Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan var ya en kısa zamanda patron olmamlazım. formda köle zibille adamlar çalışmakla övünüyor. eşek gibi pestili çıkıyor adam gelmiş amo o tembol çok tembol la ne tembeli adam senden benden kat kat zeki ihtiyacı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

Niye kıskanayım bu adamı? Ben işini zevkle yapan, yaptığı işten zevk alan gülerek işine giden bir insanı kıskanırım. İşi ne olursa olsun. İster köle gibi çalışsın ister part time çalışsın. Çalışmayan parazit gibi yaşayan baba parası yiyen adamı kıskanmam. Çalıştığının karşılığını maddi manevi alan adam varken. Boş adamı mı kendi ayakları üstünde duramayan adamı mı kıskanayım. Hadi ordan.

Sen onu külahıma anlat iş sevilirmi la ben her sabah küfür ede ede işe gidiyorum hepiniz öyle bu ayakları geçin bu adam hepimizden iyi durumda en azından bir amacı var. Senin gibiler yüzünden bu böyle gidecek sen umrumda değilsin olan banada oluyor ben olsam seni ve senin gibileri 18 saat çalıştırırım.

Hocam yanlış anlamada birşey soracağım. Sanane diyebilirsin tabi.

Şöyle geriye doğru mesajları okudum canhıraş konu sahibini savunmuşsunuz.

Hadi konu sahibi zengin baba parası yiyor, ama okuduğum kadarıyla siz bayağı yoğun çalışıyorsunuz.

Farzedelim konu sahibi sizin patronunuzun oğlu.

Babası sizin gibi çalışanları sömürürken oğlu forumlarda yatarak sisteme karşı geldiğini söylüyor.

Sizde yata yata felsefe yardıran patronun oğlunu savunuyorsunuz?

Sizce biraz tuhaf değilmi? (Tabi sanane lan diyebilirsiniz o zaman bende banane lan ne hali varsa görsün derim)

• Kemal Atatürk kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi köle gibi çalışmak amaç bizim gibi köleler emekli olana kadar çalışır 10 sene sonra mefta sen kendini kandır.

• ayhani A kullanıcısına yanıt
    Ama benim patronum türkcell babası değil.. Adam haklı kardeşim mantıklı ben hergün bu sisteme sövüyorum adamın yazdıklarını görünce benim dile getiremediklerimi yazmış benim dilim dönmez bu kadar yazmaya adam sanki beni tarif etmiş bende çalışmaktan nefret ediyorum ama mecburum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

quote:

Ya yürüyün gidin allahın köleleri adam haklı la zorunuza gidiyor resmen belli. Adam benim ve sizin gibi sabahın köründe evden çıkıp akşamın kaçında pestili çıkana kadar köle gibi çalışmıyor. Burda adama kıskançlıktan saçma sapan hakaretlerde bulmuşsunuz ama karşı argüman sunamamışsınız köleyiz işte kardeşim hayatı bok gibi yaşıyoruz ot gibi.

Hocam bu konuya yazdığım hiçbir yorumda hakaret yok. En basından okuyup bakabilirsinız. Ama bızım ısrarla sordugumuz bırsey konu sahıbı cevap vermiyor. Biz şunu merak ediyoruz: Bu arkadaş yıllardur çalışmıyor, temel ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor? Tek merak ettıgımız bu. Bunu cevaplamasını bekliyoruz. Ya da sızın bır tahmınınız varsa paylaşabilirsınız.

Yav arkadaşım tahminen söylüyorum ve bence öyle. Ailesi zengin yani süper zengin değilse bile bir hayli iyi durumları. Ve ben adamın mantıklı sistemi anlatan mesajlarından şunu anladım bu adam sistemden nefret ediyor belli yaşı 37 sistemin bütün bokluklarını görmüş çalıştığı kısa dönemde ve burda düşüncelerini dile getirmiş. Ben eşek gibi çalışmıyorum ama birşeye sahip değilim. Ve bende böyle sistemden nefret ediyorum ama mecburum çalışıyorum şuan.

Tamam işte ailesi zenginse, baba parası yiyor. Olay bitti. 37 yaşına gelip de baba parası yiyen adam utanmazın, yüzsüzün tekidir.

• 40 yasinda nerdeyse toplumun yarisi emekli olmus bir ülkede yakiniyorsunuz Avrupada 70 yasina kadar calistiriyorlarda karin tokluguna emekli edioyrlar. Bunlar daha iyi gunleriniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

quote:

quote:

quote:

Ya yürüyün gidin allahın köleleri adam haklı la zorunuza gidiyor resmen belli. Adam benim ve sizin gibi sabahın köründe evden çıkıp akşamın kaçında pestili çıkana kadar köle gibi çalışmıyor. Burda adama kıskançlıktan saçma sapan hakaretlerde bulmuşsunuz ama karşı argüman sunamamışsınız köleyiz işte kardeşim hayatı bok gibi yaşıyoruz ot gibi.

