Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 milyar insan ama aradan senin gibi zekiler cikiveriyor iste helal kanka

sen interneti de havadaki hidrojenden, mesaji yazdigin cihazi da kayadan hallediyosundur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars .Ulrich. -- 5 Ekim 2017; 1:1:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışmayıp gezerek kitap okuyarak neo-antikölelik üzerine kafa yormaya baya vakit bulmuşken,

sizi etki altına alan, yönlendiren vucudunuzun yani organlarınızın özgürlüğünüzü çoğu zaman elinizden aldığınızı düşündünüz mü peki?

Bağırsaklarınıza karşı özgürlük bayrağı çekip tuvalet ihtiyacınızı gidermediğiniz de oluyor mu?

• sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    kopek gibi çalısarak zengın olunmaz...yasamdaki en asgari ihtiyacların ıcın bile olsa çalışmak zorundasın bu gerçek..anne baba yanında durmak bencıllık olur calışmadan..onlar dırdır etse nereye kadar cekiceksin..dar gelirlinin çalışmama luksu olamaz
  • paragraf sorularinda ki konu butunlugunu bozan maddeyi bulunuz sorulari var ya konu butunlugunu bozan madde bu hocam.

• çok insan tanıdım parmağını dahi oynatmamıs..özel oklullarda okumus lüx içinde yasamıs yokluk nedir bilmeyen boynunu eğmemiş...bazı insanlar sanslı doğar gerçek bu..
  • Hocam senin önceki simit satışınla alakalı konunu hatırlıyorum. Şimdi simit satmayıda bırakmışsın. Tamam sisteme karşısın şimdi kapitalizm-sosyalizm muhabbeti yapmıcam. Ailenle yaşadığını söylüyorsun ailen çalışmamana, hatta açık konuşayım; onların üstünden geçinmene, onlara yük olmana birşey demiyor mu? Yarın birgün bir ihtiyacın olur çalışmıyorsun ailende para vermez ihtiyacını gideremezsin. Bu yüzden çalışmaya mecbursun her ne kadar sisteme karşı olsan bile. Bu arada sevdiğin ve keyif aldığın bir işi yaparsan diğer insanlara kıyasla daha mutlu bir iş hayatın olur.
    Mesajımı yanıtlamak istersen "Alıntı" yaparak cevaplarsan sevinirim. Bana bildirim gelmesi için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen asıl kölesin. Hiçbir şey yapmayarak, günde 10 sayfa kitap okuyarak, dışarıda bir çay içerek özgür mü oluyorsun? Yazık sana be. 7.6 milyar insan olduk. Bu insanlardan sadece 2043 kişisi milyarder. Evet, diğer insanlar üst sınıfı besliyor ama çalışmayıp ne yapacaklar? Bazıları aile geçindiriyor, senin gibi yolu çoktan yarılamış halde annesinin ekmeğini yemiyor. Bu insanlar ne yapsın? Aç mı kalsın? Sadece karın mı doyursunlar? Kimse en iyi telefonu almak zorunda değil ama insanlar artık akıllı telefon ile işlerini görüyorlar. Iyi giyinmek herkesin hakkı. Bukowski gibi hastalıklı bir insanı da okumaktan acilen vazgeç. Herkes senin gibi rahat koşullara sahip değil. 1 çay ve kuru ekmekle de ne kadar rahat olunursa. Anne baban ölünce bittin sen, haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne diyorum ki -- 5 Ekim 2017; 1:20:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen arkadasım bizler mazoşistmiyiz..bir mimar arkadas soylemişti aylıklı bır yerde çalışıyorsan orda üstun olan vs...insan yada insanlar senin sahibin gibi davranıyor..katlanıyorsun mecbur eger mıras yedi falan değilsen elektirik su bedava değil maalesef..yiyecek içeçek en ucuz seyleri dahi alsan para lazım bizler onursuz gurursuz insanlarmıyız..ama çalısmaya mecburuz..
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    iyi güzel ve doğru söylüyorsun ama bir gelir olmadan nasıl yaşanacak ?
    ailenin desteği varsa onu bilemem ama yoksa bu sistemde köle olmaya mecbursun
    özelleştirme geliyor diye sevinmiştik zamanında ,meğer kölelik sistemi geliyormuş sonradan anladık
    eskiden devlet işinde bir kişilik işi 10 kişi yapardı ,özelleşince 10 kişilik işi bir kişiye yaptırmaya başladılar
    bu ülkede hiç mi normal bir şey olmaz yahu ?
  • Çalışmaktan iğreniyorum

• Bende 38 yaşındayım çalışmaktan hiç hoşlanmıyorum az ve orta gelirli olarak büyük şehirde yaşıyorsan gerçekten modern kölelik başka bişey değil hayat. ...

Ama evde oturmakta çözüm değilki , paradan uzak bi hayat yaşamak istiyorsan köyde yada ada hayatı yaşayacaksın toprakla , hayvanla uğraşacaksın ...büyük şehirde isen maalesef bu söylediklerin işsiz bi adamın ezikliğini bastırmak için felsefe yapmasından öteye gitmiyor dostum...

