Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sistem insanlara üç kuruş para verip çalıştırmaktır.

ama ama görüldüğü gibi burdada bundan hayli memnun baya baya modern köleler var.

Tabii doğal olarak günümüzde bir kişi çalıştığı ücretle temel insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktadır. Ama sistemde bunları çalıştıranlar “gelsin paralar” ruh halindedir. Eski medeniyetlerdeki köleliğin modern versiyonu günümüzde de devam etmekte işçiler harıl harıl çalışmakta ama bazıları asgari ücret bazıları ise biraz daha yüksek ücret almaktadır.

Asgari ücret karşılığında çalışanlar biraz sesini yükselttiğinde, “İşin var ya, daha ne istiyorsun? Şükretmelisin? İşsiz yüz binlerce insanı görmüyor musun?” sözleri ile susturulmaya çalışılmakta, “işsiz kalabilirsin” tehditleri ile de sindirilmeye çalışılmaktadır.

Asgari ücretin biraz üstünde ücret alanlar sesini yükselttiğinde yine aynı zihniyet devreye girmekte, kendisinden daha kötü durumdakiler, yani asgari ücretliler gösterilerek, haline şükretmeleri tavsiye edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu sahibinin demek istedikleri

-38 yaşındayım(hepinizden büyük olduğum için dediğim her şey doğru, bana karşı çıkan ya ergendir ya da sistemin kölesi)

-Sistemin kölesi değilim(ailemden geçiniyorum)

-Çalışmayı sevmiyorum(mesleğim yok)

• 1400 TL'ye köle olan insanların bazıları gerçekten mecbur ama büyük çoğunluğu hayat hakkında fikir sahibi olmayan ve kendini hiçbir konuda geliştirme zahmetine girmemiş insanlar. Kim size neden para versin?

Ben 16 yaşımda ortalama bir üniversitede Fizik okumuş insanla eş değer bilgiye sahiptim.

Ben 26 yaşımdayım ve profesyonel sporcu olmaya niyetliyim, bu sene Elektronik mühendisi oluyorum, donanım, Hi-Fi gibi konularda belki de bu ülkede ilk bindeyim, felsefe konusunda bence forumda rakibim yok. Şükür ki 2 yabancı dilden anlıyorum. Yazılım dillerine hakimim. Ailemin epey parası var ama kendim de tecrübelerimi bir şekilde paraya çevirdikten sonra bakın bakalım neler oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyorum ki N kullanıcısına yanıt
    Uzun yıllar çalışmasının karşılığında emekli olmayı ve bu sayede alacağı toplu parayla ev, araba vs. almayı hayal eder bir işçi. Gün gelir emekli olur ama eline geçen parayla hayal ettiğine yine de kavuşamaz. Zira hem hayalindeki eve, arabaya eline geçen para yetmemektedir hem de ihtiyaç duyulan şeylerin sayısı artmış ve ev, araba sıralamada gerilere düşmüştür.

Kısaca sistem işçiden, “sen işçisin işçi kal” düsturu mucibince özgür (!) köle olarak hayatına devam etmesini istemektedir.

• ne diyorum ki N kullanıcısına yanıt
    0 mesaj adam ne diyor sen nediyorsun sırf bunun için üye olmuş nicki de konu sahibinin nicki ile hemen hemen aynı

• Sokakta satış yapan seyyar satıcının bile insanlığa bir faydası varken, evde oturan bireyin hiçbir faydası yok. Sistem-sistem-sistem tek bildiğiniz bu. Peki sistemi değiştirmek için ne icraatiniz oldu? Tembelliğin yeni adı sisteme uymuyorum olmuş.

Çok şükür erken yaşlarımdan beri elimden geldiğince çalışırım, iş ayırt etmem. Sadece maddi olarak değil manevi olarak da rahat oluyorum. Bir iş yapmadığım zaman işe yaramaz hissediyorum.

Konunun özeti:
    "Aileden zenginim, mesleğim yok, çalışmak zor geliyor, çalışmak zorunda kalmadığım için çalışan insanlar aptal, suç sistemde."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 38 yaşındasınız ve toplam 6-7 ay çalışmışsınız görünüşe göre.Sistemi kafanızdan silin bence çünki sistemi kafaya takıcak yaşı çoktan geçmişsiniz.Bir aile kurun ve emekliliğinizi düşünün, sistem buna mecbur etsede okuyup iyi bi yere gelmediyseniz ya da aileden zengin değilseniz bu sistemin içine dahil olmak zorundasınız.Ben buna dahil olmak istemiyorum diyorsanız yaşadığınız ve yaşayacağınız sıkıntılara göğüs germek mecburiyetindesiniz.Kimse keyfinden çalışmıyor herkes bir aile kurup çoluk çocuk büyütmek emekli olabilmek için karın tokluğuna çalışıyor sonuçta herkes mükemmel değil bu ülkede.Tavsiyem bu kadar incelemeyin hayat zaten buna müsade etmiyor heleki bu ülkede.Ben sizin yerinizde olsam hiçbişeyi düşünmesem bile ben nasıl emekli olacam yaş iyice geçti diye düşnünürdüm kara kara sırf bunun için çalışmaya başlardım.

