Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noxramma

Yazdim google'a en zengin kisi diye ilk sirada bill gates var. Bu adam calismadan mi cikti buraya? Kopeklerngibi calisti. Birakta bu saatten sonra calistirsin.

Sanki torpille cikti oraya emeksiz cikti oyle zengin oldu. Bi sacmalamayin artik

Her zengin öyle değil. Suudi prensi çalışarak mı çıktı oraya? Beleşe kondu. Veya iktidar eliyle zengin olanlar çalışarak mı oldu? Çalarak oldu. Bill Gates'in de birtakım şeyleri çaldığı söylenir.

Gerçek şu ki bu ülkede çalışarak asla zengin olamazsın. Çalışarak zengin olma olasılığın milli piyangodan tam bilete ikramiye kazanma olasılığından daha düşük.

Herkes mecburiyetten çalışıyor. Hayat şartları malum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

Dunyanin en zengin kisisi en değerli sirketin en ustu degil midir? Orayada mi torpille cikti. Sacmalamayi bi birak ya

Zengin deyince genel konuşuyorsun kardeşim. Uyuşturucu ticartiyle de zengin olabilirsin, kaçakçılık yaparak da zengin olabilirsin. Bana bir örnek vererek genelleme yapma. Niye fakir ve orta gelirliler çalışmıyor mu? Niye zengin olamıyorlar? Adam bana gidiyor elin ABD'sinden örnek veriyor yap bakayım aynısını Türkiye'de.

• Sosyal haklara önem veren bir ülkede yaşasan neyse de bu ülkede çalışmadan yaşamak işkence. burada bir hasta olsan işsizsen parasızsan hastanede yüzüne bakmazlar hastane kapısında ölürsün. bu ülkede her yıl sokakta donarak ölen insanlar olur. eskiden bankamatikler klübe gibiydi oralarda evsizler kışın gece falan üşümemek için sığınırdı artık öyle bankamatikleri de bitirdiler. işsiz evsiz parasızlar ölsün diyor devlet. neyseki sen ailenle yaşıyorsun kalacak yerin var. ya bu olmasaydı. o zaman ne yapacaktın çalışmayacak mıydın?
  • Abi fondan müziği veriyorum "We don't need no education..." Hey teacher leave them kids alone!"
    Şaka bir yana benim de maddi durumum biraz iyi olsa, minimum standartlarda yaşar hayatımı idame ettirdim. Yaptığını yapmak g.t ister, seni tebrik ederim. İnan bana devlet bu süper güçlerin sağladığı kadar işsizlik maaşı ve imkan sağlasa birçok insan çalışmaz, hatta bağımsız düşünebildiği için de birçok yenilikçi fikir bile çıkar.
  • Her işletme mezunu kimseye köle olamam derse işimiz zor. Açık öğretim her sene yüzbinlerce işletme mezunu çıkartıyor. Ne biliyorsun ? Hiçbirşey. 37 yaşında bir baltaya sap olamamış insanın lafları bunlar.
  • Siz önce hayatlarınıza bakın:

kaderiniz, birilerinin iki dudağı arasında. çalışma hakkınız yok. verimli bulunduğunuz ve/ya ekonomik varlığınız şirketin bütçesini zorlamadığı ölçüde, boyun eğerek, kendiniz gibi diğer çalışanlara gaddarca davranarak, gerekirse birilerinin üzerine basarak çalışmak zorundasınız.

yerlerde hiçbir şeye ses edemiyorsunuz; çünkü, borçlarınız belinizi bükmüş durumda. çocuğunuzun özel okulu vaya anaokulu --hatırlayınız, ücretsiz eğitim bir hak değil artık. lise çağındaysa ve paran yoksa, çocuğun ya imam hatipe veya meslek okuluna göndermek zorundasın-- masrafları, kredi kartı ve/ya bireysel kredi borçları, kiran veya aldığın evin morgage ödemeleri, araba taksitleri, vs. işsiz kaldığın anda boku yiyorsun. hatta, bir süre sonra tazminat da alamayacaksın.

