Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aralıksız çalışırsın, normal işlerinin yanı sıra, ekstra gelen işleri de yaparsın, sorguladığın zaman, ters cevaplar alırsın, didinirsin, uğraşırsın, mesai saatlerin yetmez, daha çok çalışırsın, sosyal hayatını mümkün olduğu kadar aza çekersin, bazı arkadaşların sinemada izlediği filmin konusunu anlatırken, sen en son gittiğin filmin ne olduğunu hatırlamaya çalışırsın ama hatırlayamazsın, haftasonları kendine vakit ayırmak istersin, kafanı dağıtmak, gezmek, belki deniz havası almak... kendini evinde bilgisayarın başında oturup çalışırken bulursun, gelen maillere cevap verir, yetiştiremediğin işleri yetiştirmeye çalışırsın, nihayet sıkılır, derdini anlatmaya çalışırsın, ne dersen de kalıplaşmış cümlelerin olduğu cevapları duyarsın, sonra zam ayı gelir, dersin ki bu kadar çalıştım, uğraştım, didindim, tırmaladım, hayatım geçti. %5'i görüp şaka olup olmadığını anlamaya çalışırsın, canın sıkılır, gidip uyumak istersin. yorgunsundur çünkü, istediğin tek şey hakkını almaktır oysa ki. sonra bi bakmışsın yine işe gömülmüşsün ya da sözlükte entry giriyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Or-Chan

quote:

1 babamdan para 1 lira dahi para almıyorum

2 boş zamanlarımda bazen bahçe bellemeye giderim tanıdıklar var aldığım para yetiyor kendimi asla yormam 1 saat kafi yabni merak etme ailemden 5 kuruş almıyorum..

Bu şekilde beş kuruş kazanmadan geçinmeye yaşamak mı diyorsun yani. Doğru dürüst bir şey üretmeden, yapmadan. Peki insanı bir ton ihtiyacın var. Onları para kazanmadan nasıl gideriyorsun?

Bak çok önemli bir söz vardır. İşletme okumuşsun. Bilirsin.

İnsan ihtiyaçları sınırsızdır fakat kaynaklar ise kıttır. İhtiyaçlarını gidermek için ne yapman gerekiyor

işte fark burada senin ihtiyaç sandığın hiç birşey benim ihtiyacım değil.

Başkalarını kandırmak kötüdür ama kendini kandırmak daha da kötüdür.

Senin yasamana günümüz tabiriyle ot gibi yaşamak deniyor ama inandırıcı değilsin maalesef

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Troll konu

• quote:

Orijinalden alıntı: bmw e36

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Cok mu fazla film izlenmis? Sistemin kolesi olmak nedir dunyanin en zengin kisi bile kopekler gibi calisiyor. Calisiyor ki zengin oldu zaten. Ben calismicam sistemin kolesi degilim ben ozgurum keliimeleri depresyonda ki bi ergen sozlerine benziyor. Umarim csb dir

Csb felan değil Yaş 37 ergen sensin sistem sizi yarattı işte tam sistemin sevdiği tiplersiniz.

10 yıldır forumda gördüğüm en iyi mesaj

Üyelik tarihin 2011.

• Çalışmıyor ama üretmiyor da. Çamış gibi yayılarak sistemi çökertecek abisi.

Hayırlı işler bol kazançlar.
  • Bu adamın sonu intihar. Söylemişti dersiniz. Hayatta hiçbir becerisi ve gururu olmayan insanlar ellerindeki son bir bardak çay da alınınca intihar ederler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emekli olunca ben de çalışmıycam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Or-Chan

quote:

1 babamdan para 1 lira dahi para almıyorum

2 boş zamanlarımda bazen bahçe bellemeye giderim tanıdıklar var aldığım para yetiyor kendimi asla yormam 1 saat kafi yabni merak etme ailemden 5 kuruş almıyorum..

Bu şekilde beş kuruş kazanmadan geçinmeye yaşamak mı diyorsun yani. Doğru dürüst bir şey üretmeden, yapmadan. Peki insanı bir ton ihtiyacın var. Onları para kazanmadan nasıl gideriyorsun?

Bak çok önemli bir söz vardır. İşletme okumuşsun. Bilirsin.

İnsan ihtiyaçları sınırsızdır fakat kaynaklar ise kıttır. İhtiyaçlarını gidermek için ne yapman gerekiyor

işte fark burada senin ihtiyaç sandığın hiç birşey benim ihtiyacım değil.