• Kapitalizmde, amaç kar olduğu için hedef ve yarışlar hiç bitmez. Sizden daha fazla nasıl yaralanabiliriz üzerine, yeni yapılandırmalar yeni stratejiler oluşturulacaktır sürekli.

Kendinizi ifade edemediğiniz gibi gösterilen her işe son sürat koşarsınız. Saatler ötesi ülkelerde ki kriz sizin iş yerinizi gerer, kemerleri sıkma toplantıları yapılır sık sık. Sadece dinlersiniz. Çünkü, toplantılarda, mesajlar yeterince verilir inceden inceden; Vazgeçilmez olmadığınız, dışarıda siz den çok olduğu, ülke deki işsizlik ve ekonomik durum. Derken içten içe güveninizi de ele geçirmiştir kapitalizm.

• Karar verme hakkını elinizden almıştır kapitalizm Bütün gün bir başkasının yararına çalışır, hiç inisiyatif kullanmadan söyleyeceğin söze ve davranışa kadar her şeyin bir bir başkası tarafından belirlendiği bir fanus içerisinde yaşarsın. Yaratıcılığının ‘y’ sini dahi kullanamazsın. Büyük kurumsal şirketler senin için her şeyi düşünmüş teknolojiyi ayağına sermiştir. Klavye ile her şeyi halledersin. (Örnek; satış odaklı her sektör bankalar, çağrı merkezleri, tahsilat birimleri, teknoloji, özel eğitim kurumları, sigorta sektörleri…)

• Anca evde döt büyütür sizin gibiler

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Uzun yıllar çalışmasının karşılığında emekli olmayı ve bu sayede alacağı toplu parayla ev, araba vs. almayı hayal eder bir işçi. Gün gelir emekli olur ama eline geçen parayla hayal ettiğine yine de kavuşamaz. Zira hem hayalindeki eve, arabaya eline geçen para yetmemektedir hem de ihtiyaç duyulan şeylerin sayısı artmış ve ev, araba sıralamada gerilere düşmüştür.

Kısaca sistem işçiden, “sen işçisin işçi kal” düsturu mucibince özgür (!) köle olarak hayatına devam etmesini istemektedir.

Zaten yeterince param var. Daha da olacak, ben katlarım. Emeklilik konusuna gelince. Prim sayın yok. Yaşlanınca göreceğim ben seni.

• Yazıda birkaç sayfayı okudum ve konu sahibi genel olarak doğru şeyler yazmış fakat kendiyle çeliştiği noktalar var. Ona göre tüm meslek grupları -esnaflar da dahil- (ki sevdiği şeyi yaparak kimseye hesap vermeden mutlu bir şekilde günlerini geçiren esnaflar var ama neyse şimdi...) sistemin kölesidir ve teknolojiyi, şehirdeki hizmetleri kullanan herkes aslında sistemin ona verdiği kadarını kullanıp mutlu olur vs. Hep duyduğumuz kapitalizm hakkında eleştiriler fakat kendiyle çeliştiği nokta şu, yazdıklarına göre boş zamanlarında dışarı çıkıp çay falan içermiş, ayrıca internet de kullanıyor. Yani para kazanan herkese sistemin kölesi deyip para harcayan birisi. Sadece bu yüzden samimi gelmedi bana. Aynı lafları sokakta yaşayan bir evsiz ya da köyünde kendi ekip biçtiğini yiyen para kullanmayan biri olsa samimi gelebilirdi. Fakat şehir hayatı yaşayıp sisteme isyan eden biri kendini kandırıyordur, sisteme laf atarak ve çalışmayarak kendini tatmin ediyordur. Yani her lafında bahsettiği 'köle'lerden bir farkı yok. Söyledikleri yanlış demiyorum sadece kendi yaşam tarzıyla çelişiyor. Ben de mutsuz bir şekilde çalışıp yetersiz para kazanarak şükredip sıradan hayaller kuran insanları dar görüşlü bulurum ama şehir hayatı yaşıyorsan illa ki para kazanacaksın. Sisteme köle olmamanın tek yolu sistemin dışına, köylere kasabalara gidip para kullanmamak. Çünkü para sistem demektir. Kaldı ki şehirde de özgürce yaşamak mümkündür. Nasıl olur, para kullanmazsın, ihtiyacın neyse onun karşılığında çalışırsın. Acıktın mı, bir lokantaya gidip yemek karşılığında bulaşık yıkarsın, temizlik yaparsın. Kolay mı, kesinlikle değil ama madem bunları buraya yazıp bir sürü insanı aşağılıyorsun, senden de bu şekilde yaşamanı veya şehirden, medeniyetten uzak yerlerde kendi imkanlarınla hayatta kalmanı beklerim.

• Kafayı takmissin kapitalizm ve sisteme

1- sana şöyle diyeyim. Akıl verme , para ver

2- Millet bak sana soru soruyor. Bu yaşa kadar bir baltaya sap olamamissin madem, evde babanın getirdiği parayla geçiniyorsun. Vicdanın elveriyor mu baba parasıyla geçinmeye???