Hocam bu konuya yazdığım hiçbir yorumda hakaret yok. En basından okuyup bakabilirsinız. Ama bızım ısrarla sordugumuz bırsey konu sahıbı cevap vermiyor. Biz şunu merak ediyoruz: Bu arkadaş yıllardur çalışmıyor, temel ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor? Tek merak ettıgımız bu. Bunu cevaplamasını bekliyoruz. Ya da sızın bır tahmınınız varsa paylaşabilirsınız.

Yav arkadaşım tahminen söylüyorum ve bence öyle. Ailesi zengin yani süper zengin değilse bile bir hayli iyi durumları. Ve ben adamın mantıklı sistemi anlatan mesajlarından şunu anladım bu adam sistemden nefret ediyor belli yaşı 37 sistemin bütün bokluklarını görmüş çalıştığı kısa dönemde ve burda düşüncelerini dile getirmiş. Ben eşek gibi çalışmıyorum ama birşeye sahip değilim. Ve bende böyle sistemden nefret ediyorum ama mecburum çalışıyorum şuan.

Tamam işte ailesi zenginse, baba parası yiyor. Olay bitti. 37 yaşına gelip de baba parası yiyen adam utanmazın, yüzsüzün tekidir.

La yürü git köleyim demiyor adama hakaret ediyor.

• misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    Sen de çalış hocam. Çalışıyorsun da ne güzel. Dinim de çalışma yönünde yönlendiriyor zaten.

E kardeşim size ne diyorsan adamın düşüncesinden bize ne. Konu açmış yazmış. Biz de yorumumuzu yapıyoruz. Mantığa bak. Bu mantıkla çalışabilmen mucize. Çalışmak istememen normal zor geliyor belli baksana.
  • Yahu kardeşim bırak bu özgürlük masalını. Calismiyor isen paran var demekki. 6 ay işsiz kaldık eve ekmek bulamayacaktık neredeyse...

Ayrıca sigortan yok, hasta olduğunda neyapiyorsun , doktora öpücük mü veriyorsun!!!

• quote:

Ama benim patronum türkcell babası değil.. Adam haklı kardeşim mantıklı ben hergün bu sisteme sövüyorum adamın yazdıklarını görünce benim dile getiremediklerimi yazmış benim dilim dönmez bu kadar yazmaya adam sanki beni tarif etmiş bende çalışmaktan nefret ediyorum ama mecburum.

Hocam bu forumda herkesin babası zengin değil. Babası çok zengin adam zaten hayatını yaşar.

Ben çalışmayı severim ve çalışırım ama babam zengin olsaydı çalışmazdım tabi.

Yani onun kanadı var bizim yok. Fark bariz.

Baba parasıyla yaşayıp felsefe kasan adamı savunmak bana tuhar geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

quote:

quote:

quote:

La yürü git köleyim demiyor adama hakaret ediyor.

"Utanmaz", "yüzsüz" kavramları ne zamandan beri hakaret oldu?! Belli ki şahsınız malum kesimin kafasında ki o yüzden bu kadar ortada kötü söz olmadığı halde insanlara celallenip, ateş püskürüyorsunuz; hakaret olmayan şeyleri hakaret diye geçiştiriyorsunuz. Açın Türk Ceza Kanunu'nu böyle bir hakaret varsa buyrun beni şikayet edin.

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Malesef çalışıyorum yoksa çalışmak kadar boktan bir şey yok mecburen çalışıyorum şu yalan dünyada.

Farkındaysan ben mesajımda çalış diye bir şey demedim. Sordum, dedim ki sistemin kölesi olmayıp da ne yaptın?

Sporcu olmak istiyordun da kendini bir spor dalında mı geliştirdin?

Müziğe ilgin vardı da bir enstrüman çalmayı mı öğrendin? Şarkılar mı besteledin?

Şiirleri seviyordun da şair mi oldun?

Fotoğrafçılık mı yapıyorsun ya da ressam oldun da resim mi çiziyorsun?

Benim merak ettiğim şey bu. Sistemin kölesi olmadın da ne oldun? Kıçını yaya yaya 10 saat uyuyup sonra kalkınca da ot gibi yaşıyorsan belki sistemin kölesi olmamışsındır ama boş bir insan olduğun kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Valla hocam bende pek sevmem çalışmayı ama şuan mecburum.

Sistem mecbur ediyor seni.

Sistem dediğin nedir ? Neymiş mecbur ediyormuş sistem.

Sahip olmak istediklerini ve hayatının geçimini sağlayacak maddeleri sana kim neden bedava versin ki?

