısında hiç degilse işçiler iyi yasıyorlar. Günde maximum 8 saat calısıyorlar, mesaiye kalırsan saatlık ucretının en az 2 katını verıyorlar. Cumartesi pazar tatilleri var. Turkiye bitmiş , millet 1400 tl ye günde 12 saat calısıyor, haftasonu dahil. Aldığı maaş açlık sınırının bile altı, aylık yemeğini bile karşılamıyor maaşları.

Lanet olsun valla sinirlendim.

Edit: Tabletle yazdım, yazım hatası varsa şimdiden kusura bakmayın

Haklısın dostum,çok haklısın..

• Şimdi bu mesaj oldukça prim yapacak yeni nesil arasında da sahiplenilecek bir mesaj ancak ;
    sistemin kölesi olma ile üretmek arasında bir fark vardır.
    Evet illa devlet işinde ya da özel sektörde çalışıyor olmayabilirsiniz,bu türlü işlerden tiksinirsiniz , iğrenirsiniz anlarım ama biz insanlar üretken olmak zorundayız , faydalı olmak zorundayız.
    Ekmek her yerde bulunur ama ruhsal sağlığı için insanın bir işe yaradığını hissetmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • Hayatta 2 seçenek olmalı ya patron ya da hiç..
    Biraz riskli hatta kumar gibi hatta bence kumardan da tehlikeli
    Kumarda toparlama şansın vardır ama burda sanki ya herro ya merro
    Benim düşüncem budur.Köle olmaktansa ya patron olacaksın ya da bir hiç..

Belki de üst mertebeye gelmek için biraz acı çekerek kölelik yapman gerekecek ama sürekli kölelik mi?Hayır!!
    Bir hiçken en azından hiçliğini bilirsin modern köle gibi sürekli gözünü kapatıp,kendini kandırmazsın.Kafanda devamlı yükselme planları vardır;yapmasan da vardır..

Ama modern kölelerde durum sürekli aynıdır;kalk-çalış-3/4 saat ara-yat sonra tekrar başa dön benim bu dediklerim günde 5-6 saat çalışan veya iyi para kazananlar insanlar için değildir standart asgari ücret veya biraz üstü alan insanlar için geçerlidir.

Bu insanların %90 üstü de zaten bu durumdan memnun değildir ama kendi kafasında yaşamak için bunları yapma zorunluluğu vardır hele ailesini kurmuş ve çocuk bakıyorsa.

Bu herro merro durumu kesinlikle her şeyden önce gerçekleşmeli evlilik-çoluk muhabbetinden önce yoksa bu işlere girdikten sonra o riski alamazsın batarsan tek batmalısın..

Bu kölelikten şikayet ederken kendim patron konumunda olursam ben kölelik uygulamasından vazgeçer miyim?
    Sanmıyorum..Bu sistemin çarkını tek başına değiştiremezsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 6 Ekim 2017; 2:45:47 >

• Bence aklına yatan işi bulamamışsın sadece..
  • daha sistemin ne olduğunu bile tam bilmiyorsun, muhtemelen ya işsizsin yada çalışmaya ihtiayacın yok, bu dünyada yaşayıpta sistemin kölesi olmamak!
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Tamam madem kimse üretmesin çalışmasın bak neler oluyor benim ileri zekalı ailesinin sırtında yaşayanım. Bukowski mukowski atıp tutuyosun hazır ekmekle sağlık sektöründeki köleler iş bıraksa sadece enfazla bir sene sürer bulaşıcı bir hastalığa kapılman... inşallah maksat eğleneyimdesindir ama değilsen gerçekten bir doktora falan çık..

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

Hocam aileniz ile mi yaşıyorsunuz? Boş vakitlerinizde neler yaparsınız?

Evet ailemle yaşıyorum boş vaktim bol çok şükür kitap okuyorum dışarı çıkarım genelde gider çay içerim gezerim genelde dinginliği tercih ederim.

Kendine ait bir evin bile yok ama görüyormusun sen evde bile özgür değilsin ailenin yanında sığıntı gibi yaşamak rahatsız eder ya insanı. Sonuçta her insan ister lüks ister değil kendi evi olsun ister.

Dışarda paran olmazsa çay bile içemezsin sen çalışmadan nasıl çay içiyorsun hala babandanmı para tortıklıyorsun yada bir yerden bir yere ulaşımın nasıl oluyor. Hayvanlar böcekler bile üreterek yaşar, üretöeden kazanmadan yaşam olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Valla hocam bende pek sevmem çalışmayı ama şuan mecburum.

Sistem mecbur ediyor seni.

aklın sıra felsefe yapıyosun
    ilgi çekmeye çalışıyosun
    boş boş konuşuyosun
    sisteme köle olmucakmış
    o zaman aç kendi iş yerini sen patron ol
    tabi yerse çalışmak
  • çalışmazsan çalışma ama yanından lüks araba geçincede içindekine sövme.Sistem kölesi olmayacakmış
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.