Yeme,içme,ısınma,barınma,sıcak suyla yıkanma bunlar parayla olan şeyler.
    Sürekli Charles Bukowski den örnek veriyorsun ama o yazarlık yapıp hayatını garantiye almış.
    Sen Bukowskiyi yanlış anlamışsın 37 yılın çöp olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum ki

Bu adamın sonu intihar. Söylemişti dersiniz. Hayatta hiçbir becerisi ve gururu olmayan insanlar ellerindeki son bir bardak çay da alınınca intihar ederler.

ya adama çatacağına yürü git 0 mesajınla trollük yapmak yerine başka şeylerle ilgilen birde utanmadan adamın nickini almış..

• kimse kusura bakmasın ama adam haklı çok mantıklı şeyler yazmış bence. kimse adama doğru dürüst cevap yazmamış. hep saldırı hakaret adam doğru söylüyor mesela ben eşşek gibi çalışıyorum elimde var koca bir sıfır çalış çalış çalış sonra emekli ol 10 sene sonra öl hayatmı la bu

• quote:

kendine ayıracak vaktin yok. sabah erken kalk. servise yetiş, metroya veya metrobüse bin, işe gel; hayvan gibi çalış, karnını ucuz ve sağlıksız gıdalar ile doldur; aynı hengamede eve gel, eşinle ve çocuklarınla iki kelime bile konuşamadan yığılıp kal.

hayat mı bu?

değil; kölelik.

10 dakikada bir konuya mesaj atmissiniz. İs yerinden mi foruma giriyorsunuz izin gununuzde sabahin 9 unda tatil gununuzu mu bu sekilde gereksiz harciyorsunus yoksa calismayip ozgur zamaninizi forumda bu sekilde super konulr acarak mi degerlendirecek kadar caresiz ve tutsak misiniz?

Populer hayattaki sacma alisverisleri gereksiz heveslerle kredi ile ev araba luks teknoloji urunleri alimini savunmam ama ben calismayan biri olarkta calismamaya ozgurluk demem. Para ve akıl ozgurlugun temel iki gereksinimi. Yok parasiz hayat soyle guzl yok soyle iyi gecelim bunlari. Ben inanilmaz tembel vasifsiz ve ozguvensiz calismayan biri olarak calismamayi sacma bir sekilde ozgurlukmus gibi goremem. 3 yildir okul ve is olmdan yasiyorum suan bilgisayarim bozuldu o kadar ozgurum ki parasizlikla beraber bilgisayarin bozulmasi ile ise girene kdar devletin verdigi tabletle internete girmeye calisiyorum. Yasittlarim 2 yilda calisrak ehliyettlerini ucuz tenekede olsa arabalarini almislarken ben o kadar ozgurum ki carsam gunlreri pazar arabasi ile pazar alisverisini terleye terlye cekiyorum.

Bugun o sovdugumuz is adamlari art nyettli etik olamayacak yontemleri zaman zaman kullnsalarda nbir seyler ypiorlar bazen iyi analizle mantikli riskler aliyorlar. Bir ise girip sabahttan aksama siradan bir sekilde calistiginiz surece siradan bir hayat yasarsin. Parasiz o siradanligi bile bulamazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum ki

Bu adamın sonu intihar. Söylemişti dersiniz. Hayatta hiçbir becerisi ve gururu olmayan insanlar ellerindeki son bir bardak çay da alınınca intihar ederler.

ya adama çatacağına yürü git 0 mesajınla trollük yapmak yerine başka şeylerle ilgilen birde utanmadan adamın nickini almış..

Bir baltaya sap olamamayı ve anne parası yemeyi öven, tek aktivitesi çay içmek olan bir adamı bana bir daha sakın savunma. Ergen.

• Çok merak ediyorum seni bakan bi ailen barınabileceğin bir yuvan olmasa yediğin yemeği senin için başkaları kazanmasa bu konuyu açtığın telefonun ve İnternetin olmasa bu kadar rahat konuşabilecek miydin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Genccizer

Eski cagda tirnak icinde kabile reislerine calismiyordun kardesim. Yani sen onu buldun ben bunu buldum baskasi sunu buldu... Hepsi toplanip tum fertlere paylastirilirdi. Oyle ki ihtiyaci olana daha fazla verilirdi. Bir baskinlik vardi evet ama bu maddi bir donus getiren bir sey degildi. Mesela birisi avda daha basarilidir avin lideri o olurdu. Vs. Ama bugun cok zekiler tam da sizin elestirdiginiz gibi elestirir tirnak icinde tembel tenekeleri.