Çalışmaya totom tutmuyor ,yemiyor diyemedinde kalktın sistemin kölesi olmam dedin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Güzel kardeşim bu sövdüğün varya bu sistem olmasa böyle adamlar da olmaz. Böyle bir sistemin yüzünden böyle adamlar var. Senin mantığında neticesinde böyle bir sistem olsun ama benim konumum farklı olsun.

Bu durumda sisteme sövmek de yine ayrı bir mantıksızlık doğuruyor.

Mesela Turkcell patronu diyelim. Altında çalışan SİZİN deyiminizle köleler olmasa. Hepsi sisteme karşı gelse yan gelip yatsa bir yerlerde. Turkcell mi kalır patronu sahibi mi kalır. Bu sistem böyle zenginleri açığa çıkarıyor.
  • Bilader Sana ne bana ne senmi veriyon adamın ekmeğini suyunu yok. Adam aslında sistemin yüzsüzlüğüni utanmazlığını yazmış bende adama her mesajında kapitalist sistem ile alakalı her mesajında hak verdim. Ayrıca adam evden 5 kuruş almıyorum demiş babası zengin olsada almaz almaz adam ahlaklı belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

Güzel kardeşim bu sövdüğün varya bu sistem olmasa böyle adamlar da olmaz. Böyle bir sistemin yüzünden böyle adamlar var. Senin mantığında neticesinde böyle bir sistem olsun ama benim konumum farklı olsun.

Bu durumda sisteme sövmek de yine ayrı bir mantıksızlık doğuruyor.

Mesela Turkcell patronu diyelim. Altında çalışan SİZİN deyiminizle köleler olmasa. Hepsi sisteme karşı gelse yan gelip yatsa bir yerlerde. Turkcell mi kalır patronu sahibi mi kalır. Bu sistem böyle zenginleri açığa çıkarıyor.

Keşke olmasa bu sistem la ben afedersin eşek gibi çalışmıyorum ama ay sonu zor geliyor emeğimin karşılığını alamıyorum. Zengin tam zengin ben ise paranın her gün değerini kaybetmesinden dolayı her geçen gün fakirleşiyorum. Bunı savunmak tam anlamıyla aptallıktır.

• Bende çalışmayı sevmiyorum hatta hiç sevmiyorum arada bir tatil yaparım ama çalışmak bazen kölelik değil ihtiyaçtır, bu arkadaşta kendi ezkliğini bastırabilmek için böyle bir konu açıp saçma sapan şeyler yazmış.

Çalışmak köleliktir diyor ama bir insan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için (oturacak ev, yeme içme, giyim kuşam vs) ya çalışması lazımdır ya hazır parası olmalıdır ya da en kötüsü hırsızlık yapıyor olması lazımdır.

37 yaşına gelmiş ama bir ergen gibi bile düşünemiyor, ohh ailesi bakıyor yediriyor içiyor kalacak evi de var sonra gelmiş burda internete girmiş yok çalışmak köleliktir bilmem ne felsefesi yapıyor, tuzun kuru değil mi, madem kendini özgürlük istiyorsun o zaman ailene muhtaç olmadan yaşa bakalım sonra gel buraya çalışmak köleliktir de. Sanki herkes bilmiyor keyfini hazırda param olsun ya da bana bakaak birileri olsun bende hiç çalışmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemal Atatürk

Farkındaysan ben mesajımda çalış diye bir şey demedim. Sordum, dedim ki sistemin kölesi olmayıp da ne yaptın?

Sporcu olmak istiyordun da kendini bir spor dalında mı geliştirdin?

Müziğe ilgin vardı da bir enstrüman çalmayı mı öğrendin? Şarkılar mı besteledin?

Şiirleri seviyordun da şair mi oldun?

Fotoğrafçılık mı yapıyorsun ya da ressam oldun da resim mi çiziyorsun?

Benim merak ettiğim şey bu. Sistemin kölesi olmadın da ne oldun? Kıçını yaya yaya 10 saat uyuyup sonra kalkınca da ot gibi yaşıyorsan belki sistemin kölesi olmamışsındır ama boş bir insan olduğun kesin.

Yav arkadaş nerden biliyorsun adamın ne yaptığını belkide çok çok geliştirici farklı hobileri var nereden bileceksin.

Bunu savunan yok zaten. Kapitalist sistemi eleştirelim. Konuşalım. Ama bu, buradaki adam gibi olmak demek bu sisteme karşı gelmek değil biz bunu eleştiriyoruz bu adamda. Kapitalist sistemin başında olan, belki babası belki kendisi sizin gibi dünya kadar adam çalıştırıyor mesaisini vermeden etmeden. Sonra bu adam geliyor sistem kölesi diyor. Ya bırakın bu ayakları.

Ayrıca burada adama hakaret etmeyin deyip şu aptallıktır bu salaklıktır demek de tutarlılığınızı ortaya koyuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.