Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendini geliştirmeyip iş bulamayan adamlar en sonunda sistemin kölesi bıdı bıdı yapıyor istisnasız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonra ülke gelişmiyor..

sorun çok ve verimsiz çalışmakta. iskandinav veya hollanda modeli gibi çalışsak sabah 7 akşam 3 gibi..
  • paran varsa cepte çalışma zaten yoksa mecbur kapitalist sistemin bir parçası olacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Kimin ne zaman öleceği allah gecinden verinde belli değil.

Tabiki de belli değil benim sormak istediğim şu an yediğini içtiğini karşılayan kaynak sonsuz değil. O kaynak bittiğinde ne olacak? Halinden mutlu ise ne güzel diyorsunuz da Sizin de 30 küsür yaşında hala sizin elinize bakan bir çocuğunuz olsa ve bu mecburiyetten değil ben sisteme karşıyım kafasından olsa, o böyle mutluysa ne güzel der misiniz? Bana bir şey olursa bu çocuğa ne olacak endişesi içinizde olmaz mı? Konu sahibinin mutluluğu bir anne babanın mutsuzluğu ise kabul edilebilir mi?
    Ve her şeyden geçtim konu sahibi istediğini yapmakta özgür beni ilgilendirmez ama buna ulvi anlamlar yüklemek işte sisteme karşı duran bir şovalye kafasını yaşamak beni rahatsız ediyor. Yoksa banane. Ben bakmıyorum sonuçta kendisine.

• İstediğim saatte yatarım istediğim saatte kalkarım. İstediğim yere istediğim an giderim prangalar yok ayağımda. Zamanımı satamadığım için istediğim gibi değerlendirme lüksüne sahibim. Bilemezsiniz bu parayla satın alınamayacak kadar muhteşemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gzm83

quote:

Tabiki de belli değil benim sormak istediğim şu an yediğini içtiğini karşılayan kaynak sonsuz değil. O kaynak bittiğinde ne olacak? Halinden mutlu ise ne güzel diyorsunuz da Sizin de 30 küsür yaşında hala sizin elinize bakan bir çocuğunuz olsa ve bu mecburiyetten değil ben sisteme karşıyım kafasından olsa, o böyle mutluysa ne güzel der misiniz? Bana bir şey olursa bu çocuğa ne olacak endişesi içinizde olmaz mı? Konu sahibinin mutluluğu bir anne babanın mutsuzluğu ise kabul edilebilir mi?
    Ve her şeyden geçtim konu sahibi istediğini yapmakta özgür beni ilgilendirmez ama buna ulvi anlamlar yüklemek işte sisteme karşı duran bir şovalye kafasını yaşamak beni rahatsız ediyor. Yoksa banane. Ben bakmıyorum sonuçta kendisine.

Hayatta sonsuz değil kaynak kimse için sonsuz değil ben çalışıyorum afedersin eşek gibi çalışmıyorum ama yarın ne olacağım belli değil. Ve düşündüğümde konu sahibi haklı sonuçta adam ailesinden para istemiyormuş. Ee çok çok bir tabak yemek oda olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gzm83

quote:

Hayatta sonsuz değil kaynak kimse için sonsuz değil ben çalışıyorum afedersin eşek gibi çalışmıyorum ama yarın ne olacağım belli değil. Ve düşündüğümde konu sahibi haklı sonuçta adam ailesinden para istemiyormuş. Ee çok çok bir tabak yemek oda olsun.

Yemek barınma ve kullandığı internetin ücreti hiç de azımsanamayacak ölçülerde, bir kap yemek değil yani. Babasını sistemin kölesi yaparak sisteme karşı duran bir insan çok iyi bir noktada değildir benim için. Bir gün o insanlar yaşlandığında da bir kap yemeği de kendi koyamayacak o masaya.
    Yukarda bir mesaj alıntılamıştım, bir küçük arazide kendi yediğini ekerek bir kaç tavuk bir şey yetiştirerek, kendi yağında kavrulan adamdır sistemin kölesi değil dediğimiz. Yoksa en asgari ihtiyaçlarını ailesinin karşıladığı 30 yaşındaki adam için sistemin kölesi değil, en asil duyguların insanı güzellemesi yapılamaz.

• sistemin efendisi kim ?

onları zengin etmek için çalışıyorsunuz dediğin patronlar da eşşek gibi çalışıyor. yazın denize açılıp biraz tatil yapıyorlar ama her günleri öyle değil ki. en zengin daha çok çalışıyor ki batarsa büyük batıyor.
  • Tembelim demiyorsun da ..insanın temel ihtiyaçlari vardir bunlarida para ile satın alirsın ..

