Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarı hemen tamir ettir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

aralıksız çalışırsın, normal işlerinin yanı sıra, ekstra gelen işleri de yaparsın, sorguladığın zaman, ters cevaplar alırsın, didinirsin, uğraşırsın, mesai saatlerin yetmez, daha çok çalışırsın, sosyal hayatını mümkün olduğu kadar aza çekersin, bazı arkadaşların sinemada izlediği filmin konusunu anlatırken, sen en son gittiğin filmin ne olduğunu hatırlamaya çalışırsın ama hatırlayamazsın, haftasonları kendine vakit ayırmak istersin, kafanı dağıtmak, gezmek, belki deniz havası almak... kendini evinde bilgisayarın başında oturup çalışırken bulursun, gelen maillere cevap verir, yetiştiremediğin işleri yetiştirmeye çalışırsın, nihayet sıkılır, derdini anlatmaya çalışırsın, ne dersen de kalıplaşmış cümlelerin olduğu cevapları duyarsın, sonra zam ayı gelir, dersin ki bu kadar çalıştım, uğraştım, didindim, tırmaladım, hayatım geçti. %5'i görüp şaka olup olmadığını anlamaya çalışırsın, canın sıkılır, gidip uyumak istersin. yorgunsundur çünkü, istediğin tek şey hakkını almaktır oysa ki. sonra bi bakmışsın yine işe gömülmüşsün ya da sözlükte entry giriyorsun.

sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum

eğer derdin çalışmakla ilgili değilse derdin gerçekten sistemle ilgili ise git bir yerde ücret talep etmeden çalış. ücret olmazsa köle de olmazsın kimse sana emir veremez sen istediğin için oradasındır mecbur olduğun için değil. tavsiyem beyaz yakalı işler değil. daha çok emeğe ve üretime dayalı işler. mesela ekmek yapmak ya da tarlada çalışmak gibi hatta marangozluk gibi. sonunda yaptığın işin sonucunda bir şey ortaya çıkaracaksın. bir de bunu dene bak kendini zamanla daha iyi hissedeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Gelme oyuna

Gelir miyim hicc birde bu bakimsiz halimle beni alacak zengin bir kiz buldum mu gor bak nasil sisteme karsi geliyorum.

Abi 200 tl porc verir misin ikinci el sistem alacam sana odeim sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Ekim 2017; 14:35:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• durum korkunç anlamamakta ısrar ısrar savunulan hep sığ argümanlar az çok anlayanlara sözüm, size zarar vermelerine izin vermeyin. Moda, teknoloji vs adına size her dayatılanı kabul etmeyin. Şuursuzca

tüketmeyin. Modernizmin ve kapitalizmin sizi modern bir köle haline getirmesine ve sömürmesine izin vermeyin. Bunun için

komunist, İslamcı vs olmanıza da gerek yok. Sadece insan olmanız yeterli. Çünkü ortada insana verilen bir zarar var ve bu zarardan korunmak en doğal insan tepkisi ve hakkıdır. Hayatta mutlu, sağlıklı, özgür olmak ve insanca yaşamak çok önemlidir. Kimsenin bunlara engel olmasına izin vermeyin. Ve bazen kan ter içinde koştururken bir mola verin, dinlenin, kafanızı kaldırın ve düşünün nereye gidiyorum ne için bu kadar koşuşturmaca..

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Bu ise yaramaz insan calismayp neyle gecinmis bunca zaman onu merak ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Herkes amaçları doğrultusunda yaşar.

Bir evladın olsun. Tabi evlenebilirsen.

Çocuğun aç olsun da göreyim ben seni. Oğlum ben sisteme karşı geliyorum o yüzden evde boş boş oturup sistemin efendisi oldum mu dersin.