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    sende bir kolesin farkında değilmisin
  • calismaktan igreniyorum demişsin simit satiyorum demissin o calismak degil mi? ayrica pardon da bokunu yiyip kisir donguyle felan mi besleniyorsun ? yaz kış denizden mi temizliğini sagliyorsun ? buraya sokaktan cevirdigin birine abi bi dhye giricem ozgurum yeaaa diycem diyerek mi yazdin ? miras yada babadan geciniyorsan bu miras yada babanin kazancida senin bakis acina göre kölelikten gelmiyor mu? peki bu yüce fikirlere sahip olan "özgür" sen, sana hiç mi koymuyor bu durum? başka türlü nasil çalışmadan geçinebiliriz anlatır mısın? doğada tek başımiza ev yaparak gibi fantezilere girme lütfen ,oyle olsaydi buraya yazamazdın o yasam tarzına lafım yok o ayrı bir görüş ve duruş ona saygi duyuyorum.

• Zekiler devlete söz sahibi olmak istemezler...

Ama işin trajedik tarafı aptallar tarafından yonetilmeye razı olurlar.

Yani calismaliyiz malesef.köle olmamiz gerekiyor. Görüyorsunuz İlligimize kadar bizi kurutmaya calişiyorlar.
    Zamlarla yıldırmaya calisiyorlar.egitimi yok edip bizi edilgen hale getirmeye çalışıyorlar.
    Buna ragmen calismaliyiz.

Basbakanin en güzel lafıdır..

Diplomasizlarin etrafinda pervana olmamak lazim.

Anladiniz siz.yani kendinizi geliştirin.bunun için calismak lazim.

Aklima bir soz geldi degiştirerek yazacam...

Artik bu ülkede calismadan bir yere varmak bir yudum sarapla sarhoş olmak kadar zor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brohakkındırxd -- 5 Ekim 2017; 2:7:43 >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
  • çalışnayı seven ruh hastasıdır sevdiğin meslek rereörörö yapmayın benimn o işi sevmem hayatımı ona adamak istemem anlamına gelmez bir çok şeyi severim ama o şeyi seviyorum diye hayatı ona adamak da ne çalışmayı seven insan mazoşisttir ya sevilecek tek tarafı yok ha konu sahibi de boş yapıyor ama bir de çalışmak güzel şeymiş gibi yazan kekolar var onlar daha boş yapıyor
  • Her hangi bir şey üreten fabrika düşünün ve orada önüne gelen vidaları sıkan bir adam. Adam o şeyin nasıl üretildiğini bile bilmiyor. Hatta işin ne diye sorulunca vida sıkıyorum diyor. Bu sistemde ileriye gitmek çok zor kendinizi geliştirmeniz bir şeyler yapmanız lazım. güzel tespitler paylaşmışsın bu arada. İnsanlar makine gibi çalışıyor.

Şuanda kapitalizm kendi ipini üretiyor teknolojiyle birlikte. İlerde her işi makineler yapıcak bu da sosyalizmi doğurucak. Eskiden beri toplumlar değişime uğruyor. Kölelikten, feodaliteden bu yana. Bu da sıradaki değişim

• Herkes benim gibi düşünse insanlar 1 sene içinde hastalıktan ve açlıktan ölürler. Ben zekiyim, insanlar salak.

• senden belkı daha az kulturlu biri yada hiç fark etmez para için laf işitiyorsun ama işi bırakamıyorsun..sartlar el vermiyor..tabiki el işinde çalısmak iğrenç..ama yakacağını yıyeceğin ekmegı almak için çalısıyorsan basarıdır bence
  • Rhollor kullanıcısına yanıt
    Eski cagda tirnak icinde kabile reislerine calismiyordun kardesim. Yani sen onu buldun ben bunu buldum baskasi sunu buldu... Hepsi toplanip tum fertlere paylastirilirdi. Oyle ki ihtiyaci olana daha fazla verilirdi. Bir baskinlik vardi evet ama bu maddi bir donus getiren bir sey degildi. Mesela birisi avda daha basarilidir avin lideri o olurdu. Vs. Ama bugun cok zekiler tam da sizin elestirdiginiz gibi elestirir tirnak icinde tembel tenekeleri.

Cok para kazanan insanlar cok mu caliskan insanlar? Patronlarin isciden daha fazla calistigini iddia edemezsin herhalde. Cok para kazanan insanlar cok somuren insanlardir. Biz aptallar da cok calisarak o zenginlerin yerine gelecegimizi dusunuruz. Bak mesela dunyanin %1inin sahip oldugu kaynak %99a ya esit ya da daha fazlasiydi (hatirlamiyorum hangisi oldugunu). Peki neden insanlar bizim gibi sistemin kolelestirmesini elestirmiyor da sizin gibi dusunuyor? Cunku o %1 lik kesimin yaptigi reklamlar, harcamalar vs bir gun sizlerin de o %1 lik kesimde olabileceginize inandirmak uzerine kuruludur. Ve bunun da cok calismaktan gectigini ozellikle vurgular. Ben daha hic duymadim limon satmadan zengin olmus birisini. Hepsi de limon satarak isportacilik yaparak cay sekerini yarim yarim kullanarak zengin olmustur (yersen). Ya da hicbirisi calmamis cirpmamistir. Hayatinda kullanamayacagi urunu ureten isciler var mesela. Muhendislik dahi boyleyken saat gibi isleyen bir sistemin olmadigini iddia edebiliyorsunuz.

Muhtemelen ben de calisma hayatina girismeyecegim. Biraz para var koye ev falan yapar gecinirim diyorum. En olmadi kendi isimi yapmak icin yatirim yapiyorum su aralar bakalim.

Bu arada Elon Musk gibi adamlara da saygim sonsuzdur. Bahsettigim insanlari hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Belki sizin patronunuzdur bu insan ha?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genccizer -- 5 Ekim 2017; 2:29:36 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.