• çalışmayı seven varsa onda kesinlikle bir sorun vardır.

çalışmayan adam ya zengindir yada hiçbir şey umurunda değildir.
  • kendine ayıracak vaktin yok. sabah erken kalk. servise yetiş, metroya veya metrobüse bin, işe gel; hayvan gibi çalış, karnını ucuz ve sağlıksız gıdalar ile doldur; aynı hengamede eve gel, eşinle ve çocuklarınla iki kelime bile konuşamadan yığılıp kal.

hayat mı bu?

değil; kölelik.

• quote:

Orijinalden alıntı: peptidoglikanq

Doktorlar 9 gibi gelip 3-4 Gibi çıkıyor günde 6 saat çalışıyor

18.000 tl alan tanidim var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünün en özgür olan değil de özgürlük nidası en yüksek çıkanın bile hayali "sevdiğin işi yapmak" ise, yemişim öyle özgürlüğü afedersiniz. kapitalizmden kurtulmanın öncül koşulu, bir süre onunla ortak olmaktır gibi bir mantık da yalan. hayalleriniz sevdiğiniz işi yapmak olmasın geçin. hayalleriniz tutkularınızı gerçekleştirmek olsun. çoğunuz pazartesinden nefret ediyor. pazartesi de bize bayılıyo hani. pazartesi yalnızca bir gün. nefret edilmeyi bile kendisi seçmemiş bir gün. pazartesinden nefret eden çoğunuz yalnızca özgürlüğümüze doğru adım atmaya cesaret edemiyoruz. hepsi bu.

siyahi esirlere zincir vururlardı. yahudilere davut yıldızı bandanaları takarlardı. antik zamanda esirler anlaşılsın diye aynı kıyafet giydirilirdi.

neyse ki şimdi daha şık, daha pahalı kravatlar takıyorsunuz.

• sigorta lazım hocam ileride lazım olabilir. ben şahsen sigorta için çalışıyorum emeklilik vs
  • Sisteme köle olmayacak ada, gider issiz bir yere. Kulubeden ev yapar, bahce yapar ve kendine yetecek kadar yiyecekle yasamaya calisir. Sehirden uzak, kalabaliktan uzak, trafik yok sadece doga ve hayvanlar var. Bu herkesin emeklilikte hayalini kurdugu hayat, genckende yapilabilir nasilsa calisarak zengin olunmuyor aksine borclaniliyor. Ancak sürüden uzak yasamak her yigidin harci olmadigindan bunu basaran insan cok azdir.
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Benim kafadansın broHele taşeron,yani modern kölelik sisteminde hiç çalışılmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde düşünüyoruz. Ben de tam olarak bunu uyguluyorum. Sistemin kölesi olmaya karşıyım... Yemeği, gezmeyi, eğlenmeyi, öğrenmeyi her şart altında yapmak mümkün... Yeter ki düşünce ve boş durma, tembellik olmasın. İnsanın kendi parasını kazanması, uğraş vermesi, kimseye muhtaç yaşamaması çok güzel.

Memuriyete, birinin yanında zorunlu işçiliğe ben de kölelik olarak bakıyorum açıkçası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FooYou

sigorta lazım hocam ileride lazım olabilir. ben şahsen sigorta için çalışıyorum emeklilik vs

Yaşlanıdıktan sonra sigorta kaç yıl daha yaşamını uzatacak? Yaşamını uzatacak kadar güzellik yaşabilecek misin yaşlı olunca?

