Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İster kabul edin ister etmeyin teknolojiye, paraya, popüler kültüre, karıya kıza(meta olarak) tapmanın; yani emperyalizme tapmanın, eşşekliğin ta kendisidir. standartlarını kendisi belirlemeyen insan, ne ile mutlu olacağını başkasının kararıyla belirleyen, anca başkasının dürtmesiyle sevinen, başkasının övmesiyle egosunu doyurmaya çalışan insan köledir, aksini iddia edenler buyursun söylesin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinin karşılığını tam olarak alsan ve emeğinin sömürülmesine mani olabilsen zevk alırsın. Almanya'da saatlik 8.5 Euro ile çalışan bir çöpçü eminim hepimizden çok daha mutludur zira kazandığı paranın alım gücü ve çalıştığı iş şartları bizi nerdeyse 10'a katlıyor.

• İşin tirajı komik tarafı bu köleler köle olduğunun farkında da değildir. bu köleliğin sebebi de tüm dünyayı saran kapitalist sistemidir.

• eğer hafta içi her gün işe gitmen için uyanman gerekiyorsa modern kölesindir. bunun işçilikle - esnaflıkla , doktorlukla ilişkisi yok tüm meslek birimleri bu tanıma girmekte. sana kendini iyi hissedeceğin bir yaşam oluşturmuşlar o yaşamda mutlu oluyorsun. doğuyorsun, o iş için gerekli eğitimi alıyorsun sonra o işi yapıyorsun, emekli oluyor ve ölüyorsun , kimse hatırlamayacak seni. kendin için yaşamadın ki?

bugün istanbul da kim işe gitmek isterdi. evinin balkonunda, pencere kenarında veya bahçesinde oturup tente altında veya yağmurlukla rahat rahat kim çayını yudumlamak istemezdi. ama öyle olmadı. komşular ve ben sabahın köründe uyandık işe gitmemek gibi bir düşünce yoktu. dışarıda şimşekler çaksın trafik ilerlemesin ama yola çıkılacaktı. işte kölelik bu.

• Hocam aileniz ile mi yaşıyorsunuz? Boş vakitlerinizde neler yaparsınız?

• Yaşıtların araba ev alıp çocuklarının geleceğine yatırım yapıyor sen forum köşelerinde anarşiklik yapıyon. Acıdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

Hocam aileniz ile mi yaşıyorsunuz? Boş vakitlerinizde neler yaparsınız?

Evet ailemle yaşıyorum boş vaktim bol çok şükür kitap okuyorum dışarı çıkarım genelde gider çay içerim gezerim genelde dinginliği tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

Yaşıtların araba ev alıp çocuklarının geleceğine yatırım yapıyor sen forum köşelerinde anarşiklik yapıyon. Acıdım.

Evet köleler öyle yapar genelde ben köle değilim..

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Neyse doğal seçilimle eleneceksin zaten.
  • Sıkıntı yok.

• Ne yiyip ne içiyor acaba.
  • Başkasının sırtında parazit gibi yaşama da naparsan yap

• Eskiden insanlara ev ve yiyecek verip kendi himayeniz altında çalıştırarak geçimlerini sağlar onları köle yapabilirdiniz. günümüzdeyse insanlar 8-10 saat boyunca ağır şartlarda çalışır, onlara para verilir ve evini yiyeceğini kendi alır. fakat sadece iş hayatında çalışmakla sınırlı değildir kölelik. 7 yaşında başlar herşey. kısa saç veya toplu saçlarınızla tek tip üniformaya sıkıştırılmış halde okullara başlarsınız. orda düşünme ve sorgulama kabiliyetlerinizden arındılır ders çalışmaya programlanır, okursunuz. ortalama 8. sınıftan üniverstie sona kadar iyi bir meslek edinmek için okursunuz fakat kısır döngü hiç bitmez. her zaman çalışmak zorundasınızdır.işin en acıkı yanı 21. yüzyıl insanının köle olduğundan habersiz kendini özgür zannetmesidir. her sene yenisi çıkan teknolojik alet vb şeylere ihtiyacı olmadığı halde bi ton para döker, büyük para babalarının gücüne güç atar, kendisiyse hep çalışır hep ezilir. emekli oluncaya kadar devam eder bu durum. emekli oluncada hayatı biter gider zaten.

• Hoş geldiniz arkadaşlar insan nasıl huzurlu oluyorsa o şekilde yaşam sürdürmeli

Maddiyat para hırsı daima huzuru yok ediyor insanların duygularını yok ediyor

Günde bir ekmek ve Kahvaltının verdiği huzuru işyerindeki menüler asla veremez

Bekarlık rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Eskiden insanlara ev ve yiyecek verip kendi himayeniz altında çalıştırarak geçimlerini sağlar onları köle yapabilirdiniz. günümüzdeyse insanlar 8-10 saat boyunca ağır şartlarda çalışır, onlara para verilir ve evini yiyeceğini kendi alır. fakat sadece iş hayatında çalışmakla sınırlı değildir kölelik. 7 yaşında başlar herşey. kısa saç veya toplu saçlarınızla tek tip üniformaya sıkıştırılmış halde okullara başlarsınız. orda düşünme ve sorgulama kabiliyetlerinizden arındılır ders çalışmaya programlanır, okursunuz. ortalama 8. sınıftan üniverstie sona kadar iyi bir meslek edinmek için okursunuz fakat kısır döngü hiç bitmez. her zaman çalışmak zorundasınızdır.işin en acıkı yanı 21. yüzyıl insanının köle olduğundan habersiz kendini özgür zannetmesidir. her sene yenisi çıkan teknolojik alet vb şeylere ihtiyacı olmadığı halde bi ton para döker, büyük para babalarının gücüne güç atar, kendisiyse hep çalışır hep ezilir. emekli oluncaya kadar devam eder bu durum. emekli oluncada hayatı biter gider zaten.

%100 haklısın ama ben bu sistemden çıkmıyorum şuan

• kendi işini kurduktan sonra köle olmazsın bence.
    ama çalışmak şart bunun için.

gece vurgunu filmini izle, bu konu ile alakalı
  • yattığı yerden kendini kaldırmaya üşenenlerin ortak derdidir "sistem"

bu hikayeye kendini inandırıp inanmayanlara da sinirle yaklaşır. unutmayalım bundan 5 bin yıl önce de sistem vardı, birine hizmet ederdin, sadece patates ekersen ömür boyu patates yiyemezsin başkasından domates alırdın bunda da sisteme katkın oluyor

istemiyorsan sistem falan gideceksin ıssız balta girmemiş ormana orada tek başına yaşayacaksın. ha çalışmayı sevmiyosan çalışma azla yetin, yaşlandığında pişman olma
  • 400-500 bin tl'n varsa yarısıyla bir ev veya dükkan satın alıp kiraya ver. çalışmadan, her ay 1500 tl gelirle yaşa kalan parayla da kendine bir yuva kurarsın.

tabii bu durumda evliliği unutmak gerekiyor. asgari ücretli adama çoğu kadın varmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonglife -- 5 Ekim 2017; 0:9:6 >
  • simit işi ne kadar bırakıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyler elde etmek icin çalısmak kölelik mi yani?

Dünyanın herhangi bir zamanina bak nerde görülmüş çalışmadan bir seylerin elde edildiği. Bende çalışmayı sevmiyorum ama bunun sistemle kölelikle alakası yok bu tamamen tembellik. Madem bir sistem var çalış kendini geliştirdi kır bu zincileri. Züt yaymakla sistemden kurtulamazsın. Senin karnini doyurmak için yine mutlaka birileri çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.