Yine sistem, köle, kapitalizm laflarını papağan gibi tekrarlamadan önce vicdan sorusuna cevap versene

• Or-Chan O kullanıcısına yanıt
    1 babamdan para 1 lira dahi para almıyorum

2 boş zamanlarımda bazen bahçe bellemeye giderim tanıdıklar var aldığım para yetiyor kendimi asla yormam 1 saat kafi yabni merak etme ailemden 5 kuruş almıyorum..

• 36 yaşındayım. Aslında hak veriyorum sana sürekli zorunluluktan bir şeyler yapmak hep yaranmaya çalışmak. Bende pek sevmem çalışmayı dünyaya çalışmak içinde gelmedik.Dunya herkesin malı. Herkes eşit şekilde dünya nimetlerinden yararlanmali. Bunun için öncelikle din dil ırk ayrımı kalkmalı tek bir dünya devleti olmalı ve nüfus max 1 milyarla sinirlandirilmali. Dünya bolgelere ayrılmalı tarım sanayi diye ve otonomlastirilmali. O zaman kimsenin çalışmasına getek kalmaz. Herkes istediği sevdiği bir hobisini yapar. Ama bu sistem insan dogasina maalesef aykiri çünkü insan aç gözlüdur bozguncudur olmaz yani istediğin şey. Sistemden 2 şekilde kurtulabilirsin. Gerçekten sevdiğin sıkılmadan yaptığın bir hobini işe çevirerek hayatını sürdürmek.Ben 4 5 senede 1 iş degistiriyorum mesela. Diğeri hippi olacan kendini dağa taşa verip kendi başının çaresine bakacaksın. Maalesef başka yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmms -- 5 Ekim 2017; 11:17:21 >

• İçinde bulunduğumuz yüz yılın gelişen teknolojisi ve insan ihtiyaçları göz önüne alınarak “müşteri memnuniyeti” adı altında şirketler ne kadar gülümsese de bu yumuşama sadece davranıştan ibaret kalır. Temelde kölelik aynen devam ederbir nevi gönüllü kölelik. On sekizinci yüzyıl öncesi köleler pazarlardan alınırlarmış ağır işlerde çalıştırılmak için, şimdi, onca özgürlük akımından, onca endüstri ekonomi devrimlerinden sonra değişen şey, sadece kılıf oldu. Çalışanın memnuniyetsizliği ise aynı… sonuç olarak, böyle bir sistem, hayatını senden alır, onu senin için planlar ve sana karşılığında ücret öder. Sende sadece bir makine gibi bozulana kadar uyum gösterirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

Konu sahibinin demek istedikleri

-38 yaşındayım(hepinizden büyük olduğum için dediğim her şey doğru, bana karşı çıkan ya ergendir ya da sistemin kölesi)

-Sistemin kölesi değilim(ailemden geçiniyorum)

-Çalışmayı sevmiyorum(mesleğim yok)

Ahahahhazuhahahah

• quote:

2 boş zamanlarımda bazen bahçe bellemeye giderim tanıdıklar var aldığım para yetiyor kendimi asla yormam 1 saat kafi yabni merak etme ailemden 5 kuruş almıyorum..

Bu şekilde beş kuruş kazanmadan geçinmeye yaşamak mı diyorsun yani. Doğru dürüst bir şey üretmeden, yapmadan. Peki insanı bir ton ihtiyacın var. Onları para kazanmadan nasıl gideriyorsun?

Bak çok önemli bir söz vardır. İşletme okumuşsun. Bilirsin.

İnsan ihtiyaçları sınırsızdır fakat kaynaklar ise kıttır. İhtiyaçlarını gidermek için ne yapman gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: kralorti70

quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Çalışarak olmadığın kesin. Çalışarak sadece doktor, avukat ve mühendis zengin olabilir.

Geriye kalanın çalışarak zengin olma şansı yok.

Efendi olmak için işveren opacak kadar paran ve bürokrasilerle dost olman gerekir.

Maaşla efendi olamazsın.

Ya he he,sen başarılı bir avukatin ne kadar çalıştığını biliyor musun ?

Sen yazdığımı nerenle okudun acaba?

Anlamamışsın ki, sorduğun soruda belli.

Zoruna gitmiş belli ki,blok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Or-Chan

quote:

Bu şekilde beş kuruş kazanmadan geçinmeye yaşamak mı diyorsun yani. Doğru dürüst bir şey üretmeden, yapmadan. Peki insanı bir ton ihtiyacın var. Onları para kazanmadan nasıl gideriyorsun?

Bak çok önemli bir söz vardır. İşletme okumuşsun. Bilirsin.

İnsan ihtiyaçları sınırsızdır fakat kaynaklar ise kıttır. İhtiyaçlarını gidermek için ne yapman gerekiyor

işte fark burada senin ihtiyaç sandığın hiç birşey benim ihtiyacım değil.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.