• İnsanlar çalışmasa senin gibi yan gelip yatmayı tercih etseydi. senin şu an kullandıgın internet cep telefonu pc mesaj yazdıgın bu sayfa nah bulunurdu😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: FooYou

sigorta lazım hocam ileride lazım olabilir. ben şahsen sigorta için çalışıyorum emeklilik vs

Yaşlanıdıktan sonra sigorta kaç yıl daha yaşamını uzatacak? Yaşamını uzatacak kadar güzellik yaşabilecek misin yaşlı olunca?

hocam evli birde çocuk olunca aile olarak maddi acıdan durumumuz da iyi olmayınca sigorta,sağlık hizmetleri bulunmaz nimet, he emekli olduktan sonra geriye kalan (eğer kalırsa) hayatını da çokta kimseye muhtaç kalmadan geçirmekte küçümsenecek bir durum değil diye düşünüyorum @theologist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooYou -- 5 Ekim 2017; 10:14:16 >

• Sistem denilen şey kendisinin üretemediği yegane şey olan insan kanını insandan türlü türlü şirinliklerle bunun bir insanlık görevi olduğunu empoze edip insandan bağış yoluyla bedavaya alır fakat kendi ürettiği kimyasal bir ilacı aynı insana 10 binlerce dolara satar ve siz bunu normal karşılarsınız...
  • Peki babanın parasını yerken, onun üstünden geçinirken ona da diyor musun sen sistemin kölesisin diye? Eve getirdiği ekmeği oturup yiyorsan bu yüzsüzlüktür. Sağlam bir argümanın yok ve buradaki insanların değindiği güzel noktaları cevaplayamamışsın. Yapabildiğin tek şey "sen de kölesin, sistemin sevdiği tiptensin, vs". Üzmek gibi olmasın ama 2 film izleyip 2 kitap okuyunca hayatı tanımış olmuyorsun. Üstünden geçindiğin "sistemin kölesi" baban olmasaydı şu an bu siteye bile giremiyor olacaktın. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Büyük ihtimalle arkadaşlarının iyi paralar kazandığını, evlendiğini, kendi evlerinde oturduklarını gördün ve buna karşı böyle bir savunma mekanizması geliştirdin. Ama senin için çok geç değil(tabi eğer baban öldükten sonra miras kalmayacaksa). Halen yapabileceğin şeyler mevcut. Örneğin bir enstrüman öğrenip paranı müzikle kazanabilirsin. Eve ekmek götüren, 37 yaşında oğlu boş boş yaşarken ses etmeyen bir babası olmayan insanlar da var ve bunlar aç kalmamak için köpek gibi çalışmak zorundalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

bende çalışmak istemiyorum özellikle özel sektör çok kötü herkes patron anasını satayım yolda selam vermeyeceğin adamlarla gün boyu aynı yerde takılmak iş yapmak zorunda kalıyorsun laf yiyiyorsun cumartesin pazarın bayramın yok. adam tır gelecek mecbur alıcaz diyor kar yağmış sel basmış boku püsürü sende. depo desen morg gibi buz gibi ölsen çürümezsin. izin desen çıkarken bile 30 kişiye soruyorsun birisi ile çakışıyorsa ya da o hafta ay mal gelecekse göndermiyorlar. akşam plan yapamazsın 6 çıkış derler ama 6 ya 5 kala mail gelir gümrükle tır indirirsin. cumartesi sevgilimle buluşayım dersin kapıya 4 tır gelir o mesai parasını onlara ben vereyim gelmeyim dersin tabi içinden.. birde eşek gibi çalıştın ama 30 dk oturdun diyelim baba patron o 30 dk içinde gelir laf sokar kaç kişi çalışıyor burada işler nasıl .. adamlar istiyor ki ayda 1400 1600 vereyim hayatlarının ırzına geçeyim oturmasınlar bile.. ailemin ve toplumun beklentileri olmasa köye gidicem ek biç yapacam ama kıçımız mahkum ev kredisi düğün falan yapılması lazım bekar durmakta istemiyorum katlanıyoruz ama bana kalsa hiç doğmamayı isterdim lanet olsun böyle hayata keşke hiç evrilmeseydik mağarada oturup duvarlara resim çizer ateş kenarında takılır yüzerdik avlanırdık 20 30 sene yaşar geberirdik.

Bu nasıl bir iç dökmek arkadaş, soluksuz okudum... Herkes senin gibi dolsa ve böyle boşalsa sistem falan kalmaz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.