Cok para kazanan insanlar cok mu caliskan insanlar? Patronlarin isciden daha fazla calistigini iddia edemezsin herhalde. Cok para kazanan insanlar cok somuren insanlardir. Biz aptallar da cok calisarak o zenginlerin yerine gelecegimizi dusunuruz. Bak mesela dunyanin %1inin sahip oldugu kaynak %99a ya esit ya da daha fazlasiydi (hatirlamiyorum hangisi oldugunu). Peki neden insanlar bizim gibi sistemin kolelestirmesini elestirmiyor da sizin gibi dusunuyor? Cunku o %1 lik kesimin yaptigi reklamlar, harcamalar vs bir gun sizlerin de o %1 lik kesimde olabileceginize inandirmak uzerine kuruludur. Ve bunun da cok calismaktan gectigini ozellikle vurgular. Ben daha hic duymadim limon satmadan zengin olmus birisini. Hepsi de limon satarak isportacilik yaparak cay sekerini yarim yarim kullanarak zengin olmustur (yersen). Ya da hicbirisi calmamis cirpmamistir. Hayatinda kullanamayacagi urunu ureten isciler var mesela. Muhendislik dahi boyleyken saat gibi isleyen bir sistemin olmadigini iddia edebiliyorsunuz.

Muhtemelen ben de calisma hayatina girismeyecegim. Biraz para var koye ev falan yapar gecinirim diyorum. En olmadi kendi isimi yapmak icin yatirim yapiyorum su aralar bakalim.

Bu arada Elon Musk gibi adamlara da saygim sonsuzdur. Bahsettigim insanlari hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Belki sizin patronunuzdur bu insan ha?

Sifirdan zengin olunur. Yeterki sen dogru zamanda dogru adimlari at. Fakat sunu unutmamak gerek insan aradigini istedigini bulamaz. Yani dogru zamanda dogriu adimlari keyifle parayi ilk odak yapmadan yapmak ile ciddi gelir sahibi olmak mumkun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Ekim 2017; 12:11:21 >

• engurlu kullanıcısına yanıt
    Daha detaylı anlatılamazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Emeğinin karşılığını tam olarak alsan ve emeğinin sömürülmesine mani olabilsen zevk alırsın. Almanya'da saatlik 8.5 Euro ile çalışan bir çöpçü eminim hepimizden çok daha mutludur zira kazandığı paranın alım gücü ve çalıştığı iş şartları bizi nerdeyse 10'a katlıyor.

Muttluluk parayla olan bir sey degil. Konuyu acan kisiye milyar dolarda versek mutlu olamaz. Psikilojik bir sorun bu dunya capinda. Ulkemizdeki maddi durumu iyi olamayn roman ve kürt asıllı ailelelirin cocuklara bakin bebek nisantasindaki insanlardan daha mutlulardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Ekim 2017; 12:17:35 >
  • Mesele sistemin Türkiye de eski zamanların köleliğinden farksız olması okumakla doktor belki avukat ve muhendis orta seviyenin biraz uzerine cikabilir onda da okumaktan ne sac kaliyor ne bas insana katacagi 3 kurus icin gencligini yiyor

Eminim ki abd ve abdeki refah burda olsa sistem karsitlari cok daha az olacak neden? Cunku orda herkes emeginin karsiligini aliyor kimse kimseye iste kopekleme yapmiyor sirketin sahibi bile bazen ise bisikletle geliyor insanlar guleryuzlu maaslar odeniyor bizde nasil

Azicik maas taahhut ederler onu da vermezler adam gibi

Calisma saatlerine uymazlar

Sizden 1 tik ustteki adam sizi kopek gibi ezmeye calisir

Patronun iscilerine zerre kadar saygisi yoktur

Herkes birbirini 3 kurus icin kaziklamaya kalkar (bakin size yemin ediyorum elimdeki 30 40tllik ps3 oyunlarini satarken 5tl icin kavga cikarmaya calisan adamlar oldu)

Vs vs vs

Ozetle refah artmadikca insanlar gercekten insan olmadikca ki gercekten suanda ahlaken insanlik olarak yerin en dibindeyiz kimse mutlu olamaz

• 37 yaşındasın..

Yaşıtlarının ailesi var, çoluğu çocuğu var, evi arabası var. Tatile vs çıkıyor sen ne yapıyorsun mesela ?

• sistemin kölesi oldugumun farkındayım,verdiğim emekler sayesin de başkalarını zengin ettiğimin de farkındayım.ancak başka bir alternatifim yok,köye yerleşim hayvancılık,tarım yapacak kadar bilgim de yok.köye ev yapabilecek bir param da yok.bişey yapmalı da ne yapmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airica

maalesef herkesin anne babası evde durmaya musade etmez..ev gecindirmek çok zorlastı hayat cok pahalı..babamın durumu iyi ama kardeismi bır gun oturtmadı evde dırdırıyla adamı öldurur vallahi

aynen oyle
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.