Yoksa ulan ne olursa yaparım mı dersin..
  • aggressor19 A kullanıcısına yanıt
    İki seçenek var, ya baba parası ya da parazit yaşam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

durum korkunç anlamamakta ısrar ısrar savunulan hep sığ argümanlar az çok anlayanlara sözüm, size zarar vermelerine izin vermeyin. Moda, teknoloji vs adına size her dayatılanı kabul etmeyin. Şuursuzca

tüketmeyin. Modernizmin ve kapitalizmin sizi modern bir köle haline getirmesine ve sömürmesine izin vermeyin. Bunun için

komunist, İslamcı vs olmanıza da gerek yok. Sadece insan olmanız yeterli. Çünkü ortada insana verilen bir zarar var ve bu zarardan korunmak en doğal insan tepkisi ve hakkıdır. Hayatta mutlu, sağlıklı, özgür olmak ve insanca yaşamak çok önemlidir. Kimsenin bunlara engel olmasına izin vermeyin. Ve bazen kan ter içinde koştururken bir mola verin, dinlenin, kafanızı kaldırın ve düşünün nereye gidiyorum ne için bu kadar koşuşturmaca..

hocam haklısın burdaki ergenlere anlatamazsın anca hakaret ederler. ben çalışıyorum ama boş aldığım maaş aldığım gibi bitiyor param olsa çalışmam ama yok mecburum ha köleyim kabul ediyorum.

• misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    hepimiz zorunda olduğumuz için çalışıyoruz. keyfimizden değil.

daha dün itibari ile bu sistemin kölesi olacaksam da bir yere kadar olacağım için istifamı verdim.

Sisteme karşı böyle durulmaz. Nasıl gerçek bir köle ben ben bu işe karşı duruyorum diyip çekip gidemiyorsa bizde karşı duruyorum diyip işi gücü bırakıp yaşayamayız. Benimde babamın bahçeleri marketleri cartı curtu hazır param olsa bende karşı dururdum.
  • kendimden örnek vereyim çalışmayı bende hiç sevmiyorum bu gerçek her gün küfür ederek işe gitmek işkence verikelri maaş hikaye hiçbirşeyi tam oalrak yaşayamıyorum konu sahibi haklı ama işimize gelmiyor kendimizi kandırıyoruz adam haklı. burdaki utanmazlarda adama hakaret ediyor ulan hadi mantıklı cevap versene adam neler yazmış neler sunmuş hadi mantıklı birşey söyle yok.

• çalışmak köleliktir kabul edin kendinizi avutmayın bende bir köleyim net maalesef. hepimiz zenginleri daha fazla zengin ediyoruz züğürt tesellisini bırakın...

• quote:

Orijinalden alıntı: AA3437

ÖYLE ÇALIŞMADAN SİSTEMİN KÖLESİ DEĞİLİM İLE OLMAZ
    (SÖzüm Konu Sahibine değil genel içindir)

Şimdi sistemin kölesi olmamak, bunu da daha fazlasını istemekten vazgeçerek hayatına yön veren az sayıda imrenilecek insan vardır. Mesela Antalya'da Toroslara yerleşmiş, ektiğini yiyen, birkaç tavuk besleyen, vb aktivitelerle hayatını döndüren genç bir çift vardı, Ancak onlar da çalışıyor. Tabi ki sistem için değil, kendisi için. Bak buna helal olsun derim. Yani yan gel yatıp, eldeki veya babasının verdiği para ile internette takılan, karnını doyuran kişi sisteme karşı gelmiş olmaz. Başkasına yük olur sadece. Fazlasını istemeden, en azından kendine yetecek kadar üretip, ter akıtacaksın ki o zaman sisteme karşı gelmeye çalışıyorsun diyelim.

Buradaki en güzel mesajlardan biri.
    Kendi kendine yetecek kadar bir şeyler üretip hayatını idame ettirebiliyorsan tamam sistemin kölesi değilsin.
    Ama babanı sistemin kölesi yapıp ondan aldığın para ile hayatını idame ettiriyorsan boş konuşmaktan ötesi değilsin.