Calışmayan insan tembel ve asalaktır.

• Yaşım 38, 18 seneden beri durmaksızın çalışıyorum elde var kocaman bir hiç,vergi,yol parası ,yemek parası derken ay sonu elde birşey kalmıyor,sadece karın tokluğu,emeklilik desen yalan olmuş zaten,tek fuzuli gider sigara oda her zaman alınmıyor fiyatlar belli,çalışmayan arkadaşlara bakıyorum standartlarımız aynı ,bir şekilde herkesin karnı doyuyor,hayatım şöyle; işten gel, tv izle biraz, uyu ,tekrar sabah işe git, döngü bu şekilde devam ediyor

• furandor kullanıcısına yanıt
    adam da zaten bu sisteme tepki olsun diye açmış konuyu.

İnsanın temel ihtiyaçlarını bir bedel karşılığında elde edebilmesi.

Okumuş etmiş adamın sermayesi beynidir, kendini geliştirir öğrenir bilgilenir.

ama kendi ihtiyaçlarını karşılamak adına gününün günün 8-10 saatini beynini kullanarak, belli bir kalıp içerisinde kendi öz ve gerçek isteklerinin dışında servis eder para kazanır.

Okuma imkanı olmayan adamın sermayesi iskeletidir, fizik gücüyle para kazanır. onun durumu biraz daha kötüdür. çalışma saatleri de uzundur. vardiya sistemine tabidir, hafta sonu, tatili vs. daha azdır.

birde 2 sinin dışında kalan var onlarda suça karışarak para kazanır. Kadın bedenini satar, erkek hırsızlıktı, torbacılıktı vs. yapar ama yine ana unsur hayatını deva ettirmek için bir uğraş vermek durumundadır.

Turist rehberliği öğrencisiyken antropoloji dersinde toplumların kültürel, sosyal, ekonomik ve demografik yapılarını incelemiştik. Genel olarak insanlar oluşturduğu toplumda o kolonideki tüm herkes için avlanır, herkes için üretir, tüm bireylere yetecek kadar üretimi gerçekleştirdikten sonra, üretemediklerini de takas yoluyla temin etmek için yani bir kaynak oluşturmak adına da üretimi sağlar, bunu tüm yşam birimindeki insanlarla eşit olarak paylaşırdı.

Kaynak oluşturmak adına yapılan ekstra üretim Lidyalıların parayı bulmasıyla son buldu, takas yerine satın alabiliyorlardı.

Bunun tembellikle bir alakası yok aslında. insan geliştikçe daha fazlaasını ister, eldeki ile yetinmez, işte sistem burada seni esir alır.

32 yaşındayım, yazın hayatı öğrenmek adına tamirhanelere verildiğim dönemleri sayma 2002 den beri aktif çalışırım, ama her sabah işe gitmek için uyandığımda hep sorarım kendime Niye?

Beni bu dünyada bir yaşam formu oluşturan tanrı, hayatımı devam ettirmem gereken gereksinimler için kendime kaynak oluşturmak adına başkasının işini yapıyorum. Yada kendi işim olsa bile neden bir başkasının işini görmek, ihtiyacını gidermek için bir uğraş vermek zorunda kalıp karşılığında maddi bir durum bekliyorum.

Köleyiz ötesi yok.

• mandıra filozofu ol sende. Git dağ başında küçük bi evde yaşa. Yemeğini kendin yiyecek kadar yap. Domates salatalık yetiştir kendine göre. Mis gibi sağlıklı da olursun.
  • Erkka kullanıcısına yanıt
    Onu araştırana kadar keşke biraz düşünseydin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhollor

Dötünü kaldıramayanlar kişiler sistemden bahseder olmuş.Acaba eski çağlarda da böyle tipler var mıydı? Ya bana ne ben bugün avlanmıcam ya sistemin kölesi değilim yaaaa

Bence o farklı bir şey, avlandığın zaman kendi sarfettiğin çabanın karşılığı olan yiyecek elde ediyor onu yiyorsun. Patronun sana git tavuk avla demiyor ya da git uzun dişli kaplan avla demiyor mesela. Av yapmakta bile özgürsündür. Korkarksan tavşan avla, güçsüzsen tavuk avla, güçlüysen cesursan aslan avla vs. özgürsün yani. Köleysen direk doğanın kölesisin ama o göze batmaz, doğa olduğu gibidir. İstediğin saat avlanır istediğin saat mağarada yatarsın.