• bu kadar yatma ile iyi karpuz büyütmüşsündür.
  • Nerde çalıştığına bağlı,Ve ne için

Kendin için çalışıyorsan ,sistemin kölesi olmazsın.

Bu imkanın yoksa Maaşını ve sigortanı düzgün yatıran ,giriş-çıkış saati belli işte çalışamkta kafidir.

patron yalayarak 12 saat ezilmek çalışmak ise kalsın birader

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 5 Ekim 2017; 15:2:10 >
  • Peki hayatına güzellik katacak bir kadınla tanışsan ne yapcaksın? Diyelim vuruldun hatuna ama asgari bazı şartlar taşıman gerekiyor.

Bir iş ve düzeli gelir, ev araba vs vs. Topluma bence erkekler değil kadınlar yön veriyor bunu da belirtiyim. Ne yapıcan arkadaşım?

Meselenin bir kısmı da burada yatıyor, biz pokemon muyuz, aile kurmuyor muyuz, karşı cins yok mu? Hermit miyiz?
  • High Level medeniyetlerdeki vatandaşlar köle ise biz neyiz aliminyum?
  • bu kölelik sisteminin temeli, kapitalist düzenin özünden gelmektedir. sınırları kapitalizmin yönetiliş tarzı ile çizilmekte. artan teknoloji ve evrenselleşen dünyadaki en hassas konulardan biri olan modern kölelik sistemi, en çok yoksul ve işçi kesiminde açığa çıkan ve belirgin bir biçimde ortaya koyulan gerçekliktir ve garip olan en çok bu eksim bu sistemi savunur deliler gibi savunur ve hadi ordan sen yat tembel ben köle değlim bak işine sen tembelsin derler komik gerçekten trajı komik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Gelme oyuna

Gelir miyim hicc birde bu bakimsiz halimle beni alacak zengin bir kiz buldum mu gor bak nasil sisteme karsi geliyorum.

Abi 200 tl porc verir misin ikinci el sistem alacam sana odeim sonra

Tabi ki ne demek, yeter ki köle olma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ailenide kölelikten çıkar dostum. O zaman merak ediyorum ne yiyip ne içeceksiniz ? Ailecek ava falan çıkıp ateş yakacaksın heralde ? Ailemle birlikte yaşıyorum diyorsun. Kölelik diye bahsediyorsun madem köle olmayacağım diyorsun ailenin aldığı veya inşaa ettiği evdede kalmayacaksın gidiceksin dışarıda kalıp kimseye bağımlı olmadan yaşamını sürdüreceksin. Dışarda kalıyorum böyle böyle para kazanıp şunu şunu yiyorum çok mutluyum tarzı konu açsan herkes sana saygı duyar. Ancak gidip kölelik çalışmaktır köle değilim çalışmıyorum diyipte ananın babanın kazandığı parayla aldığı besinleri yiyip, ananın babanın ödediği elektrik, internet faturasına mahçup şekilde bu foruma böyle konu açıp yorumlar atabiliyorsan sen köleliğe karşı savaşan biri değil ana baba parası yiyen bir parazitten fazlası değilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Peki hayatına güzellik katacak bir kadınla tanışsan ne yapcaksın? Diyelim vuruldun hatuna ama asgari bazı şartlar taşıman gerekiyor.

Bir iş ve düzeli gelir, ev araba vs vs. Topluma bence erkekler değil kadınlar yön veriyor bunu da belirtiyim. Ne yapıcan arkadaşım?

Meselenin bir kısmı da burada yatıyor, biz pokemon muyuz, aile kurmuyor muyuz, karşı cins yok mu? Hermit miyiz?

Ömrünün sonuna kadar o insanla tanışmasa bile Allah gecinden versin ailesine bir şey olursa zaten asgari ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak ki?
    Yani sadece kendi ne yiyecek içecek?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.