Şu anda insanlar güçlü güçsüz bünyesi sağlam zayıf bakmadan en ağır koşullarda çalışmaya zorlanıyor. Kimi insanın bacakları biraz zayıftır, varislidir, hemoroidi vardır atıyorum, ayakta durmaya engel binbir çeşit sağlık engeli vardır ama eşşek gibi en az 8 saat, patronun keyfine göre bedava fazla mesailerle ise 10 saatin üzerinde ayakta durmaya mecburdur. Aldığı para yaptığı işin karşılığının yarısı dahi etmez + aldığının büyük bir kısmıda yine aynı zenginlerin cebine tekrar girdirilmek üzere devlete vergi olarak verilecektir.

Düşününce aslında çalışmak çok kötü bir şey, çalışmak iyidir diyenler saçmalıyor. Kastettiğim çalışmak sistem kölesi olan çalışmak bu arada, bilime çalış örneğin 24 saat uyumadan çalış gene baş üstüne. Ama böyle asgari ücretle çalışılan kötü işleri kastediyorum. Yoksa çalışıp rızkını aramak ibadettir, iyidir ona eyvallah. Kastettiğimiz kötü olan, çalışmanın kölelik olan kısmı, yani yaptığının hakkı verilmeyen, fazla fazla vergisi alınan, haksızlıkla dolu olan vs. vs. Biliyorsunuz işte bu sorunları. Yoksa insan illa ki rızkını aramalı zaten, bu güzel ve haktır.

Ha tabi sen sabancı gibisindir emrinde seni zengin eden yüzlerce köle + sömürülecek milyonlarca vatandaş vardır o zaman çalışmak iyi tabi. Bende severim o zaman çalışmayı. Bütün köleler birleşip başları devirse dünya belki daha iyi bir yer olurdu ama başlar öyle akıllı davranıyor ki, köleleri de birbirine düşman ediyor, hatta savaştırıyorlar. Böylece bırak başkaldırıyı, gıkını bile çıkaramaz halde yaşıyor köleler. Sistem dehşet kurnazca kurulmuş.

Nasıl dünya lan bu böyle, nasıl böyle şekil alıyor hayret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 5 Ekim 2017; 19:2:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Köleliğe devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 6 Ekim 2017; 14:24:57 >

• Ben de 37 yaşındayım çalışmayı sevmem

7450 TL kredi borcum kaldı.9 taksit ödendi.

Borçlu olmayı hiç sevmem.

En nefret ettiğim cümle '' yapacak birşey yok cümlesi''

Yapacak birşey vardır her zaman yeter ki sağlıklı olsun insan.

Sağlık elden gitmediyse tabiat komple yok olmadıysa hala bir umut var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

günümüzde kapitalizmin vaat ettiği özgürlük siz modern kölelerin beğenisine otuz çeşit sigara sunmakta. fakat gelir seviyemize göre alabileceğimiz sigara en fazla dört çeşit. otuz çeşitten orta segmentte birini size zorunlu olarak seçtiren sistem, birçok seçenek arasından tercih yaptığınızı düşündürerek kendinizi özgür hissetmenizi sağlar. modern kölelik prangalarını size taktırır. hem de kendi ayaklarınıza!

seninki sistemle falan alakalı değil kardeş senin olayın aşırı tembellik madem sistemden şikayet ediyorsun git köyde yaşa ek biç ye yaşa gitsin evde oturup anneni babanı sömürmek mi sisteme karşı çıkmak e sen ananı babanı sistemin kölesi yaptın gitti
  • Evde oturarak çalışıyorum çok fazla getirisi olmuyor bu işin iş demiyorum kısacası ek gelir ama yeri gelirse çok yüksek miktarlar alabiliyoruz ve bir kaç ay boyunca bu parayı kullanıyoruz sonra yine aynı şekilde devam ediyor bir kaç yerde çalışmıştım ama daha sağlam bir iş bulana kadar böyle bakalım.
  • Baya iyi bu arada ha birşey diyeyimmi, insanları güzel triggerlamışsınız. Sevdim bu bait'i.

https://i.hizliresim.com/nJmZnl.png
  • Paranın amaç değil araç olduğunun farkında olan insanlar zaten ömür boyu çalışmayı düşünmez herhalde ama öteki türlü haklısın. Köle olduğunun farkında olmamak.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.